URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 13 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
30 Iunie 2015, 16:27

Încarcerat în 2013 pentru şpagă, fostul şef de la Protecţia Consumatorilor ar vrea să iasă din închisoare, dar judecătorii nu-l lasă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Veşti proaste pentru Sebastian Secoşan, fostul şef de la Protecţia Consumatorilor! Încarcerat din septembrie 2013 la Penitenciarul Oradea, unde execută o pedeapsă de 3 ani de închisoare pentru luare de mită, Secoşan mai trebuie să stea după gratii cel puţin încă patru luni, întrucât Tribunalul Bihor a respins ca nefondată propunerea de eliberare formulată de Comisia de liberare condiţionată a Penitenciarului.

Fostul şef al OPC Bihor executase două treimi din pedeapsa primită, iar la solicitarea lui Comisia a propus Judecătoriei Oradea eliberarea condiţionată. Propunerea a fost admisă pe 18 iunie, dar sentinţa a fost contestată de DNA Oradea la Tribunalul Bihor, care a pronunţat luni o decizie contrară, împotriva ieşirii lui Secoşan din închisoare.

"S-a admis contestaţia DNA împotriva sentinţei pronunţate de Judecătoria Oradea, care a fost desfiinţată, iar rejudecând instanţa a respins propunerea Comisiei de liberare condiţionată din cadrul Penitenciarului Oradea cu privire la condamnat", a comunicat purtătorul de cuvânt al Tribunalului Bihor, Cristian Monenci.

Totodată, judecătorii au fixat un termen de patru luni pentru reexaminarea hotărârii, ceea ce înseamnă că până atunci Secoşan nu va mai putea reînnoi solicitarea de a fi eliberat condiţionat. 

Hotărârea Tribunalului Bihor este definitivă.

Prins în flagrant în timp ce lua mită de la Ciprian Iovan, un cunoscut comerciant de etnobotanice condamnat pentru vânzare neautorizată de substanţe cu efect psihotrop, fostul şef al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bihor, PSD-istul Sebastian Secoşan, a fost trimis în judecată de DNA Oradea pentru luare de mită, în noiembrie 2012 fiind condamnat de către Curtea de Apel Oradea la 2 ani cu suspendare.

Procurorii DNA au atacat decizia la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, iar în septembrie 2013 magistraţii instanţei supreme au dispus condamnarea definitivă a lui Secoşan la 3 ani de închisoare cu executare.

Citiţi detalii despre subiect, în articolele: Secoşan va face închisoare! Fostul şef de la Protecţia Consumatorilor a fost condamnat la 3 ani cu executare şi Şpăgar spălat: Fostul şef de la Protecţia Consumatorilor, sub protecţia judecătorilor de la Curtea de Apel

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
parere
Asteptam cu nerabdrare sa postati si motivarea Dna Laura Gal, sa stim si noi motivele pentru care a fost respinsa aceasta cerere, care de altfel a fost aprobata si de comisia Penitenciarului, precum si de Judecatoria Oradea!!! Oare ce a determinat Tribunalul sa respinga deciziile celor 2 institutii abilitate?!, in conditiile in care 97% dintre aaceste solicitari sunt aprobate, inclusiv pentru criminali, talhari, violatori...?! Trebuie sa fi avut motive teminice!!... Suntem curiosi sa le vedem si noi... cititori normali, si locuitori ai acestui oras, daca tot doriti sa fim atat de bine informati.
Postat 30 Iunie 2015, 17:20 de danadana
te pup victoras!
Victoras Micula, te pupa fostul coleg din Elvetia! eu la facultate aici, pe tine te asteapta puscaria in Oradea! nici bacalaureatul nu ai fost capabil sa il iei!
Postat 30 Iunie 2015, 16:32 de milu_copilu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON