Milionarul Victor Micula a fost trimis în judecată în dosarul în care procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor îl acuză că a accesat ilegal baze de date ale Ministerului de Interne și a participat la o percheziţie cu cagulă și geacă de poliţist, în acelaşi dosar fiind trimişi în faţa instanţei şi patru subofiţeri de la Poliţia municipiului Oradea, între care unul e pensionar.
Acuzaţii grave
Concret, Victor Micula este acuzat de instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice, două fapte de acces ilegal la un sistem informatic şi uzurpare de calităţi oficiale.
Cei patru poliţişti trimişi în judecată alături de Micula sunt:
Ovidiu Iovian Vaida - acuzat de complicitate la uzurpare de calităţi oficiale;
Claudiu Rengle - în prezent pensionar, acuzat de abuz în serviciu;
Camelia Erdei - căreia i se impută acces ilegal la un sistem informatic, divulgarea informaţiilor secrete de serviciu, dar şi complicitate la două fapte de acces ilegal la un sistem informatic;
Alin Claudiu Zanca - acuzat de complicitate la instigare la acces ilegal la un sistem informatic, complicitate la instigare la divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice şi abuz în serviciu;
Cauza a fost înregistrată la Tribunalul Bihor şi a ajuns în Camera preliminară a instanţei, unde a fost repartizată iniţial judecătoarei Crina Muntean. Magistratul a depus, însă, o declaraţie de abţinere, potrivit surselor BIHOREANULUI ea invocând că a fost unul dintre judecătorii de drepturi şi libertăţi care a dispus anumite măsuri de supraveghere în faza de urmărire penală.
Declarația de abținere a magistratului va fi discutată pe 21 decembrie.
"Miliţia" lui Victoraş
Dosarul trimis în judecată, vineri, a fost deschis în 2018, printr-o sesizare din oficiu, de poliţiştii Serviciului Judeţean Anticorupţie Bihor, ancheta fiind coordonată iniţial de actualul procuror DNA Gheorghe Berce şi finalizată, acum, de procurorul Cristian Ardelean.
În cauză sunt incluse mai multe incidente care îl au ca protagonist pe Micula jr. şi care, adunate, dezvăluie modul în care cei patru poliţişti au devenit părtaşi la fărădelegile tânărului milionar.
În cazul agentului Ovidiu Vaida, de pildă, procurorul îi impută că în noaptea de 16/17 noiembrie 2018 i-a făcut lui Victor Micula hatârul de a-l lua într-o acţiune de prindere în flagrant a unui interlop, Alin Mărginean, bănuit că a urcat drogat la volan.
Camelia Erdei este acuzată că i-a dat informaţii, dar şi că l-a lăsat să acceseze persona baza de date a MAI, în timp ce Alin Zanca şi Claudiu Rengle, ultimul pensionat între timp, sunt acuzaţi că au abuzat de funcţii şi l-au "iertat" de o amendă atunci când a intrat cu bolidul pe pietonala Vasiel Alecsandri din Oradea, punându-i în pericol pe trecători.
"Abate atenţia"
Procesul se arată de pe acum unul extrem de disputat, în condiţiile în care milionarul şi cei patru poliţişti sunt apăraţi de două cunoscute firme de avocatură din Oradea, Doseanu & Asociaţii, coordonată de avocatul Răzvan Doseanu, respectiv Cabinetul de avocat al universitarului Bogdan Bodea.
"Procurorul Ardelean încearcă să se folosească de dosarul Victor Micula ca să abată atenţia de la propriul dosar în care e suspect la Secţia pentru investigarea infracțiunilor din justiție, cel în care e acuzat de comiterea unor infracţiuni grave alături de judecătoarea Crina Muntean şi procurorul Ciprian Man. Ce încredere să ai într-un rechizitoriu semnat de un procuror care a fost înregistrat punând la cale un plan de intimidare a judecătorilor care nu "ascultau" de DNA Oradea prin fabricarea de dosare penale "ca să intre frica in ei"?", a comentat avocatul Doseanu.
Avocatul a refuzat să vorbească, însă, despre acuzaţiile aduse clienţilor săi, dacă vreunul a recunoscut faptele ori dacă milionarul a fost audiat vreodată în timpul anchetei, ştiut fiind că acesta s-a "refugiat" de mai bine de o jumătate de an în Elveţia, unde, după cum a aflat BIHOREANUL, e cazat într-un hotel de 5 stele, The Dolder Grand, folosind, pentru o perioadă, cel mai scump apartament, Maestro suite, închiriat la un tarif ce porneşte de la circa 13.000 euro pe zi.
Distracție în Elveția
În luxosul hotel, Micula a devenit din nou vedetă în online, şocând cu filmuleţe care mai de care mai excentrice. Într-unul dintre ele, bihoreanul apare în timp ce spăla roata mașinii sale Lamborghini Urus, de aproximativ 250.000 euro, cu două tipuri de șampanii, dintre cele mai scumpe.
Altele arată petreceri pe ritm de manele plăsmuite de "trubadurul său de curte", Dani, zis şi Prinţul Banatului, sau așa-zise lecții online de antreprenoriat date de Micula pe Youtube, unde şi-a momit ascultătorii cu concursuri cu premii în bani, ba chiar a amenințat cu crearea unui nou partid, evident, unul de români patrioți, care să revoluționeze politica autohtonă.
În ultimele săptămâni, Victor Micula şi prietenii lui au publicat pe conturile de socializare mai multe videoclipuri care arată cum chefuiesc în Elveţia, cu manele şi băuturi.
Vezi mai jos câteva dintre ele!
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.