URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Octombrie 2014, 07:27

Fraţi la apă! Şeful ABA Crişuri, Dumitru Voloşeniuc, în conflict de interese: şi-a angajat fratele în instituţie şi apoi l-a avansat şef de echipă

Fraţi la apă! Şeful ABA Crişuri, Dumitru Voloşeniuc, în conflict de interese: şi-a angajat fratele în instituţie şi apoi l-a avansat şef de echipă SENSIBILII. După 24 de ore petrecute în arest, Dragoş Voloşeniuc (stânga) a fost dus în faţa judecătorilor, unde, aflând ce dovezi au strâns procurorii, i s-au înmuiat genunchii, fiind nevoie de intervenţia medicilor pentru a-l readuce în simţiri. Mai celebrul său frate pare la fel de delicat: întrebat despre angajarea bişniţarului, Dumitru Voloşeniuc (dreapta) se declară victima unei "lucrături" şi refuză să dea socoteală
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Luna trecută, Dragoş Voloşeniuc, fratele şefului Administraţiei Bazinale de Apă Crişuri, Dumitru Voloşeniuc, a fost reţinut de procurorii Parchetului Bihor. Acuzaţiile sunt multe, dar cea mai gravă e că, folosindu-se de numele fratelui său, a cerut şi primit mii de euro promiţând locuri de muncă şi chiar intervenţii în anchete penale.

Bărbatul n-a stat însă mult după gratii. Tratat cu blândeţe de judecătorii Tribunalului, care au respins cererea de arestare formulată pe numele lui, iar apoi şi de procurori, care n-au contestat decizia, a fost lăsat liber după 24 de ore petrecute în arest.

Cercetările, însă, continuă şi n-ar fi de mirare să se extindă şi asupra fratelui său. Asta fiindcă, după cum a descoperit BIHOREANUL, Dumitru Voloşeniuc şi-a cadorisit ruda cu o slujbă la stat şi apoi chiar şi cu o funcţie de şefuţ...

De toate pentru toţi

Afacerile penale ale lui Dragoş Voloşeniuc au ajuns publice pe 18 septembrie, după ce a fost ridicat de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor şi apoi reţinut de procurori. Acuzaţiile: delapidare şi trafic de influenţă, ambele în formă continuată. Şef de echipă în instituţia condusă de fratele său, Dragoş e acuzat că a făcut bişniţă cu motorina furată din rezervoarele utilajelor şi că ar fi pretins şi primit mii de euro ca să rezolve ba atestate profesionale pentru şoferi, ba locuri de muncă la Spitalul Municipal ori la ABA Crişuri, ba chiar şi restituirea unui permis de conducere reţinut în cadrul unui dosar penal.

Cum n-a rezolvat nimic, clienţii s-au răzbunat: l-au reclamat la Poliţie. Apoi l-au căutat şi au înregistrat convorbirile în care bărbatul căuta să explice de ce le-a luat banii şi le-a dat ţeapă.

Să fiu ca tomberonu'...

Redate de procurori în referatul cu care au propus arestarea lui Dragoş Voloşeniuc pe 19 septembrie, înregistrările sunt elocvente. În discuţiile cu victimele sale, bărbatul a recunoscut că a luat bani pentru "intervenţii" pe care urma să le facă nu el, un simplu buldozerist needucat, ci fratele său, jurându-se fie să-i returneze, fie să-şi ţină promisiunile: "Să orbesc!", "Să fiu ca tomberonu' ăla!", "Să mă facă Dumnezo'...".

Pe un orădean căruia i-a luat 500 euro şi 4.500 lei ca să-i rezolve restituirea permisului auto, Dragoş Voloşeniuc l-a purtat 6 luni cu vorbe până când soţia păgubitului şi-a luat inima în dinţi şi l-a căutat la sediul ABA Crişuri. Degeaba. Voloşeniuc a ameţit-o că banii lor au ajuns la poliţişti, care i-au dat ţeapă!

Martoră: Da' i-ai dat la cineva şi nu ţi-o rezolvat nimic?

Voloşeniuc: Păi da...

Martoră: La cine? Pentru el ai dat?

Voloşeniuc: Să-i bată Dumnezo amu'. D-apoi io vi-i dau înapoi...

Ca să fie mai credibil, Voloşeniuc i-a cerut femeii să se întâlnească lângă sediul Poliţiei Rutiere unde, însă - ghici! - nu a mai apărut.

Şi-a "ţepuit" fosta nevastă

Un alt orădean i-a dat lui Voloşeniuc 500 euro în februarie 2014 pentru ca, prin intermediul fratelui său, să-i angajeze soţia la Spitalul Municipal, ca registratoare. Omul a plătit, dar degeaba, căci Dragoş nici la telefon nu i-a mai răspuns. Când păgubitul l-a găsit, a îndrugat altă promisiune: în schimbul banilor, îi rezolvă lui un post în echipa sa de la ABA Crişuri. Evident, tot cu o vorbă bună pe lângă fratele Dumitru.

Tot un post la Ape a fost pretextul pentru care a cerut 500 euro de la fosta sa soţie, plecată în străinătate, pentru angajarea fostului său cumnat, fratele femeii. Atâta doar că bărbatul, agricultor, nu era deloc încântat de ideea de a merge la muncă, ci doar să fie angajat pe acte "pentru vechime". Ca atare, pentru a pune mâna pe bani, escrocul a dus muncă de convingere, descriind munca la ABA Crişuri ca fiind "boierie", deoarece se merge doar "2-3 zile pe lună", timp în care salariul de aproape 2.000 lei curge "pe card".

Voloşeniuc: Nu tră' să vii la lucru în tătă zî, mă! O dată pă lună sau de două ori! Vechimea îţi mere! La stat nu-i ca la patron! Numa' bagă cardu' şi ia banu'!

Martor: Da, măi Dragoş, da' înţelege-mă că eu nu... nu că n-aş veni...

Voloşeniuc: Omule, da' aşa îi! Noa, dacă-ţi spun... Şi io am crezut prima oară, Doamne trăzne-i, aicea nu vin la lucru, mă! Da' ce primejdie, mă? Aşa-i la stat, omule! Nu lucrezi! Aşa-i... mai ales aicea! Când şi când!..."

Supărare mare

Dragoş Voloşeniuc ştie foarte bine cum e să lucrezi la stat. Nu de alta dar, după o etapă la "privat" la firma Selina, din martie 2014 e angajat la ABA Crişuri, fiind subalternul fratelui său, Dumitru Voloşeniuc, fostul vicepreşedinte PNL al Consiliului Judeţean. După cum a aflat BIHOREANUL, acesta nu doar a semnat pentru angajare, ci l-a şi avansat ca şef de echipă, numai bine pentru ca, de la înălţimea noii sale funcţii, ţeparul să se apuce şi de alte afaceri. Împreună cu "subalternii", omul fura şi vindea motorină din utilajele pe care le avea în gestiune, motiv pentru care de altfel e cercetat şi pentru delapidare.

Deşi a scăpat de arest, ancheta penală în cazul lui continuă. La fel şi cea administrativă, la locul de muncă, unde însă - după cum spune fratele său - comisia pusă să stabilească paguba provocată de furturi a stabilit că ea... nu există. "Nu lipseşte motorină. Cred că e o neînţelegere", pretinde şeful ABA. Solicitat să explice dacă a organizat vreun concurs pentru postul fratelui şi de ce, apoi, l-a promovat, Dumitru Voloşeniuc s-a enervat brusc şi n-a găsit alt răspuns decât că întrebările sunt "lovituri" la adresa sa, punând capăt brusc discuţiei.

Nici nu-i de mirare, căci riscă să ajungă şi el în banca acuzaţilor, întrucât legea interzice funcţionarilor şi demnitarilor să-şi angajeze neamurile în unităţile pe care le conduc, iar "fapta funcţionarului care a participat la luarea unei decizii în beneficiul unor rude până la gradul II inclusiv" e conflict de interese şi se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani şi cu interdicţia de a mai ocupa funcţii publice. Exact ce-i doare mai tare...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
20 Comentarii
bihorean
Pentru autoarea articolului: De ce nu mentionati ca pe site-ul ABA Crisuri (institutie de stat) nu exista declaratii de avere si interes? Chiar ar trebui sa sesizati organele competente si apoi sa urmariti ca se rezolva ce-i in neregula.
Postat 19 Octombrie 2014, 08:22 de M.F.
25 de ani de "politica"
Astea sunt consecintele promovarii prin politica a unor semianalfabeti care si-au rezolvat studiile in scoala romaneasca postdecembrista , incit un tractorist ajunge directorul uneia din cele mai importante regii ale Statului Roman , un om care este un criminal ( putini stiu ca a provocat moartea unui om din Alesd pe care l-a lovit cu o ranga in cap).Omul de casa a lui Bolojan ,care l-a promovat pentru ca l-a ascultat fara cricnire si la orice ora .Asa a ajuns Romania in halul in care este acum .
Postat 17 Octombrie 2014, 18:21 de tractoristu"
ASTA-I ROMANIA
Vreau, LAURA GAL, sa ne arati si finalitatea acestui scandal.Ca de obicei se rezolva totul politic...
Postat 17 Octombrie 2014, 09:56 de Romania
vai,vai..
Aista-i umflatul acela cu parul cret care a nenorocit FCBihor in ultimii ani cu alt politruc Morcan????????Ca tzelusul moldovean sa mearga la puscarie...bata-va Dumnezeu de hoti si banditi pedelisti...!
Postat 17 Octombrie 2014, 07:51 de Nea taticu
volo
TREBUIA O COMISIE IMPARTIALA, daca mai exista asa ceva in tara asta.
Postat 16 Octombrie 2014, 14:44 de tu
comisie la comanda lui VOLOSENIUC DUMITRU pt fratele lui
,,Deşi a scăpat de arest, ancheta penală în cazul lui continuă. La fel şi cea administrativă, la locul de muncă, unde însă - după cum spune fratele său - comisia pusă să stabilească paguba provocată de furturi a stabilit că ea... nu există. "Nu lipseşte motorină. Cred că e o neînţelegere", pretinde şeful ABA,,OAMENI BUNI,CHIAR IN HALUL ACESTA POATE MINTI ACEST EXCROC?Din care membrii a fost compusa comisia administrativa? Va spun eu ca tot din lingaii lui VOLOSENIUC DUMITRU, angajati tot la ape.
Postat 16 Octombrie 2014, 14:42 de tu
Fratii
Fratii Voloseniuc si fratii Basescu!
Postat 16 Octombrie 2014, 13:39 de .
Fata de spate
La ce fete au, si la modul in care vorbesc, cred ca daca le pui un stilou sau un pix in mana il fac bucati. Ori de la cum il manuiesc, ori de la un IQ de 37,3
Postat 16 Octombrie 2014, 13:35 de Stilou
Cum pot ajunge asemenea tarani pe functii?
Chiar nu pot intelege cum pot asemenea tarani sa ajunga pe asemenea functii. In momentul cand citesc convorbirile mi se increteste parul in cap. Asemenea analfabeti care banuiesc doar ca si-au promovat bacalaureatul intr-un mod extrem de dubios, ajung la institutii si nu fac nimic. Mai mult, mai si denigreaza munca altor colegi si numele institutiei. Ori isi prezinta o demisie de onoare, ori sa fie demisi. Singurele solutii viabile.
Postat 16 Octombrie 2014, 12:47 de bihorean
Spagarii
In cat tip dispar spagarii astia doi de la ABA? Fie concediati, fie arestati.
Postat 16 Octombrie 2014, 12:07 de George
agramat
Mai agramatule de Dumitru Banditu, se spune corec fac ce vor muschii mei.Dar oricat ti-as explica tot nu vei intelege.Probabil esti vreun sustinator, lingau de-a lui VOLO de la ABA.Ma intreb cat vor mai fii in functii importante asemenea specimene?
Postat 16 Octombrie 2014, 11:35 de Dumitru Banditu
mda
Sa-ti fie rusine Laura Gal pentru articolul oribil pe care l-ai publicat doar tu vii cu minciuni de tipul asta. Cum de ai tu acces la probele din dosar? faceti aceasta mascarada doar sa-l dati jos pe voloseniuc. rusine
Postat 16 Octombrie 2014, 11:17 de oiu
Fac ce vrea muschii mei
Bai taranii, la aceasta institutie fac ce vrea muschii mei! Angajez pe cine vrea muschii mei! FAc contracte cu cine vrea muschii mei! Sustin ce echipa de fotbal vrea muschii mei! Il fac pe fratemeu sef cand vrea muschii mei! Plec de aici doar cand vor muschii mei!
Postat 16 Octombrie 2014, 11:08 de Dumitru Banditu
iara....numa scandal...fantastic
hopa , iara Gal in actiune , manca gem si ne da prune...femeia asta are ceva domnule cu toata lumea....numa pe scandal e pusa....de parca ea ar fii maica Tereza....ea le stie pe toate....ea ne da de toate...si unde apare ea ...numai scandal...pai daca e ziar de stiri...atunci Lumea Justitiei..ce e..?noi vrem si un ziar pentru oameni mai ca noi...simplii ...cu stiri frumoase...lucruri bine facute...nu numai de proxeneti sa auzim si tot felul de indivizi, dubiosi...extrem de dezagreabile stiri...stim noi ce zace si in oameni...si stim ce fel de oameni conduc orasul, dar la Prezidentiale, vom vota cum trebuie...sa speram ca se mai schimba ceva....daca nu aici...in lumea cealalta...
Postat 16 Octombrie 2014, 10:36 de baba dochia
hidrologia si pescuitul
Raman nedumerit dupa aceste comentarii, deoarece am auzit ca dl Voloseniuc a fost un elev stralucit al lic Gojdu si un student la fel de bun al Inst Politehnic Cluj, cursuri de zi, desigur.Politica a fost pt el un hobby nu un mijloc de supravietuire.
Postat 16 Octombrie 2014, 10:22 de ella
rusinica
si eu am o experienta cu acest Voloseniuc Dumitru legata de anularea concursului dupa ce am obtinut nota cea mai mare.deocamdata ne judecam la Curtea de Apel.Justitia sa faca dreptate.
Postat 16 Octombrie 2014, 09:52 de rusinica
cardasia
Ar fi bine ca organele abilitate sa verifice si SC.TERMOFICARE DRADEA de dictatura impusa de noua conducere si angajarile si punerea pe functii a fiului,viitoarei nore,ginerelui si nepotilor, incompetentului ing.Bologean.
Postat 16 Octombrie 2014, 09:30 de anonim
Volo-Volo lasa-nee !!!
Asta se intampla cand la conducerea unei institutii ajunge un politician incompetent care isi vede doar propriul interes. De cand e director a tras institutia in jos, cu 10 ani. Si-a adus lingaii de la Consiliul Judetean (Cori & Dumi), le-a dat salarii de peste 2500 lei si ei nici nu vin pe la servici (in special Cori, care e foarte ocupata...). A dat dispozitie ca microbuzele institutiei sa fie folosite de catre fotbalistii de la Lugas. In prezent in imobilele institutiei cazeaza fotbalisti (vezi priza de apa). Nu mai vorbim de tratamentele preferentiale pe care le are cu oamenii lui care nu fac nimic, in dauna angajatilor vechi. Asa ca daca vreodata il vedeti pe vreo lista la alegerile viitoare sa stiti ce om este.
Postat 16 Octombrie 2014, 09:24 de gigi
rautatea oamenilor
Tu ii fi o persoana care a candidat pt un post...las mai incearca poate nu esti capabil/a....te-ai gandit??? Asta nu inseamna ca tr sa va luati de oameni cum e Voloseniuc,un om care nici nu "pute" pe langa cei mari.Legati-va de cei cu functii mai mari sau de cei care ne conduc nu de un om care e "painea lui d-zeu". Nu vb de cineva fara sa-l cunoasteti....bine ca cei care isi bat joc de noi stau bine mersi....
Postat 16 Octombrie 2014, 08:40 de Anonim
da asa este
Da, asa este!Cum a putut sa-l angajeze pe fratele lui ca subaltern intr-o institutie publica?Trebuie dat afara acest DUMITRU VOLOSENIUC.Inca o dovada ca el face doar ce vrea in aceasta institutie.Si angajeaza pe cine vrea el.NU SE POATE ASA CEVA!!!!Trebuie anchetat pt toate abuzurile facute in aceasta institutie, dar mai ales cu angajarile pr care le face dupa bunul plac si nu dupa examen, si mai ales dupa nota la examen, asa cum prevede regulamentul.
Postat 16 Octombrie 2014, 08:23 de eu
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON