URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Decembrie 2020, 10:55

Prioritate zero: ridicarea tuturor restricţiilor inutile!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Din Parlamentul României voi spune STOP tuturor restricţiilor inutile şi mă voi asigura că toate drepturile şi libertăţile ce ne-au fost furate de Orban vor fi recâştigate.

Asta este alegerea pe care trebuie să o facem pe 6 decembrie. Trebuie să alegem între libertate şi restricţii, între libertatea şi lockdown, între libertate şi blatul politic PNL-PSD. Trebuie să alegem între a ne continua viaţa şi a rămâne captivii statului.

Există Covid-19? Da, cu siguranţă există şi face victime în rândul persoanelor vulnerabile. Este periculos acest virus? Este periculos, mai ales pentru că nu ştim nimic despre el, încă nu avem un vaccin sau un tratament universal valabil, în ciuda propagandei. Cu toate acestea, acest virus nu omoară libertatea. Nu ne ia drepturile.

Sunt necesare restricţiile şi măsurile de prevenţie decise de Orban? Nu! Spun un NU hotărât, asumat şi responsabil. De 9 luni de zile nu facem altceva decât să îngropăm economia, să ne sacrificăm copiii şi să ne pierdem drepturile şi libertăţile. Această perioadă a fost propice pentru guvernul Orban, ajutat de PSD, să ne facă dependenţi de stat, să ne determine să fugim unii de alţii, dar mai ales să trăim cu teamă şi suspiciune.

Ce am obţinut după 9 luni de restricţii aberante? 10.000 de cazuri Covid-19 pe zi, cea mai mare rată din UE la morţi din cauza Covid-19, o generaţie sacrificată, economie pe butuci, o populaţie mai bolnavă decât acum un an, pentru că profilaxia a dispărut cu desăvârşire din România.

Singura variantă pentru a ne întoarce la normalitate este testarea masivă şi izolarea cazurilor pozitive. Măsuri speciale pentru categoriile vulnerabile, dar, mai ales, testarea populaţiei să fie decontată de stat indiferent unde faci testul. Ajunge şi cu măştile neconforme, care ne fac mai mult rău, cu dezinfectanţii inutili şi cu declaraţia pe propria răspundere, care ne pune ştampila de infractor în frunte!

Pe 6 decembrie, votează poziţia 4 pe buletinul de vot!

Pe 6 decembrie, ALEGE LIBERTATEA!

FĂRĂ LIBERTATE NU EXISTĂ VIAŢĂ!

Material comandat de Pro România - Filiala Bihor şi realizat de Open Politics SRL, CMF 11200008

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
@nelinistitu
Tinere, ce ai fumat de nu ai inteles ce am scris? Cum ai ajuns la concluzia ca nu am vazut ca scrie ca e advertorial? Inca nu ti s-o trezit neuronul?
Postat 04 Decembrie 2020, 14:05 de unul
unul... mai prost
cat de limitat intelectual trebuie sa fii ca sa nu vezi ce scrie in partea de jos? ..... ... nimeni de la bihoreanu n-a scris mizeriile... e publicitate pentru bani... nu e clar saracule de unul?
Postat 04 Decembrie 2020, 12:25 de TanarSiNelinistit
catarama
Rau v-ati mai prostituat cu atatea articole de la acest candidat. Inteleg, vin sarbatorile si e nevoie de bani pentru salarii. Insa, pentru a fi credibili pe viitor, e nevoie si de o coloana vertebrala.
Postat 04 Decembrie 2020, 11:52 de unul
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON