URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
23 Martie 2020, 16:50

Noutăţi pentru orădeni: Urgenţele pediatrice, la Spitalul Judeţean, cele stomatologice la clinica FMF Oradea

Noutăţi pentru orădeni: Urgenţele pediatrice, la Spitalul Judeţean, cele stomatologice la clinica FMF Oradea Urgenţele stomatologice vor fi tratate la clinica FMF Oradea începând de marţi
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce Spitalul Municipal a fost pregătit pentru gestionarea îmbolnăvirilor cu COVID-19, Spitalul Clinic Judeţean din Oradea îi anunţă pe orădeni cum și unde se pot adresa, dacă au urgenţe medicale care erau tratate exclusiv aici.

Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Judeţean (strada Gheorghe Doja nr. 65) va gestiona consultaţiile pediatrice de urgenţă, în timp ce serviciile stomatologice de urgenţă vor fi asigurate la clinica de la parterul Facultăţii de Medicină (Piaţa 1 Decembrie nr. 10).

Clinica dentară de la FMF va fi deschisă începând de marţi, ora 15, a mai precizat Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea.

În linia întâi

Aşa cum BIHOREANUL a scris, spitalele din Oradea s-au reorganizat, în lupta cu îmbolnăvirile cu noul coronavirus. Bolnavii de la Spitalul Municipal au fost relocaţi în alte spitale din judeţ, iar aici au fost mutaţi pacienţii de la Boli Infecţioase, din staţionarul vechi (vizavi de Crişul).

„Spitalul Municipal va avea toate specialităţile unui spital judeţean, în aşa fel încât cei care vor suferi de infectări cu coronavirus şi vor avea patologie asociată de natură medicală sau chirurgicală să poată să fie trataţi în condiţii optime”, a explicat dr. Gheorghe Carp, duminică, într-o intervenţie făcută în direct alături de primarul Ilie Bolojan, pe Facebook. Din ordin al prefectului Dumitru Ţiplea, Carp este coordonatorul tuturor spitalelor din Bihor.

Fiţi responsabili!

Cu acelaşi prilej, doctorul a făcut un apel şi pentru bihoreni, cerându-le să meargă la Unitatea de Urgenţe a Spitalului Judeţean cu responsabilitate şi sinceritate. Altfel spus, să ceară ajutorul medicilor doar dacă au o urgenţă reală şi să fie sinceri în chestionarele pe care trebuie să le completeze, privind vizitele în străinătate sau contactul cu persoane auto-izolate. 

De asemenea, bihorenii care au fost în străinătate şi au simptome specifice COVID-19 - tuse, febră, dureri musculare sau dureri de cap - nu trebuie să meargă la Urgenţe, în centrele de permanenţă sau în alte cabinete medicale, ci să îşi contacteze telefonic medicul de familie.

Citeşte pe această temă şi articolele:

Cei din linia întâi: Spitalele din Oradea, reorganizate şi echipate pentru îmbolnăvirile cu coronavirus prognozate de săptămâna aceasta

Cum se pregătesc spitalele din Oradea în lupta anti-coronavirus: 75 de paturi de ATI, alte 10 pe drum, termo-scanner la Judeţean, pentru a depista orice posibil bolnav

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON