URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 05 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Uniunea Europeană este foarte interesată să-și asigure rezerve de materiale strategice într-o lume în care China și SUA doresc să dețină supremația. Printre elementele strategice vizate este și magneziul de la Budureasa - el ar reprezenta jumătate din cantitatea de care dispune Uniunea Europeană și 9% din rezerva mondială.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Octombrie 2021, 13:01

A doua zi la rând cu 7 decese în Bihor, plus încă aproape 200 de noi cazuri Covid

A doua zi la rând cu 7 decese în Bihor, plus încă aproape 200 de noi cazuri Covid foto: arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Încă șapte bihoreni infectați cu Covid au murit de duminică până luni dimineață, la fel ca în intervalul precedent, potrivit unei actualizări privind situația pandemiei dată publicității de Direcția de Sănătate Publică și Prefectura Bihor, bilanțul negru urcând la 1.640 decese de la începutul pandemiei și până în prezent.

Dintre cele șapte persoane, una fusese vaccinată, la începutul primăverii, și suferea de numeroase afecțiuni cronice. „Persoana vaccinată care a decedat avea multiple comorbidități și de la vaccinare a trecut mai mult timp”, a declarat luni BIHOREANULUI dr. Daniela Rahotă, directorul executiv al DSP Bihor.

Pe de altă parte, în ultimele 24 de ore au fost depistate în Bihor încă 198 de infectări, în urma efectuării a 1.358 de teste, ceea ce înseamnă că 14,58% din totalul acestora au indicat rezultate pozitive.

Odată cu noile îmbolnăviri, numărul total de la începutul pandemiei se ridică la 32.684, dintre care 28.848 s-au încheiat cu vindecări.

Luni la ora 8.30, în Oradea erau ocupate 53 de paturi ATI. În ultimele zile, capacitatea paturilor de Terapie Intensivă a fost suplimentată, de la 57 la 61, cu 4 paturi pentru copii.

Evoluția celui de-al patrulea val al pandemiei face ca și celelalte paturi de spital să fie intens solicitate, astfel că de luni a fost majorat numărul total al acestora de la 222 paturi (toate în secțiile de Infecțioase și Pneumologie ale Spitalului Municipal) la 365, prin alocarea de paturi pentru pacienții Covid și la spitalele din județ: la cele municipale din Beiuș, Marghita și Salonta, precum și la cele orășenești din Aleșd și Ștei, plus la spitalul de psihiatrie din Nucet și la spitalul de psihiatrie și măsuri de siguranță din Ștei.

Din acest total de 365 paturi pentru pacienții Covid, luni dimineață la ora 8.30 erau ocupate 291, adică aproape 80%.

Luni dimineață, o comună din Bihor - Spinuș - a ajuns la o incidență a cazurilor Covid de 12,23 la mia de locuitori, aceasta fiind urmată de Țețchea (9,39), Chișlaz (8,23), Cetariu (7,92) și Hidișelu de Jos (7,05). Alte patru comune au o incidență mai mare de 6 la mie (Sâmbăta, Tărcaia, Sânmartin, Căbești), iar 14 localități, între care și Oradea, o incidență cuprinsă între 4 și 6 la mie.

În ce privește vaccinarea anti-Covid, duminică au fost administrate seruri pentru 722 persoane, în prezent fiind vaccinați cu schema completă 27,01% dintre locuitorii județului. În Bihor sunt și 4.854 persoane vaccinate și cu doza booster (a treia).

Vezi mai jos rata infectărilor pe fiecare unitate-administrativ teritorială în parte!

 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Să revenim la programul "guvernului meu".
Repet. 21 octombrie 2021. Atunci va fi roșu-n gâtul propagandiștilor.
Postat 04 Octombrie 2021, 13:55 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON