URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 03 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Octombrie 2023, 08:55

Roșu liberal: Tot mai multe parcări din Oradea se înroșesc, în ciuda promisiunilor edililor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În ciuda administraţiei liberale, Oradea devine un oraş tot mai roşu. Primăria extinde "zona 0" de parcări, adică locurile marcate cu roşu instituite în 2021, pentru care ora de ocupare costă dublu faţă de cele galbene, adică 8 lei.

La vremea înfiinţării parcărilor cu durată limitată, primarul Florin Birta lămurea că acestea vor fi înroşite în zona centrală pe o rază de 300 metri de garajele supra şi subterane construite de municipalitate, astfel încât şoferii să aibă o alternativă mai ieftină în aceste parcări.

Acum, însă, Primăria îi obligă pe şoferi la plimbări mai lungi. Zilele trecute, au fost înroşite toate locurile de pe Aleea Emanuil Gojdu, prin spatele Colegiului Gojdu şi Facultăţii de Medicină, precum şi cele din strada Libertăţii.

Explicaţia e aceeaşi: orădenii au în proximitate parcări supra sau subterane, unde îşi pot lăsa maşinile mai ieftin şi fără să aglomereze carosabilul. Numai că "proximitatea" nu e chiar aşa accesibilă.

De la Colegiul Gojdu până la parcarea din strada Independenţei, cea mai apropiată, este o distanţă de peste 600 metri, iar din strada Libertăţii până la parcarea din spatele Tribunalului sunt 500 metri.

Ce-i drept, Primăria urmează să mai deschidă una pe strada Iosif Vulcan şi alta sub Catedrala Ortodoxă din Centrul Civic, dar, după cum se vede, s-a grăbit să-i suprataxeze pe şoferi înainte ca acestea să fie date în folosinţă.

Dovedind, din nou, că are "pasul" ultra-rapid când vine vorba de încasat bani.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Sandu cel cu buda in curte
Deja virginul frustrat ne spune de alegeri, acest Sosoaca local inproasca numai propaganda sovietica, primitiva asa cum e el. Baga sandu, non stop
Postat 12 Octombrie 2023, 06:11 de vasi13
Maikeltroll
De undeva trebuie scoși bani, dar corecțiile alea financiare nu sunt asa de mari, soluții sunt in 2025 știm pe cine votăm.
Postat 11 Octombrie 2023, 21:37 de Sandu2100
Tiganu' si magaru'
No, amu cind s-o-nvatat fara mincare, o murit, saracu'...
Postat 11 Octombrie 2023, 11:44 de excalibur
.
De undeva trebuie scoşi banii pentru corectiile financiare din fondurile EU. Am inteles că taxele si impozitele, vor rămâne la fel si pentru 2024, asa au facut si acum 4 ani, retetă care prinde bine la tăuni, in 2025 isi vor lua înzecit revanşa, totu-i calculat.
Postat 11 Octombrie 2023, 11:14 de Maikeltroll
Colbul de pe santiere
Da e minunat sa traiesti in comuna (a se citi Oradea Mare ) mare a actualiloe edili. este ca asa o trateaza ca pe comuna lor? (intrebare retorica).E atat de gros ,,glodul " si atata larma de parca am fi pe tonsoanele canalului Dunare-Marea Neagra la inceputul anilor 80 (pentru cei care au prins vremurile acelea).Nici in Murfatlar unde era o colonie de oameni profesionisti de altfel nu era atata ,,glod". Da stiti de ce?(intrebare retorica). Erau altfel de politicieni ( a se citi calitate umana nu neaparat membrii de partid ,,comunisti").sa le multumim descultilor edili? Oare se cuvine o multumire sau un dezgust?Apreciati dumneavoastra cei vizati (adica voi ,,edililor")
Postat 11 Octombrie 2023, 09:58 de User anonimizat
Undeva greșim
Nici nu ști cum e bine în orașul ăsta... dacă îți lași mașina acasă, nu se vor schimba culorile parcărilor, dacă dorești să circuli cu OTL, trebuie de pornești cu o oră și jumătate mai devreme, să nu mai vorbim de orele de vârf când oricum nu ai loc. Undeva greșim noi, comunitatea și poate prin faptul că nu facem nimic.
Postat 11 Octombrie 2023, 09:50 de Ralu
zile grele
Aceasta administratie face tot posibilul pentru a stresa tot mai mult populatia orasului. Daca ati avea un transport in comun fluent si cu cap gandit, lumea s-ar deplasa mai mult cu tramvaie si autobuze OTL. Dar in situatia in care in fiecare dimineata, la ore de varf, vezi copii cum sunt in pericol de a nu putea sa stea in zona de refugiu (atat de multa lume este), cum nu reusesc sa urce din cauza aglomeratiei si tu, ca administratie ce faci? Nu le dai nicio alternativa! Dar inrositi totul, pana nu veti mai avea vospea! Vopsiti-va si capetele voastre patrate in rosu! Sa va vada lumea cat sunteti de minunati! Ca nu avem parte decat de taxe, praf, zgomot, amenzi, timpi pierduti! Si se traieste minunat in Oradea!
Postat 11 Octombrie 2023, 09:25 de Socrate
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON