URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Noiembrie 2013, 07:41

Popa, Mang şi Kiss turnaţi la DNA: Arestarea lui Dume scoate la iveală matrapazlâcurile şefilor Consiliului Judeţean

Popa, Mang şi Kiss turnaţi la DNA: Arestarea lui Dume scoate la iveală matrapazlâcurile şefilor Consiliului Judeţean S-A SPART... BUBA. Ornat cu "brăţări" şi pus în faţa înregistrărilor propriilor abuzuri, Adrian Dume (foto dreapta) a dezvăluit magistraţilor cum se conservă şi promovează cu adevărat "Tradiţiile" bihorene. "Toate proiectele sunt politice", a spus liberalul, indicându-i drept decidenţi pe membrii faimosului trio (foto stânga) de la conducerea CJ Bihor: Cornel Popa, Ioan Mang şi Alexandru Kiss. Nu întâmplător, sunt liderii celor trei mari partide locale, PNL, PSD, UDMR, care şi-au "tras" grosul banilor destinaţi manifestărilor culturale către propriile primării
Popa, Mang şi Kiss turnaţi la DNA: Arestarea lui Dume scoate la iveală matrapazlâcurile şefilor Consiliului Judeţean INOCENTUL. După ce, în mai puţin de o jumătate de an, a "spart" aproape 150.000 lei pentru manifestări inventate la comandă politică, Adrian Dume (foto) e siderat că a ajuns după gratii şi cere disperat înţelegere din partea magistraţilor, pe motiv că e doar o victimă a sistemului. Sistem de care, însă, s-a folosit din plin ca să se caţere în funcţii...
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

DNA Oradea lucrează la foc continuu. După ce, săptămânile trecute, trei poliţişti au ajuns după gratii pe motive de şpagă, acum a venit rândul "gulerelor albe". Adrian Dume, managerul de doar 29 de ani al Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, a fost priponit marţea trecută la cererea procurorilor anticorupţie, pentru abuz în serviciu.

Motivul? Procurorii au descoperit că instituţia care ar trebui să se preocupe de promovarea manifestărilor culturale a fost transformată într-o sursă de bani pentru finanţarea clientelei politice. Totul, prin grija managerului Dume, o docilă marionetă în mâinile şefilor din Consiliul Judeţean!

Tradiţii după gratii

În urmă cu o lună, BIHOREANUL dezvăluia, în premieră, că instituţia condusă de Adrian Dume "sifona" banii publici. Ziarul a intrat atunci în posesia a trei contracte pentru prestări de servicii în legătură cu Festivalul Internaţional de la Sibiu, întocmite pe numele unor colaboratori ai managerului, care ar fi fost "personal auxiliar montaj scenă", "cu atribuţii în amenajare scenă", respectiv "consilier de imagine" la respectivul eveniment, la care însă nici măcar n-au participat! Atunci, Dume a spus că e o greşeală...

Marţea trecută, însă, managerul a fost inculpat oficial pentru fapte similare! El este acuzat că ar fi decontat cheltuieli pentru organizarea şi desfăşurarea mai multor evenimente care, în realitate, nu au avut loc. Neregulile, semnalate procurorilor de poliţiştii DGA Bihor, privesc unele proiecte culturale non-profit de interes judeţean finanţate de CJCPCT Bihor.

O asemenea finanţare, nerambursabilă, acoperă 90% din valoarea proiectului şi se acordă în baza Legii 350/2005 pentru activităţi culturale şi de tineret, cu caracter social ori ale unor culte religioase, pentru editare de cărţi, monografii, pliante, broşuri sau CD-uri.

Cultură la concurs

Beneficiarii, persoane fizice sau juridice care desfăşoară activităţi non-profit, pot solicita lunar astfel de fonduri, iar finanţarea se face la finalul evenimentelor, sub forma unui decont. Selecţia, spune actul normativ, trebuie făcută în sistem competitiv, de către o comisie specială de evaluare şi după o procedură strictă, care trebuie să ţină cont, printre altele, de capacitatea de realizare, de consistenţa tehnică, participarea părţilor, soliditatea financiară şi rezultate.

Din 2005, de la apariţia legii, CJCPCT a finanţat sute de astfel de proiecte, numai anul trecut "tocând" aproape 700.000 lei pe 81 de proiecte. Pentru 2013, bugetul a fost şi mai umflat, de 1.000.000 lei, fiind aprobat în şedinţa CJ din aprilie. Startul pentru depunerea dosarelor s-a dat pe 24 mai, după numirea unei noii comisii de selecţie, în locul celei revocate odată cu înlocuirea vechiului director, PNL-istulRadu Pavel, cu colegul său de partid, Adrian Dume, omul preşedintelui PNL Cornel Popa, mare amator de sindrofii populare.

Ei bine, ancheta procurorilor DNA a scos la iveală că noua comisie a funcţionat doar cu numele! "Comisia nu s-a întrunit niciodată. Nu ne-a chemat, nu am semnat nimic. Am aflat abia acum că au fost finanţate proiecte, dar nu ştiu ce anume privesc", a dezvăluit şi BIHOREANULUI unul dintre membri.

Horă cu premianţi

Cu toate acestea, cel puţin 10 proiecte depuse pentru finanţare, în valoare totală de aproape 150.000 lei, au primit "bun de plată". Două dintre ele vizau proiecte ale Asociaţiei "Opera per sempre", a universitarului orădean Florin Mariş Hinsu. Este vorba despre festivalurile "Pe urmele horilor" şi "La izvorul lui Horea", cel din urmă având numele similar cu o manifestare tradiţională anuală organizată de primăriile din Ţara Beiuşului, în parteneriat cu CJCPCT Bihor şi pentru care instituţia a aprobat o finanţare totală de 50.000 lei.

05 Anca Banda.jpgOrganizatorul acţiunilor, în numele asociaţiei, a fost directoarea Casei de Cultură Beiuş, Anca Banda (foto), o veche colaboratoare a Centrului, care s-a prezentat ulterior cu "nota de plată": facturi pentru cazare, transport, dar şi trei tabele cu numele a 30, 38 respectiv 55 de persoane care ar fi participat la manifestări şi ar fi primit, fiecare, câte un "premiu" de 600 lei. În mod curios, numele persoanelor din tabele se repetau, dar semnăturile erau diferite! Fără să se deranjeze să verifice, managerul Dume, a semnat, însă, ordinele de plată.

Florin Mariş Hinsu spune că proiectele asociaţiei lui n-au niciun defect. "Nu ştiu ce date au procurorii, dar cu siguranţă s-au ţinut ambele acţiuni. Noi colaborăm de mai bine de 4 ani cu  CJCPCT Bihor". La fel spune şi "voluntara" Anca Banda, prin intermediul avocatului Bogdan Meşter: "Toate actele sunt în regulă, dacă va fi chemată pentru lămuriri le va prezenta în faţa procurorilor".

De cealaltă parte, însă, procurorii DNA susţin că evenimentele nu au avut loc, iar conducerea CJCPCT Bihor a efectuat plăţile în baza unor falsuri. Mai mult, anchetatorii au probe serioase ce atestă că aproape toate proiectele aprobate în "guvernarea" Dume au fost făcături, menite doar a acoperi deturnarea unor fonduri publice.

Adă bani şi ciocul mic!

Unde mergeau banii? Aspectul a fost dezvăluit chiar de discuţiile purtate de Dume cu subordonaţii săi, care, spre ghinionul lui, au fost interceptate de anchetatori cu tehnică montată în instituţie. Potrivit surselor BIHOREANULUI, în respectivele convorbiri, angajaţii Centrului îi reproşează managerului modul fraudulos în care decurge procedura de finanţare a proiectelor, iar Dume nici măcar nu se deranjează să nege, ba dimpotrivă, împreună cu ei, caută modalităţi să dea aspect de legalitate falsurilor.

Directorul recunoaşte senin că a stabilit comisia de selecţie "pe culoare politică", dar şi că fondurile merg la clientela stabilită de "Cabinetul 1" şi "Cabinetul 2" (preşedintele Cornel Popa şi vicepreşedinţii Ioan Mang şi Alexandru Kiss), adică spre primăriile şi organizaţiile satelit ale PNL, PSD şi UDMR - partidele conduse de cei trei.

În conversaţii se vorbeşte despre presiunile făcute, de pildă, de Ioan Mang, pentru decontarea unor proiecte care "sunt ale PSD-ului", dar pe acte false, şi despre modul în care dosarele erau fabricate chiar în sediul CJCPCT Bihor, cu ştirea lui Dume, pentru ca acesta să se poată conforma comenzilor politice venite de la şefii săi ierarhici. "Când nu era un tabel, pac mai fabrica Anca Banda unul. Când nu era contract de prestări servicii, pac apărea un contract de prestări servicii", spune una dintre angajate.

Cum funcţionarilor le era teamă că ilegalităţile vor fi descoperite la audit, managerul Dume i-a liniştit, spunându-le că viitoarele controale vor fi muşamalizate de factorii politici, că "doar sunt proiectele lor". Şi a subliniat că el e "obligat" să ajute coaliţia din CJ, fiindcă de aceea a fost pus în funcţie, ca să "rezolve" lucrurile, şi când actele sunt în regulă, şi când nu.

Cultură politică

Dezvăluirile din interceptări au fost dublate de declaraţiile făcute de manager la Tribunalul Bihor, unde s-a prezentat joia trecută pentru a cere anularea mandatului de arestare de 29 de zile emis de Judecătoria Oradea. Pus să lămurească aspectele sensibile - falsurile, presiunile politice, finanţările dubioase - Dume a fost destul de sincer. "Mi s-a adus la cunoştinţă faptul că documentele legate de un eveniment conţin aspecte fictive", a recunoscut el, susţinând însă că, în acel caz, a fost "presat de domnul Mang" să dea drumul la bani. De fapt, "am fost sunat de un membru al cabinetului vicepreşedintelui CJ, Ana Tiron, să mă întrebe dacă am plătit, iar eu i-am răspuns că dacă nu sunt documente, nu voi plăti", a încercat s-o scalde.

Managerul a recunoscut şi în instanţă că proiectele depuse pentru finanţare sunt "politice", pentru că "vin de la asociaţii care au apartenenţă politică" şi că "de ele se interesau întotdeauna oameni politici", adică "PSD, UDMR şi PNL", şi în principal şefii săi de la CJ. S-a apărat, însă, cu faptul că nici înaintaşii săi n-au fost mai breji. "Anul trecut, Asociaţia Copiii Făgăduinţei a obţinut două finanţări de câte 20.000 lei. Acum n-au mai venit, considerând că actuala configuraţie politică nu o avantajează". Motivul? Asociaţia era pe "filieră PDL" şi a primit finanţare pentru că "avea aceeaşi orientare religioasă cu preşedintele de atunci al CJ, Radu Ţîrle. Adică penticostală".

Dume a recunoscut şi că n-a verificat niciodată dacă vreun proiect finanţat a avut finalitate. "Eu nu particip la astfel de evenimente şi nu intră în atribuţiile mele să le verific", a spus el, uitând că, în calitate de ordonator de fonduri publice, e obligat nu doar să le "spargă", ci şi să controleze modul în care sunt cheltuite.

Fără explicaţii

Căutat pentru a-şi da cu părerea despre declaraţiile managerului din subordine, liderul PSD Ioan Mang, vicepreşedintele CJ Bihor, susţine că declaraţiile făcute de Dume denotă iresponsabilitate. "El este un lider al PNL, cum poate să spună că e o victimă politică?", se întreabă Mang. Potrivit vicepreşedintelui CJ, nici el şi nici angajaţii cabinetului său nu au făcut vreodată presiuni asupra managerului de la "Tradiţii". "Nu l-am sunat nici eu şi nici colegii mei".

Mang crede că, în ciuda faptului că Dume încearcă să arunce vina pe "criterii ori presiuni politice", este singurul responsabil pentru ce i se întâmplă. "Să-i fie foarte clar. El este obligat să discearnă şi să acţioneze legal. Să nu vină să spună că alţii sunt de vină, când el e pus într-o funcţie în care are putere de decizie. Drept dovadă, e singurul care a ajuns la DNA", spune liderul PSD Bihor.

Horia Carţiş, şeful de cabinet al preşedintelui PNL Cornel Popa, n-a răspuns la întrebări, semn că subiectul este unul "fierbinte" şi greu de digerat. E de înţeles, în condiţiile în care "dosarul Dume" prezintă în cu totul altă lumină activitatea "politică" din Consiliul Judeţean, dovedind că şefii instituţiei sifonează milioane din bani publici pentru pseudo-activităţi care, de fapt, nu reprezintă decât o sursă în plus de finanţare a clientelei. Totul, cu concursul unor politruci asemenea lor, doar că mai tineri, promovaţi pentru a fi executanţi docili ai ordinelor venite "de sus".


TERMINAT POLITIC
Sinceritate pentru libertate

După arestare, Adrian Dume a decis să iasă din viaţa publică. Anunţul l-a făcut în sala de judecată, unde s-a descris ca fiind "terminat politic şi fără nicio şansă de a mă mai întoarce în viaţa publică". "La serviciu nu voi putea să mă mai întorc, deci nu văd cum aş putea să lezez ancheta în vreun fel. Daţi-mi voie să mă apăr în libertate", le-a rugat managerul pe cele trei judecătoare din complet. Acestea, însă, i-au respins solicitarea, stabilind că măsura arestării este legală şi întemeiată, trecând şi peste argumentele avocatului Mircea Ursuţa, cum că Dume e victima naivităţii, a tinereţii şi a faptului că "a fost pus la conducerea unei instituţii fără o minimă experienţă".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
23 Comentarii
HOTII BIHORULUI
Acestia sunt hotii promovati si sustinuti de POPA CORNEL .DEMISIA d-le POPA !!!!!!!!!!!! Ex.la D.A.S.P.C. ,I .T.R.S.V. ,la Garda de Mediu ,A.R.R. e.t.c.
Postat 25 Noiembrie 2013, 07:23 de BIHOREAN
diplome
Ce mare agitatie cu diplomele,intrebati cum si-a obtinut Ana-maria Tiron diploma ,ca nu stie sa scrie romaneste,si mai face si scoala politica .Toti analfabetii au diplome azi ,vai mama lor.Toti prostii fac politica si scoli inalte.
Postat 16 Noiembrie 2013, 23:30 de diplome
vot
hotii din USL asta am votat noi in 2012 ,asta este iar ne-am fript !
Postat 16 Noiembrie 2013, 06:08 de electoratul
UO
Ia treceti voi pe la Universitatea din Oradea si aflati cum se obtine diploma la IETI. Totul trece prin famiglia Mang si Popescu. E o mafie acolo cum nu s-a mai vazut niciodata, dar nimeni nu vorbeste despre asta.
Postat 14 Noiembrie 2013, 09:58 de andrei
satu mare
Cei de la centrul creatiei satu mare au deturnat in 8 ani zeci de miliarde si n-au fost intrebati nimic de DNA. De ce?
Postat 11 Noiembrie 2013, 11:38 de jessica
Lemne si pietre pe voi!
Lemne si Pietre pe voi!! casa cine mio da inapoi?? am eu ac de cojocul vostru !
Postat 08 Noiembrie 2013, 14:01 de lemne
"La Famiglia"
NU DEGEABA A INSISTAT MANG-LITORUL CA TREBUIE SA FIE SI iudemeristii la ciolan in CJ. PANA LA URMA TOT VOR AJUNGE CU TOTII LA PARNAIE !
Postat 08 Noiembrie 2013, 01:44 de LA PARNAIE CU EI !
PNL Salonta
Ar trebui arestat si umflatul de Sala Ioan - consilier judetean -din Salonta care a achizitionat materiale de constructii prin firma S.C.NERO COM PROD SRL pe care in intelegere cu o firma din Oradea le trece prin acaeasta , apoi aceasta le vinde la Centrul de Executie Bugetara Liceul Teoretic Salonta , acolo unde Sala Ioan cu retardatul de fiu su sunt in Consiliul de Administratie alaturi de directoarea Buz Ramona , o alta consiliera PNL. Asta pentru a nu intra explicit si direct in conflict de interese. Zilele urmatoare urmeaza sa facem sesizare la ANI , DNA pe speta in cauza.
Postat 06 Noiembrie 2013, 19:04 de Nelu Sala
ALTUL DE A LUI POPA CORNEL
SI SMECHERUL PETI ALIN de la ARR-BIHOR , VREA BANII DATI IN CAMPANIE INAPOI !! DE LA POPA CORNEL, ASTA ESTE PROBLEMA ! ? Directorul ARR-BIHOR .Administrator a doua firme de exploatare lemn ,constructii ,etc D-l PETI ALIN IOSIF zis CONTY DE BEIUS proprietar conform declaratiei de avere pe 8 CASE si 9 TERENURI ! se tot plange la POPA CORNEL ca nu are suficiente lucrari la primariile PNL-iste si nu are de unde-i da DREPTUL si BANII DATI IN CAMPANIE ! ,dar realitate este alta,are lucrari mari si TAIERI DE PADURI ! Are la : PRIMARIILE:ROSIA,HIDIȘEL,LĂZĂRENI,BEIUȘ,BUDUREASA,LAZURI, BUNTESTI,STEI,CÎMPANI si nu este multumit si vrea si la PIETROASA ,. ,,EL’’vrea totul. EL vrea totul pentru EL si POPA CORNEL.MAFIOTII BIHORULUI au terenuri in PADIS si mai VOR . Si se pare ca au si obtinut totul ! in spatele unor ,,ATAT DE NOBILE SCOPURI’’ DE AIA ARE PADUREA CIOATE !! ILEGALE ! SI DNA-ul ,,MATERIE PRIMA’’ IAR OMUL DE RAND MOARE DE FOAME ,BOLI SI GRIJI !
Postat 06 Noiembrie 2013, 18:22 de cetatean
scandalul dume si banda
Stimatie dne. si dni. redactori .ziaristi ,va multumesc din suflet ,pt. ca m-ati asculta ce v-am rugat ,mie nu-mi era frica pt. mine si am spus adevarul ,dar ar fi avut de suferit altcineva ,si nu-mi dorescasta pt. nimic in lume . Va multumesc, va stimez si sunt o fidela cititoare a ziarului dvs. Multumesc special dlui Chirila si dvs. tuturor .Cu tot respectul cea care v-a scris. postat de mine .
Postat 06 Noiembrie 2013, 17:09 de blaga eva
REPLICA
Tanar PeNaL `cinsti`t si nelinistit da prost de bubuie , a cazut ca si fraierul Dume si o sa plateasca in locul astoara Popa Mang si Kiss turnati la DNA ... mai albi mai curati si mai stralucitori !:))=))Partitocratie politica adica ajutorarea partidului din banii publici, interese de grup politice partinice , nici unul dintre ei nu este bun reprezinta fosta clasa corupta esaloanele 2-3 din PCR , Kiss fost presedinte CJ Bihor mandate la rand stie care este mersul treburilor ,Cornel Popa presedinte CJ Bihor presedinte PNL Bihor invata acum mersul lucrurilor si daca nu va mai fi reales se va multumi cu o pensie mare.Ioan MangPLAGIATORULex(croc )senator PSD a pierdut , si postul de ministru dupa 2 saptamani cu scandalul plagiatului ,si dreptul de semnatura si responsabilitate de vicepresedinte CJ Bihor , mai are doar postul de presedinte re ales (ilegitim ilegalforta abuz) a filialei PSD Bihor, binenteles caPLAGIATORUL Mang stie, dar tace ca tacerea-i de aur si vorba de kkt , si o sa se murdareasca !:))=))Pt ca Anca Banda este ruda cu primarul Banda care-l inlocuieste pe deputatul biho PSD Gheorghe Bogdan Hai SICTIR da-i dreacului !:))=))Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 06 Noiembrie 2013, 14:14 de Romanul Simplu
Se cunostea demult situatia
SRI, DNA, DIICOT, DGA, etc, stiau de mult timp cum sta treaba cu Kiss, Popa si Mang, care fac bani in perioada de criza din banul public. De ce numai acum?
Postat 06 Noiembrie 2013, 14:03 de Star
comparatii
La acest centru judetean nu s-au vehiculat totusi sume fabuloase! E vorba mai degraba de "mizilicuri". Ma intreb insa ce-o fi prin alte Directii sau mai stiu eu unde! PS Ce e aceea cantareata de Opera si in acelasi timp de muzica populara sau Colinde? Da, cand te cheama ANGELA GHEORGHIU scoti o bijuterie din "Copacul"(care si asa este o piesa de rezistenta! Cand te numesti florina hinsu mai bine nu continui!
Postat 06 Noiembrie 2013, 12:48 de TDS
Cine urmeaza ???
Ultima zi a Toamnei Orădene a programat un regal muzical de excepţie pe scena Teatrului Regina Maria: opera Tosca, de Puccini. Evenimentul cultural a fst oferit ...... în colaborare cu Asociaţia Culturala Opera per Sempre si ......... Interesul ,,oradenilor,, pentru Tosca a fost mare.
Postat 06 Noiembrie 2013, 11:21 de Gonzago
BRAVO DNA
CENZURAT
Postat 06 Noiembrie 2013, 11:05 de ***
comentariu
stimata redactie de unde a-ti scos faftul ca ia turnat pe cei trei !!!!!!!!!!!
Postat 06 Noiembrie 2013, 10:35 de oradean
DOSARUL SPAGARII
URMEZA ARESTAREA SPAGARILOR DIN PNL ,MAI SUNT ,ATUNCI S-A VEDEM CE SPUNE POPA CORNEL PENTRU CA TOTI SUNT SUSTINUTI SI PROMOVATI DE EL ,NUMAI LICHELE SI HOTI S-AU ALINIAT IN JURUL SAU ,OAMENII SERIOSI SI CURATI NU AU AVUT ACCES IN CAMARILA D-L POPA ,URMATORII LUATI DE DNA SUNT SPAGARII SI HOTII DE LA I.T.R.S.V,RESPECTIV A.R.R. ,CORAS SI PETI ALIN CARE SUNT CEI MAI MARI HOTI SI SPAGARI ,NU SE MAI POATE ASA TREBUIE ODATA SA SE TERMINE CU MAGARIILE ACESTOR INDIVIZI .BRAVO D.N.A. TOTI ACESTI HOTI SUNT SUSTINUTI DE POPA CORNEL!
Postat 06 Noiembrie 2013, 10:08 de P0PA
Gasira un acar Paun...
Stati relax, nu patesc grangurii mari nimic. Nu se atinge nimeni de ei, cel putin nu pentru 50.000 EUR.....Au gasit acarul Paun, lache o sa traga ponoasele si ei o sa ramana bine mersi mai departe la butoane. Dume a fost fraier la faza asta, ca a ciripit si i-a dat in gat pe tartori. Acu o sa ia cu executare si nici cand iese n-o sa ii fie usor...nu uita astia catelul care i-a muscat de mana. Daca tacea, se mosmondea toata treaba, lua cu suspendare si i se gasea un loc caldut unde sa i se piarda urma.
Postat 06 Noiembrie 2013, 09:19 de Gionel
Jumatate de adevar nu mai e adevar !
argumentele avocatului Mircea Ursuţa, cum că Dume e victima naivităţii, a tinereţii şi a faptului că "a fost pus la conducerea unei instituţii fără o minimă experienţă". Pai foarte bine maestre, dar de ce nu ai cerut sa fie judecati si cei ce l-au numit in functie ,,fara o minima experienta" ?!
Postat 06 Noiembrie 2013, 09:01 de DlGoe
@rica
Erica pe kiss unde l-ai lasat? El are voie?
Postat 06 Noiembrie 2013, 08:49 de scortosul
TALHARII, HOTII,....
Habar nu avem noi ce hoti politruci ne conduc de la oras- judet pana la capitala-guvern !!!! Ne fura zi si noapte si dupa aia ne mai pu tat felu de taxe si impozite numai sa ne saraceasca si sa se umfle burdihanele lor. SI toate acestea in numele nostru si spre ninele nostru.... ne mintesc ei zi de zi !
Postat 06 Noiembrie 2013, 08:47 de scortosul
mi-ati luminat ziua
in sfarsit, se misca si la noi cate ceva. daca in lunile urmatoare ii vad ridicati cu catuse pe popa, mang si kiss, dau o sampanie la tot orasu'. cred ca un astfel de eveniment ar reprezenta o a doua si adevarata revolutie romaneasca, deoarece arestarea acestora ar fi un semnal infiorator pentru toti cei care tin tara asta subdezvoltata de 24 de ani sifonand bani publici. felicitari DNA, bravo dume ca nu o dregi in stilul voiculescu, nastase (vai vai basescu e de vina) si vai de voi popa, mang si kiss. placinta insa va incalzeste locul, stati linistiti. bihoreanul, nota 10.
Postat 06 Noiembrie 2013, 08:44 de ioan si nu ion
erika
cine din bihor mai are incredere in bolojan, popa cornel, mang? sunt niste gunoaie de oameni care nu raspund decat la spagi de mii de euro niste PNL-isti imputiti ca toti PNL-istii pe care ii cunosc
Postat 06 Noiembrie 2013, 08:34 de erika
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON