URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Mai 2012, 14:08

Fostul şef al Partidului Alianţei Civice din Bihor, scriitorul Traian Ştef, cheamă elitele pe noua platformă, Noua Republică

"Scrisoarea nostalgică" adresată de scriitorul orădean Traian Ştef foştilor colegi din Partidul Alianţei Civice aminteşte că "elitele româneşti" au fost entuziaste în anii '90, dar această stare le-a trecut fiindcă "de atunci au mizat mereu pe ce oferea piaţa politică".

De asemenea, cu observaţia că "scena politică" este mai degrabă "una de teatru", iar cetăţenii sunt "spectatorii unei mari mistificări", şi că partidele nu mai sunt caracterizate de ideologii, clare, Ştef se declară împotriva "comerţului politc unde se vinde şi se cumpără reprezentarea".

Din acest motiv, scriitorul orădean propune "dragilor prieteni" să "mai încerce un moment de idealism", ca "ultimă şansă de a se crea o mişcare cu adevărat de dreapta în România", adică "Noua Republică".

Noua Republică nu este un partid, ci un fel de "platformă" iniţiată pe internet de un tânăr absolvent de studii teologice, Mihai Neamţu, discipol al vicepreşedintelui PDL Teodor Baconschi, şi care susţine mişcarea de dreapta în relaţie de colaborare cu PDL.

Scrisoarea lui Traian Ştef se încheie simplu cu formula "aştept mesaje de la voi", la adresa de e-mail traianstef23@yahoo.com.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
19 Comentarii
Ca sa te adresezi elitei, ar trebui sa faci parte din ea, ceea ce nu e cazul lui Stef
MAI MAI, s-a gasit si marele republican da dreapta...parca mai ieri era monarhist si pretin al UDMR!..dar se mai schimba unii, mai ales poietii care oricum sunt rupti de realitate ...asa ca nu ne mai aburi si vezi-ti de poeziile tale ca inca nu ai produs ceva notabil
Postat 15 Mai 2012, 21:27 de Guvernatoru
noi avem mereu dreptate
Din titlul articolului intelegem clar ca Traian Stef adreseaza chemarea sa "elitelor". Cu toate astea aici comenteaza tocmai ceilalti, cei carora nu l-i s-a adresat! Ciudata situatie, ca si cand ai invita niste prieteni la tine la o cafea si afara la usa casei tale s-ar aduna niste derbedei si ar face scandal in semn de protest ca ei vor sa bea "saniuta".
Postat 15 Mai 2012, 11:55 de vocea patriotului
d-na
Buna ziua, Domnule Adrian Chis, ar fi posibil sa vedem si noi cumva continutul aceste scrisori deschise? Macar pentru o corecta informare jurnalistica, asa cum ii sta bine unei publicatii care se respecta, ca a dumneavoasta. Intrepretarea si punctul Dvs. de vedere l-am inteles, dar poate ar fi util si textul orginal. Va multumesc. Cu stima, Monea Georgiana, Oradea
Postat 15 Mai 2012, 11:40 de Monea Georgiana
catre @Andrei
@Andrei - afirmatia ta se bazeaza pe ce? Pe perceptia ta?
Postat 15 Mai 2012, 10:59 de Cristi
ala e
@Niciodata: da, el e! ala cu ambasadoarea Vulpe si jacuzzi-ul!
Postat 15 Mai 2012, 08:04 de TDS
@cristi
Ai dreptate, partidul acesta n-are nimic cu PDL,are insa o legatura ombilicala cu Basescu,fiind creatia sa.
Postat 15 Mai 2012, 07:33 de Andrei
Niciodata
Aţi spus Baconschi ? Este vorba de aceeaşi persoană care , în calitate de Ambasador la Paris a realizat fraudarea masivă a voturilor în favoarea actualului preşedinte la alegerile prezidenţiale din 2009 , ajungându-se la cifra de 4 votanţi în 10 secunde ? Este vorba de acel hoţ care împreună cu William Brânză a asigurat un nou mandat de 5 ani actualului preşedinte ?( deoarece , după cum ştiţi în România Geoană a câştigat alegerile prezindenţiale , dar a decis diaspora lui Baconschi şi Brânză pentru noi ) . Este vorba de acel hoţ care , pentru furtul voturilor de la Paris şi umplerea urnelor şi a sacilor cu voturi pentru Băsescu , a primit ca premiu funcţia de Ministru de Externe ? Acest hoţ şi discipolii lui , împreună cu Ioana Băsescu vor să ne construiască o Nouă Republică ? Credeţi că românul e chiar prost măi politrucuilor ? Credeţi că românul poate fi fraierit cu o privire blajină , cu o barbă de “intelectual“ şi câteva expresii fine ? Credeţi că românul mai poate fi dus cu zăhărelul de aceeaşi gaşcă de hoţi încă o dată ? Încă o dată nu va mai exista ! Un nou Penitenciar v-ar trebui vouă fariseilor şi hoţilor , nu o nouă republică ! Să vă fie ruşine Domnule Ştef şi nu mai încercaţi să vă bateţi joc de români , nici Dumneavoastră şi nici haita flămândă din spatele Dumneavoastră , care nu mai ştie ce să inventeze pentru a se mai îndestula o dată pe spatele acestui neam. Să vă fie ruşine !
Postat 15 Mai 2012, 00:06 de Niciodata!
@ suparatu
@suparatu - alipirea de PD-L este doar o intepatura a autorului articolului sau a postacilor de serviciu. Daca miscarea ar fi, prin absurd, un satelit al Pd-L-ului (sau acea Alba ca Zapada a lui Lazaroiu daca vrei), cel putin aici la Oradea miscarea ar ramane fara membri.
Postat 14 Mai 2012, 22:43 de Cristi
Somnul ratiunii
Noua Republica , Baconschi , Mihai Neamtu , PDL ......Traiane , din cate te cunosc eu , musai te ameninta cineva cu cutitu-n spate , altfel stiu ca nu te-ai baga pe-acolo ! Hai ca nu te lasam sa te prostesti ......Venim !
Postat 14 Mai 2012, 22:32 de suparatu
x
In stransa colaborare cu Pd-L?! Nimic mai fals!
Postat 14 Mai 2012, 22:06 de Cristi
spalati pe creeeeer!!
Bai, si eu cred ca voi sunteti fanatici din secta lui Gadea. Va e frica sa nu intre si alti securisti pe piata?
Postat 14 Mai 2012, 21:50 de seba
Muhaha
HAI PDLEIII
Postat 14 Mai 2012, 18:08 de Muhaha
dau votul meu pentru mustar
Iata un exemplu clar care ne arata chipul societatii careia-i apartinem. In articolul acesta apare un mesaj al unui om politicos si educat, l-am numit pe d-nul Stef, iar reactia manifestata prin comentarii este una agresiva, vulgara, smechereasca si nu in ultimul rand de neam prost! Daca intre aceste doua variante avem de ales, intre politete si vulgaritate, atunci badaranii au deja ce au cautat, iar pentru farama de civilatie care a mai ramas printre noi exista oferta lui Traian Stef.
Postat 14 Mai 2012, 17:05 de micul electoral
Noul vechi
Sau Noua Rahata, ca e mai potrivit.
Postat 14 Mai 2012, 15:52 de kaboom
minciuni!
Ce frumos ne induce in eroare traian stef. Nu exista alta legatura intre partidul aliantei civice si noua republica decat traian stef. In rest, asta e un nou partid basescian. Foarte urat!
Postat 14 Mai 2012, 15:29 de sean
secu
Traian Stef, ori esti naiv, ori esti securist! Elitele securiste, ar trebui adaugat in titlu...
Postat 14 Mai 2012, 15:19 de sens
diversiune, numele tau e noua republica!
Clar ca-i o diversiune! Sa-si vare undeva noua republica! Tara asta de fapt si de drept e monarhie! Republica e ilegitima din 1947 incoace! Din nefericire, de atunci ne conduce Securitatea, neintrerupt, asa ca ea dicteaza ca trebuie sa fim o republica, fie ea si noua! huo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 14 Mai 2012, 15:17 de man
vechea monarhie
decat "noua republica", ce buna ar fi vechea monarhie! sau mai corect spus, ce bine ar fi fost daca istoria s-ar fi scris altfel! da, si eu subscriu parerii lui Arp: ESTE O DIVERSIUNE!
Postat 14 Mai 2012, 14:40 de TDS
O noua Marie cu aceeasi palarie(Basescu)
Acest partid este creat in laboratorul de la Cotroceni al lui Basescu. Deci nu va asteptati la un partid curat, gen AC din anii 90.
Postat 14 Mai 2012, 14:33 de Arp
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON