URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Decembrie 2010, 17:22

Matei a picat concursul pentru şefia ITM. Noul inspector-şef este Nicolae Hoduţ

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Steaua lui Mircea Matei pare să apună. Fostul secretar general al PDL Bihor a fost respins încă de la proba scrisă a concursului organizat de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici pentru postul de inspector-şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă, post pe care l-a deţinut până la începutul acestui an, după ce în 2008 fusese numit la conducerea instituţiei, ca director coordonator, în baza algoritmului dintre PDL şi PSD.

La proba scrisă, susţinută miercuri, Mircea Matei - despre care în PDL Bihor se spune că a beneficiat de sprijinul fostului primar al Oradiei Petru Filip - a fost declarat respins, ceea ce înseamnă că nu a reuşit să obţină punctajul minim necesar pentru a susţine şi proba orală, de interviu, desfăşurată vineri.

La fel ca Matei, a fost declarat respins încă de la proba scrisă şi UNPR-istul Dan Păcală, care s-a înscris şi el la concurs.

Examenul a fost câştigat de un alt PDL-ist, şi anume Nicolae Hoduţ, apropiat al actualului preşedinte al organizaţiei judeţene Bihor, Ştefan Seremi. Hoduţ a primit la proba scrisă 76 de puncte din 100 posibile, iar la proba orală de vineri 93 de puncte.

După validarea rezultatului concursului, care este însă o formalitate, mai ales că nici Matei şi nici Păcală nu s-au mai prezentat la proba de interviu, Nicolae Hoduţ urmează să fie instalat oficial ca inspector-şef al ITM Bihor.

Tot vineri, ANFP a validat rezultatul concursului pentru funcţia de inspector-şef adjunct responsabil cu relaţiile de muncă, post pentru care singura candidată, declarată dealtfel câştigătoare, a fost Simona Iancu, după ce un alt dosar de candidatură, al Claudiei Petric, a fost respins pe motiv că aceasta a terminat doar anul trecut studiile universitare.

Luni va avea loc concursul pentru cel de-al doilea post de adjunct, pe linia Sănătăţii şi Securităţii în Muncă, la care se prezintă actualul ocupant al postului, Eugen Cîrmaciu.

Conform unor informaţii care circulă în mediul politic local, Mircea Matei a încercat să recâştige şefia ITM Bihor deoarece nu mai este sigur de funcţia sa de preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Calitate în Serviciile Publice (echivalentă cu poziţia de secretar de stat în MAI), după ce a fost suprins folosind maşina de serviciu de la minister pentru a o plimba prin Bucureşti pe fosta sa adjunctă, Simona Iancu, împreună cu care are o relaţie de mai mult timp.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
17 Comentarii
Kurva si Vagabondu
S-AU VAZUT, S-AU PLAKUT, S-AU f..U..TUT Se potrivezc de miznune! SzaKull si petekull! Sunt perekea anului! Mai bine nu se puteau pedepsi, decat sa fie unul al altuia! Problema este ca amandoi sunt invatati sa PRIMEASKA! ...de la altii , evident! Cand nu vor mai avea, isi vor scoate ochii! Nu este ea mai ieftina ca el! Cat priveste neuronul din capul fantelui, s-a topit de mult, iar sifilitika are Kuru in lokul kapului! Le uram de Craciun, sa fie ca salariile bugetarilor,adika MICI si INGHETATE!!!!!!!!!!!
Postat 22 Decembrie 2010, 12:01 de Danutza Alchoolika P
i-ai facut
I-AI FACUT OAMENI PE TOTI DE-AI LUI SEREMI.aSTA-I MULTAMU?!MATEI TREZESTE-TE !!!P....ZDA LUI SIMONA NU-I MAI DULCE CA PUTEREA!CE FACI?DORMI? UNDE ESTI? te-AI PIERDUT PRIN PARFUM DE FEMEIE IEFTINA>>>PACAT!NOI CREDEM IN TINE !WEK UP!BAIETE TE FEAC VARZA NISTE PULIFRICI SI NISTE FEMEI IEFTINE DE CONSUM. TREZESTE-TE!TREZESTE-TE!POTI SA-I FACI !TOTUL E LA TINE IN CAP SI MINTE .FA-O!!!!!!!
Postat 22 Decembrie 2010, 03:07 de dallyla66
pentru ANONIM
eu nu contest ca nu ai dreptate dar cum evitam sa avem tangenta cu spaga daca PRIMARIA asa functioneaza in continuare practic si tacit acceptam majoritatatea(vezi sarbatorii cate "cadouri " se dau) , "decat refuzul mai bine te faci frate cu dracul pana treci puntea sau ce sa fac sa mor de foame?" spagari EXISTA totul e din sistem exista paza dar de acte nu si ca practica, exista DNA daor de fatada nu si in practicasi atunci ce rost are sa ne chinuim sa facem din negru alb?
Postat 21 Decembrie 2010, 10:12 de anca
pentru ANONIM
daca consideri ca in pdl nu sunt oamenii suficienti de caliatate de ce nu esti MEMBRU la ei? de ce dar critici, implica te sau taci, e un sfat dar nu critica incerca sa faci BINE , nu rau intentionat sa stai deoparte si sa privesti iti da dreptul la TACERE, acceptati lasitatate si taci ca noi te respectam , daca nu intra in HORA sa vezi ce bine iti pica cand cei care privesc doar critica , SANATATE sa avem!
Postat 21 Decembrie 2010, 10:08 de anca
Asta da
Am crezut ca unu varza cum a fost Matei ca director ITM n am sa mai vad, dar m am inselat amarnic.Pe Hodut saracu trebuie sa l inveti care i virfu creionului...Anonimule cred ca ai dreptate.Oare pe c e se marseaza la PDL....Am impresia ca regula e foarte simpla Stii sa scrii dispari , nu stii, poate te intereseaza un post de director.....Oricum e ultima lor zvicnire.Si uite asa idiotul care confunda Oradea cu Alesdul isi face de cap...Incompetenta peste tot.Sa vedem daca porcariile facute de MITA vor iesi la iveala
Postat 20 Decembrie 2010, 17:26 de didi
hmmm
Vai si amar de voi!!!! PDL = Nesimtire,spagat, incompetenta.Oamenii de calitate din partidul vostru sau pleaca sau se da la o parte.Asta e!!!
Postat 20 Decembrie 2010, 10:34 de anonim
URARE PENTRU"Porumbeii Calatori....la Bucuresti"
Tanti Simi, Biciclista! A, cazut si si-a Rupt Pistsssssssssssta, Si-i calare pwe JidveY Ce-i cu nasu;n Kurru ei! VAI, VAi, Draga GURU! Ramasesi numa' cu KuRRU!!!!!!!!!
Postat 19 Decembrie 2010, 20:26 de MOS Kraciunita
Umu\' Buuuuun, pe care l-a dus Draku!
Auzi ma, tu esti OMU BAT, care de oftica impreuna cu Rasmututa Expirata, va lingeti ranile reciprok la Garsoniera Konfort II din Velentia, unde aveti cuibusorul de impreunari! Puteti sa-i pupati in K, pe cei enumerati! Daka va dau voie ! Yes!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! V-ati fript!!!!!!!!!!!!!!!!!!! HA,HA,HA,
Postat 19 Decembrie 2010, 20:16 de Danutza-Putza
Nashpa
Urmeaza zile nashpa la ITM. Limbistul seremist Hodut va fi tovaras de furaciune si ilegalitati cu balena Ioana Mos, sefuta de servici, membra PSD, de forma, cu care vor reintroduce spaga si mita la ITM din vremea lui Negrutiu, Racz si Lupea. Hodut, Seremi si Mos erau duminica trecuta seara !!! pe la 20 la ITM si dezbateau probleme de strategie !!!! Interesant melanj ! Hodut e la ITM ca cica ar fi ramas fara servici la Statistica pt ca Dana Pasc a castigat in instanta (nici vorba ca omu a fost pe langa ca sef sa pregateasca o aparare beton)! Sora lui, Iulia, a fost angajata la Hidroelectrica, pe un salar balshoi, de idiotul de Groza, care a refuzat pe toti din PD! E clar ca examenul o fost o facatura, sa intre numai Hodut la oral! Cine de cine se teme in PDL? Hai Hodut, prezinta-ti ofranda in timp catre cuplul de aur al partidului Seremi-Ghilea! Poti sa o faci !
Postat 19 Decembrie 2010, 19:48 de omu` bun
Bursucu prostanac
NU poate alerga pentru ca este cu LIMBA-n K U R U lui JIDVEI! Da are un socru BETON! HODUT daca vrei sa ai zile bune, matura-l rapid pe prostu" de Carpaci , bursucu a facut un plan cu Jidvei si Carpa lui!
Postat 19 Decembrie 2010, 12:14 de Ana de la Turnatorie
Infractori de meserie ?
Unde le putem vedea cv urile la desteptii astia? Sa ne Facem o idee despre ce este vorba! Umflatu ăla de carmaci sa alerge singur si sa iasă pe locul 3 !!!!!!
Postat 19 Decembrie 2010, 08:31 de Misu de la scularie
de la un fost coleg de facultate
Felicitari noului sef de la ITM d-nului Nicolae Hodut, adevarul este ca d-nul Matei era varza, nu avea nici o treaba si cam duhnea a alcool tot timpul, sa vedem tanarul la munca, este bine ca a venit un suflu nou in aceasta institutie.
Postat 18 Decembrie 2010, 20:18 de mihai
x
Eugen Cîrmaciu un alt bashinos de 2 bani, care pana ieri era un obscur agent de vazari si acum brusc e "MAAAAAAAAAAAARE" director general. un tzaran parvenit din zona moldovei. la beci cu tot ITM ul ! doar la shpaga le sta mintea. eugene lasaaaaaaneeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee fugi la binsh la tata socru sa iti dea un blid de zama fomistu dra*cului ce esti
Postat 18 Decembrie 2010, 20:15 de x
simona
Who's Nicu Hodut" Habar n-am! Pacat de Simona Iancu, ea totusi stie despre ce e vorba la ITM! De ce s-a incurcat cu Matei? Iarasi habar n-am! Liciu Lupea(chiar daca de la PDL) a fost insa OK.
Postat 18 Decembrie 2010, 11:57 de dan oradeanul
ma faceti sa rad
s a ales din PDL un alt "SPAGARRRR" condus de SEREMI , dar din PSD NIMIC toti inoata pe BURTA sa nu se inece:)) dar PNL ce face ? de UDMRR nu mai vb s au axat pe bogatia geotermala :)) SUNTETI TERMINATI mai avetii felii de dat la ....... ? deduceti singuri cui :)
Postat 18 Decembrie 2010, 11:43 de dan oradeanul
Reglare de conturi.
Matei a gresit banca in care s-a asezat la ultimele alegeri din PDL Bihor. Cat priveste examenul pentru functia de director executiv al ITM Bihor, pedelistii nu au facut altceva decat sa confirme adevarata valoare a presupusului specialist Matei. Simona Iancu se va descurca,oricum Hodut este mai tanar ca Matei.
Postat 18 Decembrie 2010, 11:26 de SAFE
felicitari
felicitari colegu,esti the best!!!!!
Postat 17 Decembrie 2010, 20:56 de pass
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON