URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 03 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 August 2020, 21:27

Halucinant: Focar Covid la un cămin de bătrâni din Bihor, preotul care îl administrează se opune carantinării!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Dezastru la centrul de bătrâni al Asociaţiei Episcop Nicolae Popovici, din localitatea bihoreană Băița, unde peste 100 de locatari şi angajaţi sunt suspectaţi de Covid după ce 15 dintre ei au fost deja confirmaţi, iar DSP Bihor a constatat că în cămin nu se respectă nicio regulă de protecţie. Pentru că centrul va fi pus în carantină, preotul ortodox Nicolae Bura susţine că SARS-CoV-2 este „făcătură”, pentru ca România, „condusă de toţi proştii”, să „ia bani de la Uniunea Europeană”.

15 confirmaţi, 40 în aşteptare

Potrivit surselor BIHOREANULUI, joi, zi în care oraşul Nucet a devenit „campionul” judeţean la numărul de noi cazuri SARS-Cov-2 raportat la totalul populaţiei, conducerea Asociaţiei Episcop Nicolae Popovici, care administrează centrul de bătrâni din satul aparţinător Băiţa, a fost înştiinţată că aşezământul va fi pus în carantină după ce laboratoarele RT-PCR din Oradea au comunicat rezultatul Covid pozitiv în cazul a 14 locatari şi angajaţi ale căror probe biologice au fost prelevate încă de luni.

„Preotul ortodox Nicolae Bura, administratorul centrului, a afirmat că nu recunoaşte rezultatele analizelor, a refuzat să admită că în centrul de la Băiţa există persoane cu Covid şi, de asemenea, a refuzat dezinfectarea spaţiilor acestuia. I s-a comunicat că centrul va fi plasat în carantină. A afirmat că se opune, zicând că cineva vrea să-i închidă centrul”, au declarat sursele BIHOREANULUI.

Potrivit acestora, probele biologice prelevate de la alţi 40 de locatari şi angajaţi ai centrului au fost procesate şi urmează să fie aflate rezultatele, cel mai probabil acestea urmând să fie tot pozitive, deoarece în centru nu purta nimeni mască şi nu se păstra nicio distanţă între persoanele cazate şi salariaţi, care locuiesc în Nucet.

Oamenii au început să fie testaţi de luni, 10 august, după ce un angajat domiciliat în Nucet fusese descoperit cu Covid.

„Toţi proştii şi neaveniţii”

Contactat joi seară de BIHOREANUL, preotul Nicolae Bura a confirmat situaţia, însă a arătat că „nu crede” nicio iotă din „povestea cu Covidul”, având un discurs halucinant pe această temă.

„DSP-ul nu-i bun de nimic, nu-i în stare să gestioneze nimic. Mi-a trimis astăzi o listă cu nişte persoane care au fost găsite pozitive, dar sunt asimptomatice, sunt sănătoase, nu mi-a trimis o adresă oficială. Le-am cerut să-mi trimită o adresă oficială, nu poveşti din astea cu Covid. Mi-au spus că vor institui carantină. Nu, zău?!”, a spus părintele Bura.

Preotul s-a plâns că probele biologice ale locatarilor şi angajaţilor centrului au fost recoltate luni şi abia joi a aflat rezultatele, concluzionând că „DSP nu-i în stare de nimic şi avem o ţară condusă de toţi proştii şi neaveniţii”.

„Să vină cu elicopterele!”

Preotul Bura nu s-a sfiit să afirme că DSP vrea, de fapt, doar să-i închidă afacerea de la Băiţa, pentru care statul plăteşte, prin DGASPC Bihor, cazarea, hrana şi îngrijirea bătrânilor, precum şi salarizarea angajaţilor.

„Noi avem o suspiciune clară că-i o făcătură, ca să raporteze ei (n.r. – autorităţile) un număr cât mai mare de cazuri. Se face mare tam-tam ca să luăm banii de la Uniunea Europeană”, a spus administratorul Asociaţiei Episcop Nicolae Popovici.

Preotul ONG-ist acuză DSP Bihor că vrea să instituie carantina asupra centrului, dar dacă ar fi adevărat că ar exista bătrâni şi angajaţi cu Covid ar fi făcut acest lucru luni, nu joi. „Eu mă aşteptam să vină cu elicopterele, ca la interlopi”, a zis Bura, avertizând la final, cu seriozitate, că „o să facem scandal internaţional” şi reiterând că se opune carantinării.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, plasarea în carantină a centrului de la Băiţa ar urma să fie decisă vineri, la recomandarea DSP Bihor, de către Comitetul Judeţean de Conducere şi Coordonare anti-Covid, în contextul în care se aşteaptă ca şi celelalte 40 de probe biologice prelevate de la locatarii şi angajaţii de la Băiţa să fie tot pozitive.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Baita
Popa asta a luat-o razna.....
Postat 08 Septembrie 2020, 13:08 de cosmin5z
No, da` unde-i Dumnezo`?
Da nu-l bate Dumnezeu pe preotul asta ortodox, cu retorica tipic psd-ista? Cum saracie omnul care ar trebui sa isi iubasca aproapele ca si pe el insusi, pur si simplu are un comportament criminal? Practic momentan, sunt infectati 31 de oameni care au legatura cu azilul, beneficiari, apartinatori si personal auxiliar. Asta pentru ca popa, cu comportament ignorant si fariseu a hotarat el, ca pericolul Covid e o facatura si ca, probabil, Domnul vegheaza. Vegheaza el, nu-i vorba, da` pana la un punct. Criminanul de popa tocmai a bagat in mormant cel putin 2 persoane, daca e sa ne luam dupa statistici. Si cum vorbim de un azil de batrani, unde beneficiarii au multe comorbiditati, statistica de 5% mortalitate va fi cu siguranta depasita. Concret, cel putin 3 persoane vor fi inmormantate in urmatoarele 2 saptamani si asta pentru ca popa sfant s-a uitat prea mult la Latrina 3 si ca psd-ismul fetid, cu tropmete gen Mitraliera (radulescu) si altii destepti, i-au spalat creierul, probabil. Sa ma ierte buna cuviinta, da` unde drac ii Dumnezeu? Cum poate rabda lupu intre oi?..
Postat 14 August 2020, 18:19 de quentin
solutia
Trebuie cantat imnul, astfel se si rezolva totul. Nu-i asa, ministru Vela?
Postat 14 August 2020, 17:24 de Lalala
Distantare sociala in buricu' târgului
Nimphea, administrat de primarie, e full, cu turisti ciorchine ingramaditi la intrare. In zona centrala, pe terase, e full fara nici o protectie, fara nici un politist care macar sa atraga atentia. In martie au scos armata pe strazi pentru intimidare. Acum nici o autoritate nu mai respecta nimic, ramanem doar cu cifrele in crestere si cu paranoia ca statul e impotriva noastra, tocmai pentru ca totul se face pe dos. O fi popa sarac cu duhul dar e indreptatita reactia lui daca ne gandim la miserupismul autoritatilor.
Postat 14 August 2020, 10:56 de oradeanbihor
Dsp
Acest azil are covid dar de celelalte azile de ce nu vă legați DSP.. Se știe ca și la Oradea în azile sunt infectați din aprilie sa testat azilul LASER SYSTEM și au ieșit pozitiv asistenți, infirmiere și sa mușamalizat tot. Arabul nu trebuie să răspundă... Doar preotul
Postat 14 August 2020, 07:55 de Ionel70
Ai ce preot PSD-ist
sa fie tras la răspuns dom părinte , dpamne ajută
Postat 13 August 2020, 22:54 de Sandu2100
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON