URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Octombrie 2016, 15:08

16 milioane euro: Grupul german Eberspacher şi-a inaugurat fabrica de la Oradea, în prezenţa ministrului Transporturilor (FOTO/VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ţevi de eşapament pentru cele mai renumite maşini din lume, de la Mercedes, Audi şi Daimler până la Jaguar şi Renault, se vor produce şi la Oradea. Grupul german Eberspacher şi-a inaugurat, joi, fabrica din parcul industrial Eurobusiness din Şoseaua Borşului, în prezenţa Ministrului Transporturilor, Sorin Buşe.

Fost angajat al General Motors, Toyota şi Renault, familiarizat deci cu industria producătoare de autovehicule, ministrul Buşe a lăudat conducerea firmei germane pentru viziune şi municipalitatea orădeană pentru oportunităţile oferite investitorilor.

"Oradea este o locaţie excelentă nu numai pentru industria automotive, ci pentru industrie în general: are universitate, aeroport şi personal calificat. Nu m-ar mira - şi este o intuiţie personală - ca un alt mare producător să aleagă Oradea sau Bihorul, pentru că oferă condiţii deosebite", a spus Buşe.

La eveniment au mai luat parte, printre mulţi alţii, prefectul Claudiu Pop, primarul Ilie Bolojan, rectorul Universităţii din Oradea, Constantin Bungău, directori de instituţii publice şi reprezentanţi ai companiilor din parcul industrial.

"Am găsit persoane bine pregătite"

Prezent la inaugurarea primei fabrici Eberspacher din România, Martin Peters, preşedintele asociat al companiei, s-a declarat mulţumit de amplasamentul de la Oradea. "Ne bucurăm că am găsit un loc care ne satisface nevoile 100%", a spus preşedintele societăţii.

Potrivit acestuia, fabrica din parcul industrial orădean va desevi clienţi din industria automotive din Austria, Cehia, Franţa, Germania, Spania şi România. "Am găsit la Oradea persoane bine pregătite şi mulţumesc pentru asta Universităţii. Implicarea în România se bazează nu doar pe piaţa europeană, aspect altfel important, ci şi pe piaţa din România", a spus Peters.

Potrivit directorului general Eberspacher România, Sorin Homescu, fabrica de la Oradea numără deja 115 angajaţi şi urmează să ajungă la 150 de salariaţi înainte de sfârşitul anului. Conform planurilor de dezvoltare, Eberspacher Oradea îşi va dubla personalul până la sfârşitul lui 2017, urmând ca pe termen mediu să ajungă la 650 de angajaţi.

"Noua fabrică pentru tehnologia de evacuare a gazelor de eşapament va produce catalizatori şi amortizoare de zgomote pentru autovehicule. În momentul de faţă suntem în faza de verificări şi pregătiri, pentru ca în următoarele două săptămâni să putem începe producţia", a spus Homescu.

Un catalizator la 15 secunde

Noua fabrică se întinde pe 11 hectare şi are o suprafaţă utilă de 27.500 metri pătraţi. Conform proiectelor de dezvoltare a companiei, până în anul 2020 fabrica va ajunge la o capacitate anuală de fabricaţie de 1,5 milioane de amortizoare de zgomote şi catalizatoare şi până la 5 milioane de ţevi de eşapament.

În condiţii de încărcare deplină, liniile automatizate de fabricaţie bazate pe roboţi au o capacitate de producţie de un catalizator la 15 secunde.

Fondat în 1865, ca o afacere de familie, grupul Eberspacher se numără printre principalii producători la nivel mondial de sisteme de evacuare, sisteme de încălzire pentru autovehicule şi sisteme de aer condiţionat pentru autobuze.

Compania deţine 40 de fabrici în 25 de ţări din lume şi are o cifră de afaceri de 4,3 miliarde euro la un număr de 8.611 angajaţi. Dintre aceştia, nu mai puţin de 700 sunt ingineri cu sarcini în domeniul cercetării şi dezvoltării de produse şi sisteme.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Scenariu SF
,,[...]fabrica de la Oradea numără deja 115 angajaţi şi urmează să ajungă la 150 de salariaţi înainte de sfârşitul anului. Conform planurilor de dezvoltare, Eberspacher Oradea îşi va dubla personalul până la sfârşitul lui 2017, urmând ca pe termen mediu să ajungă la 650 de angajaţi." ,,În condiţii de încărcare deplină, liniile automatizate de fabricaţie bazate pe roboţi au o capacitate de producţie de un catalizator la 15 secunde." Ce sa intelegem, ca in final angajatii vor fi robotizati?!
Postat 08 Octombrie 2016, 06:01 de pinonel
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON