URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Ianuarie 2019, 13:55

Ford Kuga Vignale - o expresie autentică a luxului. Vino în showroom-ul Ford Carbenta Com şi dă-ţi voie să descoperi caracteristicile impresionante ale noului Ford Kuga Vignale (FOTO / VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Prezentat pentru prima oară în cadrul Salonului Auto de la Geneva, în 2016, Ford Kuga Vignale oferă interioare de lux care reflectă cele mai noi tendinţe şi tehnologie de vârf. Detaliile distinctive de design scot în evidenţă un model Ford Vignale ca fiind special. Grila Ford Vignale personalizată cu accente cromate, vopsele metalice sidefate, jante de aliaj distinctive, scaune sport din piele perforată premium lux, tabloul de bord îmbrăcat în piele, sistemul Active Noise Control, iluminatul ambiental, inovatorul SYNC3 cu ecran tactil şi farurile Bi-Xenon adaptive cu lumini de zi şi stopuri LED, fac din acest vehicul o expresie a rafinamentului, o senzaţie sofisticată de lux.

Tehnologiile care inspiră, designul extraordinar executat, senzaţia de lux premium şi performanţa superioară fac din noul Ford Kuga Vignale partenerul ideal pentru spiritul tău aventuros şi energic. Din primul moment în care te urci la volanul acestui SUV, vei descoperi cabina minunat lucrată, stilul său excepţional, cu un design contemporan al bordului subliniat de suprafeţele luxoase, plăcute la atingere. Scaunele din faţă tapiţate cu piele premium sunt perfect conturate pentru un confort superior, chiar şi în timpul călătoriilor lungi, în timp ce gama de noi tehnologii inspiraţionale contribuie la o experienţă de condus mai plăcută şi mai sofisticată.

Nu uita să vizionezi filmarea de mai jos, special făcută pentru tine!

Pentru mulţi oameni, maşina e locul preferat pentru a asculta muzică, de aceea Ford consideră că prin oferirea unui sistem audio de înaltă calitate pe linia sa globală de vehicule, înfrumuseţează viaţa oamenilor şi le oferă o experienţă bogată, mai ales datorită amplasării şi calibrării sistemului în aşa manieră încât oferă impresia unui concert live iubitorilor de muzică. Pe Ford Kuga Vignale, e disponibil un sistem de sonorizare SONY, integrat cu SYNC3, având 10 difuzoare de înaltă performanţă completate de un subwoofer, pentru o acustică deosebită.

Modelele SUV sunt la modă. Combinaţia de putere, spaţiu şi lux este atractivă pentru publicul larg. Componenta de lux păşeşte într-o dimensiune nouă cu Ford Kuga Vignale, care oferă cu siguranţă tot ceea ce aştepţi de la un Ford Vignale.

Se observă imediat că un Ford Kuga Vignale nu este un SUV obişnuit doar privindu-i culoarea exterioară. Vignale Milano Grigio, pentru a numi una din opţiunile speciale disponibile, este o nuanţă metalică sidefată care atrage privirea şi sublinează caracterul de lux al maşinii. Aspectul de înaltă calitate este, de asemenea, subliniat de grila superioară hexagonală, specifică pentru Ford Vignale, cu finisaj închis mat şi cadru de aluminiu lustruit. Hexagonul, ca marcă comercială a Ford Vignale, joacă un rol important şi în interior unde, pielea Windsor are două tipuri de cusături: cele hexagonale, de culoarea deschisă a caşmirului şi cele specifice costumelor bărbăteşti de ocazie. Atenţia pentru detalii este impresionantă.

Claudio Messale este designerul de exterior al modelului Ford Vignale, adică este persoana responsabilă pentru aspectul Noului Ford Kuga Vignale şi Ford Edge Vignale. El a făcut parte din echipa de design a Ford Vignale de la bun început. Influenţat de fratele său care "era obsedat de maşini", s-a înscris la academia de design auto şi a început să lucreze la unul din studiourile celebre din nordul Italiei, Ghia, deţinut de Ford Motor Company. A fost apreciat şi recunoscut, iar ca şi consecinţă, şi-a pus amprenta, alături de colegii săi, pe designul fiecărui model Ford Vignale. El spune că Vignale este mai mult decât un design, mai mult decât o linie de maşini de lux vârf de gamă. "Sunt o demonstraţie de măiestrie perfectă. Pielea este de cea mai bună calitate. La fel şi vopseaua, care este foarte specială. Vignale este o familie acum şi ca în fiecare familie, fiecare membru are propria sa personalitate."

Pentru a fi în armonie totală, înainte de a ajunge în saloanele de prezentare, fiecare vehicul Ford Vignale se bucură de atenţia suplimentară a unei echipe de specialişti, pentru a se asigura de o calitate perfectă. Sunt utilizate pene de struţ pentru a şterge orice urmă de praf înainte de vopsire, urmând testarea caroseriei vopsite cu un sistem de lumini alcătuit din fascicule de lumină puternice şi 12 camere digitale ce pot detecta într-o clipă neuniformităţile din vopsea.

Lasă-te surprins de tehnologiile de ultimă generaţie disponibile acum pe Ford Kuga Vignale! Fără a intra prea mult în detalii, trebuie să ştii că vei beneficia de:

- Ford SYNC 3 care îţi oferă controlul complet, de la muzică la navigaţia prin satelit, la apeluri telefonice, aplicaţii şi mesagerie text.

- Tehnologia Active City Stop care detectează potenţialele coliziuni la viteză redusă (până la 50 km/h) şi acţionează automat frânele maşinii, dacă nu reacţionezi tu la timp.

- Asistenţa activă la parcare - identifică locurile de parcare adecvate şi te ghidează automat. Poate să efectueze şi manevrele de ieşire din acestea. Nu trebuie decât să acţionezi acceleraţia, frâna şi schimbătorul de viteze.

- Sistemului inteligent de tracţiune integrală (AWD) care optimizează tracţiunea, indiferent de suprafaţă, pentru a direcţiona adecvat puterea către roţi prin monitorizarea continuă a mediului în care conduci şi indicarea pe afişajul din panoul de bord, nivelul de tracţiune aplicat fiecărei roţi.

- Frâna electrică de parcare (EPB) care te ajută să ai mai mult spaţiu de depozitare între scaunele din faţă, e acţionată de un simplu buton aflat în apropierea consolei centrale. EPB se dezactivează automat atunci când pleci cu vehiculul.

- Sistemul de monitorizare a unghiului mort cu alertă la intersectarea cu traficul este proiectat să te atenţioneze atunci când un alt vehicul (o maşină, o autoutilitară sau un camion) intră în punctul mort - printr-o lampă de avertizare discretă încastrată în ambele oglinzi laterale. Alerta privind traficul din spate la ieşirea din parcare scanează în stânga şi în dreapta atunci când ieşi cu spatele dintr-un loc de parcare perpendicular sau în spic, oferind avertizări vizuale şi sonore atunci când este detectat un vehicul care se apropie.

- Senzori de lumină şi de ploaie care vor activa automat farurile şi ştergătoarele de parbriz, în funcţie de condiţiile de afară.

- Hayonul hands-free care te ajută la deschiderea sau închiderea în momentele în care ai mâinile ocupate. E necesar să ai cheile în buzunar sau în geantă şi mişcând uşor piciorul sub partea din centru a spoilerului spate, hayonul hands-free va fi acţionat fără a fi nevoie să atingi nimic.

- Plafonul panoramic unic şi acţionat electric îţi oferă o senzaţie încântătoare de spaţiu.

- Scaune şi volan încălzite, parbriz încălzit cu tehnologia Quickclear, proiectată să cureţe parbrizul în câteva secunde, chiar şi în dimineţile geroase.

- Lumini ambientale personalizabile în şapte culori, în funcţie de dispoziţia ta.

- "Sunetul liniştii" disponibil pe Ford Kuga Vignale cu ajutorul sistemului Active Noise Control. Trei microfoane din interior surprind orice fel de zgomot al motorului şi direcţionează unde sonore de contracarare, pentru a elimina zgomotul nedorit şi pentru a îmbunătăţi ambianţa în habitaclu. Rezultatul este un interior perfect silenţios.

Sunetul unui Ford Vignale, de cele mai multe ori, nu e unul natural. Sunetul motorului, al portierei, al torpedoului sunt create de Ralf Heinrichs şi echipa sa într-un mod aproape obsesiv. "Procesul este complex. Ai pe de o parte uşa propriu-zisă, fabricată din metal. Apoi ai încuietoarea. În uşă există difuzoare şi cabluri, iar când închizi uşa se produc numeroase vibraţii. Prin urmare, trebuie să fii atent la toate aceste elemente." ne dezvăluie Ralf, care crede cu tărie că în viitor clienţii Ford Vignale îşi vor putea alege suntetul preferat pentru vehiculul lor.

Toate aceste elemente se îmbină pentru a-ţi oferi senzaţia că te completezi cu vehiculul care, practic, devine o prelungire a personalităţii, stilului şi dispoziţiei tale în fiecare zi.

Noul Ford Kuga Vignale este disponibil în variantele de motorizare diesel TDCI de 2.0 litri cu optiunile de 150 sau 180 CP, cutie de viteze manuală cu 6 trepte sau varianta automată Powershift. În ce priveşte motorizările pe benzină, te poţi bucura de extraordinarul motor EcoBoost de 1.5 litri în variantele de 150 CP, cutie de viteze manuală cu 6 trepte şi 176 CP cutie de viteze automată in 6 trepte. Totodată, este disponibilă şi motorizarea de 2.0 litri EcoBoost şi 240 CP, cutie de viteze automată în 6 trepte.

Vignale înseamnă mai mult decât un design de lux sofisticat. Înseamnă o expresie a personalităţii fiecăruia, o emoţie puternică, o perfecţiune redată în linii, detalii şi tehnologii.

Aşadar, nu mai aştepta, vino acum în showroom-ul Ford Carbenta Com şi descoperă Noul Ford Kuga Vignale!

Te poţi inscrie la Test Drive aici: http://www.fordoradea.ro/cerere-drive-test.html

Ne gaseşti în Oradea pe Şos. Borşului nr. 32/D

Ford Carbenta Com. Descoperă diferenţa...!

(Advertorial)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON