URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Octombrie 2014, 15:01

Primăria Oradea scoate dovada: mincinosul este vicepremierul Liviu Dragnea! (FOTO)

Primăria Oradea scoate dovada: mincinosul este vicepremierul Liviu Dragnea! (FOTO) (imagine trucată)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Primăriei i-a trebuit mai mult de o lună ca să demonteze cu documente afirmaţiile vicepremierului Liviu Dragnea cum că primarul Oradiei este „mincinos".

Bolojan, ţinta-piept nr. 1

Pe data de 12 septembrie, aflat la Prefectura Bihor pentru a preda unor primari de comune (inclusiv racolaţi de la PDL şi PNL) cheile a zece microbuze şcolare, Dragnea afirma că primarul Ilie Bolojan dezinformează opinia publică atunci când susţine că, în ciuda solicitărilor repetate, Ministerul Dezvoltării nu şi-a achitat o datorie, veche din 2013 şi totalizând 3,116 milioane euro, către Compania de Apă Oradea, care din acest motiv nu a putut plăti firmele angajate să lucreze în cadrul proiectului de extindere şi modernizare a reţelelor de apă şi canalizare din municipiu, început în urmă cu mai bine de opt ani.

Atunci, Dragnea îl provoca pe primar, spunând că minte şi afirma ironic că, dacă Bolojan nu se „înjoseşte" să bată la uşa lui, la Bucureşti, să trimită măcar „femeia de serviciu a Primăriei" cu solicitarea la Minister.

Vineri, nr. 2 din Guvern şi din PSD şi-a înnoit acuza, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Prefectură alături de premierul Victor Ponta, afirmând că solicitarea pretinsă de el a ajuns pe masa sa de la Minister abia pe 15 octombrie, fiind făcută „de preşedintele Consiliului Judeţean, în numele Primăriei Oradea", şi că a semnat ordinul de plată a celor 3,116 milioane lei, dat fiind că „domnul Cornel Popa este om serios", nu „mincinos", precum Bolojan.

De asemenea, tot vineri, Dragnea a susţinut că „am aprobat realizarea sălii polivalente din Oradea" pe care a mai promis-o şi în campania pentru alegerile europarlamentare de astă-primăvară, dar a dat de înţeles că proiectul tot nu se va face, şi tot din cauza lui Bolojan, Oradea fiind „singurul caz din ţară unde Guvernul doreşte să investească, dar ne lovim de blocaje", fiindcă municipalitatea nu ar fi pusla dispoziţie terenul necesar.

„Declaraţiile vicepremierului, infirmate de documente"

La o zi după reiterarea atacului lui Dragnea împotriva primarului, municipalitatea a reacţionat fără echivoc, chiar dacă pe un ton sec, printr-un comunicat al Biroului de Presă al instituţiei.

Astfel, sâmbătă acesta a remis un comunicat intitulat „Declaraţiile vicepremierului Liviu Dragnea, infirmate de documente", cu explicaţii lămuritoare şi însoţit de actele ce dovedesc că, în pofida spuselor lui Dragnea, atât Compania de Apă, cât şi Primăria, au solicitat în toate modurile posibile, şi direct şi prin Consiliul Judeţean, plata datoriei de 3,116 milioane lei, atât înainte de prima vizită a vicepremierului făcută la Oradea, cât şi după aceasta.

„În data de 17.09.2014 am trimis o adresă către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, dlui viceprim-ministru Liviu Dragnea, prin care am solicitat alocarea în anul 2014 a sumei de 3.116.064,87 lei reprezentând debite restante ale MDRAP pentru lucrări executate şi facturate. De asemenea, în data de 10.10.2014, ca urmare a unor modificări metodologice, am înaintat din nou către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice situaţia privind necesarul de fonduri de la bugetul de stat pentru decontarea lucrărilor/serviciilor şi a altor cheltuieli pentru perioada 2012-2014. Menţionăm că adresele anterioare, din 23.12.2013 şi 16.05.2014, trimise MDRAP prin intermediul Consiliului Judeţean Bihor, nu au avut niciun efect", se arată în comunicatul Primăriei.

Vrem sală polivalentă!

În ceea ce priveşte afirmaţiile vicepremierul Liviu Dragnea privind „blocajele" din partea Primăriei, care, chipurile, ar refuza să ofere un teren pentru construirea sălii de sport promise în campania pentru alegerile europarlamentare, Biroul de Presă al Primăriei aminteşte că municipalitatea chiar a emis o Hotărâre de Consiliu Local în această vară - HCL 492/2014 - prin care „s-a aprobat ca terenurile amplasate pe strada Ogorului, cu nr. CF 182399 şi 184303, în suprafaţă de 83.009 mp, să fie destinate construirii acestui complex sportiv".

Mai mult, în 15 septembrie, Primăria a trimis Ministerului lui Dragnea o adresă prin care „am solicitat finanţarea din bugetul de stat a obiectivului, înştiinţându-l în acelaşi timp pe dl ministru cu privire la hotărârea de Consiliu prin care au fost aprobate terenurile".

Aşa cum primarul Ilie Bolojan a explicat pentru BIHOREANUL şi vineri, acesta a convenit ca adresa respectivă către Dragnea să fie semnată de viceprimarul PSD Ovidiu Mureşan, pentru că, după cum spunea Bolojan, vicepremierul s-a obişnuit să citească numai actele „scrise cu cerneală roşie". Cu toate acestea, Ministerul Dezvoltării nu a dat niciun răspuns.

"Afirmaţiile fără nicio legătură cu realitatea ale domnului Liviu Dragnea ilustrează modul de lucru al guvernului Ponta, caracterizat prin acoperirea propriei incompetenţe cu declaraţii mincinoase, menite să manipuleze opinia publică în scopuri electorale", a declarat, în finalul comunicatului de presă, primarul Ilie Bolojan.

Municipalitatea a ataşat comunicatului şi câteva dintre actele „care probează cele afirmate mai sus", ele putând fi consultate şi în galeria de imagini. 

Citeşte pe aceeaşi temă şi: Vicepremierul Dragnea l-a făcut "mincinos" pe primar. Bolojan: "Tupeul PSD-ist e nelimitat"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
59 Comentarii
JOS CORUPTII ! JOS MAFIA !
:)) Moderatorule, exemplu cu ungaria ca fiind tara cea mai corupta din UE, tara care se afla in imediata noastra vecinatate avand UDMR in subordine iar grofii UDMR sunt la guvernare alaturi de baronii PSD. Era un indemn de genul... "Nu faceti ca ei"! Cred ca e si in asentimentul dumitale. Sau nu ?
Postat 20 Octombrie 2014, 17:21 de Safeguard
PT @Safeguard
O chestie cat se poate de pozitiva: Uniunea Europeana & NATO vs coruptie & separatism !
Postat 20 Octombrie 2014, 14:16 de Control Room
Iată un exemplu clar care ne arată cum funcţionează relaţia corupţie-politic şi separatism.
SUA sancţioneaza similar Ungaria, Rusia şi Transnistria. Fără precedent: fidelii lui Viktor Orban (instigator al separatismului unguresc in România) au fost interzişi în Statele Unite, oficial pentru corupţie. Budapesta, vineri 17 octombrie. Zece personalităţi locale, între care se află şi unele foarte apropiate premierului Viktor Orban, au fost informate de ambasada americană că, întrucât sunt bănuite de corupţie, li s-a interzis intrarea pe teritoriul american. Potrivit site-ului „The Budapest Beacon” decizia a fost ratificată de preşedintele SUA, presa internaţională notând că este vorba de o măsură fără precedent în cazul unei ţări membre a Uniunii Europene şi, totodată, a Alianţei Nord-Atlantice. Aşa cum scrie ziarul francez „Le Monde”, mass-media din Budapesta susţin că ea constituie un „semn suplimentar al iritării Washingtonului faţă de premierul Viktor Orban, criticat în mod deschis de autorităţile americane pentru faptul că a limitat libertăţile democratice din ţara sa, dar şi pentru declaraţiile în favoarea Rusiei în timpul crizei ucrainiene”. Atât autorităţile, cât şi presa budapestană s-au agitat imediat şi foarte mult în legătură cu acest subiect, care a creat stupoare în cercurile politice şi în rândul opiniei publice ungare, dar şi europene. Analiştii notează că acest scandal nu a apărut din senin, pentru că nori negri se strângeau de mai multe luni, dovadă fiind criticile ce au crescut constant în ton, pe care administraţia americană le-a făcut Budapestei. Mărul discordiei l-au reprezentat libertăţile democratice, de care Guvernul Orban nu prea se sinchiseşte, din această perspectivă fiind evocată la loc de cinste recenta declaraţie făcută de Victoria Nuland, care, în Departamentul de Stat, răspunde de relaţiile cu Europa. Atunci, ea a evocat puţin voalat ofensiva Budapestei împotriva ONG-urilor şi, deoptrivă, fenomenul „corupţiei”. La acea oră, autorităţile din Budapesta au pretins că discursul dur al Victoriei Nuland viza Bucureştiul! Iată deci că ungurii sunt primii în topul respectiv. La noi, dosarul retrocedărilor în care sunt implicati lideri PSD şi UDMR (formaţiune aflată în corelaţie directa cu Budapesta)este pe rol. Vin vremuri grele pt marii corupţi indiferent că fac parte din partidele aflate la guvernare sau nu.
Postat 20 Octombrie 2014, 14:09 de @Safeguard
mi-e scarba
Acest partid de comunisti P.S.D, din pacate este cancerul societatii romanesti. Oare cu ce a gresit poporul acesta ca la 25 ani de la revolutie sa ne conduca tot comunistii. Marea problema este ca comunistii de azi sunt pusi doar pe hotie, minciuna, manipulare, bataie de joc la adresa oamenilor, dezinformare, spre deosebire de cei de pana in 1990
Postat 20 Octombrie 2014, 13:50 de pesedist convins
tupeu inimaginabil
Cat tupeu jegos trebuie sa ai si ce fel de caracter trebuie sa aiba un om ca sa vina in ORADEA si sa ne minta cu zambetul pe buze direct in fata. Mai fratilor asta a crezut ca este la el in TELEORMAN unde saracia este in floare si daca iesi din cuvantul nenorocitului de Dragnea iti iau si dreptul la viata.
Postat 20 Octombrie 2014, 13:46 de marius
Klaus Ciolannis
Daca tot a venit de vorba de Iohannis-Ciolannis, asta cum isi justifica averea "de bugetar" ? Potrivit celei mai recente declaratii de avere, din mai 2013, Iohannis detine impreuna cu sotia sa trei case si trei apartamente în municipiul Sibiu. Presa a readus în atenţie cateva scandaluri in care a fost implicat numele lui Klaus Iohannis Potrivit presei, cea mai veche acuzatie dateaza de pe vremea cand acesta ocupa functia de inspector scolar, nefiind concretizata în niciun fel, anume ca actualul primar ar fi fost implicat in trafic de copii. Iohannis ar fi intermediat, pentru cetateni straini, mai multe adoptii de copii din judetul Sibiu, despre care nu se mai stie nimic ! Un alt scandal in care a aparut numele lui Iohannis este legat de faptul ca acesta ar fi castigat cateva case din centrul istoric al Sibiului pe baza unor documente false, locatarii acestora judecându-se timp de cativa ani cu primarul. Desi profesor la stat, unde salariile nu sunt deloc mari, Iohannis pare sa fi devenit proprietarul unui mic imperiu imobiliar si al unor masini cu valoare de peste 100.000 de euro, potrivit propriei declaratii de avere. Ce sa mai spunem de hudmeristul "Cherestoi Ottila" sau "Drujba lui Dumnezeu", cel care a facut praf padurile din Har-Cov.
Postat 19 Octombrie 2014, 22:40 de Valhalla-Asgard
JOS CORUPTII ! JOS MAFIA !
Este cunoscut, atat in tara, cat si in strainatate faptul ca sunt trei factori care ameninta societatea si stabilitatea in aceasta zona a Europei din care face parte si tara noastra: 1. Separatismul-revizionismul unguresc prezent atat in Romania cat si in Slovacia, Serbia si Ucraina. Chiar si in Croatia 3. Expansionismul rusec in stransa legatura cu separatismul unguresc. 3.Corupita interna din interiorul statelor aflate in zona. Guvernul format din PSD-UDMR si condus de catre prezidentiabilul Victor Ponta este perceput afara ca fiind protectorul marilor corupti. De asemenea si grofii UDMR, au un prezidentiabil in persoana presedintelui acestui partid, Kelemen Hunor. Toti cei trei factori negativi enumerati mai sunt legati intre ei, si reprezinta asa cum am spus, o amenintare la adresa societatii.
Postat 19 Octombrie 2014, 21:43 de @Jos coruptia !
Baronii PSD si grofii UDMR
Orice dosar de coruptie din randul politicienilor aflati in partidele romanesti devine automat din punctul lor de vedere "dosar instrumentat politic". Orice dosar de coruptie impotriva unui lider UDMR devine automat "o discriminare etnica", din punctul lor de veder. Plang padurile taiate din Transilvania dupa dreptate. Trebuie ca justitia sa mearga pana la capat in dosarul retrocedarilor (sunt implicati lideri PSD si UDMR) si sa nu se ia după Kelemen Hunor care va striga ca din cauza proiectului de lege al autonomiei sunt luati la rost drujbarii UDMR!
Postat 19 Octombrie 2014, 21:22 de Jos coruptia !
Catre PSD-isti!!
domnilor PSD-isti, nu inteleg care-i logica voastra, adica, vin sefi vostri Ponta si Dragnea la noi acasa, ne mint in fata cu tupeu si cu aroganta specifica PSD-ului pt provinciali, ne considera de joasa speta si prosti,de aceea se comporta asa, deci, ne mint cu o minciuna usor de contrat de aceea eu cred ca ne considera prosti, ei stiind de existenta actelor doveditoare. SE dovedeste minciuna cu acte de netagaduit si totusi voi, PSD-istii, ii sustineti sii venerati, mai mult, vreti sa-i si promovati ca sa conduca tara. Ce fel de valori aveti domnilor psd-isti? ce va invatati copii cu aceasta? Cum puteti spune raului bine? care-i logica voastra? daca exista una, ori asa putin respect aveti fata de voi incat va lasati mintiti si condusi de minciuna? Ei bine, oradenii adevarati au valori, vor sa scoata minciuna din cotidian si mai mult din politica nu sa o promovam, asa ca noi il vom vota pe Iohanis. Imi pare rau sa va spun ca, nu s-au inswlat sefii vostri de voi, au venit si v-au servit ceea ce va place si ceea ce va caracterizeaza, MINCIUNA!!!!
Postat 19 Octombrie 2014, 20:54 de oradeanul de bine
Pactul Nord-Atlantic
Moderatorule, sa stai departe de corupti si de separatismul, iredentismul si revizionismul unguresc.
Postat 19 Octombrie 2014, 20:41 de Main Facility
pt moderator
De ce te deranjeaza mesajele respective ?!? De ce sunt spam mesajele anti-coruptie? De ce sunt spam mesajele anti revizionismului unguresc ? De ce sunt spam mesajele anti-expansionismului unguresc ? De ce sunt spam mesajele pro-uniunea Europeana si NATO,organizatii din care Romania face parte si ale caror valori democratice societatea romaneasca vrea sa le urmeze ? Toti acesti factori sunt legati de politic. Coruptia este transpartinica si este o amenintare la adresa societatii. PSD si UDMR sunt partide aflate la guvernare iar Victor Viorel Ponta este seful guvernului si prezidentiabil din partea PSD. UDMR, are si el candidat la prima functie in stat. Se stie ca baronii locali si grofii din UDMR, influenteaza negativ bunul mers al societatii. O stim asta cu totii (ma rog, cei care se informeaza cat de cat). O stiu si cei din Uniunea Europeana. O stiu si americanii, canadienii, etc). De ce nu lasi mesajele ? Au venit sa-si faca campanie electorala. Problema coruptie ii priveste si pe ceilalti (Klaus Johannis, de exemplu si averea dobandinda din ce ? El fiind un bugetar. Cum isi pot justifica averile?Este acest portal portavocea coruptilor, sau revizionismului unguresc ? Este acest portal anti-Uniunea Europeana sau anti-NATO ? Sincer, mi-ar place sa cred ca nu e asa. Oricum, doar doua pot sa fie motivele pt care stergi mesajele despre care am scris mai sus: 1. Vrei sa manipulezi opinia publica, in sensul ca nu vrei ca informatiile respective sa fie citite de catre alegatori, ceea ce ar fi foarte rau, avand in vedere principiile democratice, accesul liber la informare, libertatea de expresie (art 30 din Constitutie). 2. Stergi mesaje pt ca ti-e frica. Daca ti-e frica, de ce iti este frica ? De cine iti este frica ? S-au exercitat presiuni asupra dumitale ? Aceste informatii sunt cunoscute si publicate si in presa centrala. Se discuta despre ele pe posturile TV, la radio, pe internet. Coruptia ne afecteaza pe toti, si trebuie eradicata. Repet, coruptia e transpartinica. Acum discutam in special de PSD si UDMR, asti sunt aici in campanie electorala, cerand voturile oamenilor. Ei sunt si nla guvernare. Tot pe acest portal s-au scris comentarii critice si la adresa altor partide politice legate de coruptie etc. insa, mesajele nu au fost sterse. Si eu unul am scris despre coruptii din PDL, PNL, etc. Mesajele nu au fost sterse. Ceea ce e foarte bine. Ca o mica paranteza, mesaje ca si acelea pe care le-ai sters mai jos fac audienta mare. Sunt sigur ca stii asta. Daca ti-a fost frica, sa nu iti mai fie de aici inainte. Lasa populatia sa se informeze. Oricum, a pornit cu ceva timp in urma ceva ca un bulgare de zapada care s-a transformat deja intr-o avalansa la adresa coruptilor. Sunt forte mari implicate in joc. Se strange latul in jurul marilor corupti.
Postat 19 Octombrie 2014, 19:52 de Safeguard
@Mesaj pt moderator, Safeguard etc
Ceea ce faci tu şi colegii tăi, postaci, se numeşte spam. Dacă ai ceva de semnalat instituţiilor statului, te invităm să o faci civilizat, adresându-te direct lor, fără să verşi pe site, la articolele cu PSD, comentarii fără legătură cu subiectul. Câtă vreme vei continua, mesajele tale şi ale celor ca tine vor fi şterse, iar dacă vei persista, accesul tău pe site va fi restricţionat. E ultimul avertisment.
Postat 19 Octombrie 2014, 18:43 de moderator
Mesaj pt moderatorul care cenzureaza
CORECTIE: Mesaj pt cel care cenzureaza mesajele anti-coruptie, anti-revizionism unguresc, anti-expansionism rusec, pro-Uniunea Europeana si pro-NATO. Bai, baiatule, te joci cu focul!
Postat 19 Octombrie 2014, 18:33 de Mesaj pt moderator
Centru de spionaj NATO la Oradea
Cu toate ca la Oradea exista un centru de spionaj NATO, pe acest portal sunt sterse comentariile care demasca cei trei factori care atenteaza la securitatea si stabilitatea in aceasta zona a Europei: 1. Revizionismul unguresc; 2. Expansionismul rusec; 3. Coruptia din politic si justitie. Acest moderator care sterge comentariile si-a dat arama pe fata ceea ce e un lucru foarte bun. Cei in masura nu trebuie sa-i caute foarte departe pe cei care se opun Uniunii Europene si NATO, principiilor statului de drept, valorilor democratice si stabilitatii in zona. Sunt lasate insa comentariile in care sunt injurati si insultati romanii. Iata asadar un exemplu tipic de cenzura si incercare de manipulare prin intermediul presei, facut de acest moderator.
Postat 19 Octombrie 2014, 18:09 de Safeguard
Urmasii fanariotilor
L.Dragnea si V.Ponta se dovedesc incaodata demni urmasi ai Fanariotilor care de cand si-au impus mentalitatea paguboasa generatiilor care au urmat au adus Romania in situatia de a fi printre ultimele tari din Europa privind in special promovarea valorilor in societate.Minciuna este cea mai paguboasa dintre toate,iar L.Dragnea se dovedeste un adevarat exponent al acestei mentalitati.Rusine sa-ti fie L.Dragnea. I.Crist
Postat 19 Octombrie 2014, 11:32 de I.Crist
Hau hau...
Mai mincinos ca Bolo in orasul asta nu iecsista...hauhau....!!!Etimpul sa avem primar din PSD!Ovidiu Muresan este unul dintre cei mai buni!Si tineti minte 3 cuvinte-VICTOR PONTA P R E S E D I N T E!!
Postat 19 Octombrie 2014, 08:28 de Nea taticu
Prostimea Oradeana
Nu stiu daca urmariti acel "reportaj", Vax Populi. Ei bine, acolo sunt intervievati mai multi cetateni care habar nu au in ce tara traiesc, cum se numeste planeta pe care locuiesc, samd. Eu tind sa cred ca o mare parte din acei cetateni intervievati isi fac veacul pe-aici, pe ebihoreanul. De ce ? Pai dupa ce-au citit articolul isi pun ei in minte sa comenteze aberatii - ba de pod, ba de rus, ba de prostia din capul lor. Si tind sa cred ca toata aceasta imbecilitate se datoreaza presei (in special Antena 3), care manipuleaza masa prosteasca dand impresia de victime. Cand in articol iti arata negru pe alb ca acel jeg minte cu nerusinare, frustratul de oradean care trebuie sa-si plateasca parcarea face el dreptate, si bolojan e devina. Din pacate Romania are cel mai mare nievel de analfabetism din Europa. Si acest lucru se vede. Si cei ce o mai rup cu scrisul, au un coeficient de inteligenta de manelist cu dacie tuningata. Si da, acesti oameni vor fi raspunzatori de alegerea lui Ponta la presedentie. Pentru ca e mult mai usor sa manipulezi un prost decat un om care gandeste (chiar si-un pic).
Postat 19 Octombrie 2014, 03:13 de Marius
Dragnea ...mafiotul de Teleorman
Bolojan este de vina ca nu sa inchinat si nu a pupat mana sefului mafiei Psd ... Dragnea capo di tutti capi. Noroc ca va ia DNA pe toti, si va baga la racoare.
Postat 19 Octombrie 2014, 02:09 de Johny B
pt dural
Poate ca minte poate ca nu, dar ce sa te astepti de la un ungur separatist, decat la mizerii de genul pe care le scrii. E tipc pt unul ca tine
Postat 18 Octombrie 2014, 23:44 de pt dural
minte Bolojan ***
CENZURAT
Postat 18 Octombrie 2014, 22:08 de minte Bolojan de I INGHEATA co
către Minodora C.
În cazul în care nu încetezi această avalanşă de comentarii injurioase, vom face publică identitatea ta şi vei suferi toate consecinţele legale ce derivă din asta. Te rugăm să te potoleşti.
Postat 18 Octombrie 2014, 22:06 de moderator
ce te atepti de la un olatean deprins sa minta ?
Asta-i Dragnea. Asta-i PSD-ul. Votati-i cu incredere!
Postat 18 Octombrie 2014, 20:38 de dural100
Postaci
Cu siguranta sunt prezenti pe forum trei categorii de postacii. 1. Cei ai lui Victor Viorel Tonta. 2 Cei ai lui Bolojan. A treia categorie de postaci sunt cei ai revizionismului unguresc. Astia intra la toate articolele cu repertoriul cunoscut. Instigare la separatism si discriminari in functie de zona tarii in care s-a nascut si traieste fiecare.
Postat 18 Octombrie 2014, 20:21 de Analiza postaci
DEZVALUIRE INCENDIARA LUNI IN BIHOREANUL !!!
Maine dimineata se va preda Bihoreanului pentru a fi publicata dovada ca Prefectul de Bihor, Claudiu Pop, a fost initiat Mason de catre MLNR in aceeasi Loja Masonica din care faceau parte si Tatal sau si Petru Filip!
Postat 18 Octombrie 2014, 19:45 de MLNR
@David: Postaciul PSD e Emilian Pavel
@David: Postaciul PSD e EMILIAN PAVEL. Platit intr-adevar din banii mei si ai tai! Numit de Dragnea Director cu ATENTIE!! SALAR 19.000 LEI, SALAR NET!! Si Emilian Pavel ia Monstruozitatea asta de salar din impozitele noastre sa stea toata ziua pe comentarii si sa posteze!
Postat 18 Octombrie 2014, 19:40 de @David
lol 2
de exemplu persoana care scrie cu caps lock-ul activat: se vede clar ca e retardata. cunoscusem o persoana scrizofenica cu ceva timp in urma si in genul acesta se manifesta. deaia propun faza cu voturile la comentarii.
Postat 18 Octombrie 2014, 19:37 de lol 2
lol
pt cei de la Bihoreanul: filtrati comentariile care apar de pe un singur ip sau blocati-le, cel mai probabil e o persoana sau doua care comenteaza non stop in favoarea psd. daca mai demult ma amuzam acum chiar ca a devenit penibila situatia. sau puneti o optiune la care sa se voteaze prin like/dislike comentariile, iar cele dislike-uite la greu sa dispara. ceva in genul celor de pe bihon, unde postacii pesedisti nu mai comenteaza.
Postat 18 Octombrie 2014, 19:32 de lel
Rusine
Nu pot sa cred ca cei care comenteaza aici nu sunt platiti cu bani de la partid!Asta le este credinta??? Ce om cu scaun la cap, cu bun simt si 7 ani de acasa, cu o minima de morala il poate ataca pe cel „care nu se caciuleste” ca sa primeasca niste bani care sunt ai NOSTRI, care ni se cuvin din impozitele platite de noi, nu din buzunarul personal al d-lui Dragnea sau Ponta. Si de acolo daca ar fi, nu stiu daca statul „capra” ar fi solutia adecvata pentru niste persoane care se respecta. Rusine postac ordinar!
Postat 18 Octombrie 2014, 19:26 de David
ADEVAR
MAMALIGA NU EXPLODEAZA
Postat 18 Octombrie 2014, 19:21 de XXX
Dar Marlan nu minte nu nimic?
Dar Marlan nu minte cu nimic. A spus ca face pasajul? DA? L-a facut? A spus ca face Piata Unirii? DA? A facut-o? Marlane Marlane, mai bine te lasi de meserie si iti vezi de avocatura.
Postat 18 Octombrie 2014, 19:10 de Marlan
Bolojane ori esti prost ori esti rau intentionat
Deci Bolojane, nu mai pot. Ori esti prost, ori esti rau intentionat. In loc sa taci si ramaneai un mare filosof, dar cu proiectele aprobate, asa mai bine iesi la atac, si vei ramane un dur, sarac in proiecte aprobate. In numele oradenilor iti multumesc pentru izolare.
Postat 18 Octombrie 2014, 19:08 de marcel
Parcare Tribunal
Bolojane Bolojane, ai pus un preț la parcarea de la tribunal, că mai mai îți acopereai cheltuielile cu construcția în anul 2.500. Asta după gradul de ocupare. După ce te-ai deșteptat, l-ai înjumătățit. Asta ca să vezi cât ești de deștept.
Postat 18 Octombrie 2014, 19:00 de Eusebiu
PONTA VA PARASI ROMANIA CUM SI-A PARASIT SI PRIMA NEVASTA CAT ERA INCA INSARCINATA CU COPILUL LUI!
PONTA VA PARASI ROMANIA CUM SI-A PARASIT SI PRIMA NEVASTA CAT ERA INCA INSARCINATA CU COPILUL LUI! A PARASIT-O PENTRU CURVA DE DACIANA SARBU - FIICA VICEPRESINTELUI PARTIDULUI DIN CARE FACE PARTE!
Postat 18 Octombrie 2014, 18:59 de Ponta Talharul
Bolojan şi terenurile lui Sterian
Dragnea e de vină pentru că Bolojan cu mafia imobiliară nu dorește retrocedarea terenurilor luate abuziv de către Colonelul Sterian, și predate / prădate către VIPurile orașului. Dispari în Aleșd. Și stai acolo.
Postat 18 Octombrie 2014, 18:55 de Dragnea
Parcarea DIGI?
Tot Dragnea și Ponta trebuie să vine să facă un caiet de sarcini, pentru ca a zecea licitație pentru DIGi parcare să se poate efectua bine. Că Bolovanul şi subordonaţii sunt prea ocupaţi.
Postat 18 Octombrie 2014, 18:52 de sebi
Cititi mesajulm de mai jos si va veti cruci cum m-am crucit si eu! Dragnea vrea sa ia totul de pe Provincie si sa o duca la Bucuresti!
Ultima pomana al lui Victor Ponta si parerea unui bucurestean : Lucian Mindruta ''Dragi provinciali, in numele bucurestenilor, as vrea sa va multumesc pentru cei cinci euro de caciula pe care ni i-ati facut cadou recent, pentru plata caldurii. Da, e vorba de alea 100 de milioane de euro alocati ieri-alaltaieri de guvernul Ponta pentru primaria Bucuresti, care nu mai are cu ce sa acopere subventia la caldura. In caz ca nu stiati, in Bucuresti, desi avem venitul mediu cel mai inalt din Romania, nu avem si chef sa ne platim caldura la pretul pietei, asa cum fac multi alti fraieri din provincie. De aceea, ca sa stam linistiti langa caloriferele noastre, guvernul pune taxe tututor si ne da cu precadere noua. De ce? Pentru ca noi suntem vecini cu el. Si nu se face sa te strici cu vecinii. Mai ales ca unii sunt nervosi si sar la bataie. Doamne fereste! Asa ca va multumim. La iarna o sa ne fie cald, iar voua o sa va fie ... speram ca bine. Dar stiti ce? O meritati! " ...
Postat 18 Octombrie 2014, 18:36 de Dragnea
Eugenia Borbei
Dragnea și Ponta trebuiau să o supravegheze pe Eugenia Borbei ca să retrocedeze terenul bietului om, care acum aparține rudelor ei. În cazul în care totuși dorea acea despăgubire orașului, Ponta și Dragnea trebuiau să o acopere din buzunarul tuturor românilor. Brabo Bolojane. Te înconjori de o companie selectă.
Postat 18 Octombrie 2014, 18:09 de Eugenia Borbei
Podul Maccio
Bănuiesc că pentru podul Maccio tot Dragnea și Ponta sunt de vină. Ei trebuiau să urmărească dacă s-a depus garanția pentru execuție, și nicidecum Bolojan și camarila. Rușine Bolojan
Postat 18 Octombrie 2014, 18:07 de eugen
postaci
imi place, fiindca acuma e evidentiat retardul specific postacilor psd-isti: chiar daca le arati clar ca sunt retardati si ca dragnea minte, ei il injura pe bolojan chiar daca le-a dovedit ca a trimis/facut documentele. prea multa prostie pesedista.
Postat 18 Octombrie 2014, 17:53 de fsadfsd
Mincinosule
Multumim penru Pasajul Vulturul egru, poriect finalizat si bagat in buzunarele firmei Marcons, bineinteles afacerea lui Bolojan. Unde s-au pierdut banii? Cu ce ne pacalesti?
Postat 18 Octombrie 2014, 17:47 de ALEXANDRU
decizii
Bolovan tu esti cel are ai bagat locuitorii orasului Ordea in cea mai mare datorie pe cap de locuitor din țară 320 euro fără amenda de 33 milioane, cu amenda ajunge în jur de 500 euro. Despre asta ce spui? Tot altii sunt de vine, asa-i? Nu tu, tu esti un sfant, nu iti permite religia sa minti ?:)))
Postat 18 Octombrie 2014, 17:46 de alegator
Puie Monta!
E absolut înfiorător cum, după toate dovezile de mai sus, în comentarii postacii PSD încă îl înjură pe Bolojan şi-l fac TOT pe el ”mincinos”. Mi-e efectiv scârbă că sunt român.
Postat 18 Octombrie 2014, 17:44 de Dumitru
Spagarule
Mincinos e cine? Dragnea??? Fi serios mai Bolovan!!! Mincinos esti tu si neamurile tale pe care i-ai angajat in toate institutiile publice. Pe langa aceasta sunt si cei mai spagari si cei care te injura in fata cand esti in fata ghiseului.
Postat 18 Octombrie 2014, 17:32 de Alex
Rusine lui Bolojan
Bolojan draga tu faci mare gargara ca domnul Dragnea e mincinos? dar tu ce esti? canti bani au scos oradenii din buzunar numa pentru faptul ca ai ingalbenit toate parcarile, in zonele in care oamenii aveau deja abonamente si au trebuit sa scoata suplimentar bani din buzunar. Pe langa asta ai mai ridic si masinile pentru doar 3-4 min de depasire a timpului? Minciuna e la nasul tau, nu te lua de nimeni
Postat 18 Octombrie 2014, 17:29 de adina
Vrajeli bihorene !!!
In Bihor, PSD nici nu conteaza ca decizie politica locala !!! Poate mai ales din cauza asta exista atata nervozitate la guvernanti cand e vorba indeosebi de Oradea !!! Pe de alta parte, bihorenii nu o duc mai bine ca restul tarii, ba din contra cand vine vorba de zone punctuale !!! De unde rezulta ca toti sunt niste mincinosi, oportunisti si farisei, ignoranti si amatori !!! Indiferent de partidele din care provin !!!
Postat 18 Octombrie 2014, 17:27 de WinDos
Vrajeli bihorene !!!
In Bihor, PSD nici nu conteaza ca decizie politica locala !!! Poate mai ales din cauza asta exista atata nervozitate la guvernanti cand e vorba indeosebi de Oradea !!! Pe de alta parte, bihorenii nu o duc mai bine ca restul tarii, ba din contra cand vine vorba de zone punctuale !!! De unde rezulta ca toti sunt niste mincinosi, oportunisti si farisei, ignoranti si amatori !!! Indiferent de partidele din care provin !!!
Postat 18 Octombrie 2014, 17:24 de WinDos
Ultima pomana al lui Victor Ponta si parerea unui bucurestean
Ultima pomana al lui Victor Ponta si parerea unui bucurestean : Lucian Mindruta ''Dragi provinciali, in numele bucurestenilor, as vrea sa va multumesc pentru cei cinci euro de caciula pe care ni i-ati facut cadou recent, pentru plata caldurii. Da, e vorba de alea 100 de milioane de euro alocati ieri-alaltaieri de guvernul Ponta pentru primaria Bucuresti, care nu mai are cu ce sa acopere subventia la caldura. In caz ca nu stiati, in Bucuresti, desi avem venitul mediu cel mai inalt din Romania, nu avem si chef sa ne platim caldura la pretul pietei, asa cum fac multi alti fraieri din provincie. De aceea, ca sa stam linistiti langa caloriferele noastre, guvernul pune taxe tututor si ne da cu precadere noua. De ce? Pentru ca noi suntem vecini cu el. Si nu se face sa te strici cu vecinii. Mai ales ca unii sunt nervosi si sar la bataie. Doamne fereste! Asa ca va multumim. La iarna o sa ne fie cald, iar voua o sa va fie ... speram ca bine. Dar stiti ce? O meritati! " ...
Postat 18 Octombrie 2014, 17:05 de Ponta
Spor
În actualul context economico-social, domnule primar, va urez spor la trecerea CET-ului pe gaz.
Postat 18 Octombrie 2014, 17:01 de George S.
pnl
PSD este singurul partid de centru stanga din Romania, iar masurile luate de guvern sunt unele de stanga, respectand doctrina si votul cetatenilor care au votat un partid de stanga. În schimb pnl a tradat votul cetatenilor si s-au aliat cu pdl,iar în PE a tradat ALDE si sa afiliat la PPE. Orice comentariu rautacios la adresa PSD este in zadar..
Postat 18 Octombrie 2014, 16:59 de Viorel
Postaciul PSD de Servici astazi: EMILIAN PAVEL
Gata, am aflat! Postaciul PSD care e astazi de serviciu la sediul PSD este EMILIAN PAVEL! Milule, mai invata putina gramatica sa nu ne faci de ras si pe Bruxelles cand o sa pleci in 2081!
Postat 18 Octombrie 2014, 16:43 de Emilia
PSD = Partidul SECURIST Democrat
PSD = Partidul SECURIST Democrat
Postat 18 Octombrie 2014, 16:40 de PSD
Pod
Dar garantia pentru podul Macio unde este d-le Bolojan? o plătesc orădenii?
Postat 18 Octombrie 2014, 16:39 de Vasile
@Postacii PSD - Partidul Securist Democrat
@Postacii PSD - Partidul Securist Democrat: Exista tratament pentru oamenii ca voi, nu trebuie sa traiti toata viata in chin. La spitalul 6 va da pastilele gratuit!
Postat 18 Octombrie 2014, 16:39 de @Postacii PSD
bolo
Se pare ca sunt prin zona postaci de serviciu, sau doar membri PSD cu IQ "ridicat". Ce treaba are acum pdl-ul, pnl-ul, sau orice alt partid care nu e la guvernare? De cand Bolojan se ocupa de salarii? Gandim un pic?
Postat 18 Octombrie 2014, 16:31 de cristi
mincinosi
Mai mincinosi decat Dragnea si Ponta mai rar. Dupa 2-3 ani de guvernare tot altii sunt de vina. PSD-ul are avantajul ca ei dirijeaza bugetele de cativa ani, si ar trebui sa le fie simplu: pentru voi dragi bihoreni am facut asta..... N-ati facut nimic.
Postat 18 Octombrie 2014, 16:28 de cristi
sa va cereti scuze de la oradeni
Domnilor de la bihoreanul: e cazul sa va cereti scuze de la oradeni pentru articolele "la comanda" si probabil bine platite, pe care le-ati publicat ieri. Totodata ar trebui sa -l faceti pe bolojan sa inteleaga ca singura sustinere pe care o mai are, este din partea oradenilor si mai putin din partea pnl sau a aliantei pe care a sustinut-o si care acum il calca in picioare.
Postat 18 Octombrie 2014, 15:52 de oradean
Dragnea, sa-ti ajute Dumnezeu sa cheltui 3.116.064,87 lei pe Medicamente
Dragnea, sa-ti ajute Dumnezeu sa cheltui 3.116.064,87 lei pe Medicamente ***! Ma voi ruga in fiecare seara tot restul vietii pentru asta!
Postat 18 Octombrie 2014, 15:30 de Aspirina
ITI ARATAM NOI TIE LA VOT CINE PE CINE CONDUCE!
Un tembel mincinos care ne rade in fata. Crezi ca noi suntem prostii tai bai DRAGNEA??? Tu esti pus acolo sa ne servesti pe noi din banii nostri, tembelule! Nu sa faci tu pe Baiazid aici in Bihor ca ne conduci tu cum vrei de la Bucuresti! ITI ARATAM NOI TIE LA VOT CINE PE CINE CONDUCE!
Postat 18 Octombrie 2014, 15:24 de VOTANT
atunci i-am condamnat pe toti...
Guvernul PSD Ponta -Dragnea are sediul la Radio Erevan, mai pecis la Antena 3, acolo unde si "minciuna-i vorba". Pentru babele stirbe, pentru somerii alcoolici, pentru asistatii social care "nu se merita sa lucreze pentru 800 ron/luna", orice declara Ponta e motiv sa mearga la votare si sa incaseze un kil de faina. Noi ceilalti stam si ne miram, apoi iarsi mergem la lucru, apoi stam acasa scarbiti si de PSD si de asistatii social care ne inconjoara si in final traim cu totii asa cum vor ei: PSD partid de milionari in euro, asistatii cu pomana lor de 500 ron/luna, iar noi singurii care muncim si care-i tinem cu bani pe toti acesti ticalosi...
Postat 18 Octombrie 2014, 15:21 de lazar bologa
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON