URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Ianuarie 2022, 14:04

În premieră, Bolojan spune ce mulţi vor să audă: "N-ar fi normal să exclud" candidatura la şefia PNL sau la preşedinţie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Declaraţii în premieră, făcute de Ilie Bolojan. Liderul PNL Bihor, preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor, "iese din reţinerea proverbială" şi, pentru prima oară, afirmă că "N-ar fi normal să exclud" candidatura la şefia PNL sau la preşedinţie.

Informaţia a fost publicată luni, într-un interviu, de jurnalistul Cătălin Tolontan de la Libertatea.

"Sunteţi un lider liberal puternic. Excludeţi posibilitatea să fiţi vreodată premier, şef la PNL sau să candidaţi la Preşedinţie?", l-a întrebat Tolontan, iar răspunsul lui Bolojan a venit franc: "N-ar fi normal să exclud şi nici nu e cazul".

"Deci nu excludeţi?", a insistat jurnalistul, răspunsul fiind acelaşi: "Nu exclud", a zis politicianul, adăugând: "Dar nu asta e problema de acum a României".

"Ideea asta că dacă vine cineva în politică este un salvator care va rezolva toate problemele este o aşteptare care nu va fi niciodată confirmată de realitate", a mai opinat, între altele, Ilie Bolojan.

Cum se înţelege Bolojan cu Iohannis

În acelaşi interviu, preşedintele PNL Bihor a vorbit şi despre relaţia sa cu preşedintele Klaus Iohannis, dar şi despre coaliţia de la guvernare - PNL-PSD-UDMR - cu care nu a fost de acord, dar pe care o susţine.

"N-am fost partizanul coaliţiei cu PSD, însă sper să meargă. De ce? Partidele mici fac revoluţii, partidele mari evoluează. Dacă nu evoluăm ca partid liberal, atunci ne merităm soarta. Tot rămânem în urmă. România nu are timpul acesta! În anumite zone e nevoie de revoluţii, în altele din stat, de evoluţie. Cum le îmbini e problema", a spus Ilie Bolojan.

"Nu putem spune că în primul mandat s-au făcut nişte lucruri extraordinare. Asta e realitatea. În al doilea mandat, părea o perspectivă", a mai spus el legat de Iohannis.

Ce spune Bolojan despre coaliția PNL-PSD-UDMR

"Dacă nici noua coaliţie PNL-PSD-UDMR nu merge, vă daţi seama că şi al doilea mandat al preşedintelui Iohannis nu va livra. Nu va fi un mandat de succes, asta e cât se poate de clar", a mai arătat liderul PNL Bihor.

Între altele, Bolojan a adăugat că dacă partidele de la putere nu vor face nimic pentru cetățeni, cineva va trebui să dea explicaţii.

"Putem rezolva o grămadă de probleme, care pot fi rezolvate. Sigur că au apărut evenimente neprevăzute, precum pandemia. Sau creşterea preţurilor la energie, sunt probleme mondiale. Dar, chiar şi aşa, nu e totuna cum acţionează Guvernul. Şi dacă Guvernul nu face în 2022 şi 2023 şi ce trebuie făcut, vor fi nişte ani pierduţi pentru ţara asta. Eu sper să facă. Chiar dacă n-am susţinut această coaliţie. Pentru că, dacă nu fac, se pierd ani, se pierd speranţe, o altă generaţie va pleca în străinătate".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
CrisDumi aka KP
Daca ajunge Bolojan premier, inseamna ca ai textat degeaba pe aici ::::)))) Oricum tot degeaba textezi:::))) Felicitari Bolojan
Postat 18 Ianuarie 2022, 15:54 de Sandu2100
"Avantajele" prezenței lui Bolojan în biroul de președinte al României ar fi multiple.
1). S-ar reduce încă din primul an toate atribuțiile de putere ale Parlamentului, Guvernului și Magistraților, iar presa s-ar reunifica din sub numele mai vechi, Scânteia, pentru a elimina pierderile financiare rezultate din activitățile aferente. 2). Toate partidele s-ar putea coagula într-unul singur, făcând astfel economie la subvențiile de stat, iar banii shar aloca pentru parcări supraetajate și pasaje subterane în fiecare sat. 3). S-ar diminua numărul tuturor funcționarilor publici și ar putea fi puși pe lista de șomaj toți șefii de compartimente, birouri, servicii și direcții ale aparatului administrativ central și local, iar în locul lor ar fi aduși absolvenți de bacalaureat care vor să se califice la locul de muncă pe bani mai puțini și muncă ocazională. 4). S-ar putea uniformiza regimul de înălțime al tuturor construcțiilor, printr-o nouă lege a exproprierilor care ar putea prevedea demolarea imobilelor până la două etaje și înălțarea de blocuri până la cer, fără lifturi ca să se facă economie la curent. 5). S-ar trece la regim de muncă patriotică pentru toți "greierașii" ansamblurilor culturale care nu fac profit, a muzeelor și teatrelor, iar salariile tuturor ar fi acordat după cât de scurt e tuns și ras fiecare. 6). Autostrăzile și drumurile expres ar înlocui aleile din parcuri, iar liniile aeriene cu tot mapamondul ar fi licențiate până la nivelul fiecărei comune care vrea să-și facă aeroport. 7, 8, 9, 10 ...), dar câte și mai câte reforme ar mai putea fi anunțate pentru viitor.
Postat 18 Ianuarie 2022, 10:26 de KP
.
daca e sa fie Bolojan presedinte, prima oara trebe omorati toti de pe acolo de la putere, pana la ultimul neam. Reset total, dupa care schimbate toata legislatia, incat presedintele sa aibe control asupra tot ce misca. Si dupa asta Bolojan poate sa preia controlul. Curatenia trebe sa fie radicala, capitala, definitiva
Postat 18 Ianuarie 2022, 00:49 de David
O imagine atent creata.
Pe cale de consecinta nu are nici un interes sa si-o strice la nivel national, unde altele sunt cerintele si actorii. Bolojan are stofa de politician local si asa va ramane. La tara, cu un aparat propagandistic in spate, care ii minimalizeaza esecurile si sporeste succesele, cu un electorat mediocru, e politicianul perfect. De fapt, ce mai…el nici nu e politician, el e altceva. Tine asta la Bucuresti? Evident, nu!
Postat 18 Ianuarie 2022, 00:14 de User anonimizat
ironia pentru bihooorel
e chiar ca n-a citit intregul interviu, unde Bolojan insusi zice: "Ideea asta că dacă vine cineva în politică este un salvator care va rezolva toate problemele este o așteptare care nu va fi niciodată confirmată de realitate", si discuta pe larg de ce vrea sa fie un "politician neimportant"!
Postat 17 Ianuarie 2022, 23:58 de unu
Bolojan
Un om adevarat cu o viziune puternica dornic sa realizeze ceva pentru altii nu doar sa-si umfle buzunarele ca restul si sa stea pe linia de plutire . Din pacate lipitorile de la Bucuresti nu sunt de nivelul lui si nu va realiza niciodata nimic in preajma lor . Te sustinem Bolojon si ne bucuram ca te avem la Bihor
Postat 17 Ianuarie 2022, 23:58 de Mare_blue17
Dar să vă spun ceva: nu conducătorii schimbă țara, ei creează condiții ca oamenii să schimbe țara.
...salariul mediu din judet, 12 ani de schimbari (bune si atat de laudate) in primarie si in oras, admisiunile lui fata de mediul general (atuuri locale in vestul tarii fata de Focsani), un politician "neimportant", unii oameni care vad intr-un politician un alt Mesia.. toate astea arata ca Bolojan e cu capul pe umeri, adevarat om de dreapta, stie ca politica reprezinta cultura, si schimbarea economica vine din actori economici locali, nu din masuri de guvern. Avem nevoie de mai multi antreprenori locali curajosi, cu inovatie si initiativa. Avem nevoie de investitii private, nu doar publice, investitii in firme care sa ofere solutii la problemele vietii, oameni care sa inventeze "masina de spalat", sau aplicatia software, solutia ingenioasa care rezolva probleme cotidiene a milioane de oameni!
Postat 17 Ianuarie 2022, 23:55 de unu
nu exclude, daca este propus cu sustinere, dar nici nu da din coate sa obtina neaparat functia
e respectat prin toate partile tarii, si pe buna dreptate. Dar cum zic unii mai jos, are si soft-skills lipsa, care nu i-ar afecta performanta in functie, dar care i-ar afecta performanta in campanie. Oricum, mai bine ar fi premier decat presedinte, primul avand mai multe responsabilitati si autoritate, iar presedintele e mai mult onorific. Apoi, ar fi o ipostaza noua si pentru el, care e obisnuit ca in functia executiva sa aiba si majoritate stabila legislativa, in consiliile locale/judetene, pe cand, la nivel central, PNL nu a avut niciodata peste 50% din locurile din parlament, ci intotdeauna a fost in parteneriate si coalitii.
Postat 17 Ianuarie 2022, 22:22 de unu
un profil dominant
Bolojan nu va candida niciodata la sefia pnl - nu are carisma, umor si nici limba lunga, sa fie pe placul sudistilor. nu e agreabil in discutii, ci mai degraba dominant, strict informativ. este un bun strategic si cu initiativa. cel mai mare obstacol il reprezinta (non)calitatea lucrurilor care sunt facute dupa planurile lui, repezite si uneori superficiale. maxim il poate interesa un post de premier si nimic mai mult.
Postat 17 Ianuarie 2022, 20:27 de roger
Numa ei si dra…u
Cine sunt acei “multi” care vor sa auda asta? Sandu2100, postacul de partid, si membrii peneleisti bihoreni care vor sa se extinda cu firmele de casa la nivel national nu doar judetean si local. Serialul “Mesia” de pe Netflix reflecta situatia in care se afla penelistii bihoreni, Bolojan fiind personajul principal. De urmarit acest serial!
Postat 17 Ianuarie 2022, 17:16 de bihooorel
Dragul de el...
Am crezut ca anunta ca-si face partidul lui, dupa chipul si asemanarea sa. Precum Dragnea, singurul patriot politic deghizat, adica patriot sub acoperire.O miscare interesanta ar fi fost sa candideze la presedintia AUR. El vrea sa salveze PNL-ul. Trist de tot...
Postat 17 Ianuarie 2022, 14:27 de excalibur
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON