URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 10 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Pe 9 iunie, românii îşi vor alege nu doar primarii, ci şi eurodeputaţii. Suntem tentaţi să ignorăm importanţa scrutinului european, deşi afacerile europene sunt de fapt afaceri interne, ale noastre. Ne privesc direct, căci şi noi putem hotărî cum sunt gestionate, trimiţând în PE 33 de reprezentanţi şi având un comisar în executivul Uniunii.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Octombrie 2021, 14:35

Mii de pachete de ţigări de contrabandă au fost descoperite într-un BMW și un Nissan, în Bihor (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În total 8.500 de pachete de ţigări de contrabandă în valoare totală de peste 110.000 lei au fost confiscate în urma unei ample acţiuni desfăşurate de poliţiştii din Bihor.

Potrivit unui comunicat transmis vineri de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, ţigările de diferite mărci au fost găsite joi, în două autoturisme (n.r. - un Nissan și un BMW), conduse de doi orădeni cu vârste de 34 de ani, respectiv 39 ani, unul oprit în Ioşia şi altul pe Bulevardul Decebal.

Percheziții în Nojorid, șofer reținut

În urma descoperirii, se arată în document, poliţiştii au declanşat - cu sprijinul de specialitate al Direcției pentru Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române - şi două percheziții domiciliare pe raza comunei Nojorid, la imobilele deținute de un localnic de 44 de ani, bănuit că ar fi furnizorul celor doi orădeni, "în urma percheziţiilor fiind ridicate diverse înscrisuri și medii de stocare".

Cert este că ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar orădeanul în vârstă de 34 ani - șoferul Nissan-ului - a fost reţinut pentru 24 de ore.

Vineri, el a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru audieri, fiind plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

Prejudiciul cauzat astfel bugetului consolidat al statului este estimat la peste 200.000 de lei.

Amenzi de aproape 250.000 de lei

Acţiunea poliţiştilor de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Bihor a fost realizată în cadrul unei operaţiuni ample desfăşurat în perioada 6-7 octombrie pe raza întregului judeţ, în care au fost implicați 375 de polițiști bihoreni de la investigarea criminalității economice, poliție rutieră, de ordine publică, investigații criminale, alături de 8 jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Bihor și reprezentanți ai Gărzii Forestiere Oradea. 

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 758 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare totală de 245.229 de lei, cea mai mare parte, 505 la număr, fiind aplicate pentru nerespectarea prevederilor Codului Rutier.

Alte 145 de contravenții au fost aplicate pentru neportul măștii de protecție sanitară (25.500 de lei), 89 pentru încălcarea unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice (în valoare de 49.800 de lei), au fost constatate 4 contravenții silvice (12.000 de lei). 

De asemenea, au fost constatate 15 infracțiuni la regimul rutier, au fost reținute 54 de permise de conducere din care 6 pentru alcool, două pentru viteză și 46 pentru alte fapte, a fost depistat un urmărit internațional și au fost confiscate bunuri în valoare de 134.409 lei, aici fiind incluse şi ţigările de contrabandă descoperite, dar şi material lemnos în valoare de 15.409 lei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6364 RON
  • 1 EUR = 4.9753 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON