URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Februarie 2013, 15:57

Primăria şi Universitatea caută soluţii pentru canalizarea şi încălzirea blocurilor de pe malul Peţei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Conducerea Primăriei şi a Universităţii din Oradea trebuie să găsească soluţii pentru câteva zeci de familii care locuiesc în blocurile de pe malul Peţei, pe strada Făgăraşului, aflate în vecinătatea campusului universitar.

Imobilele sunt racordate la reţelele de utilităţi Universităţii, iniţial fiind locuinţe de serviciu ale acestei instituţii şi aflate în folosinţa angajaţilor acestei instituţii, care însă acum le cere să se debranşeze.

"Pentru motive pe care noi nu le cunoaştem, Universitatea a notificat asociaţiile de proprietari de pe strada Făgăraşului să se debranşeze până în septembrie. Acolo nu există nicio magistrală, nicio reţea pentru termie de la Electocentrale, nicio canalizare decât cele făcute de Universitate", a precizat viceprimarul Mircea Mălan, marţi, într-o conferinţă de presă, referindu-se la blocurile care, de altfel, au fost construite în perioada comunistă pentru a fi repartizate angajaţilor acestei instituţii.

Edilul se va întâlni cu rectorul Universităţii, Constantin Bungău, pentru a stabili ce e de făcut ca orădenii care locuiesc acolo, circa 34 de familii conform spusele lui Mălan, să nu rămână fără utilităţi.

Contactat de BIHOREANUL, rectorul Constantin Bungău a afirmat că este dispus să caute, împreună cu municipalitatea, soluţia cea mai bună pentru locatarii blocurilor din strada Făgăraşului. "Nu îi vom lăsa fără apă ori căldură, însă trebuie să vedem ce este de făcut şi să ne separăm. Când studenţii sunt în vacanţă, de exemplu, Universitatea nu mai poate lăsa încălzirea pornită doar pentru aceşti locatari, dar nici ei nu pot sta în frig", a declarat rectorul.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
situatia nu e noua 3
Planul Universitatii este sa ii puna pe locatari sa se lege de canalizarea care vine de la Sala de Sport a Univ. si se duce catre strada Armatei Romane. Interesant ar fi de vazut cu a fost aprobata aceasta canalizare executata acum cca 6 ani, din moment ce canalul nu "curge" in sensul Petei ci invers, acest lucru fiind interzis de lege... In concluzie oamenii de acolo ar trebui sa se lege la CET, jumate pe banii lor si jumate pe banii municipalitatii, sa aiba acces la un canal executat ilegal, toate pentru ca Universitatea nu are bani si chef sa se ocupe de clientii ei de-o viata. Felicitari Univeritatii pentru profesionalism!!! Jurnalistilor de la Bihoreanul le sugerez o ancheta pe tema executiei canalului de la Sala de Sport. Ar fi foarte interesant de vazut cine din Primarie a aprobat proiectul....
Postat 13 Februarie 2013, 09:12 de baba cloanta
situatia nu e noua 2
Pana si armata din jur a fost alimentata cu apa geotermala pe vremea lui Ceausescu. Aceste case si acest bloc, plateau exclusiv Universitatii intretinerea, la preturi mult mai mici decat cele din oras, deoarece exploatarea apei geo era mult mai ieftina. erau insa mereu probleme cu reteaua de canal care lega universitatea de bloc si de case, aceasta fiind executata prost inca de la inceput, iar acum cand Universitatea nu mai are bani sa le refaca, vrea sa paseze "clientii" catre CET. De ce? pentru ca pe banii municipalitatii sa se faca canalizare noua si bransament la CET. Adica, atata timp cat a luat bani de la oamenii din zona timp de 40 de ani, totul a fost ok, iar acum cand are investitii de facut, paseaza clientii. Ce sa mai vorbim de faptul ca tarifele au ajus la nivel de CET in mod nejustificat. Universitatea se incalzeste cu apa geo non-stop indiferent daca e vacanta universitara sau nu. Cine spune ca se taie apa calda si caldura in Univ. in vacanta, e tembel... Si profii care sunt la munca in vacanta ce fac? Caminele stau cu apa inghetata in ele? Ce ineptii sunt astea din partea conducerii Universitatii?
Postat 13 Februarie 2013, 09:04 de baba cloanta
situatia nu e noua
Pacat ca autoarea acestui articol nu s-a documentat si nu prezinta situatia exact asa cum este ea in realitate. Acel bloc cu 2 scari, a fost construit de catre precursoarea Universitatii din Oradea, si anume Institutul Pedagogic de 3 ani, inca din anii 70. Locuintele erau destinate profesorilor si conferentiarilor din acea vreme, dar nu constituiau locuinte de serviciu date in chirie. Ap. au fost achizitionate de la inca inceput de catre locatari. Nimeni nu a stat acolo pe blat sau pe chirie derizorie vreodata! Nimeni nu a privat universitarii de azi de ap in vecinatatea institutiei pe pile. Toti sunt proprietary cu cate in regula de la inceput. Normal ca locatarii de acolo nu mai sunt toti profi, pt ca o parte au decedat, altii s-au mutat in strainatate sau in alte locuri din Oradea. Ap le-au vandut oamenilor interesati sa stea acolo, acum locuind in bloc si ingineri, doctori etc. Din initialul nr de 16 fam de profi, acum mai sunt numai 8. Termoficarea si apa + canalul pt aceste scari + casele din spate (construite pe vremea Imperiului AU-HUN pentru ofiterii din armata) au fost mereu furnizate de Universitate, pt ca faceau parte dintr-un program de cercetare a incalzirii cu capa geotermala.
Postat 13 Februarie 2013, 08:53 de baba cloanta
trist...
Desi erau locuinte de servici oare cati universitari locuiesc acolo? majoritatea celor care locuiesc acolo nu au nici o treaba cu mediul academic dar au primit locuinte alela. Ar trebui mutate in alte apartamente din oras insa din pacate nu exista. Tinerii profesori care vor sa inceapa o cariera nu pot beneficia de o locuinta de servici la inceput de cariera pentru ca sunt locuite de straini. O mizerie...
Postat 12 Februarie 2013, 19:04 de doggy_c
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON