Prefectul Claudiu Pop a anunţat, luni, că săptămâna trecută a numit o nouă comisie care să verifice dacă în Băile Felix şi Băile 1 Mai se fură apă geotermală.
"Sper că cetăţenii vor înţelege că acest lucru (n.r. – noile verificări) nu se va face împotriva lor, ci pentru cetăţeni", a declarat Claudiu Pop. Comisia de control este formată din reprezentanţii mai multor instituţii publice, inclusiv Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale, Prefectură şi Garda de Mediu.
Controalele au început luni şi sunt menite să-i identifice pe "toţi cei care folosesc ilegal apa termală". Asta în condiţiile în care, cum însuşi prefectul a declarat, în urmă cu o lună, într-o altă conferinţă de presă, chiar staţiunile Băile Felix şi Băile 1 Mai sunt în pericol din cauza dispariţiei apei geotermale.
Tot în pericolul extincţiei definitive este şi rezervaţia naturală Peţea, din care face parte şi lacul cu nuferi din Băile 1 Mai, deja secat de aproape trei ani, şi de unde – de altfel – au şi fost mutate exemplarele care au mai fost găsite din cele trei specii endemice, nufărul termal, roşioara lui Racoviţă şi melcul termal.
Hidrogeologi angajaţi de Agenţia Naţională de Resurse Minerale au prezentat, luna trecută, concluziile preliminare ale studiului pe care îl fac în Băi şi au precizat că apa geotermală este pe cale de dispariţie.
Aflaţi mai multe detalii din articolele:
Băile Felix şi 1 Mai, în pericol: Apa geotermală dă semne că este pe cale de dispariţie
Crimă cu premeditare: Un specialist avertizează că Băile Felix vor rămâne curând fără apă termală!
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.