URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Februarie 2017, 19:21

Șefa de lucrări Camelia Dalai de la FMF Oradea, reținută de procurori: Le-a vândut note și subiecte rezolvate studenților piloși, pentru a-i scăpa de taxe!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După arestarea de vineri a profesoarei universitare Adriana Pirte, șefa Departamentului de Medicină Dentară al FMF Oradea, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au reținut-o, luni, pentru 24 de ore, și pe colega ei, șefa de lucrări Camelia Dalai.

Potrivit prim-procurorului adjunct Maria Cotrău, Dalai este acuzată de 6 infracțiuni de luare de mită, după ce, în perioada mai – septembrie 2016, ar fi primit sume între 300 lei și 100 euro, cosmetice, cafea și un stilou de la 6 studenți pentru a-i promova la examenul de la disciplina “Protetică dentară”.

“Totodată, inculpatei i s-au reținut și două infracțiuni conexe celor de corupție, în sensul că, la sesiunea de examene din luna iunie 2016, s-a folosit de funcția sa și a încredințat către doi studenți subiecte de examen rezolvate pentru ca aceștia să ia note maxime și să poată intra în următorul an pe locuri bugetate”, a explicat Cotrău.

Ancheta în caz se desfășoară cu sprijinul polițiștilor Serviciului de Investigare a Criminalitții Economice din Poliția Bihor.  Procurorii urmează să decidă, marți, dacă vor solicita instanței arestarea Cameliei Dalai.

După cum BIHOREANUL a mai scris, șefa Departamentului de Medicină Dentară a Facultăţii de Medicină şi Farmacie, Adriana Pirte, a fost reţinută, joi, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor pentru 24 de ore, iar vineri a fost arestată preventiv pentru 30 de zile, după ce ar fi luat mită de la 15 studenți în perioada mai-septembrie 2016, în bani dar şi în diverse bunuri (parfum, bijuterii), pentru a-i promova la examene susținute la disciplinele pe care le preda.

Citiți amănunte despre acuzațiile aduse celor două cadre universitare ale Facultății de Medicină și Farmacie Oradea, dar și care sunt măsurile "antișpagă" pe care intenționează să le ia decanul Facultății, Adrian Maghiar, în articolul: Epidemie de mită!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Mita in cafea si pixuri...serios????!!!!!
Dar Facultatea de Medicina din Oradea, pe cand? Ceea ce am citit in articol, pe langa lucrurile care se petrec la Facultatea de Medicina din Oradea, sunt simple glumite. Dar va copiez ceea ce am comentat la un alt articol: Stiati ca beizadelele medicilor sunt bata, dar, au 10 pe linie pentru a nu risca sa piarda cumva locul bugetat? De, nu-si permite coldusul sa plateasca 8000 de lei pe an desi conduce masini de zeci de mii de euro. Stiati ca se fac xerocopii, adica plagiate 100%, dupa lucrari stiintifice, de catre lectori sau asistentii lor, si pe urma se vand cu 100 - 150 de lei bucata studentilor fara nicio chitanta? Bineinteles ca sunt intocmite tot felul de liste cu cei care au cumparat sau nu 'lucrarile stiintifice' copiate, pe care lectorii examinatori le tin pe genunchi sau pe suportul de la tastatura, in timpul examenelor... Stiati ca acesti insi(lectorii), atunci cand trec notele, tin mana ca la gradinita, ca in filmele cu Mr. Bean, pentru a nu vedea nimeni ce scrie el acolo, bineinteles, dupa o consultare cu lista de pe genunchii acestuia? Stiati ca tarifele pentru un examen variaza intre 150 si 400 de euro, in functie de nota dorita, intocmindu-se, normal, liste si listute care sunt foarte consultate de catre examinatori in timpul examenelor? Stiati ca studentii care nu dau niciun ban, cei care nu isi permit, sau, pur si simplu nu vor sa se umileasca inaintea unor astfel de bijnitari infecti care poarta fraudulos orice titlu, sunt pur si simplu 'macelariti' la examene, existand un contrast infinit intre dificultatea subiectelor lor si a celor care sunt pe liste? Stiati ca cei care sunt pe liste invata un singur subiect iar la examen il scrie sau raspunde doar din acel subiect, indiferent de subiectul extras, pentru a nu fi prea batator la ochi pentru putinii, cei care nu platesc examenele? Stiati ca traseul banilor este inclusiv pe la cabinetele particulare ale acestora, astfel incat la lector ajunge doar lista gata intocmita de catre diverse slugi/asistenti? Am scris aceste randuri pentru a demonstra domnilor lectori de la facultatea de medicina ca desi se cred dumnezei acolo unde sunt, un oras intreg STIE manevrele acestora. Normal ca cei care ar trebui sa dea cu ei de pamant fac eforturi disperate pentru a urma piste cretine, nu cumva sa se-nchida robinetul banilor negri... Inca odata domnilor din binom: Ne credeti prosti????
Postat 13 Februarie 2017, 20:18 de User anonimizat
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON