URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Decembrie 2013, 17:23

Directoarea Casei de Cultură Beiuş, Anca Banda, reţinută de DNA!

Directoarea Casei de Cultură Beiuş, Anca Banda, reţinută de DNA! În vară, Anca Banda (foto) era dată ca exemplu pozitiv de managerul Centrului pentru Promovarea Culturii, Adrian Dume, după ce, în iulie, a fost premiată cu locul I pentru măiestrie în arta ţesutului tradiţional, la Târgul de fete de pe Muntele Găina
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Directoarea Casei de Cultură Beiuş, Anca Banda, soţia primarului comunei Drăgăneşti Ovidiu Banda, a fost reţinută, luni, pentru 24 de ore, de procurorii DNA Oradea, pentru complicitate la abuz în serviciu în dauna interesului public.

Măsura a fost luată în dosarul deschis iniţial pe numele fostului manager al Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor, Adrian Dume.

După cum se ştie, lui Dume i se impută că ar fi decontat cheltuieli pentru organizarea şi desfăşurarea unor evenimente în perioada mai - iulie 2013 care, în realitate, nu au avut loc şi, mai mult decât atât, că şi-ar fi forţat subalternii să facă plăţi în baza unor documente fictive, aspecte care au ieşit la suprafaţă în urma unor interceptări ambientate ale unor discuţii pe care managerul le-a purtat cu subalternii săi.

Din cercetările făcute de procurorii DNA, prejudiciul cauzat de manager prin deconturile fictive se ridică la peste 100.000 lei, bani care au fost ridicaţi de directoarea Casei de Cultură Beiuş, Anca Banda.

Potrivit unui comunicat făcut public luni după-amiaza de Biroul de presă al DNA, în perioada iunie - septembrie 2013, Anca Banda a reprezentat Asociaţia "Opera per Sempre", Fundaţia "Iosif Vulcan" şi Asociaţia pentru Cultură, Spiritualitate şi Dezvoltare a Relaţiilor Transfrontaliere, fără a avea vreo calitate în cadrul acestora.

"În numele acestor organizaţii, pe parcursul derulării mai multor contracte cu Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor (în calitate de finanţator), a prezentat mai multe documente justificative false cu privire la cheltuieli efectuate în realizarea proiectelor, în vederea justificării sumelor de bani obţinute", se arată în comunicat.

În acest mod a fost adus un prejudiciu Centrului Judeţean în valoare de 102.000 lei.

Procurorii anticorupţie au dispus reţinerea inculpatei Banda Anca Silvia pe o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentată la Judecătoria Oradea cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Citiţi cum a transformat şeful Tradiţiilor bihorene instituţia într-o sursă de bani pentru finanţarea clientelei politice în articolul "Popa, Mang şi Kiss turnaţi la DNA: Arestarea lui Dume scoate la iveală matrapazlâcurile şefilor Consiliului Judeţean"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
21 Comentarii
Rusine!
RUSINE!!! Atat nu stiu ce inseamna! Imi pare rau ca sunt din Draganesti si cumosc destul de bine pe DNA Banda Anca , insa imi e mare rusine sa citesc ce a facut, impreuna cu DUME care si el de asemenea este un jeg de om ! Nu e bine sa dati vine pe BEIUSENI , ci pe CEI 2 "loviti la cap" care nu au pic de RUSINE pentru ceea ce au facut ! Nu stiu nici ce inseamna cuvantul "RUSINE" la ei doar bani, bani, bani ! nici de parca ar fi saraca ! inca nici saracii nu fura bani ca si EA !!! Are o casa, masini si mai vrea bani? JITA DRQ ;)
Postat 06 Decembrie 2013, 15:26 de BAI ! Cititi !:*
oradeni
Citind articolul despre crima de pe Transilvaniei m-am lamurit de oradeni. Vedetele locale sunt tiganii criminali, intelopii, hotii, Negusii cu clanurile, bagabonti de ultima speta, smecherasi si evident firmele de paza. Oare asta ii caracterizeaza pe oradeni???
Postat 03 Decembrie 2013, 19:31 de horia
Re: adevarul
Asa este. Oradea cea jegoasa. S-a umplut de jeguri din zona folclorica si acum tot ele comenteaza.
Postat 03 Decembrie 2013, 17:29 de Pond
Ne cerem scuze
Ne cerem scuze stimati Oradeni noi cativa beiuseni de bine. Din pacate am ramas putini si sa nu credeti ca ne pica bine ce se intampla aici. Imi pare rau ca nu am fost mai verticali de cand au inceput oameni ca si Cornel Popa sa prospere, dar si voi sunteti de vina ca ati lasat un PNL Oradea pe mana acestui hot. Pentru ca de la el s-a "pilit" tot ce inseamna functie de conducere in Beius. Scapati-ne de Cornel Popa. Va imploram.
Postat 03 Decembrie 2013, 16:03 de Un Beiusean
pleava
Are DNA cu ce se lauda prin Bihor. Ceva pleava de prin teritoriu cum e amaratul ala de Domocos primarelul peste un orasel cat o comuna si cu Odobasian batrin si cu un inceput de senilizare, niste sefi indezirabili de prin militie si pruncul cu cas la gura de Dume care a cazut ca musculita in lapte de fraier ce e si cu aceasta uriasa anonima de Anca Banda de care nici la naiba nu-i pasa. Cam slaba coruptia baietii. Cei puternici, evident din Oradeaaaaa, orasul culme a civilizatiei si culturii romanesti dar si universale, vipurile cu sute de milioane in conturi sunt trecuti cu vederea si lasati sa-si fac de cap, sa taie si sa spanzure cu nesimtire.
Postat 03 Decembrie 2013, 15:48 de horia
vai de ei
Zona beiusului din centru de romanism si folclor....a ajuns o cloaca de parveniti, curve si hoti care au impanzit tot bihorul. Partea buna e ca asa de increnganati si lasi sunt ca daca o ia unul la vale ii trage si pe multi altii dupa el. Duca-se toti
Postat 03 Decembrie 2013, 15:37 de doc
mai da prosti sunteti !!!
tOTI SUNTETI NISTE PROSTI !!! oradeni, beiuseni .. nu aveti loc uni de altii ???? oradenilor parintii vostri de unde se trag ????? Din satele bihorene (marea majoriate) asa ca nu mai va jigniti uni pe altii pentru originea mai mult sau mai putin urbana. Fiecare padure are uscaturile ei probema este atunci cand uscaturile sunt mai multe ca "verdeturile" >>
Postat 03 Decembrie 2013, 14:37 de un orasan de la tara
Binsenii !!?
Binsenii !? niste ,,urat mirositori'' nestersi la c-r si nespalati pe gura.
Postat 03 Decembrie 2013, 12:09 de corcitura
Oltenii Bihorului
Cei din zona Beiuș ar trebui să se numească ”Oltenii Bihorului”. Majoritatea sunt după funcții, majoritatea comit ilegalități, majoritatea au legătură cu ”Gemenii” sau cu ”Vama Borș Forever”. Toți unul și unul, calitate superioară, cetățeni europeni cu drepturi.
Postat 03 Decembrie 2013, 10:37 de Oradea
restul
Ana cand urmeaza sa fie ridicata,aveti doar o gramada de inregistrari cu ea facand presiuni asupra ancai banda,dar george de la holod prin a carui fundatie sau scurs o gramada de bani.?
Postat 03 Decembrie 2013, 07:39 de just
prostilor
prostilor vorbiti aici de corcituri voi oradea voastra jegoasa.niciodata oricat de mari si prosti ati fi nu o sa va ridicati la nivelul oricarui beiusean.nostradamus esti un prost
Postat 02 Decembrie 2013, 23:52 de adevarul
bozgoru
Tiganca din Albania la furat. Neam de hoti. Care e problema? Sau ati inghitit ciolanul fara fasole?
Postat 02 Decembrie 2013, 23:14 de io
si instrigatorii !!! Si ei !
Da autorii morali, cei ce i-au invatat si au intrigat pe cei doi la delapidare cand urmeaza ??? CAND !!!! Mai vinovati sunt cei ce au planuit si au pus pe altii sa talhareasca decat faptuitorii care pentru asi pastra slujbele au facut ce li se ordonase !!!
Postat 02 Decembrie 2013, 23:08 de s
???
kis kis kis ???
Postat 02 Decembrie 2013, 22:36 de kovacs
PUTINI DIN CEI CARE RESPECTA ....
Despre ,,oamenii'' din groapa Beiusului ,intr-un vechi ,,ceaslov'' scrie ca sunt ,,din aceia care putini respecta vreuna din cele 10 cele porunci''.Si catu a dreptate avea si are . Cu ,,oameni'' de acolo s-a ,,corcit'' Oradea si am ajuns un oras de delicventi si interlopi. Vreti nume ,deschide-ti presa scrisa ,on-line,radioul sau televizorul ! Nume de notorietate venite din ,,tara celor ce nu respecta nici o lege si morala abunda''.
Postat 02 Decembrie 2013, 21:39 de NOSTRADAMUS
pacat !!!!!!
Beiusul a fost un orasel renumit , despre care s-a vorbit numai de bine, ma refer si la locuitorii urbei. Pacat ca au venit toate lichelele sa ne strice , reputatia, incepand cu Odobasian, Domocos, doamna Anca si altii ca ei. In loc sa auzim de bine, despre Beius mai nou se vorbeste numai de rau,PACAT !!!!!!!!!!
Postat 02 Decembrie 2013, 20:40 de beiusean
domocos
Partea lui Domocos cat a fost la faza asta?Cum se face ca DNA-ul asta uita de NICU HAMZA care a tepuit zeci de binseni cu milioane de euro pe care a uitat sa le onoreze?
Postat 02 Decembrie 2013, 20:26 de gil
legati si la parnaieee
LEGATA SI LA PARNAIE ATRECUT DE LA PSD LA PNL...FARA CARACTER, CULTURA ZEROOO, MAI ARE NUMAR LA MASINA vip!
Postat 02 Decembrie 2013, 19:12 de Anonimus
MNO ASE DA!
LEGATI TOTI SI LA PUSCARIE CU EI! LINGAI SI OAMENI DE DOI BANI...ZEROOO BARAT
Postat 02 Decembrie 2013, 19:10 de Anonimus
Tara Beiusului nu se dezminte!
Prima data au venit din zona si s-au aciuit in Oradea alde Popa Cornel, fratii Micula, Odobasian, etc. Apoi si-au adus rudele si le-au invatat sa fure. Apoi au ajutat rudele care au ramas in zona lor folclorica, ba sa primeasca o functie, ba o afacere, ba niste bani nemunciti. Si tot asa pana au impanzit judetul cu corupti si hoti. Si culmea, in momentul actual toti sunt membri USL. Ce sa faca la PDL daca nu mai e!
Postat 02 Decembrie 2013, 17:32 de Port
mang mang mang
ha ha ha . vine mang. zang, zang !!!
Postat 02 Decembrie 2013, 17:27 de rica
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON