URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 20 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Voi nu simțiți că, încet, încet, sportul bihorean se duce la vale? Că, deși acum se dau mult mai mulți bani decât înainte, rezultatele sunt mai modeste? Ne-om fi prostit noi sau s-or fi deșteptat adversarii? Dacă la baschet am ajuns să tremurăm la meciurile cu Voluntarii, care joacă în sala căminului cultural din localitate, înseamnă că am făcut ceva greșit. Sigur, suntem în finală cu Clujul, dar parcă nu mai avem tăria de a aduce titlul acasă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Mai 2024, 08:40

Bucătăria autentic libaneză, noul concept culinar la Graf! (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Restaurant Graf anunță vești delicioase pentru orădeni: un meniu NOU - libanez! Graf devine primul restaurant din Oradea care vă propune un meniu cu specific autentic libanez!

Acum nu mai este nevoie să mergeți în alt oraș sau chiar în altă țară pentru a savura preparatele preferate din bucătăria libaneză! Împreună cu Chef Osama Kutaini - Budapesta, am creat, la Restaurant Graf, un meniu nou, cu specific libanez, care vă va oferi o experiență gastronomică de neuitat!

Cele mai îndrăgite preparate libaneze - hummus, falafel, shish kebab, shawarma, baklava și multe altele - sunt atent pregătite și perfect condimentate, pentru gustul autentic garantat!

Chef Osama Kutaini, proprietar al celor două restaurante renumite din Budapesta, Byblos și Jouri, începe un nou parteneriat, la Oradea, cu echipa Restaurantului Graf. Cu extrem de multă pasiune și cu vasta experiență acumulată de-a lungul carierei, Chef Osama Kutaini aduce în lumina reflectoarelor caleidoscopul de arome din bucătăria Orientului Mijlociu.

Înainte de a deschide Restaurantul Byblos din centrul Budapestei, Chef Osama Kutaini a lucrat în Arabia Saudită și în Dubai. Imediat după sosirea în Budapesta, în septembrie 2008, și-a început activitatea în bucătăria Restaurantului Costes, au urmat apoi Four Seasons și Buddha Bar.

Astfel, cu experiența acumulată în cei 20 de ani de activitate în hoteluri de lux și restaurante cu stele Michelin, a deschis, împreună cu fratele său, Chef Mohamed, primul restaurant propriu în centrul Budapestei, Byblos (cu specific libanez), în septembrie 2019, urmat, câțiva ani mai târziu, în noiembrie 2023, de un al doilea restaurant, Jouri (Lebanese Cuisine & Blend of Marocco).

„În ultimii ani, am avut o colaborare foarte reușită cu echipa Graf pentru mai multe evenimente gastronomice. Astfel, acest nou început mă entuziasmează și mă inspiră! Vă aștept la Graf să facem împreună această călătorie culinară plină de savoare! Pentru cei care obișnuiați să ne vizitați în Budapesta, vă invităm acum acasă, în Oradea, să vă bucurați de preparatele preferate!”, a transmis acesta.

Bucătăria libaneză este o fuziune surprinzătoare între bucătăria mediteraneeană și cea orientală, accentul fiind pe ingredientele proaspete, fructe și legume, ulei de măsline și usturoi, ceea ce o face una dintre cele mai sănătoase bucătării din lume, dar și pe o paletă generoasă de ierburi aromatice și condimente.

Călătoria gastronomică în bucătăria libaneză începe cu selecția de “mezzeh”, aperitive reci și calde: hummus, rahib (vinete coapte, legume și ulei de măsline), zacuscă, tabouleh (salată de pătrunjel cu roșii și bulgur), makanek (cârnați libanezi de miel cu rodie) sau falafel, continuă cu un fel principal pe bază de carne slabă de pui, miel, vită sau pește, și, desigur, se încheie cu alegerea desertului: kunafa (brânză dulce, griș, înghețată de vanilie), renumita baklava sau gazzel elbanat (vată de zahăr, înghețată de vanilie)! Un pahar de vin alb sau roșu, în funcție de preferința fiecăruia, acompaniază și împlinește armonios experiența gastronomică libaneză!

Noul meniu libanez este disponibil pe pagina noastră web restaurantgraf.ro.

Din meniul Restaurantului Graf vor face parte, în continuare, preparatele din meniul internațional, pe care clienții noștri le-au îndrăgit: faimosul nostru tartar Angus cu legume marinate și pâine prăjită, coastele de porc gătite în smoker cu ceapă la grill și sos BBQ, steakurile preparate la grill dar și selecția specială de burgeri recent lansată și primită deosebit de bine de către orădeni și nu numai!

Lansarea oficială a noului meniu cu specific libanez va avea loc weekendul acesta, 10-12 mai. Vă așteptăm, așadar, la Graf, alături de partenerii noștri: Crush Wine Shop, D&C Oradea, Coca-Cola și Ursus!

Orarul nostru:

- luni - vineri: 17.00 – 23.00

- sâmbătă - duminică: 12.00 - 23.00

Pentru a ramâne la curent cu noutățile Restaurant Graf, vă invităm pe paginile de Facebook și Instagram!

Pentru rezervări: 0754 99 11 33

Web: www.restaurantgraf.ro

(advertorial)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5879 RON
  • 1 EUR = 4.9751 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON