URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Octombrie 2017, 17:20

S-a spart ghinionul: Luceafărul s-a impus cu 2-1 în fața Olimpiei Satu Mare și este la a doua victorie!

S-a spart ghinionul: Luceafărul s-a impus cu 2-1 în fața Olimpiei Satu Mare și este la a doua victorie! foto: arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fotbaliştii de la Luceafărul au spart ghinionul şi, sâmbătă, au obţinut cea de-a doua victorie din actualul sezon al Ligii a II-a. Bihorenii au primit, la Stadionul Luceafărul din Sânmartin, replica echipei sătmărene Olimpia, pe care au învins-o cu scorul de 2-1, la capătul unui joc bun, în special în repriza a doua.

Partida a contat pentru runda a XIV-a a competiţiei, iar jocul a consemnat dominarea formaţiei gazdă. Cu toate acestea însă, în prima repriză cei care au marcat au fost oaspeţii, la singura fază de poartă avută, în minutul 34, prin Vasile Pop, după ce acesta a scăpat pe contraatac.

În repriza a doua, "luceferii" au început însă foarte bine: au egalat în minutul 48, prin Antohi, iar în minutul 61 au înscris golul victoriei, prin atacantul Vlad Rusu.

Fazele meciului

Prima acţiune a jocului a aparţinut tot bihorenilor. În minutul 12, Bedea a şutat peste poartă, de la marginea careului mare. Apoi, în minutul 32, Al. Dulca a şutat din interiorul careului, dar a reţinut portarul Olimpiei, Muntean.

Contrar cursului jocului, în minutul 34, oaspeţii au deschis scorul, după ce Vasile Pop a pătruns spre poartă, pe dreapta, a ajuns la colţul careului mic şi a marchat cu un şut la colţul scurt, pe jos, pe lângă portar.

În partea a doua, bihorenii au început foarte bine şi la doar trei minute de la reluare, au reuşit să egaleze. Andrei Antohi a reluat spectaculos, fără preluare, o centrare venită de pe dreapta, iar mingea s-a oprit în colţul lung al porţii oaspeţilor.

Atacurile gazdelor au continuat, iar în minutul 50, bihorenii au beneficiat de o lovitură de colţ. A respins apărarea din Satu Mare, dar numai până la Ban, care a şutat violent, însă în blocaj. În cele din urmă, atacurile în valuri ale bihorenilor au dat rezultat şi în minutul 61, după o nouă lovitură de la colţ, care a fost executată de Trif, mingea a ajuns în careu, de unde a fost respinsă de fundaşii Olimpiei, dar până la Vlad Rusu, care, de la 11 metri de poartă, a preluat, s-a întoars şi a marcat cu un şut plasat, pe jos, în colţul lung.

Deşi după primirea golului doi, Olimpia a mai echilibrat jocul, acţiunile de poartă s-a consemnat tot în careul oaspeţilor. Astfel, în mintul 73, Vlad Rusu a scăpat singur în suprafaţa de pedeapsă, a căzut în contactul cu portarul, a cerut penalty, dar arbitrul Cristian Codrea din Baia Mare i-a acordat cartonaş galben, pentru simulare.

Ultima ocazie de poartă s-a consemnat în minutul 77, când Ţegle a şutat bine de la 20 de metri, lângă bară, dar portarul sătmărenilor, Muntean a salvat. Jocul s-a terminat apoi cu victoria Luceafărului, cu 2-1, o victorie sărbătorită de componenţii echipei şi aplaudată de publicul spectator bihorean. Astfel, Luceafărul a câştigat din nou, după opt meciuri în care a avut doar înfrângeri şi egaluri.

Antrenor fericit

"Sunt fericit de cele trei puncte şi până la urmă asta a contat în economia jocului, chiar dacă am avut şi avem în continuare probleme de efectiv, fiind nevoit să improvizez la acest meci cu Balea fundaş central, pentru că Ciobanu în timul săptămânii a făcut o uşoară contractură, n-am vrut să risc şi totul a culminat ieri la antrenament, la fazele fixe pe care le-am exersat, Feher a făcut o entorsă de gradul II, dar sperăm să-l recuperăm cât mai repede. Deci, practic am pregătit meciul toată săptămâna cu o formaţie şi în ultimul moment am schimbat, n-a fost uşor, dar cel mai important e că băieţii şi-au dorit cele trei puncte. Meritam, după ultimele partide pe care le-am disputat în campionat, să vină şi această victorie", a declarat, la finalul jocului, antrenorul principal al Luceafărului, Cristian Dulca.

Tehnicianul bihorenilor a mai afirmat şi că din iarnă lotul echipei orădene va fi întărit şi "sunt jucătorii de primă ligă care vor să vină la noi, cu unul dintre ei deja ne-am înţeles şi 99% va juca pentru noi din retur".

Luceafărul a acumulat, astfel, 10 puncte şi se află acum pe locul 19, penultimul.


Luceafărul Oradea – Olimpia Satu Mare 2-1 (0-1)

Au marcat: Antohi (min. 48) şi V. Rusu (min. 61) / V. Pop (min. 34)
Stadion: Luceafarul (Sânmartin). Spectatori: 100

Timp: bun pentru fotbal: Teren: uşor moale

Luceafărul: G. Gakos – Bedea, Balea, A. Mutu, Trif – Chiş-Toie (min. 90 Dragu), Ţegle (cpt.) - Antohi, Al. Dulca (min. 63 Cl. Codoban), I. Ban (min. 90+2 I. Cuc) - Vl. Rusu. Antrenor: Cristian Dulca

Olimpia: Fl. Muntean - Duruş, Hlinca, Cr. Munteanu, Brata (cpt.) - Villand, D. Muntean – Jurj (min. 87 Vincze), Vas. Pop (min. 64 Fl. Achim), Miholca (min. 64 Chitas) – Lusamba. Antrenor: Zoltan Ritli

Au arbitrat: Cristian Codrea - Cristian Nicolae Lucaci şi Radu Despa (toţi din Baia Mare).


Etapa a 14-a a Ligii a II-a la fotbal:

Sâmbătă:

Sportul Snagov - ASU Politehnica Timişoara 1-0

Ştiinţa Miroslava - Pandurii Târgu Jiu 1-1

Foresta Suceava - UTA Arad 2-3

Luceafărul Oradea - Olimpia Satu Mare 2-1

Metaloglobus Bucureşti - Academica Clinceni 0-0

ASA Târgu Mureş - CS Afumaţi 0-1

Dacia Unirea Brăila - CS Baloteşti 2-2

Ripensia Timişoara - Dunărea Călăraşi 1-1

Sâmbătă:

FC Argeş - AFC Hermannstadt 0-0

Duminică:

Chindia Târgovişte - CS Mioveni 3-0



În etapa viitoare, Luceafărul va evolua în deplasare, la Şiria, cu UTA. Meciul este programat sâmbăta viitoare, pe 4 noiembrie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON