URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Martie 2020, 17:03

Oradea va avea un drum nou de legătură cu comuna Nojorid, prin cartierul Grigorescu

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Oradea va avea un drum nou de legătură cu comuna Nojorid, prin cartierul Grigorescu. Primarul Ilie Bolojan a anunțat luni, în cadrul unei conferințe de presă, că noul drum va avea două brațe, primul cu ieșire în centrul comunei limitrofe, iar cel de al doilea cu ieșire la intersecția DN 79 Oradea - Arad cu drumul de Livada.

Un drum de 4 milioane euro

„Am căzut de acord cu domnul primar Tudor Baba de la Nojorid să facem un drum nou de legătură Oradea – Nojorid pornind din zona cartierului Grigorescu și a Parcului industrial II, pe relația Nojorid, cu două ramuri, o ramură care va ieși la intersecția cu drumul spre Livada și una care va ieși în centrul satului Nojorid”, a declarat primarul Ilie Bolojan.

În paralel, pe DN 79 Oradea – Arad ar urma să se amenajeze două sensuri giratorii, din care unul în fața Aeroportului Oradea, iar cel de-al doilea la intersecția cu drumul ce duce la Livada. „Între cele două sensuri giratorii, de la Aeroport până la intersecția spre Livada, drumul ar urma să se lărgească de la două la patru benzi de circulație”, a spus Bolojan.

Investiția, apreciată la 4 milioane euro, ar urma să fie finanțată de Zona Metropolitană Oradea din fonduri comunitare în următoarea perioadă bugetară europeană: 2021 – 2027.

Excepție, Sânmartin...

Potrivit primarului Ilie Bolojan, reprezentanții celor două localități vor semna în cursul acestei săptămâni un protocol de colaborare pentru materializarea acestui proiect. „Până în vară ne dorim să avem deja studiul de fezabilitate finalizat”, a declarat Bolojan.

Edilul Oradiei își dorește îmbunătățirea liniilor de comunicare terestră între reședința de județ și localitățile limitrofe, pentru a îmbunătăți situația navetiștilor. Printre acestea se mai numără amenajarea unor centuri ocolitoare pentru comunele Biharia și Oșorhei, precum și amenajarea de noi căi de legătură cu localitățile Sântandrei, Oșorhei și Paleu.

„Am reușit să colaborăm cu toate administrațiile din Zona Metropolitană Oradea, cu excepția primăriei Sânmartin. Din păcate, domnul primar (n.r. Cristian Laza) nu dorește să își deranjeze niște votanți, se teme că va pierde câteva zeci de voturi din partea celor care ar urma să fie expropriați pentru amenajarea drumului”, a spus Bolojan.

ZMO mai are în lucru noua legătură dintre Oradea și satul Fughiu prin cartierul Podgoria. Lucrarea ar urma să fie finalizată în vara acestui an.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
O idee buna!
Un picut cam tardiv totul dar bine ca se face. Trebuia facut drumul inainte sa se "gatuie" circulatia de la 4 la 2 benzi pe centura in Calea Aradului. Sensul giratoriu la intersectia cu drumul de Livada e binevenit dar trebuie avut in vedere faptul ca este pozitionat imediat dupa curba la dreapta pe sensul de mers dinspre Nojorid spre Oradea. Ar trebui cumva rezolvata problema vizibilitatii sensului cu defrisarea boschetilor de la marginea canalului sau gasita alta solutie. O sa fie o gramada de tamponari sau iesiri in decor acolo.
Postat 10 Martie 2020, 14:13 de Kid
CrisDumi
Tu nu-l înțelegi pe Bolojan. Nu te ajuta scăfârlia
Postat 09 Martie 2020, 19:54 de Sandu2100
"Diliul șef" de la Oradea nu-l înțelege, din păcate, pe edilul de la Sânmartin !?!
După mintea-i de comunist înrăit, Bolojan ar dărâma câteva case din Sânmartin, cu sau fără piscine nici nu mai contează ... de parcă prin fostul SMA în câmp deschis, falimentar de altfel al "germenilor" Micula, nu s-ar putea trage o "alee expres" de la E60 la DN76 și către DN79 !?! Iar în Nojorid vrea două "ramuri" ... că nu-i ajunge una funcțională și trebuie să se crăcească tare, la câte circumvoluțiuni îi lipsesc pe creieraș !?! Tovarășu' primar Bolojan, dacă vă rog eu frumos, înainte de a bate câmpii pe 4 benzi de la aeroport încolo și care nu ține de Oradea sau Nojorid, ci de CNAIR ... nu ați vrea dvs. să faceți o rampă de coborâre din "aleea expres" până în str. Luis Pasteur, aici mai aproape, ca să putem și noi bicicliștii să virăm direct la dreapta, când mergem dimineața la serviciu, în loc să ne învârtim la nesfârșit în jurul unor cercuri desenate pe asfalt ?!?
Postat 09 Martie 2020, 19:44 de CrisDumi
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON