URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 13 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
09 Noiembrie 2017, 12:44

Primăriile vor putea face exproprieri de urgenţă şi proiecte de regenerare urbană

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primăriile vor avea la dispoziţie instrumentul exproprierii în procedură de urgenţă pentru mai multe tipuri de investiţii.

"Camera Deputaţilor a votat la începutul acestei săptămâni modificările promovate de domnul Ioan Cupşa la propunerea Asociaţiei Municipiilor din România. Acestea prevăd posibilitatea exproprierii în procedură de urgenţă şi pentru amenajări de parcuri, locuri de joacă şi proiecte de regenerare urbană", a anunțat miercuri primarul Ilie Bolojan.

Potrivit edilului, măsura exproprierii rapide va permite municipalităţilor să atragă mult mai uşor finanţări europene pentru proiecte de regenerare urbană.

"Până acum se puteau face exproprieri doar pe procedura normală. Primăria deschidea un proces iar acesta putea dura şi doi ani. Până aveai o sentinţă finanţarea europeană pentru proiectul vizat era deja pierdută", a explicat edilul.

Măsura exproprierii rapide, la fel ca în cazul investiţiilor în drumuri şi reţele, a fost cerută de Asociaţia Municipiilor având în vedere faptul că axa de mobilitate urbană sunt alocate circa 100 milioane euro pentru proiecte de regenerare urbană.

Acestea vizează construcţia de clădiri sau amenajarea de pieţe ori parcuri pentru mobilarea unor terenuri, zone centrale sau industriale abandonate. Primarii s-au văzut puşi în situaţia de a nu putea atrage aceste fonduri pentru că exproprierea terenurilor necesare lucrărilor era un proces de durată.

Procedura exproprierii de urgenţă presupune evaluarea terenului şi virarea sumelor de bani reprezentând contravaloarea amplasamentului în contul proprietarului. Acesta, se poate adresa intanţei în cazul în care este nemulţumit de sumă dar nu poate bloca procedura de expropriere şi demararea lucrărilor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Exproprieri de urgenţă şi proiecte de regenerare urbană
De acord. Cu introducerea unui singur amendament.Efectuarea unui sever test pshihologic initiatorului unor astfel de proiecte,rapide,de urgenta,ultra necesare,pentru....o asa zisa regenerare urbana,dupa cum,vitezomanilor care sunt surprinsi circuland pe autostrazi,cu mult peste viteza maxim admisa,legala(spre ex.cu 172 km/ora).
Postat 10 Noiembrie 2017, 22:22 de platona
Oradeanul
Bunicului meu i sau luat 4300 m2 in anul 1995 pentru barajul de la Fughiu, nici pana in ziua de azi nu a primit contravaloarea anplasamentului, iar el a murit de 10 ani, iar cei de la primarie ne plimba pe mostenitori pana ne vom satura sa mai primim ceva. Multumesc iubita primarie cum iti bati joc de noi...Rusine..
Postat 09 Noiembrie 2017, 16:49 de Nelutu
Bolojan - Cupşa
Mecanismul bielă-manivelă funcţionează ca uns (cu gel).
Postat 09 Noiembrie 2017, 16:20 de eutanasiu
ce bine!
nu e voie sa te aperi ce doar sa-ti spui parerea despre pret! e bine ca ioan cupsa agreaza aceasta varianta... ce conteaza proprietatea daca se doreste regenerare urbana fara sens sau locuri de joaca, parcuri. hai sa demolam si sa facem parcuri si locuri de joaca noi. ce conteaza ca nu stim sa avem grija de cele existente si sa le intretinem astfel incit sa nu fie pericol pentru copii? hai sa crestem numarul lor chiar si daca asta inseamna demolare si distrugerea unor vieti!
Postat 09 Noiembrie 2017, 15:34 de seb77
Don't forget, Cupsa!
We will remember you!
Postat 09 Noiembrie 2017, 13:24 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON