URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 03 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Februarie 2011, 13:58

Primăria cere firmelor orădene să facă sponsorizări din impozitul pe profit

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Firmele orădene sunt invitate să doneze sume din impozitul pe profit pentru finanţarea unor proiecte ale oraşului. Conform Codului Fiscal firmele pot face sponsorizări în limita a 20% din impozitul pe profit datorat, fapt pentru care donaţia nu va afecta bugetul companiei. Având în vedere că firmele orădene plătesc anual impozit pe profit în valoare de 35 milioane euro, Primăria ar putea atrage astfel, venituri în valoare de şase milioane euro pe an.

Angajaţii Primăriei lucrează în prezent la un portofoliu de proiecte care va fi prezentat firmelor orădene în încercarea de a le convinge să sprijine dezvoltarea oraşului. Municipalitatea vrea să atragă sponsorizări pentru proiecte în domenii precum: medico-sanitar, cultural, artistic, educativ, de învăţământ ştiinţific, umanitar, religios, filantropic, sportiv, domeniul protecţiei drepturilor omului, asistenţă şi servicii sociale, protecţia mediului, social şi comunitar, de reprezentare a asociaţiilor profesionale, de întreţinere, restaurare, conservare şi punere în valoare a monumentelor istorice.

Formele de sponsorizare pot fi acordarea de numerar, livrarea de bunuri, executarea de lucrări sau prestarea unor servicii. Conform unui comunicat al Primăriei, în urma sponsorizării, firma obţine mai multe beneficii, cum ar fi promovarea numelui, imaginii şi mărcii, precum şi notorietate prin asocierea numelui cu proiectele municipalităţii.

Astfel, pentru sponsorizările primite, Primăria Oradea va trimite scurte rapoarte însoţite de fotografii, firmelor care au efectuat sponsorizarea şi totodată, va menţiona în conferinţele de presă şi în luările de cuvânt sponsorii care au sprijinit proiectele locale.

În cazul în care sponsorul nu optează pentru o destinaţie precisă a sponsorizării, această desinaţie va fi stabilită prin Hotărâre de Consiliu Local, la propunerea ordonatorului de credite.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Care cu care si cine de ce ...
Doar cu destinatie precisa ... daca esti un simpatizant al nesimtirii administratiei publice locale. Dar, pe de alta parte, sa nu va mirati ca veti avea surprize legate de invidia unor functionari, care deja se gindesc ca daca merge cu 20% pentru proiecte publice ar merge si 18% iar restul direct de la privat la privat.
Postat 14 Februarie 2011, 22:00 de CARE
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON