URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 August 2016, 16:10

Şedinţă maraton la Consiliul Judeţean: Liberalii au vrut ca votarea reprezentanţilor în diverse consilii şi adunări să fie secretă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Două ore şi 45 de minute a durat reuniunea de marţi a Consiliului Judeţean, a doua în formula rezultată din alegerile locale din iunie, cauza principală fiind pretenţia celor 16 consilieri PNL ca votul pentru desemnarea reprezentanţilor CJ în consilii şi colegii directoare, în adunări generale şi în direcţiunile structurilor subordonate să se facă potrivit legii, adică prin vot secret.

PSD, UDMR şi ALDE pe linie

Noua putere de la CJ şi-a băgat, de altfel, oamenii proprii în toate aceste structuri, liberalii refuzând chiar şi să facă vreo nominalizare, însă au ţinut la secretul votului, chiar dacă, la fel ca la şedinţa de constituire, reprezentanţii PSD, UDMR şi ALDE au votat tot deschis, completând buletinele de vot la masă, nu în cabina de vot.

În şedinţa de marţi, noua putere şi-a impus în acest fel reprezentanţii în Consiliul Director al Fundaţiei pentru Protejarea Monumentelor Istorice (Peteri Zoltan – UDMR), în Adunările Generale ale Agenţiei pentru Managementul Destinaţiei (Szabo Jozsef – UDMR) şi societăţilor Pază şi Protecţie (David Sergiu – PSD şi Dorin Corcheş – ALDE) şi Parcuri Industriale Bihor (Traian Bodea – ALDE), în conducerea Filarmonicii de Stat (Szabo Jozsef – UDMR şi Gheorghe Ţara – PSD), în Colegiul Director al Fundaţiei pentru Sănătate Bihor (Foldes Adalbert – UDMR şi Aurel Mohan PSD), în Consiliul Director al DGASPC şi în cel al Aparegio (Dorel Dume – PSD).

Momente inedite s-au consumat când liderul de grup al PNL, Ionel Avrigeanu, a subliniat ce "specialişti" îşi pune noua putere în funcţii, nominalizând exemplul fostului director al CET, UDMR-istul Szabo Ştefan Gheza, pus reprezentant al CJ în Consiliul Administrativ al... Filarmonicii.

Uite Popa! Nu, e Ropa!

Pretenţia liberalilor de a se vota secret şi de a verifica orice detaliu a reuşit, în ciuda faptului că au fost prezenţi doar 16 dintre ei, pe când PSD-UDMR-ALDE a avut toţi cei 18 consilieri prezenţi, să "cadă" una dintre persoanele propuse de PSD să figureze în Consiliul Director al Fundaţiei pentru Protejarea Monumentelor Istorice.

Motivul? În numele PSD, vicepreşedintele Ioan Mang a anunţat că îl propune pe "profesorul doctor Popa Lucian", pentru ca după vreo 5 minute să se corecteze, spunând că de fapt este vorba despre "profesorul doctor Ropa Lucian, cu R". Cum, însă, pe buletinele de vot scria "Popa Lucian", candidatura acestuia a fost lăsată pe data viitoare.

"Vreţi şi muzică?"

Cu toate că au cerut ca votarea persoanelor să se facă aşa cum cere legea, în mod secret, şi la reuniunea de marţi, aşa cum au vrut inclusiv la şedinţa de constituire a CJ, consilierii PSD, UDMR şi ALDE au votat tot deschis, la masă, doar reprezentanţii PNL folosind cabina de vot.

Exasperat de lentoarea procedurii, preşedintele Pasztor Sandor a comentat că în sfârşit "cabina de vot se va amortiza", adică pentru prima oară îşi merită banii cheltuiţi pentru cumpărarea ei (aluzie la perioadele când CJ era condus de Cornel Popa, dar şi Alexandru Kiss, şi când aceasta nu era folosită).

Tot Pasztor i-a "miştocărit" pe liberali, întrebându-i ironic dacă "doriţi să punem şi nişte muzică de fundal" în timpul procedurii. De altfel, un consilier de pe partea unde se aflau reprezentanţii noii puteri a şi scos telefonul mobil şi a "pus" muzică ambientală în timpul unui vot, după care s-a oprit. Probabil pentru a nu-şi epuiza bateria...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Afara cu cabina!
Afara cu cabina de vot! Face concurenta Debretinului!
Postat 30 August 2016, 19:44 de no_name
Hopa- Tropa
Io as scrie Tropa Lucian pe buletinul de vot data viitoare. De ce nu ?! The Show Must Go On !
Postat 30 August 2016, 17:04 de Iness
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON