URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 13 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
02 Iunie 2021, 21:23

Polo: CSM Oradea rămâne la statutul de vicecampioană naţională

Polo: CSM Oradea rămâne la statutul de vicecampioană naţională foto: Roby Boroș
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După un început bun, formaţia orădeană de polo CSM a fost de nerecunoscut în sferturile cu numerele 2, 3 şi 4 din meciul decisiv al finalei Superligii Naţionale, meci desfăşurat, miercuri seară, în bazinul Steaua din Bucureşti.

Deşi suporterii orădenilor şi-au pus mari speranţe în favoriţii lor în acest meci, în cele din urmă Steaua s-a impus clar, la o diferenţă de şapte goluri, cu scorul de 10-3.

Jocul a început bine, însă, pentru trupa pregătită de antrenorul Dorin Costrăş, care a marcat prima, prin Alex Popoviciu, ba mai mult, chiar s-a desprins la două goluri, după ce Ramiro Georgescu a înscris pentru 2-0. Până la prima pauză steliştii au redus din handicap, însă şi la finele primului sfert CSM se afla în avantaj, cu 2-1.

În sfertul II, steliştii au evoluat mult mai motivat şi au reuşit să înscrie de două ori, prin Tudor Fulea şi Alexandru Gheorghe, pentru a întoarce balanţa de partea lor. La acest scor, 3-2 în favoarea gazdelor, înainte de pauza mare, japonezul Seya Adachi a ratat o ocazie uriaşă, singur cu portarul Marius Ţic în faţă. La jumătatea confruntării, steliştii conduceau cu 3-2.

În jumătatea a doua, bucureştenii au controlat însă partida, iar în sfertul cu numărul 3 au marcat patru goluri, prin Alexandru Gheorghe de două ori, Francesco Iudean şi Tudor Fulea, pentru ca de la orădean, Dragoljub Rogac să reuşească să înscrie şi el o singură dată. În acest context s-a ajuns ca în ultima pauză avantajul Stelei să fie de patru goluri, scor 7-3.

Deşi nu prea mai erau multe şanse în ultima secvenţă, se aştepta totuşi o replică pe final a CSM-ului, care nu a mai venit însă, steliştii fiind mult prea montaţi să acorde vreo şansă elevilor antrenorului Dorin Costrăş.

Rogac a ratat un penalty în deschiderea sfertului IV, portarul orădean al Stelei, Marius Ţic dovedindu-se imbatabil în acest meci. Apoi, Andrei Prioteasa, Mihnea Gheorghe şi Levente Vancsik au înscris pentru bucureşteni, pentru a produce o înfrângere drastică trupei orădene.

Meciul s-a încheiat cu scorul de 10-3, iar Steaua şi-a adjudecat al 17-lea titlu naţional, în timp ce CSM Oradea a trebuit să se mulţumească din nou cu locul 2.

La final a avut loc şi festivitatea de premiere pentru ediţia 2020-2021 a Superligii Naţionale de polo, care a fost efectuată de noua conducere a FR Polo, în frunte cu preşedintele Alexandru Matei. Steaua şi-a luat trofeul de campioană, dar şi alte distincţii, precum cea de cel mai bun antrenor, atribuit lui Aurelian Georgescu sau cea de cel mai bun portar, care a fost desemnat Marius Ţic.

Marius Ţic este un sportiv orădean, dar care a cunoscut consacrarea în Capitală, iar evoluţiile foarte bune din ultima perioadă l-a dat drept portarul echipei naţionale. El a făcut un meci foarte bun şi miercuri seară în poarta Stelei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON