URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 August 2020, 14:22

Scandal în centrul Oradiei: Doi tineri, încătuşaţi şi ridicaţi de mascaţi de la o terasă de pe Alecsandri, deschisă după miezul nopţii (VIDEO)

Scandal în centrul Oradiei: Doi tineri, încătuşaţi şi ridicaţi de mascaţi de la o terasă de pe Alecsandri, deschisă după miezul nopţii (VIDEO) (captură video)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Doi orădeni au fost încătuşaţi de luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale al Poliţiei Bihor şi s-au ales cu amenzi în urma unui incident produs, sâmbătă noaptea, în centrul Oradiei, pe strada Vasile Alecsandri, în timpul unui control făcut de echipele mixte de poliţişti şi reprezentanţii unor instituţii publice privind respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii Covid-19.

Cu tupeu

Potrivit surselor BIHOREANULUI, incidentul s-a produs după ora 24, când, potrivit legii, localurile aveau obligaţia să închidă deja terasele. Localul fusese amendat deja, cu o seară mai devreme, cu 20.000 lei, din pricina unor nereguli privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice. 

Sâmbătă seara, în timp ce toate celelalte terase erau deja aproape goale, barul avea încă mai mulţi clienţi, strânși să sărbătorească o zi de naştere. La sosirea echipajelor mixte de control, doi dintre ei ar fi comentat - spun sursele - folosind un limbaj licenţios la adresa poliţiştilor, iar unul, care ar fi medic, s-ar fi pus chiar în faţa uşii localului, explicând că este o petrecere de ziua sa, încercând să-i oprească pe poliţişti să intre, pentru a nu închide localul.

Ulterior, tinerii au fost ridicaţi cu forţa de luptătorii SAS ai Poliţiei Bihor.

Incidentul a fost filmat, parţial, de un martor, care a publicat înregistrarea pe Facebook, ştergând-o ulterior. În înregistrare se vede cum cei doi tineri sunt culcaţi la pământ de mascaţi, în apropierea fostei fabrici de confecţii de pe strada Vasile Alecsandri, sunt încătuşaţi şi apoi introduși în autospeciala Poliţiei, în timp ce martorii vociferează, iar una dintre cliente le cere polițiștilor să nu-i lovească, pentru că soţia unuia dintre ei este prezentă şi e însărcinată.

De altfel, tânăra a şi încercat să se apropie de maşina Poliţiei, fiind oprită de unul dintre mascaţi, care îi spune că nici unul dintre bărbați nu este lovit iar soţului ei i s-a pus în vedere să plece şi nu a făcut-o, şi că-l va găsi la Poliţia municipiului, unde ambii tineri bărbaţi încătuşaţi au fost transportaţi, pentru declaraţii.

„Nu poţi impune lucruri prin frică"

Contactat de reporterul BIHOREANULUI, patronul terasei unde ar fi început incidentul, Cornel Hodişan, neagă că ar avea vreo legătură cu localul său. "Era 12.30, noaptea, când au venit echipajele de control. Oamenii plecau deja, erau ridicaţi, mergeau spre taxiuri. Au fost mai mulţi, şi da, a fost un medic care şi-a sărbătorit ziua de naştere. Au fost 24 de persoane, pe terasă, nu erau băuţi, nu au făcut scandal. Pe poliţişti nu i-a oprit nimeni să intre, iar cei doi care au fost reţinuţi nu s-au adresat poliţitilor, au vorbit între ei, şi nu pe terasă, ci pe stradă. Unul e medic, celălalt are două mastere, nu sunt haimanale. Oricum, nu poţi impune lucruri prin frică", susţine Hodişan. 

Cert e că, în urma incidentului, cei doi orădeni au fost sancţionaţi pentru împiedicarea organelor însărcinate cu menținerea ordinii publice de a-și îndeplini obligațiile de serviciu, faptă prevăzută ca şi contravenţie în Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

"A fost o procedură de încătușare normală. Cele două persoane au fost sancţionate cu 3.000 lei, respectiv 6.000 lei", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alina Fărcuţa, arătând că şi patronul localului a primit o invitaţie scrisă de la inspectorii ITM să se prezinte la sediul instituţiei. 

Reprezentanţii Poliţiei Bihor le reamintesc atât cetăţenilor, cât şi agenţilor economici că au obligaţia să respecte prevederile legale și măsurile de protecție sanitară în vederea prevenirii răspândirii Covid-19, atât cele privind regulile de distanţare socială, cât şi programul de funcţionare, limitat în cazul teraselor publice la ora 24.

UPDATE. Nu e medic

Verificările făcute de reporterul BIHOREANULUI  infirmă informaţia furnizată şi de Cornel Hodişan, patronul localului pe terasa căruia s-a produs incidentul de sâmbătă noaptea, cum că între tinerii încătuşaţi de mascaţi ar fi fost medic.

Sursele ziarului afirmă că nici sărbătoritul nu este medic şi nici între invitaţii săi nu s-au aflat cadre medicale. 

 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
24 Comentarii
Model de bune practici...
Iaca si robu excedat de statul militarizat roman,in desant pe terase si alte locuri unde vor cetatenii sa se simta protejati:[https://adevarul.ro/locale/timisoara/primarul-timisoarei-speriat-trupele-descind-terase-am-crezut-e-crima-i-au-gasit-droguri-1_5f44d8cb5163ec42714ed903/index.html]
Postat 25 August 2020, 13:37 de excalibur
Update - vine politia!
Facem o documentare mai ampla si gasim o sesizare,facuta pe Oradea City Report,simbata,22 august: "Pe Str. Vasile Alecsandri nr 21, Ia barul Gustoza , proprietarul ocupa toata strada, pune mesele in fata portii, suntem nevoiti sa ridicam clientii sa putem intra in locuinta, desi acest spatiu nu i apartine. De galagie si muzica nici nu mai vorbesc. M ar interesa, daca are un program de la 16-24 este legal sa mai chefuiasca si Ia ora 5 dimineata?? Toata vara am stat cu geamurile inchise din cauza galagiei. Politia a fost sesizata de mai multe ori. "
Postat 24 August 2020, 10:24 de excalibur
Shogun
Proprietarii bagă bani în clădirile alea faine, nu primăria, ea doar își asumă merite. Ba chiar întârzie plata unde are apartamente încât constructorul somează asociația de proprietari.
Postat 24 August 2020, 09:55 de oradeaveche
Centru de doi bani
Eu n-am văzut ţigăneală mai mare decât pe Republicii şi pe Alecsandri. La ce bun să bagi atâţia bani în clădirile alea faine să arate excelent, dacă poliţia nu mătură de acolo ţiganii şi românii ţiganizaţi care-şi fac veacul pe acolo? Să nu zică poliţia că nu ştie despre ce e vorba şi nici primăria. Nu e weekend să nu fie cohorte de ţigani veniţi de la Tileagd care te agasează de câteva ori pe Republicii şi nu există săptămână să nu fie mecle de neam prost cu comportamentul aferent pe Alecsandri. Îl mai avem şi pe biciclistul ăla tembel de se crede nu ştiu ce texan, de-şi pune muzică în timp ce pedalează prin tot centrul... Scuzaţi, dar cu exemplare din astea lăsate să cutreiere centrul Oradiei ca propria ogradă urbea asta arată ca de pe-acum bine-cunoscutul oraş-vedetă Videle...
Postat 24 August 2020, 07:33 de Shogun
Nelu_Colonelu
Tu n-ai nicio treabă cu EXCALIBUR, dar EXCALIBUR sa dat de gol de prost ce e/ești. Să le transmiți muta MU13 lui viata_profana, mechanic, Nelu_Colonelu, Colonelu_Nelu, QpqDornq, vulpea, exclusiv EXCALIBUR. Din partea mea, asta doar daca te întâlnești cu ei/el . El.nu mai e așa de prost sa posteze de pe indicativ EXCALIBUR, ce vrea sa posteze de pe pseudonim NEL_CONELU. La mulți ani , și un an nou fericit.
Postat 24 August 2020, 01:10 de Sandu2100
Men in black
E un concept in spatele caruia se ascund diverse teorii ale conspiratiei,subiecte de film,etc.Eu insumi aveam o fantasma cu aceste trupe speciale,ultrapregatiti,cu cagule,in van-uri negre cu geamuri fumurii,care descind din sferele lor inalte si anihileaza orice embrion de violenta,anarhie,orice tulburare adusa omului de rind,in trecatoarea lui existenta.Baietii vin,imobilizeaza si salta.Extrag "raul" din societate si-l defera celor abilitati sa se ocupe de problema.Asta-i jobul lor.Asta s-a intimplat,la urma urmei,in cazul nostru.Ei nu aveau de unde sti evenimentele emergente ale incidentului.Ii exoneram de eventuale vinovatii.Cine a generat deci evenimentul?Probabil exemplarul politiei romane,excedat de limbajul licentios al cetateanului(care defapt nu era medic,deci are circumstante agravante),nepregatit sa abordeze o situatie,nepregatit sa interactioneze cu cetatenii.El nu este un aparator&protector al cetatenilor,al este purtatorul sceptrului puterii efemere cu care a fost investit de superiorii sai,datator de amenzi,pulane...cu orgoliul inflamat de pozitia pe care i-o da uniforma,catusele si arma din dotare.Zice vela :"suntem cu ochii pe ei"."Pai nu numai cu ochii,si cu altceva".Iata cum s-au conformat ei ordinului ministrului.S-au pus cu genunchii si catusele pe cetatenii intimidabili si amendabili,in compensatie fata de toate scursurile din tara asta pe care nu-i vede nici politia,nici fiscul,nici cele 6 servicii secrete...Servim Patria
Postat 23 August 2020, 22:52 de excalibur
:))
Na bine, nu i mai bat daca tot insistati..Dar sa le scriu un regim alimentar as putea?:))) Nu stiu, dar fizicul lor duce a pensie! Totusi cred ca erau comunitarii cu masina de la SIAS:))Râdem ,glumim, *.em, plătim, dar in afara de 2-3 care intr-adevar sunt foarte pregatiti restul de 20 sunt băutori de bere...Si da ,hai sa zic pe aia dreapta provoc orice mascat la un maraton 5 km alergare, 200m innot, 100 flotari, 50 geno, 30 tractiuni făcute în 90min. Va astept pe pista in Felix luni-miercuri-vineri de la 5.30-7. După vb daca trebuie schimbat meniul sau nu:)
Postat 23 August 2020, 22:19 de Adrian_Preda
Mă Sandu2100
Eu n-am nici o treaba cu excalibur. Probabil suntem sau am fost colegi. Ca Primaria Oradea e mica. In concluzie, probabil ne cunoastem. Dar ce e clar e ca amandoi il cunoastem pe Nelu Colonelu care lucrează si el in PMO si amândoi suntem de parere ca primata nu merită miile de euro pe care i le dă primarul. Omul are creier de circopitec. De primată. Tehnologia nu e de el. Sa ramana la Digi24 si la Antena 3 la care se uita seara de seara cum face orice pensionar expirat rupt de realitatea profesională.
Postat 23 August 2020, 22:00 de User anonimizat
Sa ne ierte cititorii
Adrian_Preda..tu ai nume de luptător Tocmai de aceea..eu te rog frumos sa mai lași câțiva din "mascați"..nu ii bate chiar pe toți sub 1 minut pe MMA sau pe K1. Seara buna!
Postat 23 August 2020, 21:35 de User anonimizat
Adrian_Preda
Lauda de sine nu miroase a bine, vezi că sânt și campioni la judo printre ei, restul au barem și nu-i ușor.
Postat 23 August 2020, 21:19 de oradeaveche
Mars&Camora
Nu fac scandal pentru a cheltui bugetul de stat și a face spectacol, dar din 23 de mascați câți are Ipj-ul, in sala sau pe strada bat 20 din ei 1vs1 . Pot sa pariez cu oricine vrea acest lucru. Si cand zic ca i bat ,zic maxim 1 minut pe Mma sa K1 Cam atat ar rezista pensionarii . Nu vorbim de 2-3 dintre ei care intr-adevar sunt sportivi de performanță și fac cinste hainei care o poarta!!! Restul poate ma bat la băut bere si mâncat grătare...asa trebui să arate un luptător SIAS?
Postat 23 August 2020, 21:13 de Adrian_Preda
felicitari
felicitari mascatilor! asa e cand dai de retardati pe terase..
Postat 23 August 2020, 19:43 de leclick
excalibur
no vezi ce fain e amu, cu , camerele lui NELU COLONELU ????????
Postat 23 August 2020, 19:16 de Sandu2100
Adrian preda
Nu cumva tu ești unu din bombardierii aia care n-au țigări?! Mai lasă câțiva mascați..nu ii bate chiar pe toți..mulțumim anticipat!
Postat 23 August 2020, 18:57 de User anonimizat
@Adrian Preda
Te rog sa mergi in centru, faci scandal...sa vina mascatii, si sa i snopesti asa cum te lauzi. Sau e efectul vizionarii unui film cu Van Damme? :))
Postat 23 August 2020, 18:42 de mars
FELICITĂRI POLITIEI !!!!
Astfel de acțiuni ar trebui întreprinse în toate cartierele din oraș pentru păstrarea ordinii și liniștii publice.
Postat 23 August 2020, 18:31 de User anonimizat
Primatele "speciale" ale Poliției Bihor ...
... nu sunt cu nimic mai buni decât descreierații "guvernului lor" care omoară oameni prin spitale, invocând testarea de coronavirus ca fiind prioritară tratării comorbidităților !?! Ăștia de la poliția bihoreană nu au atâta habar ... că a fi prezent după ora 24:00 pe terasa unui local nu este infracțiune, nu-i nimic penal în asta șinici nu atrage necesitatea mobilizării de "mascați". Este o simplă prezență care, dacă încalcă o regulă efemeră, provizorie și temporară, reprezintă o contravenție cel mult. Așadar, polițiștii care au intervenit în acest caz au făcut un abuz și sunt ei înșiși niște infratori !?! Iar șeful lor, Haniș "liberalul" amator, poate deja să-și pregătească bagajul ... pentru că urmează curând să fie "avansat" !?!
Postat 23 August 2020, 17:58 de CrisDumi
Bodycam politie
Politistii ar trebui sa poarte toti bodycam-uri.Ai intrat in tura,start recording pina iesi.Vrei intimitate la buda?Nu te faci politist.Dupa aia confruntam filmarea politiei cu filmarea martorilor.Unde-s camerele megasistemului de supraveghere al primariei,conectate direct in dispeceratul politiei?Nu-s pe alecsandri,sub pasaj?Nevermind.Asa ca vorovim si ne dam cu parerea,pe ipoteze si presupuneri.Din text ,razbate ca :" control făcut de echipele mixte de poliţişti şi reprezentanţii unor instituţii publice ".Politie municipala,locala?Verificau terasele,ora 24 a venit,omul negru n-a sosit.Aniversatul s-a enervat,probabil,si nu i-a lasat sa intre,luindu-i la p__a.Politia chitantier a simtit ca-i bai si a chemat trupele SAS.Aia nu stiu sa curete oua si au executat o "procedură de încătușare normală".La sectie ,li s-a aplicat "împiedicarea organelor însărcinate cu menținerea ordinii publice de a-și îndeplini obligațiile de serviciu".Despre ce vorbim? "Unul e medic, celălalt are două mastere, nu sunt haimanale".La fel si restul invitatilor.Carne de tun pentru muschii si creierii organelor.Pledam pentru ordine si disciplina,dar pina la genunchi pe grumaz,catuse si amenzi,mai sunt citeva capitole in manualul politistului.Bibliografie:[https://www.mediafax.ro/social/politia-te-filmeaza-ca-n-sua-12-000-de-camere-de-corp-vor-ajunge-la-oamenii-legii-19417996],[https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/politistii-din-bucuresti-vor-purta-camere-de-filmat-cum-vor-arata-dispozitivele.html],[https://www.libertatea.ro/stiri/politistii-de-pe-strada-vor-avea-camere-de-filmat-la-uniforma-imaginile-pot-fi-folosite-in-instanta-2592811]
Postat 23 August 2020, 17:50 de excalibur
Cam rahitici mascați:))
Mascatii ăștia parca sunt din revista "Foamea" la ce fizic derutant au! Cum sa ții asa strambi in echipa de mascați. Dacă doamne feri as lovi pe unul d asta ar cădea încă trei:)) 2 minute sa le trebuiască sa încatuseze doi țânci...În 20 sec trebuiau să fie împachetati si in dubă . Cred ca astea sunt rezervele de la mascați si ca echipa mare probabil e in concediu:)
Postat 23 August 2020, 17:33 de Adrian_Preda
@rowald si @citizen
Dar cand politia face abuzuri, atunci e ok ca se filmeaza, nu? Cand nu va convine, atunci cel care filmeaza e "taran" si trebuie batut. Voi auziti ce spuneti? Politia si-a facut foarte bine treaba de data asta si asta s-a vazut si pe filmare. Bravo lor. Dar trebuie incurajata filmarea indiferent de circumstante, ca asa stie toata lumea exact ce si cum s-a petrecut.
Postat 23 August 2020, 16:48 de IrinaLoghin
...
La început umblam și eu la Custoza, Cornel îi om fain, doar că treptat au început să fie figuri și aere, m-am autoexclus de prin martie 2019.
Postat 23 August 2020, 16:12 de oradeaveche
3 puncte
1. Legea este lege . 2. Bravo politiei. 3. La toti handicapatii care filmeaza cu telefonul interventiile politiei / accidente etc. le-as baga telefonul direct in cur.
Postat 23 August 2020, 15:20 de Citizen
Tarani frageziti
Ar trebui data o bataie buna si idiotilor care filmeaza interventiile politiei, pentru ca ei obstructioneaza aplicarea legii. Boschetarii scandalagii trebuiau frageziti mai bine. Probabil niste tarani prosti, daca este sa tinem cont de accentul tovarasilor lor. Stati dracu la voi la tara daca nu va plac regulile din oras. In rest, bravo politiei.
Postat 23 August 2020, 15:10 de rowald
Dictatura medicala pnl
De la anu' urmeaza dictatura fiscala.Nu stim ce-a fost acolo,local,evaziune fiscala,20.000 lei amenda??,terasa,trecut de 12 noaptea,eveniment privat,mascati,imobilizari,trupe speciale...N-a fost bataie,nu s-au taiat cu cutite,nu pistoale, doar niste organe jignite verbal.Chiar nu inteleg de ce nu e trecut in fisa postului organelor sa nu riposteze la injuraturi,amenintari,atacuri verbale.Contra stipendiului lunar platit de cetatenii romani onesti,contribuabili.La agresiune fizica,da,schimbam foaia,imobilizam,incatusam,ducem la sediu,declaratii,amenzi.Mi se pare chiar hazliu ca,contribuabilul care bugeteaza aceste structuri,intr-un context nefericit, sa fie astfel tratat,pe banii lui.In schimb,structurile nu aplica acelasi tratament clanurilor de interlopi,violatori,criminali,pedofili.Privind povestea de la o distanta si mai mare,vedem cum statul,cu 1.5 milioane de bugetari,percepe taxe de protectie agentilor economici,deci indirect populatiei romaniei, si deopotriva direct cetatenilor tarii,pentru a-si recompensa nenumaratele hoarde de bugetari: 20.000 amenda horeca,3000+6000 cetateanul recalcitrant.In pur stil mafiot,interlop,duduieni,camatari.Mai mult,supercompetentul guvern liberal nu s-a atins nici macar de una bucata fir de par bugetar.In ciuda caderii economice.Violeta Alexandru a spus că acum în REVISAL sunt „1,4 milioane de angajați contractuali (prin contract de muncă) la entități ”de stat”. “De stat”= instituții publice sau entități private controlate de stat. Revisal/Reges + ANFP + militarizate, ar da 1.700.000”.Ea mai spune că „în REVISAL/REGES nu se regăsesc structurile ”militare”, MAI (despre care nu spunem, totuși, că e structură militară), MAPN, STS, SPP și serviciile secrete. Nici persoanele angajate prin contract de management prin și mandat de reprezentare și, personal, nu văd de ce nu ar fi”.Sursa:https://www.digi24.ro/stiri/economie/companii/ministrul-muncii-a-numarat-bugetarii-cati-angajati-sunt-la-stat-1291480
Postat 23 August 2020, 15:04 de excalibur
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON