URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Mai 2018, 14:05

Colegiul Gojdu se făleşte cu olimpicii: "Într-o ţară în care lucrurile merg într-o anumită direcţie, e greu să mergi pe contrasens" (FOTO)

Colegiul Naţional Emanuil Gojdu din Oradea i-a sărbătorit, joi, pe cei 49 de elevi care s-au calificat la etapele naţionale ale olimpiadelor şcolare. Fiecare dintre ei a fost aplaudat, în sala festivă a şcolii, alături de profesorii care i-au ajutat să înveţe.

Printre premianţi se numără şi liceanul Andrei Bădulescu (foto), care a câştigat medalia de argint la olimpiada internaţională de chimie. Acum în clasa a XII-a, adolescentul a adunat numeroase premii la olimpiadele de chimie şi, foarte modest, a spus că se pregăteşte suplimentar cel puţin câte trei ore pe zi.

Rezultate foarte bune a avut şi elevul Alexandru Slavoia (clasa a IX-a), care s-a calificat în lotul naţional de olimpici la disciplina Ştiinţele Pământului, dar a câştigat şi menţiune la olimpiada naţională de chimie şi medalia de bronz la olimpiada naţională de fizică.

De asemenea, eleva Giulia Benetti (clasa a X-a) a câştigat menţiune la olimpiada naţională de limba italiană, chiar dacă la Colegiul Gojdu nu se predă această limbă şi s-a pregătit exclusiv în afara orelor de şcoală.

Directorul Colegiului, Florin Nicoară, i-a felicitat pe elevi, arătând că rezultatele lor sunt cu atât mai lăudabile cu cât în România nu se încurajează suficient performanţele. "Într-o ţară în care lucrurile merg într-o anumită direcţie, e greu să mergi pe contrasens. Dar noi mergem în direcţia noastră", a spus Nicoară.

Pe lângă cei 49 de olimpici care au ajuns la etape naţionale, Colegiul Emanuil Gojdu mai are zeci de elevi fruntaşi la etapele judeţene ale olimpiadelor. Mai precis, 39 de ocupanţi ai locului I, 23 pe locul II, 22 pe locul III şi alţi 71 câştigători de menţiuni.

În plus, a subliniat Nicoară, mai sunt olimpiade naţionale în derulare, la mai multe discipline, astfel că este posibil ca numărul olimpicilor din şcoală să crească.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Raul trebuie taiat de la intrarea in tara
Drogurile sunt din pacate in toate liceele. I-a aruncati o privire in curte la Traian Vuia si o sa vedeti un film de groaza. Raul trebuie taiat din radacina, raul nu ar trebui sa intre in tara, dar intra...Politia Romana are mainile patate de sange, de sangele unor copii nevinovati. Nimeni nu isi pune intrebarea cum ajung aceste droguri in tara?? Profesorii sunt doar profesori, nu sunt politisti..dar politistii inchid ochii si nimeni nu ii trage de urechi pentru ca circuitul banului care aduce moarte e probabil foarte extins
Postat 04 Mai 2018, 15:09 de Lucica
gunoiul de sub pres
felicitari elevilor seriosi indrumati de profesori si parinti! o mare rusine pt conducerea liceului pt ca nu reuseste sa opreasca consumul de droguri si alcool in timpul scolii si nu dau suficienta atentie pt prevenirea consumului de substante interzise - inca din 2000 se stia de acele de seringa aruncate pe jos in toalete si totusi se baga sub pres acest detaliu infiorator care poate distruge viata copiilor si a familiilor lor. de ce se tolereaza asa ceva?
Postat 03 Mai 2018, 23:05 de roger
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON