URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Mai 2016, 11:49

Bolojan a convins Guvernul: Executivul ia în discuţie miercuri schimbarea legii referendumului

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Referendumul privind fuziunea Oradiei cu comuna Sînmartin are, totuşi, şanse să se desfăşoare pe 5 iunie. Guverul României discută, miercuri, modificarea Legii referendumului, astfel încât consultări populare locale să poată fi organizate simultan cu alegerile.

Informaţia apare pe site-ul Executivului, conform căruia miercuri se discută un proiect de Ordonanţă de Urgenţă pentru completarea Legii nr.3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului.

După cum BIHOREANUL a mai scris, primarul Ilie Bolojan a făcut diligenţe pentru modificarea acestei legi având în vedere decizia BEC conform căreia legislaţia în vigoare permite doar organizarea unui referendum de interes naţional simultan cu orice formă de alegeri.

"Am solicitat pe 27 aprilie Guvernului României promovarea unei ordonanţe de urgenţă, întrucât prin interzicerea organizării unui referendum autorităţilor locale li se încalcă autonomia locală", a declarat primarul în şedinţa de Consiliu Local de marţi, în care s-a şi votat calendarul referendumului privind Oradea Mare, în speranţa unei decizii favorabile a Guvernului.

"În condiţiile în care până în 12 mai Guvernul României nu va emite un OUG care să clarifice această situaţie, referendumul nu va avea loc", a asigurat Bolojan.

Citiţi pe această temă şi articolul "Adio, referendum! Aproape sigur, referendumul pentru Oradea Mare nu se va mai organiza"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
24 Comentarii
Cu legea pe lege călcând...
Desigur! Doar el, MIB-ul nostru local, e mai presus de orice lege din România... Iată că Ilie Bolojan a reuşit să întoarcă o lege și un întreg guvern după placul lui! Adică "pohta ce-a pohtit-o"... Asa moare democrația: în ropote de aplauze...
Postat 12 Mai 2016, 21:17 de Danutz
-))) @tds
....nu plange Ana..tu poti sa plangi Danut,adica t,d si cu s=trompeta psd-)))
Postat 11 Mai 2016, 22:08 de gogul
@TDS
Nah, tu insistă atunci până prin 6 iunie. Io-ţi ziceam mai jos că o să ai de lucru zilele astea.
Postat 11 Mai 2016, 18:51 de Mekong_Delta
TRAFIC
TRAFIC DE INFLUENTA faptuit de Ilie Gavril Bolojan pe langa " Guvernul meu " in scopul obtinerii de avantaje nepatrimoniale necuvenite PENTRU SINE SI PENTRU PNL ! ( sper ca doar nepatrimoniale ! ).
Postat 11 Mai 2016, 18:27 de TDS
STAT DE DREPT ?
@Mekong_Delta : Da , " Maica " ( delta e substantiv feminin , nu ? ), am citit si eu CA A FOST ADOPTATA de " Guvernul meu ". Totusi eu insist pe Constitutie , art. 115 !
Postat 11 Mai 2016, 18:21 de TDS
@TDS
TDS taică, citesc că s-a adoptat OU care permite organizarea referendumului concomitent cu alegerile locale. Cum era cu Constituţia şi cunoştinţele tale din domeniul legislativ? Că mai jos explicai tu nişte chestii...
Postat 11 Mai 2016, 17:11 de Mekong_Delta
@Mekong_Delta
"găsesc ei alea două-trei chestii care nu-s cumva în regulă şi tot cu alea defilează la infinit: bătrâne, faţade şi licitaţii" Bravo cetatene, adica doua trei chestii fara importanta, batrane, poti sa le zici babe, fatade-afaceri, licitatii-hotii, toate acestea fara nici o valoare in sistemul tau de referinta, tipic omului plin de sine, care se imbuiba in camara lui, multumit ca sistemul il lasa in pace atat timp cat e un consumator perfect, lipsit de personalitate. Important este sa isi dea lumea seama de realitatea lucrurilor, apoi cine nu vrea, poate sa bata campii in continuare. Parca ai fi un licean dupa limbaj, te strofoci sa scoti la cuvinte jignitoare, asta e limbaj de om cult? Du-te bate mingea linistit ca nu ti-o sparge nimeni, nu mai fi stresat, lasa fobia cu PSD-ul ca nu sunt PSD-ist, daca ai ceva cu PSD-ul e treaba ta, sau ai impresia ca sunt de partea celui cu bolidul A6 (Liviu Sabau, parca), nu ma deranjeaza nici ca are A6 nici ca a parcat aiurea (poate), dar ma gandesc si eu "oare ce invart oamenii astia?". Acum intelegi ca nu am treaba cu partidele? Poate te intrebi de ce nu vorbesc de lucrurile bune pe care le-a facut Bolojan? Pt ca cele bune nu au nevoie de indreptare, dar cele rele au nevoie de indreptare. Nu il intrebi pe copil de ce a luat nota 10, ci de ce a luat o nota mica, degeaba ai 10 pe linie daca la teza iai un 6, cunostintele acumulate pt nota 10 raman, dar teza pica imaginea. Incearca sa gandesti liber, rational, obiectiv. De ce te deranjeaza adevarul? Aceasta e intrebarea mea, de ce? Hmm! Oare? Nu am nici o treaba cu @TDS, dar nu vad unde a gresit, da un fragment din postarea lui unde a mintit, unde a indus lumea in eroare. Nu te supara dar cred ca te depaseste intelectual, asa ca nu mai fa pe desteptul, are informatie, deci are putere, lumea citeste si se informeaza, daca e corect ce zice, decide fiecare pt el, atacurile jignitoare la persoana se aseamana cainilor care latra la luna, nici o valoare. In momentul in care informatia a ajuns la cetatean, atacurile voastre sunt zero barat, mesajul si-a atins scopul. Ganditi liberi!!! (nu sunt PSD-ist :) nici TDS-ist, sunt vocea celor de jos, mai plecati domnilor urechea "plansul nostru-i tot mai surd" )
Postat 11 Mai 2016, 16:48 de detectiv
Gel
C.C.R. are un tub întreg la dispoziţie. Va trece uşor!
Postat 11 Mai 2016, 16:09 de eutanasiu
tds se sinucide
tocmai am citit ca s-a dat ordonanta de guvern care permite sa se tina referendumul si mai cu seama in ACELEASI SECTII DE VOTARE AMENAJATE PETNRU ALEGERILE LOCALE. tds.sapun.franghie.venetia.
Postat 11 Mai 2016, 15:59 de User anonimizat
”Te opreşti”
Ei vezi? Asta e problema: ai vrea tu să te opreşti dar nu poţi. Mâine eşti iar pe-aici urlând despre Bolojan, convenţii şi bătrâne. Şi poimâine la fel. Tu zici că pauză de mămăligă, eu zic că mergi să prinzi puteri. La câtă campanie PSD urmează să bagi în zilele următoare eu zic că mai bine-ţi iei provizii şi-n cameră, că o să fii ocupat. Păi cum o să câştige PSD alegerile fără time mă? Dacă ar şti Ponta de tine ţi-ar livra zilnic doză dublă de pastile numai să nu te opreşti din scris.
Postat 11 Mai 2016, 14:55 de Mekong_Delta
MAMALIGA
@Mekong_Delta : PSIHÓZĂ, psihoze, s. f. Boală psihică manifestată prin tulburări ale comportamentului, gândirii sau afectivității de care bolnavul nu este conștient și care necesită izolarea acestuia. ♦ Stare de spirit bolnăvicioasă, caracterizată printr-o surescitare obsedantă și contagioasă, creată de cauze exterioare; obsesie, idee fixă. –MAI ȘTIU EU PE CINEVA CU O IDEE FIXĂ....Deci suntem DOI! Eu și...Dumnealui. PS : Mă opresc , sunt chemat la mămăligă !
Postat 11 Mai 2016, 14:42 de TDS
Lol
Ce-mi place mie cum se încurajează o ciumă roşie pe alta: ”lasă, nu plânge, că sigur va fi prezenţă mică la vot şi precis nu câştigă Bolojan” sau ”hai, nu fii trist, că poate-poate nu trece referendumul”. Şi se bat ei unul pe altul pe umăr şi-şi şterg mucii unul în batista altuia. În altă ordine de idei, când mă plictisesc intru pe acest site să văd cum militează cei 5 PSD-işti la fi-e-ca-re ştire pe care o prind. La câtă îndârjire pe TDS şi gaşca lui de postaci ai zice că deţin deja oraşul. Cum apără ei bătrâne ”cu care au vorbit ei” şi citează legea şi invocă Convenţia de la Geneva şi alte tâmpenii ca nişte cavaleri de Internet adevăraţi. Şi dacă TDS e clar psihotic, ceilalţi sunt precum nostalgicii comunismului: trec cu vederea tot ce e bun şi scarmănă-n maro până găsesc ei alea două-trei chestii care nu-s cumva în regulă şi tot cu alea defilează la infinit: bătrâne, faţade şi licitaţii. Apoi se prezintă ca apărători ai dreptăţii trecând cu vederea mizeriile PSD-ului. Pentru voi s-ar putea face o secţie specială la neuropsihiatrie, ceva cu pereţi roşii şi cămăşi tricolore cu mâneci lungi. Să puteţi delira acolo în voie până prin 2036, veseli şi durdulii ca nişte gonaci. Pur şi simplu creşte inima-n mine de bucurie când văd că TDS lasă comentarii lungi şi demente cu indicatori de lege şi opinii vecine cu pumnul în masă. Şi mi-l închipui în apartamentul lui de bloc tastând de zor, ducând lupta lui cea dreaptă şi urlând la nevastă că ”nu acum, că am ceva de lămurit” când îl cheamă la mămăligă. Fix genul ăla de neocomunist care la 65 de ani o să spargă mingea copiilor din curte, chipurile că e oră de linişte, când în fapt e doar gelos că ăia de-abia se lovesc de pubertate când lui îi bate pensia la uşă. Dar stai - că dincolo de condiţia de om medicat se află un acerb luptător online, un social-democrat ”vero” care aplaudă frenetic când apar reclame la Antena 3. Ei - şi omul ăsta uită să-şi ia pastilele şi spumegă în secţiunea de comentarii a articolelor despre Bolojan ca un câine turbat, muşcând în dreapta şi-n stânga, cu hâr şi mâr şi convenţii şi legi şi efectiv râd aici ca un dobitoc şi-mi vine să-l mângâi pe cap.
Postat 11 Mai 2016, 14:32 de Mekong_Delta
swag
plang pesedistii pe rupte.
Postat 11 Mai 2016, 14:04 de leclick
@TDS
te zvarcolesti? iar ai uitat de medicamente? of of. ma mir ca esti un biet postac platit cu 50 bani /postare la cate stii. ai fi ajuns mare.dar tu te incapatanezi sa iti bei medicamentele. :))))))
Postat 11 Mai 2016, 13:57 de User anonimizat
@TDS
"@Mekong_Delta : Nici măcar n-ai citit ce am scris ! Nu puteai să o faci într-un minut ! " Si daca citea tot nu se schimba nimic, nu il intereseaza ce scrii, il intereseaza daca esti sau nu fan Bolojan, daca pe mine ma face PSD-ist fara nici un argument... NU se va uni Oradea cu Sanmartin 100%, nici daca se va tine referendumul, nu stiu la ce se tot agita in halul asta, daca nu cumva are buletinele de vot gata stampilate. Apoi, cred ca va fi o prezenta la vot FFFFFFFFF mica.
Postat 11 Mai 2016, 13:57 de detectiv
@Mekong_Delta
De obicei nu raspund in acest stil, dar acum m-ai prins nervos, pt ca nu pot sa fiu alfel decat asa cand vad o biata femeie plangand. Deci: 1)NU am nici o treaba cu PSD, si daca si gandeai in timp ce citeai iti dadeai seama de acest lucru, dar se confirma ce am zis in alt comentariu: cine e impotriva lui Bolojan e din PSD, atat va duce capul. 2)Te rog sa imi spui ce ai face daca ai fi in situatia femeii de care pomeneam, ca gura iti merge sa vedem cu stai cu CPU. 3)De ce a atribuit lucrarea fara licitatie, iar platitorii nu au dreptul la negocieri nici la audiente? Ofera o solutie reala pt aceasta femeie, este o problema reala, ofera o rezolvare, pt ca esti de partea lui Bolojan, sa nu imi spui ca nu stii solutia, daca nu stii sa te bagi in zer, atunci sa te auzim. Cand ai rezolvare la problemele de mai sus, aparute datorita idolului tau, Bolojan, anunta-ne si pe noi cei cu medicamente... Pa!Pa! Te pupa Funan & Chenla
Postat 11 Mai 2016, 13:46 de detectiv
Cum de nu a fost nominalizat Bolojan în comisia de revizuire a Constituţiei (României)?
(4) Guvernul poate adopta ordonanţe de urgenţă numai în situaţii extraordinare a căror reglementare nu poate fi amânată, având obligaţia de a motiva urgenţa în cuprinsul acestora. Este "tulburătoare" motivarea propunerii iedilului şi caracterul "extra-ordinar" al situaţiei (creata de ...). Rămâne de văzut cum va motiva guvernul o eventuală ordonanţă!
Postat 11 Mai 2016, 13:45 de eutanasiu
!!!!!!!!!!!!!!!
@Mekong_Delta : Nici măcar n-ai citit ce am scris ! Nu puteai să o faci într-un minut ! Altceva , poate.....
Postat 11 Mai 2016, 13:32 de TDS
@detectiv
Voi ăştia din PSD n-ar trebui să mai faceţi schimb de medicamente. Pe TDS nu-l mai poţi opri fără cămaşă de forţă şi văd că nici tu nu eşti prea OK.
Postat 11 Mai 2016, 13:25 de Mekong_Delta
CONSTITUTIA ? LA GUNOI....ZICE BOLOJAN
Cu alte cuvinte am putea vorbi despre TRAFIC DE INFLUENȚĂ ! Adică Guvernul să modifice o lege organică prin OUG la cererea unui cetățean , fie el și primar ? Curat democrație! Plus că parcă îmi aduc aminte că s-a statuat prin Decizie a CCR că orice modificare în materie referendară se aplică NUMAI după UN AN DE LA ADOPTARE !!!!! CONSTITUȚIA ROMÂNIEI: „ARTICOLUL 115 (1) Parlamentul poate adopta o lege specială de abilitare a Guvernului pentru a emite ordonanţe în domenii care nu fac obiectul legilor organice. (2) Legea de abilitare va stabili, în mod obligatoriu, domeniul şi data până la care se pot emite ordonanţe. (3) Dacă legea de abilitare o cere, ordonanţele se supun aprobării Parlamentului, potrivit procedurii legislative, până la împlinirea termenului de abilitare. Nerespectarea termenului atrage încetarea efectelor ordonanţei. (4) Guvernul poate adopta ordonanţe de urgenţă numai în situaţii extraordinare a căror reglementare nu poate fi amânată, având obligaţia de a motiva urgenţa în cuprinsul acestora. (5) Ordonanţa de urgenţă intră în vigoare numai după depunerea sa spre dezbatere în procedură de urgenţă la Camera competentă să fie sesizată şi după publicarea ei în Monitorul Oficial al României. Camerele, dacă nu se află în sesiune, se convoacă în mod obligatoriu în 5 zile de la depunere sau, după caz, de la trimitere. Dacă în termen de cel mult 30 de zile de la depunere, Camera sesizată nu se pronunţă asupra ordonanţei, aceasta este considerată adoptată şi se trimite celeilalte Camere care decide de asemenea în procedură de urgenţă. Ordonanţa de urgenţă cuprinzând norme de natura legii organice se aprobă cu majoritatea prevăzută la articolul 76 alineatul (1) . (6) Ordonanţele de urgenţă nu pot fi adoptate în domeniul legilor constituţionale, nu pot afecta regimul instituţiilor fundamentale ale statului, drepturile, libertăţile şi îndatoririle prevăzute de Constituţie, drepturile electorale şi nu pot viza măsuri de trecere silită a unor bunuri în proprietate publică. (7) Ordonanţele cu care Parlamentul a fost sesizat se aprobă sau se resping printr-o lege în care vor fi cuprinse şi ordonanţele ale căror efecte au încetat potrivit alineatului (3) . (8) Prin legea de aprobare sau de respingere se vor reglementa, dacă este cazul, măsurile necesare cu privire la efectele juridice produse pe perioada de aplicare a ordonanţei.
Postat 11 Mai 2016, 13:24 de TDS
Bravo Bolo!
Bravo Bolo pt atribuirea lucrarilor de reabilitare a fatadelor, FARA LICITATIE, costul pe un apartament pe Republicii se ridica la 16.000 EURO!!!, costul pe cladire aprox. 800.000 EURO. Cati dintre admiratorii tai isi permit sa plateasca o asa suma? Va doare la basca pe toti. Nu te lasa Bolo pana nu ii ciuruiesti pe toti cei din patura sociala medie si de jos, e un fleac pt tine. 16.000 euro e un fleac pt niste hoti ca voi, chiar ieri am vb cu o batranica care nu stie in ce directie sa o mai apuce, ar vinde apartamentul dar nu poate in aceste conditii, 16.000 euro nu poate strange sub nici o forma. Va dati seama in ce conditii sunt pusi oamenii acestia, cei care au incercat sa vorbeasca cu primaria au fost trimisi la plimbare, fara scrupule domnilor. Nu mai latrati ca niste caini turbati pe aici fara cap si fara creier, hai Bolo, hai Bolo, ca dictatorul asta are niste afaceri de iti sta mintea in loc. La Mang cat i-ai dat ca sa taca? Totul e o vrajala mare de tot, Mang tine PSD-ul cu zabala in gura, il lasa sa latre doar cand trebuie sa taca, ca sa se faca de ras in mod constient, blatul e facut, miza e grasa, populatia e dusa de nas ca hipnotizata, actorii joaca perfect, Bolojan si Mang sunt cei mai mari dusmani, HAHAHA, ce gluma, cata perversitate, cata incredere stiu sa obtina acesti actori. O sa va suga si sangele, totul e o chestiune de timp, in primarie(conducere) nu poate intra nimeni, doar cei din caracatita, PNL,PSD,UDMR, ei transeaza tot, iar naivii se cearta pe forum, eu sunt pro Bolo, ba nu ca Mang, etc. e de plans nu de cearta, bagati-va mintea in cap. Cea! Boian, hais! Joian, unu in dreapta unu in stanga, dar la aceeasi ruda trag, ca'i de stanga ca'i de dreapta.
Postat 11 Mai 2016, 13:14 de detectiv
70% totusi e periculos
Nu e prea bine sa castige cu 70 % sau peste,dar si ceilalti 5 adversari sunt apa de ploaie.Programele celorlati 5 competitori sunt inexistente,campania fiind ceva de genu : bolo hotu,dictatorul si taxe marite,nimic concret din ce ar face daca ar fi nr 1 in oras.Da Bolo va castiga la pas
Postat 11 Mai 2016, 12:39 de suporter_oradean
precum v-am spus...
Super Bolo - va face mucii cravata! Bravo acestui oradean fara egal! Oradea va fi Mare, cu tote "parturile" trase de comunistii psd si udmr! Nu te lasa Bolo, deja esti votat cu peste 70%. Ceilalti competitori sunt niste amatori!
Postat 11 Mai 2016, 12:19 de TC
Oradea pe SkyscraperCity
Stimati ziaristi, trebuie sa fiti pe faza cu luarea pulsului situatiei locale :). Despre sedinta guvernului eu si multi altii, stiam inca de ieri, de pe formul orasului, pe Skyscrapercity: skyscrapercity.com/showthread.php?t=1809241&page=27
Postat 11 Mai 2016, 12:15 de OradeaCivitas
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON