URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
18 Mai 2024, 20:50

Victorie cu emoții! CSM Oradea a câștigat primul meci de acasă în finala Ligii Naționale (FOTO/VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După un joc intens, cu miză mare mai ales pentru orădeni, aceștia au reușit să câștige primul meci jucat acasă în cadrul finalei Ligii Naționale, împotriva echipei U BT Cluj Napoca.

Scorul a fost 94-92, iar astfel elevii lui Cristian Achim au obținut și prima victorie din această serie finală.

Baschetbaliștii orădeni au luptat toată partida. Ei au intrat hotărâți pe teren și au condus la o diferență destul de confortabilă în primele două sferturi.

Lupta a fost mult mai strânsă în a doua jumătate a meciului, când fiecare fază a contat și când clujenii s-au apropiat periculos și, pentru o scurtă vreme, au condus pe tabelă.

Suporterii formaţiei roş-albastre au răspuns chemării echipei şi a clubului orădean şi au luat cu asalt tribunele sălii Oradea Arena, nu mai puţin de 4.720 de spectatori fiind prezenţi la această partidă, care a adus şi prima înfrângere pentru clujeni în actualul sezon din campionatul intern.

Impulsionaţi şi de publicul spectator, jucătorii de la CSM CSU au un început în forţă, iar Kris Richard a ieşit la rampă de mai multe ori pe parcursul primului sfert, când orădenii s-au desprins şi la 16 puncte, dar în prima pauză au intrat cu avantajul de 30-20.

Debutul secvenţei secunde a consemnat revirimentul oaspeţilor, care s-au apropiat la un singur punct. Elevii antrenorului Cristian Achim au reuşit din nou să se desprindă, pentru a intra în pauza mare cu un avantaj de opt puncte, scor 49-41.

În jumătatea a doua a partidei, jocul a fost foarte disputat, orădenii au rămas la conducere şi graţie lui Donatas Tarolis, care s-a remarcat de mai multe ori. Publicul a trăit din plin jocul şi a gustat spectacolul sportiv. Clujenii au reuşit să egaleze la 59, dar bihorenii au revenit la conducere şi au intrat în avantaj şi în ultima pauză, scor 69-63.

Cum era de aşteptat, ultimele zece minute au fost şi mai disputate, trăite intens atât de jucători cât şi de suporterii celor două formaţii. U BT Cluj s-a apropiat la o singură posesie, dar CSM-ul a găsit soluții să se mențină în avantaj.

Campioana şi-a arătat din nou forţa, ţinându-se aproape de orădeni şi ducând suspansul jocului până în ultima secundă.

Pe final de joc, Kris Richard s-a remarcat din nou, iar vicecampioana a reuşit o victorie frumoasă, îndelung aplaudată de public, cu scorul de 94-92.

Astfel, raportul general al întâlnirilor directe din finala Ligii Naţionale de baschet masculin a devenit acum 2-1 pentru clujeni, iar aceasta înseamnă că vom mai avea cel puţin două jocuri din ultimul act.

Următorul va avea loc tot la Oradea Arena, luni, 20 mai, de la ora 19.

În partida de sâmbătă seara, Kris Richard a fost cel mai eficace jucător al CSM-ului, el reușit 27 de puncte. De asemenea, Donatas Tarolis a contribuit cu 20 de puncte, iar Nijal Pearson a înscris 9 puncte.

De partea cealaltă, Bryce Jones a fost principalul marcator, cu 23 de puncte, secondat de DJ Seeley cu 19 puncte.

Reamintim că finala campionatului naţional de baschet masculin se joacă după sistemul cel mai bun din șapte partide. Conducerea CSM-ului îi aşteaptă însă pe suporterii roş-albaştrilor într-un număr cât mai mare şi luni seara la Oradea Arena, pe meciul cu numărul 4.

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON