URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Februarie 2013, 07:54

Câştigător pierzător: Un executor l-a lăsat fără 100.000 euro pe un orădean care cumpărase o casă la licitaţie

Câştigător pierzător: Un executor l-a lăsat fără 100.000 euro pe un orădean care cumpărase o casă la licitaţie PRIVIND A PAGUBĂ. După ce-a plătit pentru casa din Nufărului o grămadă de bani munciţi pe brânci departe de ţară, Cornel Indrieş n-o poate vedea decât pe dinafară. "De câte ori trec pe-aici mă gândesc că am pierdut 10 ani din viaţă"
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Lui Cornel Indrieş i-au trebuit mai bine de 10 ani de muncă departe de ţară ca să strângă bani pentru a-şi cumpăra o casă. Într-una din vizitele făcute în ţară cu trei ani în urmă, a văzut un anunţ în ziar: un executor scoatea la licitaţie o casă în Cantemir. A văzut-o, i-a plăcut, a licitat, a câştigat şi a plătit preţul de adjudecare.

Numai că n-a devenit niciodată proprietar. Operaţiunea a fost anulată, iar executorul, în loc să-i restituie suma încasată, aşa cum îl obliga legea, a cheltuit-o, după care a dat ortul popii, lăsându-l pe ghinionistul muşteriu fără aproape 100.000 euro.

Venit, licitat, câştigat

23 Mihai Negrau.jpgÎn vara lui 2010, Cornel Indrieş s-a gândit să profite de scăderea preţului caselor din Oradea, pentru a-şi cumpăra una din banii strânşi în Polonia, unde lucra de peste 10 ani ca şofer de TIR. Când a văzut că Biroul Executorului Judecătoresc Mihai Negrău (foto) scotea la licitaţie casa din strada Nufărului nr. 2 şi-a zis că era taman ce-i trebuia. Imobilul fusese scos la mezat în urma unui proces pierdut de proprietara casei, care avea datorii de 20.000 euro la un cunoscut.

Licitaţia a avut loc pe 16 august, iar Cornel a adjudecat-o în faţa altor doi doritori, după ce a avansat suma de 100.000 euro. "După licitaţie am pus suma în contul executorului şi apoi am plecat din nou la lucru, în Polonia, urmând să fiu înştiinţat printr-un prieten când să revin la Oradea ca să facem şi restul actelor, pentru a deveni proprietar în regulă", povesteşte Cornel.

La stânga-mprejur

După 9 zile, însă, proprietara casei a făcut rost de cei 20.000 euro pe care îi datora, astfel că l-a înştiinţat în scris pe executor că-şi va achita datoria, cerând încetarea executării silite. Cum acesta n-a procedat ca atare, femeia a depus suma într-un cont la CEC şi a deschis un proces. Pe 17 ianuarie, magistraţii i-au dat satisfacţie femeii, dispunând încetarea executării silite şi, implicit, anularea licitaţiei pentru vânzarea casei către Indrieş.

"Cum eram plecat din ţară, iar Negrău nu i-a spus nimic prietenului pe care l-am rugat să mă reprezinte, eu n-am ştiut nimic. Am aflat despre anularea licitaţiei abia la începutul anului 2011, când am venit din nou în ţară".

Executor mort, cumpărător păgubaş

Atât personal, cât şi prin prietenul său, Cornel a tot încercat de-a lungul anului 2011 să-şi recupereze banii de la Negrău, primind însă doar promisiuni. Asta până în toamna aceluiaşi an, când a aflat că executorul judecătoresc a murit! Lăsând în urmă numeroase probleme nerezolvate, inclusiv un cunoscut dosar penal deschis pe numele său pentru înşelăciuni imobiliare, făcute prin executarea unor datornici înainte ca sentinţele să le rămână definitive.

"Neavând alte posibilităţi, în octombrie m-am adresat Camerei Executorilor Judecătoreşti Oradea, făcând o sesizare la preşedintele acesteia, executorul Ioan Bucurean, căruia i-am expus situaţia şi i-am cerut sprijin pentru a-mi recupera banii", povesteşte Indrieş. Aşa a aflat altă veste neplăcută: cei 100.000 de euro "nu mai existau" în contul lui Negrău.

"Preşedintele Camerei a făcut cercetări şi a aflat că acesta mai avea doar 10.950 euro. Restul au fost cheltuiţi. De supărare, m-am ales cu o operaţie pe inimă şi trei stenturi. Am pierdut o grămadă de bani, sănătatea şi ani întregi de viaţă", oftează bărbatul.

Falit şi fără asigurare

23 Ioan Bucurean.jpgAbordat de BIHOREANUL, preşedintele CEJ Oradea, Ioan Bucurean (foto), susţine că Indrieş e bun rămas cu paguba. "Am descoperit că din contul lui Negrău au fost retraşi în numerar, cu vreo două luni înainte să moară, peste 14.000 euro, iar alţi 30.000 euro au fost transferaţi într-un cont bancar din Italia". Cel mai probabil la fiica fostului executor, bolnavă de cancer şi stabilită acolo. "Poate aşa a înţeles el s-o ajute, din banii puşi în cont de cei care câştigau licitaţiile", presupune Bucurean.

Între timp, Cornel Indrieş a mai aflat două detalii care îl lasă fără speranţă. Pe de o parte nu are cum-şi recupereze banii de la moştenitorii lui Negrău, fiindcă acesta a lăsat în urmă doar datorii, iar pe de alta executorul nici n-avea o poliţă de asigurare profesională, similară celei de malpraxis pentru medici, de pe urma căreia să fie despăgubit. "Toţi executorii judecătoreşti sunt obligaţi să se asigure la Casa de Asigurări a Executorilor Judecătoreşti, dar fostul nostru coleg nu şi-a plătit poliţa. Altfel spus, nu avea asigurare", spune şeful CEJ Oradea.

Un avertisment pentru viitor, ca oricine are de-a face cu un executor, la fel ca în cazul unui medic, să-i verifice nu doar reputaţia, ci şi asigurarea. Dacă e înşelat, măcar să aibă de unde să-şi recupereze paguba...


IZBĂVIT DE MOARTE
În pragul puşcăriei

Fostul executor judecătoresc Mihai Negrău s-a bucurat în ultimii ani de carieră de o reputaţie nu prea bună, fiind implicat în câteva escrocherii imobiliare. Un asemenea caz era prezentat de BIHOREANUL în urmă cu 5 ani.

Preşedintele unei asociaţii de proprietari din Velenţa găsea datornici la întreţinere pe care îi dădea în judecată şi obţinea hotărâri de executare silită, iar înainte ca acestea să rămână definitive şi executorii un expert evalua apartamentele la preţuri derizorii, "din burtă", fără măcar să le vadă, după care Negrău organiza executarea silită fără să-i citeze legal pe datornici şi fără să publice anunţurile de licitaţie.

Victima din respectivul caz, Ungvari Tamas, a reuşit să demonstreze ilegalităţile şi a obţinut începerea urmăririi penale împotriva evaluatorului şi executorului, pentru abuz în serviciu. De dosar s-au ocupat procurorii de la Parchetul Curţii de Apel, însă cu asemenea încetineală încât Negrău a murit înainte ca aceştia să dea o soluţie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
exec silite si cinstea inexistenta
Te-ai bucurat cand a dat ortu'popii,rate la banca neplatite,romania,ai udat florile,tu cinstita,ala ticalos,de ce nu-ti dai numele real pt ca intradevar sa-ti dovedesti buna credinta?pt ca daca esti corecta nu ai de ce sa te ascunzi...iluzii romanesti,sub comunism se chemau anonime si schimbau destine...o tempora
Postat 28 Februarie 2013, 22:36 de aura
Factura VINE-vrei nu vrei !!!!
La fel a zis si Negrau, ca e NEMURITOR,el face LEGEA!! Aviz...... procurori mafioti,primar Bolojan,Eduard Florea, consilieri alesi....fara numar...fara numar....,,Octavian Muresan......FACTURA VINE !...dar nu stii cand...
Postat 22 Februarie 2013, 01:22 de JUDECATOR
Corb la corb....
Buna seara. Cum sa nu faca ilegalitati executorii din Oradea daca nu sunt verificati de nimeni.Intrebati-l va rog pe d-nul Bucurean de ce nu raspunde la unele sesizari,probabil tine cont de executorul imporiva caruia se face plangerea altfel nu imi explic de ce de mai bine de 1 an nu a dat nici un raspuns la o anumita sesizare. Multumim celor de la BIHOREANUL pentru articolele referitoare la abuzurile executorilor judecatoresti din Oradea. Mai vrem sa auzim si de executorul Beiusan.
Postat 21 Februarie 2013, 20:29 de -
nimic nu ramane fara plata
trebuie sa revin cu o completare .. am fost in situatia in care detinand un apartament de 4 camere ipotecat pt. care aveam de achitat la o banca o suma cam un sfert din valoarea reala a lui , insa intentionand sa platesc la banca Negrau s-a oferit sa ma ajute sa vand apartamentul , sa achit datoria si sa-mi ramana diferenta....am considerat ca e un om onest ..mi-am luat trei copii si sotul bolnav , m--am mutat in chirie si i-am dat un set de chei pt a fi mai usor sa il arate clientilor, asa cum spunea el . Pt ca in apartament mai erau flori , peste o saptamana m-am dus sa le ud...am gasit usa schimbata ..la primarie figura deja proprietar fiica lui ..chiar daca licitatia era programata peste o luna ..... asa ca Dumnezeu a avut grija sa il rasplateasca pe el si pe toti care au profitat de pe urma nelegiurilor lui ...le doresc la toti sa crape ca si el ...desi suna morbid , trebuie sa spun ca m-am bucurat cand am auzit ca a dat ortu popii ...asa sa pateasca toti ..
Postat 21 Februarie 2013, 18:37 de aura
==++
Imi pare rau ca omul s-a imbolnavit....Negrau a scapat usor...trebuia sa se chinuie., dar se vede ca D-zeu a pus plata pe capul fiica-si...bine s-asa...,cat despre Bucurean si ceilalti, dar fie vorba, n-am auzit un lucru bun despre executori, asta prin natura meseriei, deci despre cel din poza, stiu cateva porcarii facute....numai anul trecut facu una groasa ,cum dreaq e sef la astia???/Sau la executori e pe invers , cu cat o faci mai groasa cu atat esti mai tare...Bucurean draga, iti doresc sanatatea lui Negrau, vorba lui daicoviciu
Postat 21 Februarie 2013, 17:17 de soso
isi merita soarta
asa patesc cei care vor sa profite de necazul altuia ...viata plateste asa ca nu e bine sa sapam groapa nimanui... se poate intampla sa cadem noi in ea..... cat despre Negrau ..si alti excroci ca el no coment. Sa crape toti pe rand , sa se aleaga praful de tot ce au adunat profitand de necazul semenilor lor.
Postat 21 Februarie 2013, 16:42 de aura
Se duc pe rand sau pe sarite ?
Dupa Negrau si la fel ca el sa mearga si Bucurean si Dragoi si ... toti excrocii care, sub titula de executor judecatoresc, fura, insala, mint si ... asa ca, sa-i ia ala cu coasa pe rand, dupa cum au stiut sa se comporte in viata.
Postat 21 Februarie 2013, 13:52 de Zoom
@petru
aoleu Petrule....unde ai facut maica scoala??? vai de ea limba romana. iti trebuie un indreptar ortografic, ortoepic și de punctuatie actualizat
Postat 21 Februarie 2013, 12:51 de taz
Speranta
Ce va spune fata lui Bucurean? NU ESTE CU NIMIC MAI BUN DECAT DECEDATUL......Ba aveau si intelegeri...Ii doresc acelasi bine pe care l-a avut si Negrau, lui si familiei lui......avind in vedere comportamentul identic, sansele sint mari
Postat 21 Februarie 2013, 10:38 de daicovici
mafia cu protectia din guvern ,senat si parlament.
Acest sistem iera bosibil numai daca avea asociatii si protectori an politie,procuratura,judecatori,guvern,senat,deputati,capii acestora toti sint compromisi sa obtine venituri de milioane murdari.Din pacate acest sistemieste practicat si azi de altii,dar nai cui sai denunti,ca nai de unde sa stii cu cine ie asociat.De corectitudine anca an romania nu putem discuta.Sant cati va care anciarca sa fie corecti dar sint izolati din cauza acestor mafioti.Astai legislatia din Romania anca.
Postat 21 Februarie 2013, 10:06 de petru
executarile silite
sunt cu dus si intors,crezi ca dai de un chilipir si apoi platesti dublu,sunt de evitat...necazul altuia nu te va face pe tine fericit,urmariti si viata lui negrau,cancer,datorii,moarte...din afara ce ziceai?om realizat,cariera,plin de bani,soferul nostru trebuia sa-si vada de soferit,nu de executari silite...
Postat 21 Februarie 2013, 09:46 de unu
Quod licet Iovis, non licet bovis
Mda, un "mare" dezvoltator imobiliar apela pe vremuri(6-7 ani) tot la acest individ fara scrupule pentru a-si ameninta clientii care indrazneau sa zica cate ceva! By the Way in presa mai apare cate un articol despre ispravile acestui dezvoltator, ba din Bucuresti, ba din Constanta, ba din Cluj, ba din Oradea! Se spune insa ca in ziua de azi, cu toate ca inregistreaza anual pierderi uriase tot mai are influenta in a bloca aparitia unor articole in presa! Adica unele mai scapa, altele nu! De urmarit!
Postat 21 Februarie 2013, 08:25 de TDS
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON