URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Ianuarie 2022, 08:57

Ilie Bolojan, preşedintele României!

Ilie Bolojan, preşedintele României! foto: arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Până acum, preşedintele Consiliului Judeţean s-a ţinut tare. Toţi cei care-l întrebau dacă nu e tentat de funcţia prezidenţială, de cea de premier sau de şef de partid, primeau răspunsuri monosilabice. Ba că are prea mult de lucru la judeţ, ba că nu ştie engleză, ba că funcţiile înalte la nivel central sunt pentru noile generaţii de politiceni.

Ei bine, Cătălin Tolontan, cu insistenţa lui, a reuşit să-i smulgă o jumătate de promisiune: aceea că nu exclude ca prin 2024 să candideze la preşedinţia partidului sau chiar a ţării.

Asta a cam tulburat puţin apele pe la Bucureşti, pentru că orice ai face, Bolojan este un personaj incomod, o pietricică în pantof, care chiar dacă nu te omoară, te sâcâie.

În primul rând e greu să fii şef de partid într-o formaţiune care se uită la tine cu albuşul ochilor. Nici măcar primarii din Bihor nu se omoară de dragul lui, din moment ce nevestele acestora n-au fost angajate prin sinecuri, ba copiii şi pilele au rămas pe drumuri odată cu tăierile de posturi. Iar la nivel naţional, unde Partidul Liberal este o variantă îngălbenită a PSD-ului, gândul că Bolojan ar putea fi şef se transformă în coşmar.

Nici păpuşarii care-l ghidonează pe Iohannis la Cotroceni nu mor de dragul lui Bolojan. E mult mai comod să conduci o ţară printr-un proxy de teapa lui Iohannis. Îi pui o crosă de golf în mână, nişte clăpari în picioare şi, în timpul în care e plecat în vacanţă, adică mai mereu, adevăraţii șefi îşi pot face mendrele.

Dar dacă vine alde Bolojan s-ar putea să întrebe de ce bugetul SRI, de exemplu, a crescut de patru ori în ultimii 10 ani, de ce grosul fondurilor de pensii care mutilează bugetul de stat se dau instituţiilor de forţă, de ce toate bisnisurile din energie sunt făcute de oamenii cu epoleţi...

Pe plan local, duşmanii lui Bolojan spun că acesta nu are faţă de preşedinte, deşi ca să fii preşedinte nu-ţi trebuie faţă, ci spate. Ieşirea asta cam prematură s-ar putea să-i dea bătăi de cap șefului Consiliului Judeţean. La cum merg lucrurile la noi, oricând negrul poate deveni alb, iar până îţi face CEDO dreptate eşti de mult scos la pensie.

La cum arată acum lucrurile, Ilie Bolojan poate deveni preşedinte doar în două situaţii: ori schimbă ţara, ori ţara se schimbă...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
CrisDumi aka KP
Dupa cum se vede, Bolojan nu fuge de raspundere, Bolojan te face responsabil, doar aia ca tine fug de raspundere
Postat 25 Ianuarie 2022, 10:41 de Sandu2100
Sandu, nebunu' liberalismului autohton.
Măi, caricatură ... tu ai văzut președinți ai României cu probleme nerezolvate pe timp de mandat sau după? Dar premier la DNA sau luat cu duba ai văzut? Fix în asta stă diferența de putere, între unul intangibil indiferent ce a făcut și altul care, chiar dacă e doar suspect de ceva, pleacă cu un picior in fund atunci când vrea președintele. Oare de ce bați câmpii pe aici, pe site-ul ăsta, dacă ești atât de dus cu pluta?
Postat 25 Ianuarie 2022, 10:23 de KP
BOLOJAN Premier
Presedintele nu are putere
Postat 24 Ianuarie 2022, 18:47 de Sandu2100
Dili-birtinezul si ifosele presedintiei
Daca nu va reusi cu linsul usilor la bucale (si sigur nu va reusi) dili-birtinezul mai are doua variante : 1. Presedinte de salon, la sectia "modele in administratie" , intr-un sanatoriu cu multa liniste, verdeata si medicamente . 2. Presedinte de celula, intr-o sectie de maxima siguranta, impreuna cu alte modele in administratie.... Succesuri la alegeri :)))
Postat 24 Ianuarie 2022, 18:24 de Silver_Cat
Efectul tunel
Efectul tunel, o caracteristică cheie a mecanicii cuantice, se produce atunci când o particulă trece printr-o barieră de potenţial a cărei traversare ar fi imposibilă după legile mecanicii clasice.„În lumea macroscopică obiectele respectă legile fizicii lui Newton. Dacă vă sprijiniți de un perete, acesta se opune cu o forţă care vă împiedica să treceţi prin el. În lumea microscopică lucrurile se comportă diferit, astfel încât legile fizicii clasice sunt înlocuite cu legile fizicii cuantice”. Neavind un partid de talia Consiliului Local Oradea, care sa-i voteze regulamentul de inaltime si aliniere, d-l Bolojan , profesor emerit de fizica,se va propulsa folosindu-se de mecanica cuantica. Va traversa bariera de potential numita popular, PNL, si se va materializa direct, prezident, surclasind functia de prim-ministru, devenita caduca. Cu care okazie, presa independenta obtine un nou adversar de devorat, aka robotul teleghidat Johanis. O noua era de bunastare vine peste Romania, de ziua ei...
Postat 24 Ianuarie 2022, 11:05 de excalibur
Presa centrală ne informează astăzi că ...
... a ajuns în Parlament o propunere de lege inițiată de niște deputați și senatori care au rămas datori șefilor de organizații județene, cum e și cazul lui Bolojan. Propunerea vizează modificarea Codului Rutier, astfel ca președinții consiliilor județene să beneficieze de mașini dotate cu sirene și lumini roș-albastre de semnalizare, la fel ca cele ale polițiștilor rutieri. Culmea e că boala grabei peste rând, la semafor, nici SPP-ul lui Johannis nu are prin lege. "Baronii" partidelor de la județe o au în schimb. Psihiatrie scrie pe fruntea lor (că-i Flutur sau Bolojan, că-i Mutu sau Tutu).
Postat 24 Ianuarie 2022, 10:48 de KP
La câți socio-psihopați adăpostește țara asta ...
... precis că Bolo ar ajunge în turul 2, susținut de o largă prostime care confundă sprânceana ce-i traversează fruntea dintre urechi cu "steaua" lui.
Postat 24 Ianuarie 2022, 10:40 de KP
Presedinte .... la psihiatrie !
Napoleon de Birtin incepe anul in forta : vrea presedintele Romaniei, al Europei, al Mapamondului. In numarul viitor va fi propus ca presedinte al sistemului solar, al galaxiei, al Universului. Pentru ca ..... bunul simt nu mai exista in gazetarie, iar Ilie-Psihiatrie isi poate exhiba oricand deliru-i cronic prin fituicile finantate de partid . Sictir, bah !
Postat 24 Ianuarie 2022, 10:11 de Silver_Cat
Concluzia e perfectă
La cum merge țara, la ce politicieni avem, nu o să-l aleagă delegații să candideze. Partidul nu vrea o persoană să facă pentru țară, partidul (oricare ar fi el) vrea o persoană care le va permite în continuare să își facă miș-mașurile.
Postat 24 Ianuarie 2022, 10:06 de Vio_427
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON