URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Ianuarie 2022, 09:37

Program de mentorat la clubul Crişul din Oradea: 12 foşti şi actuali sportivi, calificaţi pentru activitatea de instructor (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pentru a veni în sprijinul foştilor, dar şi al actualilor sportivi şi antrenori, clubul Crişul Oradea a desfăşurat, în premieră, un program de mentorat, prin care 12 persoane au fost calificate în activitatea de instructor sportiv.

Cursul a fost organizat gratuit în parteneriat cu Centrul de Formare Profesională M.A.R.A. SRL.

Acesta s-a desfăşurat în perioada 20 octombrie – 6 noiembrie 2021, având o durată de 80 ore (20 de ore teorie şi 60 de ore practică), absolvenţii bucurându-se de a intra în posesia certificatelor luni, 17 ianuarie.

Lectorul principal al cursului a fost universitarul Mircea Valentin Muntean, secondat de lectorii şi formatorii modulelor cu caracter general, Carmen Dinescu şi Tiberiu Suciu.

Conform organizatorilor, instructorul sportiv are activitate în domeniul sportului de performanţă în ramuri de sport recunoscute de către Ministerul Sportului prin certificatul de identitate sportivă.

Cei 12 cursanţi de la CS Crişul care au beneficiat de acest curs sunt: Blaj Adrian, Buri-Brotea Trifan Remus, Ilisie Flavius-Nichita, Ilisie Horaţiu Bogdan, Luncan Iosif Darian, Marinescu Raul, Mehes Cristian, Roşu Marius, Soanea Bogdan Alexandru, Ţic Florin Marcel, Ţifrea Dragoş Ovidiu şi Vidican Oana Elena.

Absolvenţilor li s-a eliberat un Certificat de absolvire recunoscut de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale și de Ministerul Educaţiei, valabil în peste 60 de ţări.

În urma cursului, cei 12 absolvenţi au dobândit competenţe profesionale în menţinerea igienei personale şi a formei fizice generale; aplicarea normelor de sănătate şi securitate în muncă şi în domeniul situaţiilor de urgenţă; anatomie umană-noţiuni generale; organizarea activităţii proprii; gestionarea informaţiilor; pregătirea activităţii de instruire; instruirea sportivilor; evaluarea nivelului de performanţă a sportivilor practicanţi la procesul de instruire şi pregătirea specifică ramurii de sport.

"Mă bucur foarte mult că am reuşit să ducem la îndeplinire acest program de mentorat, fiind o premieră în ţară în cadrul structurilor departamentale ale Ministerului Sportului, mai ales în această perioadă pandemică. Având un succes mare, dorim să continuăm şi în anul 2022 acest program pentru sportivii sau foştii sportivi ai clubului nostru, pentru a le oferi un sprijin în activitatea lor sportivă, dându-le astfel posibilitatea de a construi o carieră în sport şi după încheierea activităţii ca sportiv", a declarat Pető Dalma Csilla, directorul Clubului Sportiv Crişul Oradea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON