URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 03 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Februarie 2012, 08:52

Preşedintele CJ spune vrea să taie "mărunţişuri" de 5 milioane de lei din lucrările la Muzeu

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Radu Ţîrle, a deschis, din nou, subiectul noului sediu al Muzeului Ţării Crişurilor, amenajat în clădirea fostei Garnizoane, dar de data asta nu a mai fost vehement, cum s-a obişnuit, ci mai degrabă împăciuitor cu executantul lucrării, firma Selina.

Întrebat de jurnalişti de stadiul lucrărilor la Muzeu, preşedintele CJ a precizat că finalizarea acestora reprezintă o prioritate pentru 2012 şi că aşteaptă încă din partea firmei Selina semnarea anexei la contractul pentru continuarea lucrărilor. "Am trimis anexa la contract în decembrie, semnată de noi, către Selina, dar aşteptăm să ne-o trimită înapoi. Ne dorim foarte mult să reînceapă lucrările odată cu încălzirea vremii", a spus Radu Ţîrle în conferinţa de presă de joi.

Potrivit acestuia, lucrările au fost finalizate în proporţie de 82% şi în scurt timp s-ar putea începe lucrările de înlocuire a ţiglelor la acoperişul clădirii executat de CIAC, care are nevoie de consolidări. Aceste intervenţii, îndelung disputate în ultimii ani, ar trebui făcute tot de Selina, "ca să nu avem discuţii pentru mai târziu", crede şeful CJ.

"N-a fost niciodată interesul meu să blocăm muzeul. Am spus de la început. Dar am semnat strict acele acte pentru care am acoperire", a spus Ţîrle, amintind că, pentru deblocarea situaţiei, a fost înfiinţată o comisie formată din 11 membri, între care şi angajaţi ai Muzeului, care vizează fiecare compensare între CJ şi Selina.

"În această comisie largă sunt toţi specialiştii noştri şi am deplină încredere că vor analiza şi vor hotărî de ce avem nevoie acum ca să mutăm muzeul. O parte din lucruri pot fi făcute mai târziu, de acolo se fac economii. Din prima analiză, comisia spune că poate economisi în jur de 50 de miliarde de lei vechi (5 milioane de lei n.r.), numai din lucruri de care ne putem lipsi din prima zi", a spus preşedintele Ţîrle.

Acesta a adăugat că este vorba de lucruri "exotice" precum "crocodili, recipiente, pensule sau calculatoare" fără de care instituţia poate funcţiona în primă fază.

Ţîrle a mai spus şi că bătaie de cap va fi şi cu mutarea exponatelor, deoarece în România există o singură firmă avizată de Ministerul Culturii pentru a transporta, în siguranţă, piesele de muzeu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Olimpiada rasului
Dl.Tarle s-a gandit (?) ca-i an bisect si se lasa cu Jocuri Olimpice.Apoi a scos-o pe-asta,demna de "Olimpiada rasului".Jonglerii cu miliarde.Apare,insa,alta intrebare:cat de serios e proiectul din care,din condei,se pot "economisi" atatia bani? Putem continua cu alta: Cate ASTFEL de "initiative" mai sunt pe rol?
Postat 17 Februarie 2012, 17:46 de gyorgy tozser
BRAVO
In sfarsit cineva care poate face si economie. Bravo lui. Ca bugetarii astia nu stiu numai sa strice banii pe prostii, doar sunt de la stat. Lasa ca Strica Bolojan banii pe floricele.... si pe mine cu ce ma ajuta BRAVO pt initiativa Tirle.
Postat 17 Februarie 2012, 15:23 de geta
Crocodilu lu peste!!!
Târle, arunca-te in Cris! Iti facem noi copca!!! PS: Aducem si crocodili.
Postat 17 Februarie 2012, 11:25 de moshu
Crocodile
Habar n-are ce vorbeste. Nu exista nici un crocodil in proiectul Vivariului de la muzeu, fiindca nu i-ar ajunge spatiul alocat. Deci dl Tarle n-a citit proiectul amenajarii noului sediu, desi l-a platit firmei de proiectare. In plus, Vivariul nu e un capriciu exotic, ci o componenta a oaricarui muzeu de istorie naturala mai serios, care atrage foarte multi vizitatori. La Oradea ar putea fi realizat si deschis publicului chiar "in prima faza", in cateva luni, fiindca e oarecum separat de restul expozitiilor, deci ar aduce venituri de la inceput, la scurt timp de la mutarea in cladire. Cata economie se face cu pensulele? De "inutilitatea" calculatoarelor ce sa mai comentam... Muzeul poate functiona si la lopata, fara calculatoare, nu?
Postat 17 Februarie 2012, 11:12 de PC
@mind
Felicitari pentu acest minunat comentariu! You made my day. Te tzuk. Fuck Tzarle & Co. Fuck ACTA! hehe
Postat 17 Februarie 2012, 10:23 de soul
un bou mincinos!
scuze, crocodili...
Postat 17 Februarie 2012, 09:40 de mind
un bou mincinos!
Intrebare: cat de mare bou trebuie sa fii sa pui semnul egal intre crocoli si computere? Raspuns: tarle. Pai penticostalu asta nenorocit n-a aflat nici in 2012 ca fara computer mai lucreaza doar nevasta-sa stenografa pe care si-a facut-o secretara? Nu l-a informat nici un pedist vajnic pe proaspatul traseist tarle ca profesiile intelectuale au ca obiect al muncii computerul? mai tarle fa-ti un serviciu tie si comunitatii: arunca-te in cris (dupa ce se dezgheata)!
Postat 17 Februarie 2012, 09:39 de mind
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON