URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Iunie 2012, 17:11

Camera de Conturi Bihor are un nou director

Camera de Conturi Bihor are un nou director Ioan Gheorghe Ţară a ales cariera universitară
0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Auditorul public extern Ioan Gheorghe Frăţilă este noul director executiv al Camerei de Conturi Bihor, după demisia fostului deţinător al postului, Ioan Gheorghe Ţară, care a renunţat la funcţie în favoarea carierei universitare, fiind numit în luna mai prorector al Universităţii Oradea pe probleme financiare.

Fiind în conflict de interese, Ţară a ales să demisioneze din funcţie, demisie aprobată în această lună de conducerea Curţii de Conturi a României care, până la organizarea unui concurs pentru ocuparea postului de director executiv, l-a delegat pe Frăţilă la conducerea instituţiei.

Frăţilă a mai fost în atenţia BIHOREANULUI în urmă cu 5 ani, când fostul director al Oficiului de Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie (OARZ), Alexandru Oltean, l-a acuzat public de faptul că ar fi trecut cu vederea unele nereguli sesizate de el în activitatea Direcţiei de Agricultură şi Dezvoltare Rurală, deoarece circula constant cu maşina instituţiei respective, BH-21-DGA, iar fiica lui a fost angajată în cadrul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură.

Neregulile semnalate de Oltean priveau cheltuieli salariale nelegale ale DADR în 2004, când şefii intituţiei şi-au acordat prime de 250.000 de lei, indemnizaţii de conducere de 55.000 de lei şi salarii de merit de 46.700 de lei.

Acuzaţiile au fost negate, la vremea respectivă, de conducerea Camerei de Conturi Bihor. "Actele de control s-au încheiat în condiţii obiective la DADR, cu respectarea normelor şi procedurilor în vigoare. Dacă există probe care să confirme subiectivismul ori corupţia inspectorului Ioan Frăţilă, persoana care le deţine să le ducă la Parchet", a declarat Gheorghe Ţară, directorul Curţii de Conturi Bihor.
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Baronul Coloman de Alesd
Micul baronas local de Alesd Todoca Coloman a prins un tren bun cu PNL-ul, a progresat vizibil , mai un gard metalic pentru primarie ,un post bine platit de director la spitalul Alesd , un birt in apropiere ,asa poti trai mult si bine . Interesant ca nu este in conflict de interese un proprietar de firma si in acelasi timp director la stat !PNL-ul e pentru dl Todoca trambulina si unealta cu care se descurca , si se descurca de minune pentru un oras saracacios ca Alesdul . Firma de confectii metalice a d-lui Todoca are zid comun cu birourile spitalului si cu o cladire de birouri , oare cum o fi lucrand oamenii aceia in zgomotul infernal produs de utilaje ghilotine care fac sa se zguduie pamantul, flexuri , aparate de sudura si alte scule care trancane si zangane si fac un zgomot asurzitor incepand de dimineata devreme . Dl Todoca , ca un patron ce se respecta supravegheaza indeaproape lucrul la firma , pe la serviciu la spital nici nu se simte lipsa lui , ar functiona foarte bine spitalul si fara el . Dl Todoca este un mic baron pt Alesd , are si o functie de conducere in PNL Bihor , nu prea are cine sa-l faca sa-si mute atelierul din zona centrala a orasului . Acum ca USL a ajuns la cascaval baronasul isi va intari si mai mult pozitia .Vad ca si la Beius apar baronasi , cred ca-i la fel si pe la Marghita , Salonta etc.Ce-i de facut ?
Postat 27 Iunie 2012, 14:56 de Zero
beius primar
Dar de primarul de Beius Domocos nu se ocupa nimeni ? are opt dosare penale !!! ori ii lasat sa fure incontinuare ,ca doar curtea de conturi nu gaseste nereguli, dosarele stau bine prin sertare ,s.a . ori de acum va fura mai mult ,de, ca doar Cornel Popa ii tine spatele ca doar ii trebuie lui oameni ca Domocos !!! DNA nu stie ,sau nu vrea sa stie de dosarele lui Domocos ?! de ce este lasat sa fure incontinuare ? mare semn de intrebare ? ca doar primaria este in * pana in gat ; are 64 mld lei datorii , etc . el nu se stie cate proprietati ; dar totul este legal!!!!!!!! speram ca orice suis are si un coboras ! tot inainte !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nastase e copil mic pe langa acest bandit Domocos ! Nastase a fost tot timpul cineva nu ca asta un parlit si dintr-o data cu atatea averi ! de unde ,din ce ? multi beiuseni stiu raspunsul !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
Postat 27 Iunie 2012, 11:11 de beius
vai de capul vostru
ce fac banii din om, nu i satura D-zeu si vreti ca tineri sa muncesca sa va platesca pensia, sa fuga din Romania cat mai curand toti, sa muriti de foame, in ROMANIA doar in vacanta sa vina dar sa si aduca de toate de afara.
Postat 27 Iunie 2012, 08:52 de anka
acuma recunoste ca e in conflict de interes???
Tzara Gheorghe acuma e in conflict de interes sau se simtea parashutat cu un picior ib c..r ca a calcat pe becuri??? Ca demisie de onoare nu poate fi vorba ca nu are ONOARE! Mai e si cur var si nu stiu ce se va face ca educator academician??? NEOBRAZAT pana la cer, nu i-ar fi rusine! RUSHINICA de banii pe care i-a incasa si mi-ta luata de pe ici de pe colo, dar ii vine si lui randu` sa ajunga ca nastase condamnat... asssshhhteptam ca avem rabdare! Mag-ar-riile facute nu se pot ierta sau sterge ca si cand nu ar fi!
Postat 26 Iunie 2012, 18:19 de comentator
Asteptam dezvaluiricorecte, nu amintiri platite de escroci.
Despre hotiile lui Oltean, acoperite de organele de control, cand ne povestiti? Lasati-l pe Fratila sa-si faca treaba, ocupati-va de adevarata coruptie si evaziune fiscala din judetul Bihor.
Postat 26 Iunie 2012, 17:34 de Curiosul.
parere
Sobolanu a fugit....
Postat 26 Iunie 2012, 17:20 de oradeanus
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON