URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Octombrie 2021, 20:00

O gravidă cu Covid din Bihor a murit după 11 zile de agonie la ATI. O săptămână se tratase cu paracetamol acasă, unde a lăsat 4 copii orfani

O gravidă cu Covid din Bihor a murit după 11 zile de agonie la ATI. O săptămână se tratase cu paracetamol acasă, unde a lăsat 4 copii orfani foto generic, arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O femeie însărcinată în vârstă de 32 de ani, nevaccinată, a murit luni în secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean din Oradea. La finele lunii trecute ea se prezentase la Urgenţe, cu simptome de Covid, după ce o săptămână a stat acasă tratându-se cu paracetamol. Încă din prima zi, femeia a fost îngrijită la ATI, însă nici obstetricienii de la Maternitate, nici terapiştii de la Judeţean n-au reuşit s-o salveze, starea agravându-i-se în fiecare zi din cele 11 cât a durat agonia.

Direct la UPU

Gravida a încetat din viaţă luni, la ora 13.15, în secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean, unde fusese transferată cu o săptămână înainte din secţia ATI a Maternităţii.

"Pacienta, domiciliată în Nucet şi însărcinată în săptămâna 24, s-a prezentat la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Judeţean în data de 24 septembrie, la ora 2.00 noaptea, cu simptome specifice de Covid. Din anamneza făcută în UPU a reieşit că timp de o săptămână se tratase acasă cu paracetamol. Din cauza simptomelor de infectare cu coronavirusul a fost testată, rezultatul ieşind pozitiv, şi i s-a făcut CT, care a indicat o bronhopneumonie specifică Covid", a declarat BIHOREANULUI dr. Lucia Daina, director medical şi manager interimar al Spitalului Judeţean.

Potrivit acesteia, pacienta a fost trimisă la Maternitate, cu saturaţie de oxigen 90, dar pentru că starea de sănătate i s-a înrăutăţit a fost internată în seara aceleiaşi zile de 24 septembrie în secţia de Terapie Intensivă a subunităţii.

Comisie de patru medici

Dată fiind continua agravare a stării gravidei, în data de 27 septembrie, aşadar după trei zile de la internare, cazul a fost analizat de o comisie medicală formată din patru medici şefi de secţii, obstetricieni şi ginecologi.

"S-a concluzionat pe de o parte că sarcina nu era în pericol, iar pe de altă parte că în scop vital matern (n.r. – pentru prioritizarea salvării vieţii gravidei faţă de cea a fătului) nu era indicată o cezariană, aceasta putându-i agrava şi mai mult starea", a spus dr. Lucia Daina.

În schimb, cu acordul pacientei, i-a fost administrată medicaţie anti-Covid, inclusiv Remdesivir, a precizat directorul medical al Spitalului Judeţean, din care face parte şi Maternitatea.

La ATI la Judeţean

Tot în 27 septembrie, pacienta a fost transferată din secţia de Terapie Intensivă a Staţionarului III în secţia ATI din clădirea principală a Spitalului Judeţean, unde a fost îngrijită încă o săptămână, luni, 4 octombrie, intervenind decesul.

"La fel ca în toate cazurile de deces matern, şi acesta a fost raportat la Ministerul Sănătăţii şi se va întruni o comisie de analiză a cazului care va stabili cu exactitate cauza decesului şi corectitudinea conduitei terapeutice", a mai precizat dr. Daina.

De menţionat că femeia de 32 de ani era nevaccinată şi a mai avut în trecut încă patru naşteri, fără probleme.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
exista Trattament pentru CovID cu ANTICORPI
https://evz.ro/dezvaluirile-medicului-lucian-duta-mi-am-facut-acest-tratament-anti-covid-19-si-mi-am-revenit-acelasi-produs-a-folosit-si-presedintele-trump.html
Postat 05 Octombrie 2021, 22:00 de spaima_trepadusilor
@mitru
Eu cred ca ești prea sensibil, femeia asta și copilul ei nenăscut nu mai au nici o treaba, au întrat în veșnicie. Dar daca preferi alte stiluri de comentarii pe teme mortuare, ai la dispoziție alt site, program L-S. Toți avem un sfirsit dar nu toți avem șansa să trecem dincolo din maxima grija a vreunei comisii.
Postat 05 Octombrie 2021, 16:17 de User anonimizat
Dumnezeu s-o ierte!
Ingrozitoare stire, condoleante familiei! Ma ingrozeste stirea, dar ma ingrozesc si mai tare comentariile.
Postat 05 Octombrie 2021, 10:13 de mitru
Testarea e cheia simplu.
Sa tratat acasă pentru că nu știa că are covid la fel ar fi făcut oricare nu mergi la spital pentru orice răceală probabil a infectat-o vreun vaccinat dar daca se testa aici e cheia, știa că are covid testarea e cheia nu vaccinul înțelegeți așa știi clar fara nici un risc apoi te tratezi in consecință da nu-i duce capul .
Postat 05 Octombrie 2021, 08:49 de sss
spaima_trepadusilor
Aici e problema ta că nu te ajuta bibilica, bai nebunule niciun vaccin nu e 100% sigur, nici insulina nu e 100% sigura cu toate că are la baza pancreas de câine, nicio mașină nu ????% sigura , nici vaccinul covid nu e 100% sigur , 100% e sigur că mori. Din acești sub 100% se ia procentul cel mai mare de supraviețuire
Postat 05 Octombrie 2021, 00:36 de Sandu2100
cine sa moara?
Astia, anti-masca si antivaxerii ucid. Clar! Iar daca spui ca mai bine mor ei decat cei nevinovati, imediat sar la tine si tu esti cel rau... Hm... Nu va pasa de cei din jur... Dar noi suntem rai daca nici noua nu ne pasa de voi...
Postat 04 Octombrie 2021, 22:33 de sasi
Analiza cazului
Va fi o ancheta interesanta. Atitea nume grele...covid... 4 copii orfani. Mda.
Postat 04 Octombrie 2021, 21:36 de User anonimizat
La spitalul TBC toti pacintii sunt vaccinati cu vaccinul BCG
Asta nu-i impiedica sa faca boala si sa moara de TBC.Daca esti sarac,subnutrit,fumezi ,consumi alcool poti sa te vaccinezi cat vrei si tot te infectezi si poti muri.Daca Catu dorea ca acea femeie sa traiasca DUBLA alocatiile copiilor si se ingrijea de oamenii saraci ,nu 120 milioane de doze de vaccinuri aiurea.
Postat 04 Octombrie 2021, 21:18 de spaima_trepadusilor
Medicație pro-Covid nu anti-Covid
Dacă s-a administrat Remdesivir, considerat ineficient de OMS încă din septembrie 2020 e clar. Și atunci te miri de ce nu aleg oamenii spitalul. Unul din efectele Remdesivirului (în procent de 54%), conform medicilor din întreaga lume, este insuficiența renală + afectare multipla de organe și în final culminând cu șoc septic. Adică te duci în spital cu oxigenare de 90% care e foarte foarte bună și ești tratat nu cu 0 ci cu un produs toxic pentru organism?! Așa ceva?! De aia mor oamenii. Nu se ridică totuși în România nici un medic care să arate nocivitatea protocolului de tratament? Nici acuma după 1 an jumate? Să mai spun că unicul producător la nivel mondial al Remdesivir este firma Gilead (America) deținută de Bill Gates și că tratamentul costă spre 500 Euro / Dolari pe zi? Nu vi se pare că teoriile conspirațiilor nu mai sunt deja teorii ci că sunt niște realități?
Postat 04 Octombrie 2021, 20:52 de georgemarian
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON