URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Ianuarie 2020, 15:12

Surpriză: Liberalul Horia Carțiș a trecut pe neştiute la PMP și urmează să fie subprefect de Bihor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Mutare surpriză în politica locală. Ex-liberalul Horia Carţiş, unul dintre membrii vechi ai organizaţiei PNL Bihor şi fost şef de cabinet al preşedintelui Consiliului Judeţean Bihor, Cornel Popa, urmează să fie numit subprefect.

"Numirea ar urma să fie făcută mâine"

Marginalizat în cadrul filialei după îndepărtarea de la conducerea judeţului și a organizației a fostului preşedinte Cornel Popa, Horia Carţiş a trecut în mare secret, în octombrie 2019, la Partidul Mişcarea Populară, înfiinţat de fostul preşedinte Traian Băsescu.

PMP îi pregăteşte acum numirea în funcţia de subprefect al judeţului Bihor. "Din informaţiile pe care le am, numirea ar urma să fie făcută în şedinţa de Guvern de mâine", a confirmat, miercuri, pentru BIHOREANUL prefectul de Bihor, Dumitru Ţiplea.

Conform noului Cod Administrativ, odată cu înmulţirea atribuţiunilor prefectului, care nu doar coordonează, ci şi conduce instituţiile deconcentrate, reprezentantul Guvernului în teritoriu este secondat de doi subprefecţi cărora le trasează sarcini, nu doar de unul, ca până acum.

No comment

Contactat de BIHOREANUL, Horia Carţiş, în prezent angajat al Consiliului Judeţean Bihor, a confirmat că aşteaptă numirea pe noua funcţie. "Cred că oricine şi-ar dori acest post, dar când se va întâmpla acest lucru doar Guvernul ştie", a spus fostul liberal.

În schimb, Carţiş a evitat să lămurească motivul pentru care este susţinut de PMP. "O să îl rog pe preşedintele PMP Bihor, Andrei Amariţei, să vă explice", a spus Carţiş.

Funcționarul n-a vrut să confirme direct faptul că a schimbat partidele, renunţând la PNL în favoarea PMP şi în favoarea unei funcţii importante.

PMP-ist din 2019

"Horia Carţiş figurează în baza naţională de date ca membru PMP încă din 21 octombrie 2019. PMP Bihor susţine tot ceea ce înseamnă profesionişti în funcţiile de administraţie, aşa că propunerea sa a venit firesc", a dezvăluit Andrei Amariţei BIHOREANULUI.

PMP, care s-a angajat la susţinerea Guvernului Orban, şi-a negociat la nivel naţional funcţii de prefecţi, subprefecţi şi directori de agenţii la nivelul întregii ţări. "Intenţia noastră este să aducem în funcţii de decizie oameni profesionişti", a spus PMP-istul.

Consultanţă economică şi politică...

Absolvent de ştiinţe economice cu un doctorat în turism, Carţiş a lucrat o vreme în consultanţă, a fost şef de cabinet al fostului parlamentar liberal Valeriu Boeriu, iar apoi al preşedintelui CJ Bihor, Cornel Popa, pentru a ocupa apoi funcţia de director al Direcţiei de Dezvoltare Regională, Programe şi Proiecte cu Finanţare Internă.

După preluarea conducerii Consiliului Judeţean de către alianţa PSD-UDMR-ALDE, direcţia a fost desfiinţată, iar Carţiş a devenit şef birou.

Considerat un apropiat al fostului preşedinte Cornel Popa, Carţiş a fost marginalizat inclusiv în cadrul PNL, fapt care probabil l-a încurajat să treacă la PMP Bihor, cu atât mai mult cu cât filiala este condusă tot de un fost liberal, Andrei Amariţei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Inedit !
Bine Bolo ti-ai bagat om si la prefectura si la partidul 0,5% Asa sa tot traiesti pe spinarea oradenilor!
Postat 29 Ianuarie 2020, 14:28 de Dorel89
Niste profesinisti
Cum doamne iarta-ma a facut asa incat sa fie pe pozitii intr-un partid minuscul dar totusi sa castige un loc caldut de la guvern? Ce PNL ce PSD? De unde ce rezulta? PSD e una cu PNL si automat cu PSD. Oare si USR-istii sau plusistii tot profesionsiti de la PSD vor pune in functii?
Postat 23 Ianuarie 2020, 14:11 de Dorel89
2014 vs 2020
In 2014 un politician local trecea de la un partid aflat în moarte clinica (numa bun pentru doctorița Pantiș asta ca o gluma) la PSD evident pentru o funcție pe are ulterior a și primit-o atunci era numit citez "curva politica" in 2020 același lucru un polician schimbă direcția evident tot pentru o funcție călduță, cum alta acum nu se mai numește curva e consultat e profesionist , pe vremea alduitului ocupat mai mult cu cărțile pe pkr era mare scula în cj acum a schimbat direcția virand brusc fără sa semnalizeze, dar nu nu nu e curva politica e doar un rezultat al trocului făcut înainte de moțiunea din 10.10. 2019 nici măcar traseist nu e nu e profesionist, pai daca e profesionist de a fost tras pe linie moarta "marginalizat" în pnl ????.
Postat 23 Ianuarie 2020, 09:00 de sss
Și "neterminații" ăștia, un liberal, un băsist vopsit și un ungur, cu prefectura lor cu tot ...
... vor conduce instituțiile deconcentrate ale Bihorului !?! Nebunia e fără limite la guvernarea asta !?!
Postat 22 Ianuarie 2020, 19:41 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON