URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Septembrie 2021, 13:12

Un orădean cu Covid a murit în izolare la domiciliu

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Încă un deces al unui bihorean infectat cu SARS-CoV-2, al 1.582-lea de la începutul pandemiei, a fost raportat marți de către Direcția de Sănătate Publică Bihor și Prefectura județului.

Potrivit directorului executiv al DSP Bihor, dr. Daniela Rahotă, cel mai recent deces este al unui orădean în vârstă de 83 de ani, nevaccinat, confirmat Covid pozitiv în 1 septembrie, și care a ales să rămână în izolare la domiciliu. Bărbatul avea, însă, și alte afecțiuni cronice grave, tumoră și ciroză hepatică, iar în trecut suferise și un accident vascular cerebral.

Autoritățile au raportat marți, de asemenea, identificarea a 27 noi cazuri Covid, după ce în ziua precedentă s-au făcut 479 teste, ceea ce înseamnă că 5,63% din total au dat rezultate pozitive, indicând prezența virusului.

„Din cele 27 persoane diagnosticate, 7 au fost vaccinate”, a declarat BIHOREANULUI dr. Daniela Rahotă.

Marți dimineață, în spitalele din județ erau internați 37 de pacienți Covid, dintre care 8 în stare gravă, la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Pelican.

Cu aceste noi diagnosticări, numărul cazurilor active în județ a urcat la 223. De la începutul pandemiei, s-au înregistrat în total 29.712 îmbolnăviri, dintre care 27.907 s-au încheiat cu vindecări.

Pe de altă parte, luni au fost administrate în întregul județ 215 doze de ser anti-Covid, numărul persoanelor complet vaccinate ajungând la 119.752.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Nu mai pronunțați cuvântul "pandemie".
La vârful mondial al medicilor infecționiști s-a lămurit deja că-i vorba de "endemie". Adică de o boală, precum multe altele cu care oamenii conviețuiesc, și care nu va mai dispărea vreodată. Se ameliorează, se repară ori se îngroapă, cu tratament adecvat și/sau anticorpi ce se formează doar în mod natural.
Postat 07 Septembrie 2021, 19:50 de KP
Buna stire
Functioneaza stirea asta mai degraba anti-vaccin. Procentul celor inoculati din totalul infectatilor este acelasi cu al vaccinatilor din judet. Iar exemplul cu acel batran cu ficatul tandari e perfect. Da macar omul poate ca s-a stiut distra in viata aia destul de lunga. Daca era vaccinat poate traia macar 150 de ani. In rest stim ca toate vaccinurile functioneaza, doar ne-au spus politicienii!
Postat 07 Septembrie 2021, 17:31 de Neutryno
alt articol da nota zece
ce sa vezi, a murit mumia, plina de boli cronice. tulai doamne, gata, m-ati convins. acuma ma duc sa-mi fac douaj da doze da vaccin.
Postat 07 Septembrie 2021, 15:21 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON