URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Noiembrie 2019, 21:25

Viorica Dăncilă, la conferinţa de la Parlament: A refuzat să spună dacă Dragnea a fost "toxic" pentru ţară şi s-a dat de gol că nu ştie cum se calculează aria unui cerc (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În conferinţa de presă susţinută, marţi seara, la Parlament, care a durat circa două ore şi jumătate, Viorica Dăncilă i-a invitat pe toţi jurnaliştii prezenţi să-i pună întrebări, însă a evitat să spună dacă Liviu Dragnea a fost toxic pentru ţară, nu i-a criticat pe cei care fac afirmaţii xenofobe la adresa lui Klaus Iohannis, a refuzat să răspundă în engleză la o întrebare şi s-a dat de gol că nu ştie cum se calculează aria cercului, deşi se mândrise că a dat meditaţii gratuite la matematică. 

Legile Justiţiei, vina parlamentarilor

În conferinţă, Viorica Dăncilă l-a făcut pe Iohannis "laş şi arogant" fiindcă refuză să participe la o dezbatere şi a susţinut că luni ea va deveni preşedintele României.

Ea a continuat prin a înşirui un "bilanţ" al guvernării PSD, amintind de creşterile de salarii şi construcţia de grădiniţe şi şcoli.

În schimb, candidata PSD, care tocmai se mândrise cu realizările guvernului social-democrat, a încercat să se delimiteze de măsurile luate în domeniul justiţiei. 

"Nu aţi văzut premierul Dăncilă făcând un asalt asupra justiţiei. Întrebarea trebuie să i-o adresaţi preşedintelui Iohannis. Eu nu am intervenit niciodată în justiţie, iar când ministrul justiţiei a încercat să intervină, eu am intervenit", a spus Dăncilă, adăugând că întrebările despre modificările legilor justiţiei ar trebui adresate "parlamentarilor". 

A fost Dragnea toxic? "Nu pot eu să fac această apreciere"

Întrebată în două rânduri de jurnalişti diferiţi dacă Liviu Dragnea a fost "bun sau rău", respectiv "toxic" pentru România, Viorica Dăncilă s-a eschivat.

"Care consideraţi că a fost mai bun, Băsescu sau Iohannis? (…) Noi ne asumăm istoria acestui partid şi ne asumăm fiecare lider şi cu bune şi cu rele, învăţăm să nu mai repetăm greşelile. Liviu Dragnea a avut şi lucruri rele, şi lucruri bune. Lucru bun – programul de guvernare şi câştigarea alegerilor din 2016", a răspuns Viorica Dăncilă.

Spre finalul conferinţei, când s-a pus întrebarea dacă Dragnea a fost "toxic", Dăncilă a răspuns: "Nu pot eu să fac această apreciere. Pentru România, Klaus Iohannis a fost un preşedinte toxic? Nu pot eu să fac această apreciere. Românii sunt cei care pot face această apreciere". 

Una dintre jurnalistele prezente a întrebat-o în limba rusă dacă susţine unirea Republcii Moldova cu România. Dăncilă a spus că nu ştie limba rusă şi a cerut ca întrebarea să-I fie adresată în limba română. Răspunsul ex-premierului a fost că susţine această iniţiativă. 

În încurcătură

Întrebată despre ceasul de mii de euro cu care s-a afişat, dar şi câte broşe deţine, Viorica Dăncilă n-a dat un răspuns clar, însă s-a folosit de moment pentru a-l ataca din nou pe Iohannis. "O să fac un inventar şi o să vă spun, dar să ştiţi că nu încalc legea. Dar pentru o abordare imparţială, întrebaţi-l pe domnul Iohannis câte meditaţii a dat într-un an pentru a cumpăra cinci case", a spus candidata PSD.

Spre finalul conferinţei, Viorica Dăncilă s-a dat de gol că – în ciuda faptului că declarase cu o zi înainte că a dat meditaţii gratuite la matematică în Videle – nu ştie cum se calculează aria unui cerc. 

"Raza la pătrat", a răspuns Viorica Dăncilă întrebării unuia dintre jurnaliştii prezenţi. Acesta a corectat-o, spunându-i că formula corectă este πR² (Pi ori raza la pătrat). 

"Da, Pi ori raza la pătrat. Am putea, dacă aveţi timpul liber, să mergem alături şi să vedem cine ştie matematică. Eu sunt inginer şi 3 ani am făcut matematică şi am terminat cu media 9. Dacă vreţi să vorbim despre matematică, vă stau la dispoziţie după această conferinţă", a continuat Viorica Dăncilă.

CONFERINŢA SUSŢINUTĂ DE VIORICA DĂNCILĂ:

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
...
Iohannis era în Forumu German când o fost propus premier din partea alianței social-liberale, deci despre care război vorbim, oportunist ca oricare altu. Despre alianța locală pentru primărie a forumului cu ciuma roșie nu ne spune nimic? Toate curve, toți hoți!
Postat 20 Noiembrie 2019, 13:38 de User anonimizat
@scortosul
Premierul lui Geoana, in timpul celor 30 de ani nedemocratici.
Postat 20 Noiembrie 2019, 13:02 de testtest
Pact Iohannis psd?
daca imi aduc bine aminte in acea perioada Iohahannis era doar un biet primar air pnl era la stanga psd-ului intr-o alianta dovedita toxica! Trebuie intrebat Crin de ce a dus pnl-ul in acea alianta mizerabila!
Postat 20 Noiembrie 2019, 09:55 de scortosul
minciuni prin omitere
Despre pactul iohanis-PSD de ce nu pomeniti? A spus destul de clar si raspicat, dar voi sunteti mai prosti de cum o prezentati pe Viorica.
Postat 20 Noiembrie 2019, 08:19 de testtest
Cunosc limbi straine, dar nu și literele străine
Doamna Viorica, cum ați putut da un răspuns atât de greșit!?! Cum adică aria cercului e raza la pătrat!?! Pătratul nici nu are rază. Totuși, noi românii adevărați, apreciem faptul că ați reușit să scoateți acea literă străină din formulele noastre matematice. De remarcat aici e și delimitarea dvs. față de toxicul Dragnea. Deși tare vă scăpa, v-ați oprit să dați explicații despre soarta lui Pi, undeva alături, și nu la toaletă, ca Dragnea.
Postat 19 Noiembrie 2019, 22:30 de User anonimizat
:)))
Veoricaaaaa treci la cratita unde ti e locul, nu la pupitru in fruntea tarii Femeie inculta
Postat 19 Noiembrie 2019, 22:28 de Dan1977
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON