URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 28 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Octombrie 2020, 11:55

Dosar penal! Victor Micula ar fi participat la percheziţii cu poliţiştii, cu vestă şi cagulă, şi a fost lăsat să caute în bazele de date ale Poliţiei 

Dosar penal! Victor Micula ar fi participat la percheziţii cu poliţiştii, cu vestă şi cagulă, şi a fost lăsat să caute în bazele de date ale Poliţiei  (foto: Facebook / arhivă)

Ies la iveală fapte şocante, făcute cu complicitatea poliţiştilor din Oradea, dintr-un dosar penal ajuns în faza finală a cercetărilor. Victor Micula, fiul omului de afaceri Viorel Micula, ar fi participat la o percheziţie asupra unui rival, purtând o geacă inscripționată cu "Poliţia Română" şi cagulă, dar ar fi fost lăsat și să acceseze nestingherit bazele de date ale MAI. 

Informaţiile au fost dezvăluite, marţi, de portalul G4Media.ro, care a subliniat că, în urma acestor fapte, Victor Micula a fost pus sub urmărire penală, alături de patru poliţişti din Oradea care l-au ajutat (Camelia Ile, Ovidiu Vaida, Alin Zanca şi Claudiu Rengle), site-ul citând o comunicare primită de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor.

Victoraș „polițistul”

Potrivit acesteia, în 2018, într-o noapte de noiembrie, un agent de poliţie, Ovidiu Vaida, i-a permis lui Micula jr. să participe la percheziţiile efectuate asupra unui rival de-al afaceristului, oprit la reclamația lui Victoraș fiindcă se bănuia că a băut şi s-a urcat la volan. Purtând o geacă de poliţist, dar şi cagulă, pentru a nu fi recunoscut şi pentru a "trece" drept om al legii, Micula a participat în acea noapte şi la alte acţiuni ale Poliţiei, notează G4media.ro, citând procurorii.

În acelaşi an, dar în primăvară, Victoraş Micula a şicanat în trafic o altă maşină, marca Opel, însă şoferul a reuşit, în final, să scape de urmărirea tânărului milionar.

Bărbatul de la volanul Opelului a sunat la 112, raportând că este urmărit şi că se simte în pericol, însă acel apel nu a apărut în evidenţele IPJ Bihor. Mai mult, arată procurorii, Victor Micula s-a întâlnit imediat după aceea cu poliţistul Alin Zanca, agent şef la Biroul Ordine Publică al Poliţiei Oradea, care era în timpul serviciului şi care l-a luat pe Victoraş în maşina de poliţie, pornind în căutarea celui care l-a „deranjat” pe tânărul milionar. 

Cu agentul la urmărire 

Cum nu l-a găsit, Micula jr. s-a dus, cu poliţistul Zanca, la sediul Poliţiei Oradea. Acolo, fiul lui Viorel Micula a fost lăsat să intre în Biroul Supravegheri Video de către o poliţistă, Camelia Ile, agent şef adjunct, care nu doar că a accesat cu userul ei şi parola baza de date, ci i-a permis chiar lui Victoraş să o facă, pentru a obţine datele personale confidenţiale ale şoferului care l-a "deranjat".

Practic, spun procurorii, intrusul a primit acces neîngrădit la bazele de date ale MAI, poliţista instruindu-l cum să le folosească.

O lună mai târziu, în seara de 21 aprile 2018, Micula junior a apelat din nou la prietena sa din Poliţie. De data aceasta, Camelia Ile a accesat "nelegal, cu depăşirea limitelor autorizării permise" mai multe baze de date gestionate de MAI, şi anume Evidenţa Auto, Evidenţă Persoane, respectiv Evidenţă Paşapoarte. Milionarul voia să afle date confidenţiale în legătură cu o interpretă de muzică populară, respectiv cu privire la membrii familiei acesteia.

În acelaşi dosar mai apare o altă situaţie nelegală, de favorizare a afaceristului. Concret, procurorii spun că doi agenţi de poliţie - Claudiu Rengle şi acelaşi Alin Zanca - nu l-au amendat pe Victor Micula, deşi acesta fusese prins că a intrat cu maşina în zona pietonală din Piaţa Unirii şi pe strada Vasile Alecsandri. 

Urmăriți penal

Potrivit G4Media.ro, Parchetul Tribunalului Bihor a început urmărirea penală împotriva lui Victor Micula pentru acces ilegal la un sistem informatic, instigare la divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice şi uzurpare de calităţi oficiale.

Agenţii de poliţie Camelia Ile, Ovidiu Vaida, Alin Zanca şi Claudiu Rengle au fost puşi, la rândul lor, sub acuzare. Camelia Ile este acuzată că a comis 5 infracţiuni de acces ilegal la un sistem informatic, 2 infracţiuni de complicitate la acces ilegal la un sistem informatic şi 5 infracţiuni de divulgare a informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice. Ovidiu Vaida este acuzat de complicitate la uzurpare de calităţi oficiale, în timp ce Alin Zanca şi Claudiu Rengle sunt acuzaţi de abuz în serviciu.

Portalul G4media.ro îi face un portret lui Victor Micula şi subliniază că familia sa are nu doar o avere mare, ci şi legături cu persoane importante. "Potrivit unor surse locale, cumnatul şefului IPJ Bihor, Alin Haniş, ar fi de peste 20 de ani şoferul lui Viorel Micula, tatăl lui Victoraş. Haniş ar fi fost un apropiat al lui Liviu Popa, fostul şef al IGP, fost coleg de dosar cu judecătorul mason Ovidiu Galea, ambii achitaţi după ce Secţia specială nu a mai formulat apel la Înalta Curte", notează site-ul.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Hopa
Cică "fiecare pasăre moare pe limba ei"... Asa se întâmplă când sunt angajate, prin metoda încadrări directe, unele personaje, care habar nu au cum să facă să își depășească condiția, care intra în sistem pentru a-și alunga frustrări, pentru a se face frate și cu dracul în dorința asidua de a arata ce pot ele, cât sunt de "smechere" si de "șefe"... Aici se ajunge când pui lupul paznic la oi... Asa se vrea în tarisoara noastră, asa ceva da bine pe piața, pe ecran, în ochii lumii de azi...Doar asa poți fi "jmecher", iar "prostii" sa învețe și sa lucreze... Sa ii dam bice înainte cu promovarea curvasaraiului, nonvalorilor și tor ce tine de negativ... Acestea ne hrănesc zi de zi, ca mai apoi sa plângem pe la colturi ca vai Doamne cata nedreptate.
Postat 22 Octombrie 2020, 02:05 de Legalitate
Dosar penal ... adică se învârt încă niște hârtii între Parchet și IPJ, între SRI și DGA, între European Drinks și DGPI ?!?
Iar javrele astea toate, cu Haniș pe post de paznic și Micula pe post de sac fără fund, sunt libere încă la ora asta ?!? Păi cum să mai crezi în poveștile despre Statul de Drept, despre România Lucrului Bine Făcut sau despre România Normală ?!? Cum mai poate cetățeanul obișnuit să meargă în siguranță pe stradă ... când în orice moment poți să-l deranjezi pe unul ca Victoraș Micula, căruia poate să i se pară că te-ai uitat urât la el și atunci te poți trezi cu cagulele peste tine sau cu un glonț de AKM în cap ?!? Afară cu toți procurorii, milițienii și judecătorii care stau cu niște hârtii în față, de doi ani încoace ca să treacă timpul și să poată pune "batista pe țambal". Afară cu picioare-n fund și direct la pușcărie pentru mulți-mulți ani !?!
Postat 21 Octombrie 2020, 10:10 de CrisDumi
o observatie
O observatie: omuletul asta nu e "afacerist". El e doar plodul unui om care a facut o avere impresionanta vanzandu-ne cancer si diabet la flacon, punga sau sticla. Atata e el. Afacerist ar fi fost daca ar fi inceput el ceva, pe capul lui si pe banii lui. I se spune Victoras pt ca indiferent de varsta, tot copilu' lu' tata a ramas. Sa vedem cat de puternic e tata in ale coruptiei, daca reuseste si de data asta sa il scoata. Nu m-ar mira. Cat despre politistii respectivi... penibil. Sper sa vi se incheie cariera aici. Nu o meritati.
Postat 21 Octombrie 2020, 10:01 de cchris26
:)
Cu siguranță daca avea bacul Victoras era doxa pe judiciar. Nu i tarziu nici acum , daca ia bacul e ca si angajat...experienta in câmpul muncii are , intra direct pe funcție:)
Postat 20 Octombrie 2020, 22:08 de Adrian_Preda
big brother
aveti incredere in institutiile statului, lasati sa fie camnere peste tot, sa nu va pese de privacy online, ca doar nu se intampla greseli, nu exista coruptie, oamenii nu sunt ispititi... Cine stie de cate ori au spionat politistii insisi fostele iubite.
Postat 20 Octombrie 2020, 19:43 de unu
sclavii lacomiei si ai prostiei
victoras de mult trebuia sa isi ia portia dupa gratii, dar se ascunde bine sub fustele lui tata-sau. rusine mare pentru cei 4 din politie care si-au batut joc de functia si demnitatea lor, poate ar trebui dati afara din institutie si dati exemplu, ca sa li se taie si altora daca le mai trece un gand de genul.
Postat 20 Octombrie 2020, 18:44 de roger
Care e problema?!
Singura diferenta dintre el si politisti ar putea fi bacalaureatul. L-a luat? Daca DA, e ok, masca a primit, geaca a primit, pulan sa-i mai dea si-i organ.
Postat 20 Octombrie 2020, 12:56 de ili3
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON