URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 03 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Octombrie 2019, 19:34

Mașinile municipalității se mută la CAO pentru a lăsa mai multe parcări orădenilor în curtea Primăriei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Funcţionarii municipalităţii orădene vor trebui să se obişnuiască cu ideea că nu mai pot parca maşina de serviciu la intrarea biroului. Potrivit unui comunicat al Primăriei, începând din 4 noiembrie angajaţii vor fi obligaţi să îşi lase maşina în parcarea din curtea Companiei de Apă Oradea situată pe strada vecină.

"Pentru a facilita accesul cetăţenilor direct în instituţie, începând din data de 4 noiembrie, maşinile Primăriei Oradea, respectiv ale instituţiilor aflate în subordine nu vor mai parca în această curte, ci în cea a Companiei de Apă Oradea, locurile de parcare eliberate în acest fel fiind puse la dispoziţia cetăţenilor", se menţionează în comunicat.

Măsura luată va majora de la 26 la 42 numărul locurilor de parcare puse la dispoziţia orădenilor care au treabă la Primărie.

Pentru cei care nu ştiu: primele 30 de minute de staţionare în parcarea cu bariere din curtea clădirii Primăriei sunt gratuite. Pentru intervalul de 30 minute până la o oră, şoferii datorează 3 lei, pentru două ore 10 lei, iar peste două ore, 30 lei.

Sistemul de taxare a fost gândit astfel încât să ofere unui număr cât mai mare de contribuabili posibilitatea să parcheze în curtea palatului administrativ.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
CrisDumi
Da-ti un update
Postat 09 Octombrie 2019, 12:17 de Sandu1206
Sănduțo ...
... la primărie se merge doar pentru taxe și impozite, după capul tău ?!? Eram sigur că n-ai nicio treabă cu activitatea unei administrații publice ... habar n-ai cu ce se ocupă primăria și de ce este nevoie de un alt sistem de verificare și monitorizare, decât cel de limitare la 30' a eventualelor parcări de incintă !?! Penibile intervenții ai ... faci rău, cu comentariile tale, întregii echipe a edililor aleși !?!
Postat 09 Octombrie 2019, 09:38 de CrisDumi
Municipalitatea să-și vândă mașinile și să ia la mână bicicletele din patrimoniul primăriei !?!
Că au făcut piste pentru biciclete ... pe trotuare, pe carosabil, în parcuri și pe lângă râu !?! De ce funcționarii PMO trebuie să aibă mașini sub fund, că doar nu e nevoie să aibă muncă de teren în afara orașului și pot, astfel, utiliza bicicleta, tramvaiul sau autobusul ... ori taxiul dacă le miroase urât mersul pe jos !?!
Postat 09 Octombrie 2019, 09:33 de CrisDumi
Adevarat, "fraierii" platesc taxele si impozitele si....
Adevarat, "fraierii" platesc taxele si impozitele si "smecherii" le cheltuiesc prin abonamente la bugetul pmo. Cei ce platesc ar trebui sa nu se mai planga ci sa iasa la linsajul abonatilor la bugetul pmo.
Postat 09 Octombrie 2019, 00:23 de scortosul
A venit schimbul 3
Se face curatenie la subsol la bihoreanul.Sunt bune studiile de seara,incet-incet ne obisnuim cu gramatica limbii romane,care va duce inevitabil spre un sex liber consimtit.Pina atunci, Là-bas dans la vallée...
Postat 09 Octombrie 2019, 00:14 de excalibur
excalibur
Mai există și fraieri ca tine care stau la coadă sași plătească taxele și impozitele ::::)))))
Postat 08 Octombrie 2019, 23:55 de Sandu1206
"orădenii care au treabă la Primărie"
...vor da navala tinind cont ca "primele 30 de minute sunt gratuite".E o promotie care nu trebuie ratata.Iar daca,pe baza de ghinion,vor sta mai mult,banii colectati se duc direct la dezvoltare,buldozere,excavatoare.Cam 80-100lei/ora.E un schimb corect.
Postat 08 Octombrie 2019, 23:19 de excalibur
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON