URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 03 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Martie 2013, 19:07

Percheziţii şi reţineri la Oradea: este vizată o grupare profilată pe obţinerea de credite cu documente false

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Biroul de presă al Poliţiei Române a anunţat, vineri, că poliţiştii Direcţiei naţionale de Investigare a Fraudelor şi cei ai Serviciului de Investigare a Fraudelor Bihor au destructurat o grupare profilată pe înşelarea unităţilor bancare prin obţinerea unor credite de nevoi personale cu documente de identitate şi angajare false.

Potrivit comunicatului, membrii grupării au acţionat în Bihor, în perioada ianuarie - februarie 2013, au înşelat patru unităţi bancare iar paguba preliminară se ridică la aproximativ 160.000 lei. Membrii grupării se prezentau la unităţile bancare cu persoanele în numele cărora solicitau creditele - orădeni cu situaţie materială precară - iar după aprobarea creditelor şi obţinerea banilor, le înmânau solicitanţilor o sumă infimă de bani, pentru aşa zisele prestări de servicii.

De asemenea, sunt bănuiţi că ar fi achiziţionat de la două magazine din Oradea, tot prin intermediul unor persoane cu situaţie materială precară, diverse produse cu plata în rate, care ulterior nu au mai fost rambursate. Bunurile respective erau vândute, iar sumele de bani împărţite cu solicitanţii. Existau cazuri când solicitanţii nici măcar nu primeau "comision", fiind anunţaţi că achiziţionarea de produse în rate nu a fost aprobată, cazuri în care bunurile erau valorificate la casele de amanet, iar banii obţinuţi intrau în totalitate în buzunarele suspecţilor.

Pentru prinderea şi dovedirea acestora, poliţiştii au organizat, vineri, şapte percheziţii domiciliare şi cinci controale la societăţile comerciale implicate, descoperind o parte din bunurile achiziţionate din magazinele orădene, instrumente de falsificare, medii de stocare a informaţiilor, diverse înscrisuri falsificate, precum cupoane de pensie, facturi de utilităţi, adeverinţe de încadrare în muncă, decizii de invaliditate etc..

"Urmare a investigaţiilor efectuate în cauză au fost identificate şapte persoane care au obţinut credite bancare în numele altor 22 de persoane" se mai arată în comunicatul care precizează şi că "din datele existente rezultă că reţeaua a acţionat pe o perioadă mai lungă de timp, iar cercetările urmează a fi extinse pentru stabilirea întregului lanţ infracţional şi a valorii totale a creditelor bancare obţinute în acest fel".

Surse judiciare au declarat BIHOREANULUI că, în urma acţiunii de vineri, 6 persoane, toate din Oradea, au fost conduse la sediul Poliţiei Bihor pentru audieri dintre care, două au fost reţinute pentru o perioadă de 24 de ore.

Este vorba despre Angela Babo şi concubinul ei, Marius Raul Simon, care sunt suspectaţi că au coordonat înşelăciunile şi au beneficiat de cea mai mare parte a sumelor obţinute prin credite false.

În cursul zilei de sâmbătă, cele două persoane vor fi prezentate procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru audieri.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON