URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 30 MAI 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De zece ani, zona centrală a Oradei este chinuită de șantiere și nici nu se întrevede finalizarea lor. La început a fost șantierul digului de pe malul stâng, de lângă Primărie. A ieșit o lucrare bună, dar, ca orice dig, cam austeră. E drept că nu poți planta vegetație în zona de protecție, pe ditamai digul, dar poate că mai multe jardiniere ar trebui amplasate, mai ales că lumea a descoperit cu plăcere noua promenadă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Ajunsă deocamdată la prima săptămână, greva din învățământ se așterne ca o piatră tombală peste domnia președintelui Klaus Iohannis. Încă de mult, mulți dintre cei care l-au votat au ajuns să-l disprețuiască, să-l considere groparul marilor speranțe din 2014, dar abia prestația sa în actuala criză din învățământ le pune definitiv lespedea.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că greva generală a profesorilor este justificată și că salariile lor ar trebui mărite?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Codul de procedură penală din 2014 prevede o procedură larg aplicabilă în practică prin care se soluționeză dosarele penale ce au ca obiect infracțiuni minore comise, de regulă, de către persoane fără antecedente penale, situații în care cheltuiala statului cu judecarea „găinăriei” ar fi disproporționată față de efectul produs în societate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Steatoza hepatică reprezintă o acumulare excesivă de grăsimi la nivelul ficatului (în special trigliceride) cu mărirea sa uşoară până la moderat şi cu caracter benign şi reversibil de obicei, dar uneori putând deveni gravă, cu evoluţie spre ciroză (în condiţiiile acumulării excesive şi îndelungate şi a asocierii unor factori nocivi). În mod normal, ficatul conţine 2-4% grăsimi.
20 Ianuarie 2022, 09:37

Program de mentorat la clubul Crişul din Oradea: 12 foşti şi actuali sportivi, calificaţi pentru activitatea de instructor (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pentru a veni în sprijinul foştilor, dar şi al actualilor sportivi şi antrenori, clubul Crişul Oradea a desfăşurat, în premieră, un program de mentorat, prin care 12 persoane au fost calificate în activitatea de instructor sportiv.

Cursul a fost organizat gratuit în parteneriat cu Centrul de Formare Profesională M.A.R.A. SRL.

Acesta s-a desfăşurat în perioada 20 octombrie – 6 noiembrie 2021, având o durată de 80 ore (20 de ore teorie şi 60 de ore practică), absolvenţii bucurându-se de a intra în posesia certificatelor luni, 17 ianuarie.

Lectorul principal al cursului a fost universitarul Mircea Valentin Muntean, secondat de lectorii şi formatorii modulelor cu caracter general, Carmen Dinescu şi Tiberiu Suciu.

Conform organizatorilor, instructorul sportiv are activitate în domeniul sportului de performanţă în ramuri de sport recunoscute de către Ministerul Sportului prin certificatul de identitate sportivă.

Cei 12 cursanţi de la CS Crişul care au beneficiat de acest curs sunt: Blaj Adrian, Buri-Brotea Trifan Remus, Ilisie Flavius-Nichita, Ilisie Horaţiu Bogdan, Luncan Iosif Darian, Marinescu Raul, Mehes Cristian, Roşu Marius, Soanea Bogdan Alexandru, Ţic Florin Marcel, Ţifrea Dragoş Ovidiu şi Vidican Oana Elena.

Absolvenţilor li s-a eliberat un Certificat de absolvire recunoscut de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale și de Ministerul Educaţiei, valabil în peste 60 de ţări.

În urma cursului, cei 12 absolvenţi au dobândit competenţe profesionale în menţinerea igienei personale şi a formei fizice generale; aplicarea normelor de sănătate şi securitate în muncă şi în domeniul situaţiilor de urgenţă; anatomie umană-noţiuni generale; organizarea activităţii proprii; gestionarea informaţiilor; pregătirea activităţii de instruire; instruirea sportivilor; evaluarea nivelului de performanţă a sportivilor practicanţi la procesul de instruire şi pregătirea specifică ramurii de sport.

"Mă bucur foarte mult că am reuşit să ducem la îndeplinire acest program de mentorat, fiind o premieră în ţară în cadrul structurilor departamentale ale Ministerului Sportului, mai ales în această perioadă pandemică. Având un succes mare, dorim să continuăm şi în anul 2022 acest program pentru sportivii sau foştii sportivi ai clubului nostru, pentru a le oferi un sprijin în activitatea lor sportivă, dându-le astfel posibilitatea de a construi o carieră în sport şi după încheierea activităţii ca sportiv", a declarat Pető Dalma Csilla, directorul Clubului Sportiv Crişul Oradea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6276 RON
  • 1 EUR = 4.958 RON
  • 1 HUF = 0.0133 RON