URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Ianuarie 2023, 20:01

Un bihorean acuză că radarul l-a înregistrat eronat conducând cu 102 km/h pe Borșului. Ce spun polițiștii rutieri

Un bihorean acuză că radarul l-a înregistrat eronat conducând cu 102 km/h pe Borșului. Ce spun polițiștii rutieri foto:generic
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un bărbat din Bihor, sancţionat, duminică, pentru depăşirea vitezei legale pe Şoseaua Borşului din Oradea, se declară victima unei erori şi a „incompetenţei Poliţiei Rutiere”, pretinzând că agenţii ori au folosit un aparat radar defect, ori au înregistrat viteza unui alt vehicul.

Reprezentanţii Poliţiei Bihor susțin, însă, că şoferul a fost sancţionat pe merit, dar refuză să facă publică filmarea, precizând că o vor prezenta doar instanţei de judecată. 

„Întotdeauna respect regulile”

Incidentul s-a produs duminică dimineaţa, după cum a explicat păţitul, pentru BIHOREANUL. Marius Orda se întorcea în ţară la volanul unui Peugeot, avându-l alături pe socrul său, împreună cu care şi-a condus cumnatul la aeroportul din Budapesta.

Pe Şoseaua Borşului există deseori echipaje de poliţie cu radar, ca atare Orda susține că a circulat cu atenţie, pe banda întâi a sensului spre Oradea, fără să apese prea tare pe acceleraţie. „În zona Sântion am mers cu 50 km/oră, iar după - cu 70 km/oră. De altfel, întotdeauna respect regulile, până acum nu am avut niciodată vreun punct penalizare măcar”, spune el. 

La un moment dat, pe banda de lângă axul drumului, a fost depăşit de o dubă. „M-am şi gândit că dacă era vreun echipaj cu radar, sigur va primi amendă", zice bărbatul. Polițiștii rutieri l-au oprit însă și pe el. „Am crezut că o control de rutină sau că mă opreşte să fiu martor pentru şoferul dubei, că şi el era oprit", explică bărbatul. 

Actele la control!

Poliţiştii i-au cerut actele la control, l-au întrebat dacă a consumat alcool şi dacă ştie ce viteză avea, iar apoi i-au înmânat un proces verbal din care reieşea că a fost surprins circulând cu 102 km/oră.

„Iniţial, am crezut că e o farsă şi am început să mă amuz, doar îl aveam şi pe socrul meu martor, că nu era aşa. Domnul agent mi-a spus că îmi dă 4 puncte penalizare şi avertisment, eu am insistat să-mi dea amendă. M-a întrebat ce să scrie la menţiuni, din partea mea. I-am spus să scrie că am avut viteza de 70 km/oră. În loc de asta a scris că „nu cred că am avut viteza aşa mare”. Trebuia să scrie ce i-am spus. Dacă îi ziceam să scrie că merg să mănânc pită cu slănină, asta trebuia să scrie. El a scris ce a vrut, de faţă cu martor", zice Orda. 

Revoltat, la câteva ore după incident, bărbatul s-a prezentat la sediul Poliţiei Rutiere din Oradea, sperând ca poliţiştii să-şi fi dat seama că l-au sancţionat din eroare, mai ales că le-a repetat de mai multe ori că aparatul radarul era sigur defect. Agentul care l-a sancţionat nu era la sediu, iar singurul răspuns primit la nemulţumirea sa a fost că viteza lui ar fi fost „înregistrată la pachet” cu viteza celui care l-a depăşit.

„Mi-a spus un poliţist că radarele dau erori în situaţia cum a fost cea a mea, că înregistrează o singură viteză, pentru amândouă maşinile, şi să mă bucur că am primit doar puncte de penalizare, în condiţiile în care nu mai am altele", i-ar fi spus poliţistul şoferului revoltat. „Eu dacă am greşit, plec capul, pentru că aşa sunt eu. Dar nu am greşit. Şi nu mă zbat să demonstrez nimic altceva decât incompetenţa Poliţiei Rutiere Oradea. Ceea ce mi s-a întâmplat mie i se poate întâmpla oricui", a mai declarat Orda.

Să meargă în instanţă 

Contactaţi pe tema reclamaţiei făcute de orădean, reprezentanţii Poliţiei Bihor neagă că aparatele radar ar da rateuri. „Aparatele măsoară diferenţiat viteza, pentru fiecare maşină în parte”, susţine purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alina Fărcuţa, care a refuzat să facă publică înregistrarea ori o captură din filmarea făcută, susținând că acestea ar putea fi prezentate doar în faţa instanţei de judecată, în caz că orădeanul va contesta sancţiunea încasată.

„În conformitate cu legislația în vigoare, conducătorul auto se poate adresa instanței de judecată, în speță Judecătoriei Oradea, cu contestație împotriva procesului verbal de sancționare", a mai explicat Fărcuţa, demers pe care bihoreanul a anunţat, deja, că îl va face. "Aş fi mers chiar dacă mi s-ar fi dat doar 1 punct penalizare, pentru că îmi cunosc dreptatea mea”, susţine şoferul nemulţumit. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
19 Comentarii
Nu e cazul de scuze. Stai liniștit.
Am povestit întâmplarea mea de acuma 4-5 ani ca lumea să prindă curaj să nu se lase cu o amendă de la un milițian doar că îi sumă mică. Că pe lângă că-s nesimțiți, după aia prind curaj.
Postat 11 Ianuarie 2023, 19:11 de Vio_427
@vio Scuze!
Nu credeam ca politistii se ocupa de găinării, stiam ca aceste activitati erau/sunt apanajul vardiștilor fratelui samuel!
Postat 11 Ianuarie 2023, 16:51 de pinonel
@pionel
Nu, eu cu cei doi milițieni am avut problema, că ei au dat amenda. Și procesul a fost cu IPJ.
Postat 11 Ianuarie 2023, 15:22 de Vio_427
Orașul jungla
Mergeți fraților la Jilava că este destul săpun nu aveți ce căuta în Oradea, știți voi care zic.....
Postat 10 Ianuarie 2023, 17:53 de Iors
@vio
Tu te-ai judecat cu primaria+birtasul+fratele samuel&gasca, nu cu militia! Cel putin asa pare!
Postat 10 Ianuarie 2023, 11:04 de pinonel
Marius, oolele militistilor sunt in mana ta! Nu strange tare, doar putin!
E un caz clasic, pun link cu un caz foarte asemanator. Angajeaza-l sa te reprezinte pe dl av. Ursuta, are militia bani sa-i plateasca onorariul. Dupa ce totul se termina sa nu uiti sa le scrii sefului inspectoratului judetean si ministrului de interne, sa-ti comunice masurile luate impotriva vinovatului si din ce fonduri au platit cheltuielile de judecata cuvenite avocatului tau. https://ziare.com/viteza/amneda-politisti-rutier-radar-greseala-proces-anulare-sanciune-1778238
Postat 10 Ianuarie 2023, 11:01 de pinonel
pentru Alex07
Extras din OG2 ...În momentul încheierii procesului-verbal agentul constatator este obligat să aducă la cunoştinţă contravenientului dreptul de a face obiecţiuni cu privire la conţinutul actului de constatare. Obiecţiunile sunt consemnate distinct în procesul-verbal la rubrica "Alte menţiuni", sub sancţiunea nulităţii procesului-verbal. Dacă ești polițist predă legitimația!
Postat 10 Ianuarie 2023, 07:45 de unomoarecare
Nu trebuia mers la ei la secție și făcut scandal, nu se rezolvă nimic
Să vă spun experiența mea. Luat amendă de parcare de la doi milițieni de la poliția municipală pe nedrept. M-am interesat, am mers la tribunal, am depus contestație eu, fără avocat. După aia am mers la poliția municipală și având contestația, am depus în scris cerere să-mi dea înregistrarea când am luat amendă, pt că poliția avea camere de supraveghere în zonă. Am primit răspuns în scris că nu pot să-mi dea înregistrarea dar că au salvat-o și o pot aduce în tribunal dacă judecătorul o solicită. În tribunal din calm mi-am argumentat cazul și i-am înmânat documentul judecătoarei. A decis fără să se solicite înregistrarea (din nou, era doar amendă de parcare). Am câștigat, fapta nu există. Nu e vorba de cei 150 de lei cât era amenda, dar fiind nesimțiți și pt că mi-au dat amendă pe nedrept, ca să-și facă ei activitatea și targetul, nu o să li-i las lor.
Postat 10 Ianuarie 2023, 07:24 de Vio_427
Ciudat avertisment
Viteza pe care a "inregistrar-o" intra la 4 pct penalizare si 6-8pct amenda. Cu toate astea, agentul a decis avertisment. Pai in cazul asta se simțea el cu musca pe căciulă din ceva motiv. Daca nu a fost cu pistol radar cu cu staționar, nu are cum sa dovedeasca politia a cui este viteza, pistolul are vehicul țintă, stationarul nu. Deci in instanta s-ar putea sa fie anulate ambele pv. P.s. MAI, nu ascultati de BUG mafia, dar macar invatati agentii sa scrie, pv asta parca e scris de un copil al anilor 80, ce era prostul din curtea scolii.
Postat 10 Ianuarie 2023, 05:50 de poiu
Obs
O mizgaleala pe care martorul nu semnează, în schimb agentul și contravenientul fircalesc cite ceva.
Postat 10 Ianuarie 2023, 05:05 de Simonette
Nu-mi vine sa cred
Sandu2100 nu ai citit primul meu comentariu! Vorbești, doar sa faci " gălăgie"! Citeste-n plm comentariul meu litera cu litera sa vezi ce-am scris și ce mesaj am transmis și dacă nici de data asta chiar nu pricepi mesajul...cu părere de rău o spun....da' ești prost ca noaptea!!!! Prostule...spun același lucru ca și tine...chiar asa obtuz ești?!
Postat 10 Ianuarie 2023, 05:02 de Alex07
prezumtia de nevinovatie
fiecare are dreptul la prezumtia de nevinovatie. Nu cred ca suntem noi in masura sa judecam daca a avut sau nu dreptate. probabil martorul poate doar afirma faptul ca dl politist a scris sau nu ceea ce a dorit inculpatul....faptul ca a avut sub 70km/ora. Iar proba video va decide daca a avut sau nu dreptate. In rest , sa fim sanatosi ca restul nu conteaza.
Postat 10 Ianuarie 2023, 01:21 de fafu
Alex07
Incredibil! El a scris ce a constatat, nu ce ai vrut tu sa scrie, nu ești tu în poziție sa ii spui lui ce sa scrie , la mențiuni polițaiul nu e obligat sa scrie ce crezi tu. Dacă erai deștept cand te intreba de mențiuni spuneai ca nu ai nimic de obiectat. Probabil și socrul tău sa agitat ca tine, degeaba îl pui pe socru la inaintare ca martor, e logic ia apărarea ginerelui . Îmi mențin părerea, tu ai greșit, și încerci sa te scoți. Poți sa te plângi cât vrei prin media.
Postat 10 Ianuarie 2023, 00:52 de Sandu2100
Incredibil
Sandu20100 mai citește încă odată ceea ce am scris.. Am..spus exact același lucruri pe care le-ai spus tu.. Dar cred ca ești orb sau ai probleme grave..pe care le-ai putea rezolva tu cu " ștreangul". PS se spune polițist nu polițai!!!! Fafu..nu tin sa te jignesc dar ai grave lacune!!! OG2 spune clar ce se menționează în rubrica cu mențiuni...în speță " se fac mențiunile cu privire la fapta " asta ca sa nu cauți, ca tu oricum nu vei găsi. Și ai mai spus o chestie cum ca are martor....acum te întreb eu, acel martor poate sa precizeze cu ce viteza se deplasa domnu' cu mașina? Sau martor la ce?!
Postat 10 Ianuarie 2023, 00:13 de Alex07
fafu sau alex07 sau 007
Consider ca in ultimii 20 de ani poliția a avansat, și ii dau dreptate polițaiul. La fel consider ca sunt mulți șoferi cocalari care nu au avansat deloc in ultimii 20 de ani, exemplu nu porți centură, scaun pt copil, conduci un ronghi de mașină, ești prea fericit cu passatul tău de 25 de ani care nu se compară cu un Logan nou etc. Eu am fost oprit de Politie cu o viteză enormă, am recunoscut, nu am comentat, a zis pleacă. de nervi a zis pleca. Probabil faci parte din generația " oh daddy my pussy " eu fac parte din generația " responsabilitate maximă când o pzdă vine și îți spune ftmă " . Textul nu îmi aparține, dar e modificat de mine, nu e interzis celor sub 18 ani, pt ca e cenzurat.
Postat 09 Ianuarie 2023, 23:17 de Sandu2100
are martor
daca este asa cum declara si are martor, cu siguranta nu vorbeste prostii! Interesant faptul ca a zis sa scrie faptul ca nu a avut mai mult de 70 km/ora si d-l politist a scris altceva..acest aspect este foarte grav mai ales cu un martor de fata!!
Postat 09 Ianuarie 2023, 22:55 de fafu
pentru alex07
Alex07, probabil esti militian, te inteleg Daca ai fi citit articolul, acea persoana nu a primit amenda, doar avertisment.!! In procesul verbal este o rubrica dedicata celui ce i se intocmeste procesul verbal..si acolo d-l agent scrie ce mentiuni doreste sa adauge cel inculpat! Eu consider ca persoana sanctionata are dreptate, au mai fost si alte cazuri asemanatoare cu erori grave din partea politiei rutiere.
Postat 09 Ianuarie 2023, 22:51 de fafu
Alex07
Da tu ești specialist în rutieră să-i dictezi polițistului ?? Părerea mea e ca nu ești responsabil de faptele pe care le faci, și încerci sa te scoți pt prostiile pe care le faci. Mai cred ca atunci când te oprește polițistului chair dacă ai greșit sau nu , te agiți ca taurul comunal creste testosteronul în tine și te crezi miezul. Ești un idiot care nu are ce cauta oe șosele, poți sa omori oameni nevinovați. Îți poți rezolva problema la Gară sau cu ștreangul, omenirea nu are nevoie de ratați. Scuze dacă te-am deranjat, e părerea mea, din articolul respectiv. Domnul polițist a spus că-ți da avertisment, dar ai comentat aiurea-n tramvai și ai primit amendă. STAI ACASĂ !! ASTIA CA TINE OMOARĂ NEVINOVAȚI. Îi dictezi tu polițistului ce sa scrie :::::))) nu-mi vine sa cred ce idioți avem în țară, vai si amar ma.
Postat 09 Ianuarie 2023, 22:21 de Sandu2100
Erorr
"Trebuia să scrie ce i-am spus. Dacă îi ziceam să scrie că merg să mănânc pită cu slănină, asta trebuia să scrie. El a scris ce a vrut, de faţă cu martor", zice Orda." Din cate știu eu, mențiunile într-un proces verbal trebuie sa aibă legătură cu fapta...nu cu pita cu slănină pe care o mănâncă omu...deci greșit! Cu privire la viteza, sunt curios dacă o are dreptate sau nu......aștept cu nerăbdare rezultatul
Postat 09 Ianuarie 2023, 21:34 de Alex07
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON