URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Decembrie 2014, 15:59

Incendiu cu inundaţie. Un incendiu declanşat la etajul patru al unui bloc a provocat inundarea tuturor locuinţelor din imobil (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Sărbători cu bucluc pentru un orădean care locuieşte în strada Ronald Reagan 15 şi vecinii săi. Un incendiu declanşat cel mai probabil din cauza fumatului a distrus luni după-amiază toate bunurile din locuinţa situată la etajul patru al blocului. În absenţa proprietarilor, flăcările au topit ţevile de alimentare cu apă din locuinţă, provocând inundarea tuturor apartamentelor din imobil.

"Nu ştiu ce s-a întâmplat. Numai ce am auzit pe cineva urlând în casa scărilor că iese fum dintr-un apartament de la etajul patru. După aia, la o vreme, a început să curgă apă", a declarat o vecină.

Intervenţia promptă a pompierilor ISU Crişana a stopat propagarea incendiului la apartamentele învecinate, dar nu a putut limita pagubele provocate de inundaţie. În jurul orelor 14, toţi locuitorii blocului, de la etajul patru până la parter, îşi scoteau apa din apartamente cu măturile. Locatarii imobilului sunt convinşi că vecinul, Makay Karoll, care trăieşte din vânzarea de ziare printre maşini, nu îi va putea despăgubi.

"Cum o să îmi mai pot eu vinde acum apartamentul? De unde mă despăgubeşte acum "ziaristul" ca să pot să-mi pot zugrăvi şi repara locuiţa?", se lamenta o femeie în timp ce îşi mătura apa din locuinţă.

Proprietarii apartamentelor sunt atât de revoltaţi, încât la o jumătate de oră după stingerea incendiului, când vânzătorul de ziare s-a întors acasă, chemat de un cunoscut să constate pagubele, nici nu l-au lăsat să intre în bloc.

"Dacă intră aici îi crăp capul! Nu mai are ce intra în scara asta! Uite ce ne-a făcut la toţi! Ne-ai stricat sărbătorile, nenorocitule!", a strigat o femeie, susţinută de vecini.

Vânzătorul de ziare a fost nevoit să părăsească imobilul înainte chiar să ajungă la primul etaj. "Nu înţeleg ce s-a întâmplat. Vrea să îmi facă cineva rău, altă explicaţie n-am. Când am plecat de acasă totul era în regulă. Nu era nimic în priză pentru că sunt decuplat de la curent electric", a spus cu lacrimi în ochi Makay Karoll, speriat de reacţia vecinilor.

A fost nevoie de intervenţia oamenilor legii aflaţi la faţa locului pentru ca vânzătorul de ziare să nu fie linşat de locatarii blocului ieşiţi să măture apa din casa scărilor.

Potrivit unui comunicat transmis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, incendiul a fost "provocat cel mai probabil de nerespectarea normelor de apărare împotriva incendiilor referitoare la fumat".

Cercetările continuă pentru stabilirea concretă a cauzei incendiului şi a pagubelor provocate de acesta. Din apartamentul cuprins de flăcări au ars cmai multe corpuri de mobilier.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Tipul cu "capul plin".
Asa se intampla daca ai mai mult alcool in vene decat sange.
Postat 30 Decembrie 2014, 20:47 de Valhalla-Asgard
asigurari
Din vedere si eu il stiu! Dar parca as zice ca eu l-am vazut de fiecare data baut(sa nu zic altfel!). De regula este insotit si de o individa "asortata"! In rest, da, posibil sa fi fost un accident si da, este nevoie de asigurare! Acum am vazut cu totii ce s-a intamplat in Vrancea cand asiguratii au fost pusi sa faca dovada cu adeverinte ca intr-adevar a avut loc un cutremur!
Postat 30 Decembrie 2014, 12:03 de TDS
????????
Intimplator il stiu pe acest vinzator de ziare..A fost doar un accident!Vecinii.... mari idioti care aveau pretentia sa nu se ude apartamentele lor...De,asigurarea lipseste la toata lumea...!Se pare ca invidia vecinilor pe el este foarte mare...sarmanul si-a crescut toti fratii ,munceste de dimineata pina seara!
Postat 30 Decembrie 2014, 07:12 de grigore
Pompierii sunt de vina !!!
Foarte simplu....Din 1 Ianuarie, pompierii,sa stinga incendiile cu...aer,nisip,blesteme...dece nu, magie. In acest fel,sigur nu se vor mai intampla trajedii de jenu asta.
Postat 29 Decembrie 2014, 21:25 de Citizen
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON