URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
03 Mai 2018, 14:05

Colegiul Gojdu se făleşte cu olimpicii: "Într-o ţară în care lucrurile merg într-o anumită direcţie, e greu să mergi pe contrasens" (FOTO)

Colegiul Naţional Emanuil Gojdu din Oradea i-a sărbătorit, joi, pe cei 49 de elevi care s-au calificat la etapele naţionale ale olimpiadelor şcolare. Fiecare dintre ei a fost aplaudat, în sala festivă a şcolii, alături de profesorii care i-au ajutat să înveţe.

Printre premianţi se numără şi liceanul Andrei Bădulescu (foto), care a câştigat medalia de argint la olimpiada internaţională de chimie. Acum în clasa a XII-a, adolescentul a adunat numeroase premii la olimpiadele de chimie şi, foarte modest, a spus că se pregăteşte suplimentar cel puţin câte trei ore pe zi.

Rezultate foarte bune a avut şi elevul Alexandru Slavoia (clasa a IX-a), care s-a calificat în lotul naţional de olimpici la disciplina Ştiinţele Pământului, dar a câştigat şi menţiune la olimpiada naţională de chimie şi medalia de bronz la olimpiada naţională de fizică.

De asemenea, eleva Giulia Benetti (clasa a X-a) a câştigat menţiune la olimpiada naţională de limba italiană, chiar dacă la Colegiul Gojdu nu se predă această limbă şi s-a pregătit exclusiv în afara orelor de şcoală.

Directorul Colegiului, Florin Nicoară, i-a felicitat pe elevi, arătând că rezultatele lor sunt cu atât mai lăudabile cu cât în România nu se încurajează suficient performanţele. "Într-o ţară în care lucrurile merg într-o anumită direcţie, e greu să mergi pe contrasens. Dar noi mergem în direcţia noastră", a spus Nicoară.

Pe lângă cei 49 de olimpici care au ajuns la etape naţionale, Colegiul Emanuil Gojdu mai are zeci de elevi fruntaşi la etapele judeţene ale olimpiadelor. Mai precis, 39 de ocupanţi ai locului I, 23 pe locul II, 22 pe locul III şi alţi 71 câştigători de menţiuni.

În plus, a subliniat Nicoară, mai sunt olimpiade naţionale în derulare, la mai multe discipline, astfel că este posibil ca numărul olimpicilor din şcoală să crească.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Raul trebuie taiat de la intrarea in tara
Drogurile sunt din pacate in toate liceele. I-a aruncati o privire in curte la Traian Vuia si o sa vedeti un film de groaza. Raul trebuie taiat din radacina, raul nu ar trebui sa intre in tara, dar intra...Politia Romana are mainile patate de sange, de sangele unor copii nevinovati. Nimeni nu isi pune intrebarea cum ajung aceste droguri in tara?? Profesorii sunt doar profesori, nu sunt politisti..dar politistii inchid ochii si nimeni nu ii trage de urechi pentru ca circuitul banului care aduce moarte e probabil foarte extins
Postat 04 Mai 2018, 15:09 de Lucica
gunoiul de sub pres
felicitari elevilor seriosi indrumati de profesori si parinti! o mare rusine pt conducerea liceului pt ca nu reuseste sa opreasca consumul de droguri si alcool in timpul scolii si nu dau suficienta atentie pt prevenirea consumului de substante interzise - inca din 2000 se stia de acele de seringa aruncate pe jos in toalete si totusi se baga sub pres acest detaliu infiorator care poate distruge viata copiilor si a familiilor lor. de ce se tolereaza asa ceva?
Postat 03 Mai 2018, 23:05 de roger
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON