URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Decembrie 2013, 18:41

Prefectul Claudiu Pop atacă la Tribunal referendumul anti-gaze din Sânmartin

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La doar o zi după ce Consiliul Local Sânmartin a decis - prin votul tuturor celor 15 reprezentanţi ai PDL, PNL, PSD, PRM şi PPDD - să organizeze pe 26 ianuarie un referendum prin care localnicii să răspundă dacă sunt sau nu de acord cu orice fel de activitate extractivă pe teritoriul comunei, Prefectura Bihor anunţă că va cere anularea Hotărârii în instanţă.

„Luni dimineaţă, la prima oră, vom face la secţia de contencios administrativ a Tribunalului Bihor demersurile pentru anularea în instanţă a Hotărârii Consiliului Local Sânmartin", a declarat vineri seară pentru BIHOREANUL prefectul Claudiu Pop.

Pop a afirmat că, în calitate de prefect, este garantul legalităţii în judeţ, iar Hotărârea Consiliului Local Sânmartin încalcă prevederile Constituţiei.

„A-i întreba prin referendum pe localnicii din această comună dacă sunt de acord sau nu cu exploatarea resurselor subsolului este ca şi cum i-ai întreba dacă sunt de acord sau nu cu respectarea Constituţiei, deoarece Constituţia prevede că resursele subsolului sunt proprietatea statului şi de interes naţional, nu proprietatea unei comunităţi locale şi de interes local. Aşadar, un asemenea referendum ar excede competenţele Consiliului Local. Este ca şi cum s-ar hotărî organizarea unui referendum prin care oamenii să fie întrebaţi dacă sunt sau nu de acord ca prin comuna lor să treacă sau să nu treacă persoane care poartă barbă, în condiţiile în care dreptul la circulaţie nu ţine de acest detaliu", a declarat Claudiu Pop.

Întrebat dacă nu are întâi datoria să ceară Consiliului Local revocarea Hotărârii, prefectul spune că nu, dată fiind lipsa timpului necesar. „Luni dimineaţă urma ca la Tribunal să se tragă la sorţi preşedinţii secţiilor de votare din Sânmartin, deci nu mai era timp pentru o cerere de revocare a Hotărârii adresată Consiliului Local", a explicat Pop.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
24 Comentarii
minciuna prefectului
Prefectul Bihorului sanu uite ca nu toti sintem orbi si fraierii lui,de mincinos,mam plimbat in jud. Bihor si am gasit numai araturi sau cei cu gazele de siste au pus sonda pe drumuiri nationale si au uitat sa le astupe,rusine de prefect ce minte cetateni.In realitate toate drumuriile sint araturi agricole ,si iel sa laudat ca lea facut,poate in fata prietenilor sai,o sa va comunic imagini cu D N uri ca teren agricol,hai sa aratam realitatea lumi si parlamentului european cm se minte in jud. Bihor.Sa pleci la Virfuri ca si cum tiai sapat groapa la mormintarea ta ce rusine,astea sint realitatile prefectule,sint dureroase dar reale.
Postat 26 Decembrie 2013, 20:31 de Lica
USL=HOTI
RUSINE ,GUNOAIE USL.-ISTE ,NE VINDETI PE NIMIC.MOARTE TRADATORILOR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 23 Decembrie 2013, 00:17 de UN CITITOR
LUAM ATITUDINE
DOMNULE PREFECT TRADATOR pop claudiu, STATUL ROMAN INSEAMNA POPORUL ROMAN SI REPREZENTANTII LUI, NU GASCA VOASTRA DE DERBEDEI TRADATORI.IN COSTINESTI S-A DESFASURAT REFERENDUM, 94% AU VOTAT IMPOTRIVA EXPLOATARII GAZELOR DE SIST SI ACUM NU SE FAC NICI PROSPECTIUNI,, NICI EXPLORARE, NICI EXPLOATARE. CE ZICI DE ASTA,, DOBITOCULE?
Postat 22 Decembrie 2013, 23:36 de MHV
???
unde sunt acuma toti cei care laudau pe site-ul asta USL-ul? Acuma de ce nu iesiti in fata, sobolanilor! De ce nu ne mai spuneti nimik despre cat de bui sunteti voi si ce o sa faceti si o sa dregeti? in ultimii doi ani nu puteaq sa aiba omul o parere impotriva voastra, ca era tradator, iar cuma unde sunteti? Sa dea Dumnezeu sa va prinda anul nou lipiti de bogatiile subsolului, proprietatea statului roman!
Postat 16 Decembrie 2013, 10:24 de cipri
constitutie
Este Constitutional sa CONSULTI poporul pe indiferent ce TEMA.
Postat 16 Decembrie 2013, 08:22 de goron
Aveti ceva cu alesul vostru????
Eu nu pricep ce va tot plangeti de Pop !!?? Doar l-ati votata, l-ati ales pe cel mai bun dintre voi, pe cel ce va reprezinta cel mai bine interesele !! ca va apuca acum ?????? aveti ceva pata pe creer si ati uitat ca voi l-ati ales ???? El vorbeste despre tara lui. Voi nu sunteti in tara lui ???? Nu e el in tara voastra??? Nu pricep !!!
Postat 16 Decembrie 2013, 00:45 de HaHaHaHa
TRADATORII ROMANIEI
CENZURAT
Postat 15 Decembrie 2013, 17:26 de un patriot
Citat
CENZURAT
Postat 15 Decembrie 2013, 14:48 de Istvan Szabo
Romania trezeste-te!!!!!!!
D-nule Claudiu Pop ai uzit vreodata ca greselile parintilor le platesc copii. Este vorba despre sufletul si viata a mii de bihoreni,amar le veti plati. Oare aceasta foame dupa bani a politicienilor si a lipsei de respect a acestora fata de cei care i-au votat, a lasitati si incopetentei, cand se va sfarsi?
Postat 15 Decembrie 2013, 11:54 de c
P.C.R. transpartinic. Ep. Sânmartin = Pungeşti de Bihor?
I. ”Luni dimineaţă, la prima oră, vom face la secţia de contencios administrativ a Tribunalului Bihor demersurile pentru anularea în instanţă a Hotărârii Consiliului Local Sânmartin” a declarat vineri seară pentru BIHOREANUL prefectul Claudiu Pop.”. 1. De ce dle prefect? La concret, împreună cu ”Cabinetul 2”, ne puteţi comunica care prevederi ale Constituţiei României sunt încălcate prin organizarea unor astfel de Referendumuri? 2. Şi dl. prefect ar trebui să vadă filmul: ”Tărâmul făgăduinţei” [2012, regia: Gus Van Sant]. Eventual, împreună cu proprietarii de terenuri a căror subsoluri fac parte dintr-unul dintre perimetrele concesionate pentru explorarea gazelor de şist”. II. ”A-i întreba prin referendum pe localnicii din această comună dacă sunt de acord sau nu cu exploatarea resurselor subsolului este ca şi cum i-ai întreba dacă sunt de acord sau nu cu respectarea Constituţiei, deoarece Constituţia prevede că resursele subsolului sunt proprietatea statului şi de interes naţional, nu proprietatea unei comunităţi locale şi de interes local. Aşadar, un asemenea referendum ar excede competenţele Consiliului Local.” 1. A răstălmăci articole de lege este uşor. La asta, orice politruc/numit politic se pricepe. A acţiona, însă, în mod responsabil şi onest prin informarea şi consultarea conformă a populaţiei din perimetrele concesionate, nu este, încă, un mod de lucru des utilizat de clasă politică. 2. Validarea unui astfel de referendum, implică participarea la vot a minim 50% dintre alegătorii cu drept de vot. Şi acest aspect ar deranja acele ”călugăriţe” din activul/nomenclatura USL Bihor, care au contribuit major la ratarea validării Referendumului din 29 iulie 2012, respectiv la umflarea artificială a actualei Opoziţii, în detrimentul propriului său electorat (USL)?
Postat 15 Decembrie 2013, 01:13 de stefan
PSD filiala Chevron
Oua la prefectura! S-a deschis sezonul in BH la politroace! Cu vorba buna nu inteleg, pierdem timp. Piciorul pe gatul lor!
Postat 14 Decembrie 2013, 23:47 de todea torescu
alta dezamagire
Mare dezamagire ..e pacat , banii nu lipsesc familiei dv...de ce trebuie sa va manjiti obrazul???? Era mult mai bine daca aveati coloana..dar trebuia sa ne asteptam când v-ati rugat de bolovan sa va angajeze....astea raman in memoria oamenilor...SANTETI NISTE GUNOAIE..........................................vOI V-ATI TERMINAT MAI REPEDE DECAT NESIMTITII DE PDI-STI.
Postat 14 Decembrie 2013, 23:30 de Thor
A
Bine bine mai Claudiule, statul roman este proprietarea cui? A voastra doar? Cei care locuiesc, traiesc, muncesc siplatesc taxe nu sunt tot statul roman. Ar putea sa va fie rusine tuturoro celor din USL ca considerati statul ca pe un bun propriu. Daca taica-tu ti-a dat bani sa fii deputat si apoi prefect asta e, ca tot de la statul roman a luat, dar macar taci si respecta oamenii care muncesc pentru voi, cei care nu ati muncit nici macar un minut, ci doar ati intins mana si lingeati CD in masina. RUSINE FRATE, RUSINE!!!!! Sau poate la cat de insensibili si egoisti sunteti nu va ganditi nici la viata copiilor vostri si bineinteles nici la "consatenilor", ca veti avea bani sa va trimiteti copii prin "strainataturi"!!!
Postat 14 Decembrie 2013, 20:03 de Adi
si cand te gandesti
,ca hotelul continental a fost al statului roman,dar a trebuit privatizat ca sa-i imbogateasca pe unii, ti se face lehamite,pt asta au murit oameni?pt retrocedari si privatizari?familiile celor morti cu ce s-au ales?cu o slujba la privat de 7 mil pe luna ?
Postat 14 Decembrie 2013, 17:24 de @gaz
Cine este statul...
Mai Claudiu, cine este statul? Sa-ti fie rusine!
Postat 14 Decembrie 2013, 15:59 de Ciprian
PAI VOI L-ATI ALES!!!!!!!!!!!!!!!!!
sPALATI-VA PE CAP CU POPUS, AVRIGEANU...GHILEA, LAZA SI BOLOJAN..Doar santeti consateni...acum vor scadea la pret vilele lor..hahaha
Postat 14 Decembrie 2013, 15:05 de @andreea..
alin
masinile Chevron sunt cantonate in satul de origine a prefectului...deci are interese,...verificati!
Postat 14 Decembrie 2013, 14:49 de alin
nimicuri
uitati-va doar ce ceasuri poarta! acestea valoreaza cu sutele si miile de dolari. de unde oare? de ce se plimba intr-o masina de zeci de mii de euro si locuieste intr-o casa de peste 100.000 euro? a strans din salariul de functionar public si cel de prefect (3500 lei/luna)? toata viata au capusat institutiile publice, au acordat contracte preferentiale si au jacmanti tot ce au putut. iar la faza asta, cu blocarea referendumului, chiar ca suntem ca in anii stalinsmului. CINE EESTI TU, MA, SA-TI BATI JOC DE CE S-A CASTIGAT LA REVOLUTIE????
Postat 14 Decembrie 2013, 14:11 de ioan
ce va pasa
Ce va pasa voua ca infesteaza felixul si sanmartinul? acolo au case doa jmecherii si culdusii bihorului. lasatii domne sa infesteze apa si solul ca ei si copiilor vor avea de suferit. O sa vada Popus cu nui mai vine nimeni la vila sa nicoleta sa se cazeze. La ce bou ii, nu gandeste prea mult. (...)
Postat 14 Decembrie 2013, 12:37 de andreea
Beverly Hills aduna oportunisti
O lista cu locuitorii din Beverly Hills sau din vilele mai noi ale Sanmartinului ar arata clar cine cu cine se insoteste. Acolo au case aproape toti cei care astazi se fac ca sunt adversari politici. Acolo au case spre exemplu si Pop, si Bolojan, si Popus si fina lui Blaga, si Avrigeanu si altii, si militieni si procurori si judecatori, si PNListi si PSDisti si PDListi si PRMisti.
Postat 14 Decembrie 2013, 10:34 de Burn
Care articol din Constitutie se incalca?
Ce are sula cu prefectura? Prefectul acestui judet e dus cu pluta? Te pomenensti ca in Constitutie spune ca e voie sa-mi distrugi sursele de apa (potabila pentru viata de zi cu zi sau termala pentru economia locala), daca interesul national o cere!
Postat 14 Decembrie 2013, 10:29 de Walk
mai curat, mai uscat
Pe-asta stie sa o atace, HCL 651/09.09.2013(care a consfintit matrapazlacurile IMPACT-iste), NU! Bravos Natiune, halal sa-ti fie! " Fara BLAT, M-AM SATURAT"(Ca sa citez din " clasici" in viata!)! Directia:" S...septic, va face mai curat, mai uscat"
Postat 13 Decembrie 2013, 23:32 de TDS
IPOCRITILOR
POPUS SI POP SUNT MARI PRIETENI. IN FIECARE JOI SUNT LA FOTBAL IMPREUNA LA SALA DE SPORT DIN SINMARTIN FARA SA PLATEASCA VREUN LEU.DOAR COPII DIN SINMARTIN PLATESC,ASTIA SUNT SARACI...POPUS SE FACE CA SE LUPTA DAR FARA SCANDAL ,FARA MITINGURI IAR CLAUDIU II ANULEAZA TOATE ACTIUNILE(TEATRUL IEFTIN) PE CARE POPUS LE INTREPRINDE. PENTRU CIRCUL VOSTRU PE SPATELE SINMARTINENILOR O SA VA BATA DUMNEZEU,NENOROCITILOR......
Postat 13 Decembrie 2013, 21:17 de POPUSAR
Prefectul Invizibil are probleme si el cu ANI
Prefectul are probleme cu nedeclararea unor sume de bani in valuta, de pe vremea cand nu era prefect ci doar un hot de deputat. Asa ca el se crede unul dintre baronii locali. Adevarat este si faptul ca amarasteanul de el nu ar fi singur in stare nici sa faca pipi ca tot omul. Noroc cu taica-su care e din categoria baronilor locali nedeclarati. In fine, prefectul care si-a cumparat postul pe banii lui tata nu e prea destept. Se vede si din faptul ca ataca o hotarare perfect legala, care nu se anuleaza decat prin eventuala cumparare, tot de tata, a vreunui judecator de la contencios. Iar Sinmarin are dreptul sa-si intrebe cetatenii orice. Inclusiv daca vor, sau nu vor sa aiba un prefect idiot. Propun consiliului local sa adopte o hotarare cu privire la declararea Prefectului Invizibil ca persona-nongrata pe teritoriul Bailor Felix.
Postat 13 Decembrie 2013, 20:15 de Boss
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON