URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 13 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
21 Decembrie 2017, 19:29

Magistrații din Bihor nu se opresc: Peste 30 de judecători și procurori au protestat din nou în fața Palatului de Justiție

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Peste 30 de judecători și procurori orădeni au protestat din nou, joi, în fața Palatului de Justiție, împotriva modificărilor aduse de coaliția guvernamentală Statutului magistraților, Legii Consiliului Superior al Magistraturii, respectiv Codurilor penal și de procedură penală.

Protestul a durat aproximativ o jumătate de oră, la fel ca și cele de luni și miercuri, magistrații oprindu-se în fața porții Palatului de Justiție cu robele în mână și comentând pe marginea amendamentelor care, în opinia lor, sunt cel puțin neclare și introduse în procesul legislativ fără să fie corelate cu punctele de vedere ale sistemului judiciar.

La protest au fost prezenți judecători de la Judecătoria Oradea, Tribunalul Bihor și Curtea de Apel, dar și procurori de la toate unitățile de Parchet, inclusiv de la DIICOT și DNA.

La fel ca în zilele precedente, la acțiune au participat și șefi ai instanțelor, între care s-au numărat și vicepreședinta Tribunalului Bihor, Crina Muntean, care îndeplinește în prezent și prerogativele de președinte al instanței, respectiv judecătorul Cristian Monenci, delegat la conducerea Tribunalului începând cu 1 ianuarie 2018.

Judecătorii și procurorii orădeni au anunțat că vor continua protestul și în cursul zilei de vineri. "Vom protesta atâta timp cât va fi nevoie", a declarat unul dintre judecători. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
gabriela
mergeti la munca ,dati termene 2 sau 3 luni ,salari regesti si nu vreti sa raspundeti ,explicati oamenilor de ce tine un proces banal 6 an la tribunal i ,bazat pe miciuni ,ce cardasi prieteni nanasi sant dar vine raspunderea voastra cum se poate sa judecati 5 ani fara sa fie platita taxa de timbru si dupa 5 ani ne dam seama si dati voie sa plateasca taxa de timbru dupa 5 ani ,ce este aici ,pute rau si altele ,cine este interesat sa ma contacteze sant multe
Postat 22 Decembrie 2017, 13:03 de todo
Verticali
Merita tot respectul si sustinerea noastra! O legislatie care saboteaza fatis tragerea la raspundere a coruptilor si infractorilor este catastrofala pentru imensa majoritate dintre noi si transforma meseria magistratilor intr-o farsa.
Postat 22 Decembrie 2017, 09:35 de poli
E ciudat!
E foarte ciudat că, de exemplu, nicio "somitate" locală "înrob(i)ată" nu e nemulţumită. Nu apare nicăieri stimabila doamnă Florica. Florica Roman. Recent "picaţii/picatele" la examen nu sunt nici ei/ele împotriva "sistemului", semn că au picat "pe bune". Nici condamnaţii din rândul lor nu apar nicăieri. Ei aşteaptă rezultatul ca să se poată "repoziţiona".
Postat 21 Decembrie 2017, 22:13 de eutanasiu
Explicatia !
Eu cred ca magistratii au evaluat gresit legile justitiei! In realitate, intentia legiuitorului PSD este de a promova o masura economica de stimulare a turismului! Romania va deveni primul paradis infractional de pe planeta! Toti infractorii vor dori sa vina in Romania, sa-si exercite profesia in mod liber, fara presiuni din partea statului paralel, sa beneficieze un mediu sigur, in care pot prospera si evolua, fara teama de persecutie si abuzuri.
Postat 21 Decembrie 2017, 21:11 de Petcu
Nu sunt magistrati ...
... sunt niste cetateni de la Sectia Civila a Directiei Penale de la noua organizatie liberala "Oradea Civica" !?!
Postat 21 Decembrie 2017, 20:11 de WinDos
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON