URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Decembrie 2022, 12:34

Scandal cu bătaie şi înjurături la Sântandrei: Grecu și Borciu au fost reținuți de polițiști! (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Patru persoane, între care Mihai Gabor, alias Grecu, şi finul său, Mihai Borciu, au fost reţinute, în noaptea de luni spre marţi, în urma unui scandal produs luni seară în comuna Sântandrei şi pornit, din câte se pare, după o dispută între soţiile celor doi. 

A pornit de la neveste

Potrivit surselor BIHOREANULUI, Evelina Gabor și Cătălina Borciu s-au întâlnit la un ABC, unde ar fi avut un schimb de replici. La un moment dat, în apărarea Cătălinei Borciu ar fi intervenit chiar fiica ei.

Disputa verbală, care s-a desfăşurat în faţa vânzătoarelor şi a camerelor de supraveghere din magazin, a continuat apoi afară, unde adolescenta ar fi fost luată de păr de soţia lui Gabor, care, enervată de situaţie, şi-a sunat soţul. Drept urmare, şi adolescenta şi-a apelat tatăl.

Întâlnirea dintre cei doi bărbați s-a transformat într-o bătaie în toată regula, în plină stradă, în zona centrală a localității, de faţă cu susţinători care, de o parte şi de alta, încercau să-şi ajute favoriţii, dar şi cu martori. Au fost prezenți inclusiv reprezentanţi ai Poliţiei Locale, ajunşi la faţa locului, care au încercat să-i liniștească, însă fără succes.

În timpul scandalului, care a fost înregistrat video chiar de fiica lui Mihai Borciu (video jos), se vede cum ambii combatanţi au pietre în mână, cum în apărarea lui Borciu sar doi angajaţi ai unei firme de pază, dar şi o tânără, angajată la firma lui Borciu. Imaginile mai arată cum Grecu se fereşte din calea lor, dar şi cum acesta din urmă îşi păcăleşte finul, cerând "o discuţie" după care, văzând că Borciu se apropie, încearcă să-l lovească cu pumnul. 

Patru persoane reținute

Bătaia, care a durat în jur de 5 minute, s-a terminat prost pentru cei doi combatanţi.

Luni seară, atât Mihai Gabor, cât şi Mihai Borciu au ajuns la sediul Poliţiei Bihor, împreună cu încă două persoane, George Mărcuş şi Bianca Crâşmar, cei patru fiind reţinuţi de polițiști pentru 24 de ore. 

"Trei bărbaţi şi o femeie au fost reţinuţi pentru 24 de ore pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, respectiv pentru loviri şi alte violenţe. Au fost implicaţi într-o altercaţie spontană pe o stradă din comuna Sântandrei, şi-au adresat ameninţări, s-au agresat şi s-au provocat reciproc la acte de violenţă, indignând opinia publică", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul-şef Alina Fărcuţa. 

La ora publicării acestei știri, toţi cei patru se află la audieri, la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, unde procurorul va decide dacă va dispune pe numele lor alte măsuri preventive. 

Deşi contactate de reporterul BIHOREANULUI, nici Evelina Gabor şi nici Cătălina Borciu nu au dorit să comenteze incidentul. 

Vezi mai jos filmarea scandalului. Atenție, conținut explicit, limbaj licențios!

Prieteni, neamuri, dușmani...

După cum BIHOREANUL a mai scris, cei doi afacerişti, pe vremuri apropiaţi, sunt în prezent în duşmănie. Pe fondul tensiunilor, în vara acestui an, casa familiei Gabor a fost vizată inclusiv de o tentativă de incendiere cu cocktailuri Molotov.

Concret, doi indivizi înarmaţi cu cocktailuri Molotov s-au apropiat de casa lui Grecu, însă au fost surprinşi de proprietar, care şi-a auzit câinele lătrând şi a ieşit. Atacatorii s-au speriat şi au fugit, lăsând în urmă sticlele, găsite ulterior de poliţişti, care bănuiesc că în spatele atacului ar fi Mihai Borciu şi cumătrul acestuia, Romulus Markovics, alias Romi Neguş.

Cei doi au şi fost chemaţi la Poliţie, li s-a propus inclusiv testarea la poligraf, dar au refuzat. Amândoi au negat implicarea în acest episod.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
17 Comentarii
Cap de porc
Măi chiar așa, cine spunea că pocăiții sunt corecți, se înșală. fata care a filmat e pocăită, îndemna la scandal pe cei doi, dacă vreți e și ea complice la încăierarea celor doi. Mie chiar mi se pare un circ ieftin mai ales că duduia doar striga și incita spiritele mai tare. E bine așa că sa terminat cu bine, eu le propun celor doi să meargă la sală să își pună mănuși și să se bată acolo, de ce trebuie să-și spele hainele în public, să aibă ce râde lumea de ei... O zi bună.
Postat 29 Decembrie 2022, 22:03 de Cap-de-porc
Vedete nedeclarate
Trebuia sa vina Aurel să ii despartă. Și Negus cu o vorba buna sa ii împace.asa ar fi minunat sa va impacati și sa va mutați in Mexic. Dacă vrea poate și clanul Marcus sa meargă cu voi.doamne ajuta
Postat 21 Decembrie 2022, 08:28 de Florin_19_86
Bravo.
Proastele si debilii de Sântandrei....
Postat 21 Decembrie 2022, 06:33 de Citizen
@Szaby_Oradea
Toti care nu-s de acord cu tine sunt militieni, asa-i? Daca-ti spun ca esti pe langa subiect, tu vii cu completarea...asta in caz ca nu ne era clar cat de "din auzite" vorbesti. Dar nu, tu nu esti pe langa, eu sunt militian...si ala si ala si ala...toti sunt militieni ca nu sunt de acord cu tine. Mai ai de mancat multe paini pana sa intelegi cum merg treburile...deocamdata esti ca o baba care sta la coltul blocului si le stie pe toate...din auzite, normal.
Postat 20 Decembrie 2022, 21:32 de DanD
4 observatii pentru o lume mai buna
1. Cu asa femei n-ai alta alternativa in viata decit sa te bati cu altii ca sa defulezi 2. Grecu cred ca ia bataie si de la Adi Minune la cit ii de ''erou''.. sa se apuce de facut goblen 3. Politia din Sintandrei trebui desfiintata .. e complet inutila 4. Femeile trebuiau sa se bata intre ele pina la capat nu prin avatarurile lor de rahat
Postat 20 Decembrie 2022, 21:17 de TanarSiNelinistit
Domnule Szaby
Nu Politia e de vina, ci legile care lipsesc sau sunt facute in favoarea infractorilor. O seara eleganta
Postat 20 Decembrie 2022, 20:02 de User anonimizat
????
2 papagali borciu esti mai papagal decat papagalii, omul nu a vrut sa se implice ca tu oricum esti prost. Amandoi sunteti 2 prosti iar tu borciu daca fata care filmeaza ii fiica ta nu ma mir ce o sa iasa din ea cu limbajul ala de cartier mai bine ai invatao sa se joace cu papusile nu sa fie smardoaica mucoasa aia .
Postat 20 Decembrie 2022, 19:41 de GigelFrone
Unele lămuriri pt @DanD și Szaby_Oradea
Deasupra tuturor celor care s-au întâmplat în comuna păstorită de veșnicul primar...stau afacerile ilegale cu țigări coordonate de mari politicieni din Arad. Banii din afaceri se spală în comuna păstorită de veșnicul primar. Astfel se construiesc tot felul de imobile cu bani din contrabandă cu țigări. Aici e vorba de Mafie. Desigur instituțiile statului cunosc aceste lucruri însă nu au curajul să acționeze...au avut un pic de avânt atunci când Crișan a fost aruncat în aer... Ca să poată spăla în liniște banii gruparea din Arad avea nevoie de o altă grupare care să îi sprijine. Așa că nu puteau fi cei doi bătăuși împreună ci doar unul ales...deci scandalurile vor continua...
Postat 20 Decembrie 2022, 19:40 de Boss1
@DanD
Salut Dan. iti multumesc pt comentariu tau. Este unul foarte concret si la subiect, si aduce plus valoare discutiei. Macar ai scris cu diacritice, deci copilul tau a stiut sa iti seteze ok limba tastaturii la telefon. Eu nu am ajuns inca la performanta asta, dupa cum observi. Probabil esti pe tura si sindicatul te incurjeaza ca in loc sa cauti drogatii din trafic si dealerii din cluburi (de unde iti iei partea, probabil) sa stai pe Ebihoreanul. Dar e ok omule, eu nu mai cotizez de mult timp la statul roman. Pana una alta eu ti-am dat niste excemple simple si accesibile oricarui omn. Sistemul e de cacao. Tu, si 70% din colegii tai nu faceti nimic concret decat birocratie suplimentara si consum de resurse. Asta e valabil pt toti bugetarii daca stam sa ne gandim. Citeste comentariile mele si informeaza-te mai mult. FAPT: de ani de zile tigarile de contrabanda se vand la vedere in multe locuri din Oradea si RO. Aceeasi vanzatori. Unde e politia? De ani de zile mafia lemnului face miliane din taieri ilegale. Unde e politia? Iti zic eu: pe mana cu ei. TIGARI: https://recorder.ro/misiune-sub-acoperire-pentru-statul-mafiot/ LEMN: https://recorder.ro/?s=lemn&submit=Search Mai bine nu mai scrie pe forum ci iesi pe strada si fa-ti treaba de politist.
Postat 20 Decembrie 2022, 19:18 de Szaby_Oradea
@Szaby_Oradea
Baiatule, lasa tu astea ca e clar ca esti total pe din'afara. Nu mai bine iti vezi de oalele tale? De ce tot timpul va place sa va bagati ca proasta'n p.. in chestii de care n-aveti habar? Vrei sa pari dăștept? Ca sa pari dăștept, trebuie sa si stii cate ceva, altfel nu faci nimic mai mult decat sa ne arati, unora, cat esti de prost...informat, cel putin. Ai auzit si tu la televizor ceva si vii sa sari cu gura. Lasa-le tovarase ca nu-s de tine. P.S. si ca sa fiu si la subiect...tampita aia de urla in tot filmul, sunt curios ce bataie stie ea...a vazut si aia la televizor sau o ia acasa? retoric vorbind bine'nteles.
Postat 20 Decembrie 2022, 18:43 de DanD
Cocalari
S-au dus vremurile când Grecu făcea scandal în curtea Poliției Oradea. După ”intervenția în forță” a Poliției Sântandrei confictul a fost aplanat. :)))))))))) Sperăm totuși ca instanța să dispună cu privire la cei doi protagoniști principali măcar măsura controlului judiciar.
Postat 20 Decembrie 2022, 17:24 de Costin21
@BDE
Iti multumesc pt lectia de drept. O sa am grija sa mi-o insusesc. Pana atunci, afla ca oamenii din acest articol sunt certati cu legea de ani buni deja, si cel putin 2 dintre protagonisti ar trebui sa fie inchisi si sa vada cerul liber doar cand ar avea 60 de ani dar MAREA JUSTITIE de la noi functioneaza prost pt ca e gandita prost, de prosti. Politia in Romania isi face treaba doar cand e stransa cu usa sau nu au primit spaga corecta. Fapt: Gheorghe Dinica si Caracal iti zice ceva? Ia de aici: https://recorder.ro/politia-romana-in-misiune-de-autodistrugere/ FAPT: Toata lumea se inghesuie in structurile astea (Politie, Magistratura, MAPN) la 18 ani ca sa iasa la 21/22 pe usa, sa frece un birou inca 20 de ani pana la 41 de ani si apoi sa isi continuie viata de huzur, cand jumate dintre ei inca sunt perfect apti de munca la 41 de ani. Ca sa nu mai vb de faptul cum sunt calculate veniturile, atat in timpul activitatii profesionale cat mai ales dupa, la pensie. Tu probabil esti ceva politist sau procor de ai scris astea. Unde sunt actiunile de preventie. Unde e supravegherea? A da: de Micula si Politia Oradea ai auzit? Dar de asta: https://www.ebihoreanul.ro/stiri/filaj-deconspirat-adjunctul-sefului-politiei-oradea-i-a-luat-pe-sus-pe-baietii-de-la-doi-si-un-sfert-care-l-urmareau-166634.html
Postat 20 Decembrie 2022, 17:17 de Szaby_Oradea
Demisia
Bolovanul declara acum 2 ani ca daca in 6 luni aeroprtul nu va avea zboruri isi va da demisia. Bine ca Suceava are zeci de zboruri internationale, cred ca are vreo 20-25. Si Satu Mare e peste noi. Adica tot orasele unde sunt salarii mai mari.
Postat 20 Decembrie 2022, 16:07 de adi13
Szaby_oradea
Orașul e plin de țigani de mult timp iar Poliția nu are treabă cu aceștia ci cu cei care încalcă legea, fie ei de orice naționalitate. Poliția nu doarme..., probabil ești unul dintre cei care cred tot ce aude la televizor și care nu cunoaște procedurile legislative dar îi place să se bage acolo unde nu are habar. În cazul de față Poliția a luat măsura reținerii, ceea ce este maximul a ce poate face ca legislație. Dacă ar avea putere mai mare probabil tot tu ai plânge că au prea mare autoritate. Măsură arestului este luată de un judecător la propunerea unui procuror...,doar ca să știi. Oricum, cred că în țara asta am duce-o mai bine și fără cei ca tine, care vorbesc doar să se afle în treabă.
Postat 20 Decembrie 2022, 14:15 de bde
S-a umplut Oradea te tzig*ni si politia doarme
S-a umplut Oradea de tzig*ni si politia doarme. Platiti taxe prostilor. Apropo, stirea asta e cea mai citita de e Ebihoreanul azi, desii exista cel putin 2-3 alte articole/stiri care chiar sunt relevante si interesante pt orasul Oradea si judetul Bihor. Acelea au cateva sute sau max 2000 de vizualizari, dar stirea asta are - la ora cand scriu eu - peste 13.000 de vizualizari. Asta dovedeste calitatea oamenilor. Si se mai intreaba lumea de ce nu avem "loc" in spatiul Schengen... Ne meritam soarta!!! (da, asta e valabil si pt mine, ca am dat click ca ultimul bou pe acest articol care nu prezinta decat un c*cat si atat).
Postat 20 Decembrie 2022, 13:56 de Szaby_Oradea
Gradinita
Cine e tipa? Ca am nevoie de o comentatoare la UFC
Postat 20 Decembrie 2022, 13:48 de amirez
Fetili cu gura mare !
Se pare ca fetili baga zazanie. Asa e cand iti iei feti de genul acesta. In loc sa taca tot ele baga textul se vede clar in filmare.
Postat 20 Decembrie 2022, 13:42 de Christa
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON