URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Octombrie 2014, 09:30

Minţiţi ca Scânteia, tovarăşi!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Din 1993 am urmărit ca jurnalist patru alegeri prezidenţiale, dar nici una aşa jegoasă ca asta. Nici una în care un vicepremier, cu premierul lângă el, să atace un primar doar pentru că acesta refuză să i se gudure la picioare.

Faptele! Pe 12 septembrie, la Prefectura Bihor, Liviu Dragnea îl făcea "mincinos" pe Ilie Bolojan, spunând că Ministerul Dezvoltării nu şi-a plătit o datorie către Compania de Apă Oradea doar pentru că primarul nu i-a trimis nicio cerere. Pe 17 octombrie, în acelaşi loc, cu Victor Ponta de-a dreapta sa, Dragnea îşi înnoia şi sporea acuzele: el vrea să facă la Oradea sala polivalentă pe care a promis-o astă-primăvară, dar nu poate din cauza ticălosului de Bolojan, care nu-i pune la dispoziţie teren.

A doua zi, edilul a restabilit adevărul, prezentând documentele ce dovedesc că, dimpotrivă, mincinosul e Dragnea însuşi: adresele prin care atât Primăria, cât şi CAO, au cerut, şi direct, şi indirect, prin Consiliul Judeţean, ca Ministerul să-şi achite datoria, plus cea prin care i-a comunicat că Primăria oferă 83.009 metri pătraţi pentru sala polivalentă.

O colegă de redacţie a postat articolul pe Facebook-ul vicepremierului, invitându-l la explicaţii. Urmarea? Postarea i-a fost ştearsă "democratic" şi accesul blocat. Între timp, postacii PSD delirau nestingheriţi pe forumul BIHOREANULUI, spurcându-l pe primar.

Tot între timp, în lumea reală, mii de orădeni înjură că şantierele CAO stau nefinalizate şi zeci de muncitori de la firmele angajate să lucreze că nu-şi primesc salariile. La fel, în judeţ, îşi înjură edilii mii de bihoreni din 22 de comune unde lucrări de apă şi canalizare începute din 2007 zac abandonate din lipsa cofinanţării de la Guvern. Primarii, însă, indiferent de apartenenţa lor politică, la fel precum cel al Oradiei, n-au nicio vină: oamenii să le "mulţumească" miniştrilor Dezvoltării, Udrea şi Dragnea!

De ce, totuşi, nr. 2 din PSD, posibil viitor premier după ce Ponta ajunge preşedinte (lucru aproape cert), îl bombardează doar pe Bolojan? Simplu: e singurul care se opune PSD-ului în Bihor, iar preşedintele organizaţiei, Ioan Mang, şi preşedintele executiv, Petru Filip (da, băsistul Filip), ştiu bine că, dacă vor să cucerească Oradea, trebuie întâi să-l facă praf pe Bolojan.

Baiul e că, în ambiţia oarbă de a-l "termina" pe primar, partidul lor nu menajează nici Oradea, nici orădenii. De ce? Pentru că nu le pasă de ei, ci doar de voturile lor, pentru că-i consideră doar nişte vite electorale, incapabile să judece cu propriile capete. Aşa va fi?

P.S. Cu prilejul vizitei lui Ponta (apropo, atât servilism din partea "activului de partid" n-am întâlnit nici pe vremea lui Năstase), şeful PSD Bihor mi-a bătut obrazul, că nimeni n-a mai titrat, ca BIHOREANUL online, că un adversar l-a făcut "proxenet" (fiindcă se lăuda cu "curvele" traseiste). Îi răspund aici: susţineţi că n-aţi fost numit aşa? Sau credeţi că ziarele ar trebui să ceară voie la Partid, precum Scânteia, odinioară, viza "Bun de Tipar"?

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
23 Comentarii
rusineeeeeeeeee PSD
De departe se vede in folosul acestui oras buna intentie a primarului BOLOJAN, dovedita de altfel in ultimii 10 ani si ura, invidia si reau credinta a partidului P.S.D dovedita in doar numai 1 an si totul doar pentru a pune mana pe ciolan si a-si imparti banii oradenilor. RUSINE SA VA FIE MANG, MURESAN, FILIP si toata cloaca voastra de mincinosi si frustrati.
Postat 23 Octombrie 2014, 19:02 de MARIO
rusine comunistilor
Intrebarea este urmatoarea: oradeni vor ca orasul unde locuiesc ei sa ajunga intr-o buna zi ca si Paris, Munchen ori Viena sau le-ar place sa aiba un oras ca si TELEORMAN. Sper ca sunt suficienti de destepti sa aleaga vestul si nu estul
Postat 23 Octombrie 2014, 18:29 de marin
astia trebuiesc tratati cu indeferenta
Acesti nenorociti de comunisti de la PSD vor probabil sa duca toate aceste orase din partea de vest a tarii exact ca si cele din moldova, adica la saracie, somaj si asistati sociali pentru a ne mai arunca cate un kg de zahar la alegeri. Referitor la primarul BOLOJAN, acest om asa cu toate relele lui a ridicat enorm orasul ORADEA, a creat parc industrial, care ofera locuri de munca si pe care le impoziteaza acum plagiatorul vostru prin TAXA PE STALP. Noroc de la Dumnezeu ca in partea asta a tarii oamenii sunt mai cu scaun la cap, adica mai judeca, nu sunt puturosi si piot sa-si dea seama de frustarea voastra comunista.
Postat 23 Octombrie 2014, 18:06 de VIOREL
jegosi fara frontiere
Mai frate eu m-am cam saturat de nenorocitii astia de comunisti. Oare pana cand acesti oameni vor sa traiasca doar prin minciuna. Referitor la BOLOJAN, in comparatie cu ce oferta avem in politica bihoreana nu avem altul mai bun. Din pacate frustratii astia din lipsa de performante arunca doar cu noroi in ORADEA si in judetul BIHOR.
Postat 23 Octombrie 2014, 17:52 de pesedist convins
Re: Alo..
..Abrudane..!Tovarase esti cu cei care au avut carnet rosu de PCR!Esti in slujba pdl ,pnl,mpmp ..copndamnat pe viata tovarase Abrudan!Hahahaha!!!!Si nu uita VVPONTA PRESEDINTE,tine minte draga Cris!
Postat 23 Octombrie 2014, 08:06 de Nea taticu
PROSTITUATA CANDY !
Undeva in spatele teatrului TINERELE COMUNISTE din PSD Bihor SE PROSTITUEAZA PENTRU 250euro/LUNA la telefon PENTRU VICTOR PONTA conform unui ziar judetean online! RUSINE PROSTITUATELOR!! RUSINE ORDINARELOR!!!
Postat 22 Octombrie 2014, 22:29 de candy
SA UMPLEM PENITENCIARELE CU COMUNISTI!!
Comunistul Petru FILIP LA PUSCARIE pentru constituire de grup infractional organizat! Comunistul SA IL ARESTEZE DNAul!!! Emilian PAVEL LA PUSCARIE pentru complicitate la luare de mita! DNA !!! Comunistul Liviu SABAU LA PUSCARIE pentru trafic de influenta! TOATA CONDUCEREA COMUNISTA A PSD BIHOR LA PUSCARIE!!! Talharii Comunisti la Puscarie!!!
Postat 22 Octombrie 2014, 22:23 de tate mici
E destul!
Devine usor penibil faptul ca cei de la Bihoreanul, vazand ca le merge bine cu subiectul asta (ajunge sa ne uitam la numarul comentarilor de la articolele scrise imediat dupa vizita PSD-istilor) incearca sa stoarca tot din el. E clar ca abordeaza tema din nou pentru ca stiu ca o sa incinga polemici. Lumea se mai plictisește....
Postat 22 Octombrie 2014, 21:31 de Gerila
In locul lui Sofronie
În locul lui Sofronie, în calitatea mea de creştin ortodox tolerant, aş fi multumit premierului credincios din balconul episcopal sau prin intermediul mass mediei, aflând că a vizitat întâi Universitatea Emanuel. Nu de alta dar perfidia nu este o virtute.
Postat 22 Octombrie 2014, 17:46 de terente
exceptional articol
Se vede cacampania electorala (sa imi scuzati cacofonia, intentinata de altfel) s-a, cum sa spun... înteţit. cel putind din comentarii... Mie imi este greata cand ma gandesc la prostitutia pe care ar trebui sa o faci pentru a primi fondurile necesare orasului tau. Sunt neafiliat politic, probabil ca majoritatea intelectualilor scarbiţi de oferta, nu voi merge la vot, dar este inadmisibil ca de un şantaj să depindă dezvoltarea unui oraş. Ca să inţelegem, stimate domn Dragnea, care ar fi atunci motivele întîrzierii? P.S. la noi, aici prin Ardeal, nu prea merge cu kilogramul de zahăr sau litrul de ulei. ne permitem să îl cumpărăm singuri. În genere noi plătim taxe şi impozite nu solicităm ajutoare sociale. La noi "autobaza" reprezintă locul unde sunt garate mijloacele de transport în comun, nu metoda de capacitare a electoratului, şi din fericire, spre deosebire de Teleorman, deşi avem potenţial turistic, nu am ajuns la o prezenţă la vot de 106%. toate acestea spre deosebire de consătenii dvs. Nu sunt nici ceilalţi mai buni, ne-am convins. Acum 2 ani, la Parlamentare eraţi bot în bot şi spre deosebire de semianalfabeţii care de principiu vă votează pentru ulei, noi nu avem memoria scurtă înecată în alcool. însă a te face capră (ca să nu folosesc termenul pe care îl dezavuaţi (mai luati mamii naibii si un Dex)) pentru a obtine fondurile dorite nu reprezintă în opinia mea o conduită demnă de o persoană aflată în postura de a mă reprezenta. Astfel încât atitudinea primarului Bolojan este una cât se poate de corectă şi mă determinaţi sa merg la vot, peste alti 2 ani la Parlamentare. dacă vreţi să faceţi cu adevărat ceva pentru Oradea, eventual vă rugăm să nu ne mai desfiinţaţi instituţiile sub pretextul reorganizării, sa nu transformaţi Oradea într-un sat cu blocuri. Şi eventual, să construiţi în parteneriat cu vecinii de peste graniţă o autstradă între Oradea şi Debrecen. Nu de alta dar pe noi ne atrage în principiu Viena nu Bucureştiul
Postat 22 Octombrie 2014, 17:39 de terente
Daca ajunge Dragnea presedinte la PSD ...
... atunci Bolojan ajunge client la DNA !!! Abia astept, ca ar fi chiar pe merit !!!
Postat 22 Octombrie 2014, 15:32 de WinDos
REPLICA
ADEVAR si DREPTATE inainte de toate. NU apar da nici NU ac uz pe jurnalistul saptamanlului Bihorteanul domnul Adrian Cris desi simplu pe o problema de cuvant , onoare , moralitate si cinste putea fi acuzat de @Romanul Simplu ca nu le-a respectat!:))=))Revenim la articol Presa este a 4 putere in stat , este cainele (turbat si timpit ) de paza al democratiei noastre origiunale romanesti, idem si ziaristi ca astias mai turbatipentru o coaja de pita !:))=))Presa si ziaristii trebuie sa scrie si sa aduca la cunostinta opiuniei publice a poporului roman simplu ADEVARUL si DREPTATEA faptelor si NU trebuie sa fioe partinitoare cu polticul trebuie sa fie echidistanta politic ca sa nu i se reproseze ca face partizanat politic cu una sau cealata parte a eshicerului politic, dar la noi in ROMANIA toate-s pe dos si avemo democratie originala romanesca !:))=))Ioan Mang PLAGIATORUL PSD Bihor nu trebuia sa zica nimic nici un repros la adresa lui Adrian Cris si saptamanalului Bihoreanul , ca se poate iontyerpreta ca si presiune politica la adresa presei !:))=))Victor Ponta presedinte???Oare???:))=)) Ca daca NU va fi mari schimbari in hor vor fi, da si asa vor fi datorita rezultatelor dezastruoase ale PSD in Bihor!:))=))Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 22 Octombrie 2014, 14:44 de Romanul Simplu
du-te ma si plimba ursu'
Balbajan e in cadere libera, nu te mai agita ! Poti sa-l linji in fund cat vrei, pana si frajerii de oradeni s-au prins ca e un nime ! Orasul asta geme de atata prostie administrativa, Balbajan si-a facut casa mare in Sanmartin cu ajutorul lui Popus, iar cetatenii sufera ! Nici Ponta nu e vreun mare conducator, ba chiar deloc, da' lasati-ne bai nene cu Balbajan, ca e paralel ! A distrus orasul, peste doi ani vrea sa candideze la Consiliul Judetean, sa distruga si judetul !
Postat 22 Octombrie 2014, 14:10 de Agentul Termic
ie...
decat LIBERAL, mai bine SOCIALIST decat DEMOCRAT , mai bine COMUNIST . JOS BURGHEZIA, SI MOSIERIMEA PATRONILOR, CARE OMOARA TARA...
Postat 22 Octombrie 2014, 13:11 de oradean simplu
hoti si plagiatori infractori
Acesti tovarasidin PSD(PCR)BIHOR SUNT O GASCA DE HOTI SI BANDITII?!!! Oameni de buna credinta trezitiva la relitate findca au trecut 25 ANI si tot acesti EXCROCI au fost la conducerea tari!!NU mai avem nici o incredere in ei,nui mai votatii.MERGETI LA VOT FINDCA DACA NU MERGETI TRIMIT EI MORTI LA VOT!!!
Postat 22 Octombrie 2014, 11:26 de pavel
sus Bolo...
...si Adi Cris s-a simtit dator inca o data (pentru a cata oara)sa iasa in apararea lui Bolojan. Io nu ma mir. E cunoscuta in judet afinitatea dintre edil si saptamanalul Bihoreanul, care in 6 ani nu i-a identificat lui Bolo nici o greseala, minciunica, ori eroare administrativa, decat faptul ca si-a taiat mustata sau ca s-a tuns ori ceva de sprincene. Edilitar e fara cusur frate. Articolele lui Adi despre politica sunt aproape trase la copiator. Sus Bolo jos PSD. Sanatosi sa fim toti!!
Postat 22 Octombrie 2014, 11:22 de Werner Adolf Iohan
mda
Ăsta e PSDu', pepiniera de infractori cea mai prolifică, mafia roşie continuatoare a PCR. Da tu, măi Abrudane, te faci că acuma ai descoperit Parisu' şi vezi doamne nu ştiai cu cine ai de-a face.... Voi aici la Bihoreanul, le-aţi făcut o campanie deşănţată USlamiştilor. Siktir de aici
Postat 22 Octombrie 2014, 10:53 de Valjean
Una e una, alta e alta
Inteleg ca una e sa scrieti articole la comanda. Chiar inteleg. Orice om trebuie la un moment dat sa mai si manance si sa plateasca niste taxe. Dar alta e sa publici articole folosind cuvinte gen: "curve" "proxeneti" "mate" "rahati" si altele pe care vad ca le preluati integral din discursuri. Putina decenta nu strica. Chiar nu strica.
Postat 22 Octombrie 2014, 10:52 de pesedist
Si eu sunt scarbit de ebihoreanul
Sincer si eu sunt scarbit de "jegurile" de articole de atac la adresa PSD, si de "jegurile" de articole de lauda la adresa PNL. Dar ce sa faci in momentul cand primesti bani.
Postat 22 Octombrie 2014, 10:49 de ebihorean
TALHARILOR, MISEILOR!!!
Sa facem la Oradea o Puscarie atat de mare incat sa incapa toti hotii din PSD Bihor!!! TALHARILOR, MISEILOR!!!
Postat 22 Octombrie 2014, 10:22 de psd bihor
SE VOR INTOARCE COMUNISTII !
In poza de mai sus: 7 Comunisti! Partidul Securist Democrat PSD incearca REINFIINTAREA COMUNISMULUI IN ROMANIA. Victor PONTA de aia a fost in CHINA LA INSTRUIRE cum sa REINFIINTEZE PARTIDUL COMUNIST ROMAN! Dupa cum a si DECLARAT Victor PONTA in China, Victor PONTA APRECIAZA PARTIDUL COMUNIST CHINEZ! NU VOTATI VICTOR PONTA PENTRU CA SE VOR INTOARCE COMUNISTII !!!
Postat 22 Octombrie 2014, 10:19 de Comunistul ponta
eu
Pe mine nu ma intereseaza aspectul politic.Insa vad ca se incearca spalarea de orice vina a lui Bolojan.Dar cine este responsabil pentru lucrarile incepute/planificate fara finantare asigurata?Parcarea din Independentei exemplul cel mai bun.Tipic pentru Romania,construim cu bani ce nu-i avem.Mult si prost.Parcari goale,piste nefolosite."Bine ca se face"?Nu cu orice pret!Un pic de cap nu ar strica!
Postat 22 Octombrie 2014, 10:16 de eu
ce asteptari sa ai?
ma mira faptul ca ai alte asteptari de la mang- plagiator dovedit-proxenet de succes dovedit, filip coste si restul traseistilor. lasa-i in pace ca doar activul de partid ii mai voteaza. oradenii nu sunt chiar asa prosti cum ne cred ei.
Postat 22 Octombrie 2014, 10:13 de oradean
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON